Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Piaty

#5676 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Piaty »

madesa wrote: 31/08/2022 15:09 izgleda ode Vladan u Benficu. Eto i nama para 8)
Kakva je konkretno korist nas navijaca sa tim parama?

(navijace zanimaju rezultati)
Registarska tablica

#5677 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Registarska tablica »

Piaty wrote: 31/08/2022 22:51

Dudic ce moci opet nesta otjerat a nesta dovest :D
_Reds_

#5678 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by _Reds_ »

I eto prvi smo :D
Logovan

#5679 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

A rezultati dolaze preko para, odnosno pravilnim ulaganjem. :D Klub sve na boljem glasu pa i transferi budu bolji. Sve povezano.
Grean

#5680 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Ukoliko se realizuje transfer, Benfica će Kovačevića platiti sedam miliona eura, od čega bi Sarajevu pripalo 15% pomenutog iznosa, odnosno milion eura.
Ne znam da li lupaju ove cifre ali ako je ovako bio bi uz Cimirota igrac koji je najvise donio FKS kad se uracuna prvo obestecenje koje sigurno nije bilo ispod 500 hiljada necega.
kakaljin

#5681 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kakaljin »

Ma ne trebaju klubu ti novci od transfera, neka ih se odreknu sta ce nam kada nemamo rezultata. Kad budemo imali rezultate neka onda dolazi novac
Piaty

#5682 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Piaty »

kakaljin wrote: 01/09/2022 09:05

Ma ne trebaju klubu ti novci od transfera, neka ih se odreknu sta ce nam kada nemamo rezultata. Kad budemo imali rezultate neka onda dolazi novac
Htio sam reci (koliko god paradoksalno zvucalo) da do sada mi te novce od ranijih transfera nismo "kapitalizirali" u kontekstu toga da smo doveli prave igrace. Dobijes neku lovu i ona ispari.
Tipa, prodas igraca za 2 miliona ove godine i iduce godine dovedemo nekakvu dvojicu Srbijanaca: jednog za 50 000, a drugi dosao za dzabe.

Ako smo se rijesili dugova i novac od transfera ne ide na nekakve dugove, gdje je onda? Moze li mi neko reci kojeg smo mi igraca najvise platili da dodje u Sarajevo?
svi u napad

#5683 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by svi u napad »

Gosp. Mirvic jel vi znate sta zelite od Sarajeva? Licno mislim da vi i pored ljubavi za bordo tim niste jos odlucili ili dorasli vlasnickoj ulozi jer ste podlegli uticaju koje kakvih ubleha. Cijenim vase ulaganje i spasavanje kluba u teskim trenucima ali kao vlasnik morate izabrati strucnjake. Dakle ako ste se slikali sa Mamicem samo iz PR razloga ili sto vam je idol to je jos jedan od dokaza da vam neko mora pomoci u vodjenu kluba. Ako ste obavili razgovor sa istim u cilju preuzimanja Sarajeva od strane Maminja onda se izvinjavam i svaka cast. Mi kao najveci klub u drzavi moramo imati nekog kao Mamic. Gospodo iz uprave i strucnog staba ne prodaje se jedini odbrambeni i najbolji igrac nakon 3 utakmice. Na zalost zinula guzica za lovom pa cak i veci dio forumasa je bilo zadovoljno ovom prodajom ne shvacajuci da bez odbrane nema igre. Mi primamo 2 gola po tekmi i to uglavnom iz prekida. Gledam veceras igrace Zrinjskog koji su u prosjeku za glavu visi od nasih. Pa ljudi moji svi koji su gledali vise od 100 tekmi znaju da ekipa mora igrati 3-4 godine skupa da bi bilo nesto od te ekipe. Zrinjski nikog nije prodao vec doveo 2-3 nova igraca i zaradio vecu lovu nego prodajom igraca. Mi prodali Vladana za 500 000 hiljada i udaramo se u guzicu od srece. Poljaci nakon godinu dana dobivaju 5 miliona i nece ni da cuju.
Halo upravo Sarajevo je veliki klub i njega trebaju voditi veliki i strucni ljudi a ne mahalasi, sitni lopovi i ublehasi. Kupuje se sve i svasta da bi se stavila lova u svoj dzep. Otjera se sportski direktor pa se isti vrati nakon godine i onda isti kupuje Anicica koji nije igrao 1,5 godinu jer je povrjedjen. Sad bibio red da direktor i drugi koji su ga doveli to plate iz svog dzepa zar ne, no kod nas se sve zaboravi nakon jedne pobjede.
Za kraj jedna prica iz Svedske za gosp. Mirvica. Dva prijatelja startuju firmu zajedno i nakon par godina to postane velika firma koja otvori svoje prodavnice sirom Skandinavije sa nekoliko hiljda zaposlenih i pozitivni 2 milijarde kruna godisnje. I sta se desi? Dva prijatelja donesu odluku da im treba direktor za tu firmu jer je firma postala velika i prerasla njihove organizacione i druge mogucnosti. Sta mislite gospodo o tome i kad bi Bosnjo priznao i rekao trebam pomoc u ovom sto radim. Dakle pocnite traziti kvalitetne ljude i rezultat ce doci a samim tim i velike pare gospodo. Zivjeli
omega369

#5684 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by omega369 »

Pitanje je cime se mirvic sve bavi. Sportom sigurno ne
madesa

#5685 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by madesa »

omega369 wrote: 04/09/2022 22:03 Pitanje je cime se mirvic sve bavi. Sportom sigurno ne
drogom ,zena mu iz Kolumbije :D
omega369

#5686 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by omega369 »

Ma ja, tusi i ajla nesto garant :mrgreen:
Dinostula

#5687 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Mene neki stid obuzme kad vidim ovu tabelu.Ljudi pred gasnjem ispred nas. :(
Ocigledno da Dudica, Hadzica i Mirvica niceg nije stid.

Image
rocco_siffredi

#5688 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Ko je ispred nas na tabeli Hase (Tito) dragi :facepalm:
Blixen

#5689 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Blixen »

Dinostula wrote: 05/09/2022 21:03 Mirvica niceg nije stid.
on daje pare
prema tome on odlucuje
Logovan

#5690 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

U novom dresu BESPLATNO na utakmicu❗️
Ove nedjelje na utakmicu protiv NK Široki Brijeg obuci dres iz nove garniture i osiguraj sebi besplatan ulaz na zapadnu tribinu.
Budi podrška bordo ekipi 👊
Image
mond

#5691 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mond »

Hljeba nemaju a ispred koševksih galaktikosa grob te jebo. Fuj!
Van Halen

#5692 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Van Halen »

Dinamo uzme Celzija a mi gubimo od Konjica. Treba nas rasformirat ba
PhilJacksonIzvala

#5693 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by PhilJacksonIzvala »

Van Halen wrote: 06/09/2022 20:47 Dinamo uzme Celzija a mi gubimo od Konjica. Treba nas rasformirat ba
Ne brini se, direktorica je obecala da cemo za jos godinu biti najbolji klub na Balkanu. Tako da ocekujem na AFH i Real da pada, ne samo Chelsea.
Logovan

#5694 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Van Halen wrote: 06/09/2022 20:47 Dinamo uzme Celzija a mi gubimo od Konjica. Treba nas rasformirat ba
Ja, i? Ne razumijem. :? Dinamo je za nas drugi svijet. Ne možemo sa njima u istu rečenicu. Nema smisla govoriti vidi ih što mlatnuše Engleze, a mi ne možemo Igmana.
kakaljin

#5695 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kakaljin »

Dinamo za Celzi je isto kao Igman za nas, tako da sada svi igraju fudbal.

Problem je u nama svima jer zelimo instant rezultate sto nikada nikome nije donjelo nista dobro.
last mohicans

#5696 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Dinamo je primjer kako treba raditi, ali ko ce Bošnji pamet soliti, zna on najbolje. Zato i jesmo gdje jesmo. S kim da se poredimo, sa raspadnutim Zeljom koji je ispred nas? Kolika je plata Sablji, Štili i ostalima, a kolika Duduku, Avramovskom koji je na rehabilitaciji ili nekom trecem? Sistem DZ i uspjesi na međunarodnom polju su naši mokri snovi, lijepo je maštati. Mozda je gospon Mirvić pitao Maminja šta i kako da radi.
Piaty

#5697 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Piaty »

svi u napad wrote: 04/09/2022 21:27 Gosp. Mirvic jel vi znate sta zelite od Sarajeva? Licno mislim da vi i pored ljubavi za bordo tim niste jos odlucili ili dorasli vlasnickoj ulozi jer ste podlegli uticaju koje kakvih ubleha. Cijenim vase ulaganje i spasavanje kluba u teskim trenucima ali kao vlasnik morate izabrati strucnjake. Dakle ako ste se slikali sa Mamicem samo iz PR razloga ili sto vam je idol to je jos jedan od dokaza da vam neko mora pomoci u vodjenu kluba. Ako ste obavili razgovor sa istim u cilju preuzimanja Sarajeva od strane Maminja onda se izvinjavam i svaka cast. Mi kao najveci klub u drzavi moramo imati nekog kao Mamic. Gospodo iz uprave i strucnog staba ne prodaje se jedini odbrambeni i najbolji igrac nakon 3 utakmice. Na zalost zinula guzica za lovom pa cak i veci dio forumasa je bilo zadovoljno ovom prodajom ne shvacajuci da bez odbrane nema igre. Mi primamo 2 gola po tekmi i to uglavnom iz prekida. Gledam veceras igrace Zrinjskog koji su u prosjeku za glavu visi od nasih. Pa ljudi moji svi koji su gledali vise od 100 tekmi znaju da ekipa mora igrati 3-4 godine skupa da bi bilo nesto od te ekipe. Zrinjski nikog nije prodao vec doveo 2-3 nova igraca i zaradio vecu lovu nego prodajom igraca. Mi prodali Vladana za 500 000 hiljada i udaramo se u guzicu od srece. Poljaci nakon godinu dana dobivaju 5 miliona i nece ni da cuju.
Halo upravo Sarajevo je veliki klub i njega trebaju voditi veliki i strucni ljudi a ne mahalasi, sitni lopovi i ublehasi. Kupuje se sve i svasta da bi se stavila lova u svoj dzep. Otjera se sportski direktor pa se isti vrati nakon godine i onda isti kupuje Anicica koji nije igrao 1,5 godinu jer je povrjedjen. Sad bibio red da direktor i drugi koji su ga doveli to plate iz svog dzepa zar ne, no kod nas se sve zaboravi nakon jedne pobjede.
Za kraj jedna prica iz Svedske za gosp. Mirvica. Dva prijatelja startuju firmu zajedno i nakon par godina to postane velika firma koja otvori svoje prodavnice sirom Skandinavije sa nekoliko hiljda zaposlenih i pozitivni 2 milijarde kruna godisnje. I sta se desi? Dva prijatelja donesu odluku da im treba direktor za tu firmu jer je firma postala velika i prerasla njihove organizacione i druge mogucnosti. Sta mislite gospodo o tome i kad bi Bosnjo priznao i rekao trebam pomoc u ovom sto radim. Dakle pocnite traziti kvalitetne ljude i rezultat ce doci a samim tim i velike pare gospodo. Zivjeli
:thumbup:

80% ljudi ovdje na forumu ne razmislja tako. Vrati se nazad nekoliko stranica gdje sam to isto pisao za Mujakica, a vidi sta mi je vecina govorila. Isto za Kovacevica.
Meni se nije trebalo ni da ispostavlja jer imam oci ali evo ispostavilo se (ocigledno je) da je Mujakic apsolutni ubermensch za komplet igracku garnituru koja je ostala igrati u klubu. Takvi su nam i rezultati, mozda malo gori nego sto trebaju biti ali tu je to otprilike.
Last edited by Piaty on 06/09/2022 22:46, edited 1 time in total.
Piaty

#5698 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Piaty »

kakaljin wrote: 06/09/2022 21:33
Problem je u nama svima jer zelimo instant rezultate sto nikada nikome nije donjelo nista dobro.
Stalno slusam ovo pa evo zamolio bih te, ako mozes, da objasnis sta znace instant rezultati i taj negativan kontekst u kojem se instant rezultati spominju kada je u pitanju Fk Sarajevo?
kakaljin

#5699 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kakaljin »

Piaty wrote: 06/09/2022 21:47
kakaljin wrote: 06/09/2022 21:33

Stalno slusam ovo pa evo zamolio bih te, ako mozes, da objasnis sta znace instant rezultati i taj negativan kontekst u kojem se instant rezultati spominju kada je u pitanju Fk Sarajevo?
Primjer euforija nakon tri pobjede, odmah se pocelo pricati idemo se prosetati ligom, sampioni, idemo na grupnu fazu lige prvaka. Ne moze nam niko nista.

A da ne govorim ranije godine.

Dok mi svi ne skontamo da je ovo dugorocno i da nam treba nekoliko godina da Sarajevo dodje na mjesto koje mu pripada u BiH pa tek onda da razmisljamo da se pokusa nesto poceti redati uspjesi na euro sceni.

Dok mi samo sa sobom ne poravnamo i smanjimo kriterije i krenemo stepenicu po stepenicu necemo imati uspjeha na dugorocnom planu, vec cemo od trenutka do trenutka bljesnuti i to je to.

I ja bi volio da smo stalno sampioni i da nam niko nista ne moze u BiH ali do tog nivo trebamo dobro da se potrudimo i da sazrijemo svi.
last mohicans

#5700 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Nije tačno, eto izvadi postove tih što su navodno spominjali šetanje ligom i maštovitim grupnim fazama. Navijači su puno puta osvješćeni,opamećeni i poniženi sa bajkama,lažima i spinovima. Te stvari koje ti spominješ su dolazile ispred uprave, fensi statusima o novom i naprednom Sarajevu kao najorganizovanijem klubu. U čemu, u garnituri dresova, kopačkama, nedovršenom kampu, fensi i celebrity profilima na društvenim mrezama, u davanju najvećih plata onima koji to po učinku ne zasluzuju, u pružanju šanse po ko zna koji put poluinvalidima da budu masno placeni dok se oporavljaju kod nas.. Jesu li to odlike najorganizovanijeg kluba? Navijači su se sto puta opekli,pa u jogurt pušu. Zalosno je da trošimo jednog po jednog investitora, jer ne umijemo i bojim se da nikad necemo znati. Mozda ni oni nisu dorasli zadatku, a imaju odriješene ruke. Čak su i navijači ove sezone prilično rezervisani, ne pljuju i ne blate toliko koliko smo znali ranije. Ovo laprdanje ovdje i na ostalim mrezama ne smatram relevatnim za vođenje kluba, ali je dobar pokazatelj opceg narativa. Evo većina je i saglasna da se ne daje otkaz Duduku.
Post Reply