Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- N.N.
#58476 Re: Zeničani
Ne znam je li istina ovo, ali se prica...
A Dzananovic stariji je tesko bolestan, Salko...sin mu retardiran, a ona ostala dva burazera, ne znam sta im je...haahha
Mada je i Eso nesto bolesljiv.
Pa mozda zbog toga.
A mozda ovo sve i nije istina, ha ja.
A Dzananovic stariji je tesko bolestan, Salko...sin mu retardiran, a ona ostala dva burazera, ne znam sta im je...haahha
Mada je i Eso nesto bolesljiv.
Pa mozda zbog toga.
A mozda ovo sve i nije istina, ha ja.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#58477 Re: Zeničani
Gdje ima dima ima i vatre.
Vazda bilo.
Vazda ce biti.
Boli me rackash sustinski, daj samo da imamo pismen centar.
Vazda bilo.
Vazda ce biti.
Boli me rackash sustinski, daj samo da imamo pismen centar.
-
slavemaster
#58478 Re: Zeničani
sjeca li se ko koje je godine igrala kosarkaska reprezentacija cini mi se protiv slovenije na bilimiscu? koliko je uopste utakmica igrala repka na bilmiscu prije arene? 
- phillie
#58479 Re: Zeničani

Mislim da je samo ova tekma bila na Bilmistu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#58480 Re: Zeničani
Po sjecanju 2000.-te ili 2001.slavemaster wrote: ↑06/09/2022 13:27 sjeca li se ko koje je godine igrala kosarkaska reprezentacija cini mi se protiv slovenije na bilimiscu? koliko je uopste utakmica igrala repka na bilmiscu prije arene?![]()
EDIT: Fili vec odgovorio
- cenecimoveocino
-
slavemaster
#58482 Re: Zeničani
joj svaka cast
ima li gdje kakav snimak. ja nisam mogao nista naci na yt
- skrbavi-admin
#58483 Re: Zeničani
+1
- phillie
#58484 Re: Zeničani
Da, tada je Marko Milič bio glavna zvjezda, NBA igrac. Kod nas igrali Mrsic, Mujezinovic, Hukic...cini mi se da je i Opacak bio u repki.
-
DebelinJoe
#58485 Re: Zeničani
Eto ja doselio u Zenicu i jos poznajem 100 drugih koji su također došli. Doktori, poduzetnici, asistenti na fakultetima, inžinjeri, programeri...Zenica je sve te ljude srdačno primila, uključujući i mene i hvala joj na tome. Zenica, iako pusta i siromašna ima veliko srce.kamberovica polje wrote: ↑04/09/2022 11:55 https://balkans.aljazeera.net/blogs/202 ... om-svijetu
Dobar tekst.
- ZoomZoomKiwi
#58486 Re: Zeničani
Kad će se više riješiti ovo govno od raskrsnice gdje se ne zna ko pije ko plaća?! Levati puštaju ljude s magistrale i iz LP i naprave čep do Bosanke…
Ima li ijedan saobraćajni stručnjak u ovom gradu ili šire da predloži nešto. Ovo je iz dana u dan sve gore i gore.

Ima li ijedan saobraćajni stručnjak u ovom gradu ili šire da predloži nešto. Ovo je iz dana u dan sve gore i gore.

- -Chesterfield-
#58487 Re: Zeničani
Pruga smeta da bi se kvalitetno proširile i izgradile nove saobraćajnice.
Treba prugu izmjestiti. Tako bi se riješila voda koja je nekada znala blokirati grad jer su podvožnjaci duboko ukopani, a odvodi iz podvožnjaka začepljeni, mali...
Znači prugu i voz kroz grad na sličan način riješiti.
- N.N.
#58488 Re: Zeničani
Pa ide ovdje veliki KT, haman je onaj mali Isak najavljivao...
-
NecuVise
#58489 Re: Zeničani
Zaključak je da treba ukinuti uključenje iz lukovog polja i sa magistrale i neće više biti problema 
-
Tempo
- ZeModerator
#58490 Re: Zeničani
Treba elektricni gradski prevoz na svakih desetak minuta zajedno za displejima, treba ekoloska taxa na registraciju, treba subvencioniranje bicikala, treba biciklističkih staza, treba zabrana starih motora, treba zakonska regulativa za skutere, ukljucujuci i relejno gasenje i usporavanje skutera koji krse zakon ili voze u pjesackim zonama i treba svakodnevni edukativni program na javnim servisima. Rezultat je cisci vazduh, manje guzve, manje parkiranih auta po trotoaru i manji odliv para za gorivo. Onda taj visak para ide u drugu potrosnju i podize ekonomiju i standard gradjana.
-
Daft Haruki
#58491 Re: Zeničani
https://www.klix.ba/vijesti/bih/uznemir ... /220908106
Kmee sta cu bez 1200km . Kmeeeee.
A sto ljude ubijate jbg sta ces . Mora se zivjet. Fujjj
Kmee sta cu bez 1200km . Kmeeeee.
A sto ljude ubijate jbg sta ces . Mora se zivjet. Fujjj
- ZoomZoomKiwi
#58492 Re: Zeničani
Sve možeš al’ Mittal ne diraj. Meni su ovdje rekli da pored tih valjda bruku radnika koje Mittal “hrani”, ima još najmanje pola toliko firmi koje bi propale jebote da nema Mittala.
Znači šuti i diši punim plućima
Jebo vas Mittal, da ga hoće sutra zatvorit’.
Znači šuti i diši punim plućima
Jebo vas Mittal, da ga hoće sutra zatvorit’.
-
Tempo
- ZeModerator
#58493 Re: Zeničani
Od cistog vazduha se ogladni, a religija se ne jede.
-
belfy
#58494 Re: Zeničani
nakon svih ovih godina i svega sto ti je receno ti jos uvijek nisi naucio nista, niti razumio. zbog takvih kao ti bi ja zelio da ti se zelja i ispuni. na svu srecu imaju i oni sa druge strane kojima glava ne sluzi samo sa sisanje. sad se, evo, zapitam, da li je moguce da nekom nakon svih datih objasnjenja, jos uvijek ne razumije i ne shvata... ili si samo jedan od onih sto bi volio da komsiji crkne krava...
P.S. "Učenje bez razmišljanja je uzaludno. Razmišljanje bez učenja je opasno." - Konfucije
-
Ci-Nick
#58495 Re: Zeničani
Ne kažem da Mittal ne zagađuje, ali mora se priznati da je Zenica u posljednje tri godine imala bolji zrak u zimskom periodu od Sarajeva,... koje nema ni Mittal, ni termoelektranu.
Ugasiš Mittal i ugasiš termoelektrane i šta dobiješ, lošiji standard građana, 5 puta skuplju struju i jeftiniji ugalj za loženje.
Rezultat,.. još više spaljenog uglja u pećima sa niskim dimnjacima, još više starih automobila i još lošiji zrak.
Imam 56 godina i ne pamtim čišći grad i čišće zime u Zenici.
Ono što bi bio prioritet broj jedan je privlačenje investitora i broj dva, javni prijevoz.
Zenica je mali grad i sa 50 do 100 miliona investicije u javni prijevoz, koji bi se mogli dobiti povoljno i od EBRD-a bi Zenica mogla biti grad sa najuređenijim javnim prijevozom na Balkanu.
Ovaj cirkus sa automobilima koji više nemaju ni gdje da se kreću a kamoli parkiraju treba destimulisati.
Zašto grad ne bi nabavio 50 do 100 automobila i ponudio u sistemu Carsharinga ?
Auto mi treba za odlazak u Sarajevo, odlazak na izlet i odlazak na more. Ako bi imao mogućnost rentanja po km i danu a da nije neko klanje odmah bi prodao svoj auto.
Ima Javno preduzeće Parkinzi koje treba nadograditi i razvijati.
Karta gradskog prijevoza neka bude marka a parking dvije marke po satu.
U Beču je jeftinije javnim prijevozom s kraja na kraj Beča nego platiti sat parkinga, nije niko lud da se vozi automobilom osim kad mu stvarno trebam ali ono s posla na posao,.. ili odlazak u centar. Tu svi koriste javni prijevoz.
Novca ima više nego ikad ali ga treba znati uzeti i uložiti.
Ugasiš Mittal i ugasiš termoelektrane i šta dobiješ, lošiji standard građana, 5 puta skuplju struju i jeftiniji ugalj za loženje.
Rezultat,.. još više spaljenog uglja u pećima sa niskim dimnjacima, još više starih automobila i još lošiji zrak.
Ono što bi bio prioritet broj jedan je privlačenje investitora i broj dva, javni prijevoz.
Zenica je mali grad i sa 50 do 100 miliona investicije u javni prijevoz, koji bi se mogli dobiti povoljno i od EBRD-a bi Zenica mogla biti grad sa najuređenijim javnim prijevozom na Balkanu.
Ovaj cirkus sa automobilima koji više nemaju ni gdje da se kreću a kamoli parkiraju treba destimulisati.
Auto mi treba za odlazak u Sarajevo, odlazak na izlet i odlazak na more. Ako bi imao mogućnost rentanja po km i danu a da nije neko klanje odmah bi prodao svoj auto.
U Beču je jeftinije javnim prijevozom s kraja na kraj Beča nego platiti sat parkinga, nije niko lud da se vozi automobilom osim kad mu stvarno trebam ali ono s posla na posao,.. ili odlazak u centar. Tu svi koriste javni prijevoz.
-
Tempo
- ZeModerator
#58496 Re: Zeničani
To, to.Ci-Nick wrote: ↑11/09/2022 09:23 Ne kažem da Mittal ne zagađuje, ali mora se priznati da je Zenica u posljednje tri godine imala bolji zrak u zimskom periodu od Sarajeva,... koje nema ni Mittal, ni termoelektranu.
- -Chesterfield-
#58497 Re: Zeničani
Kakvo je stanje sa bojlerom? Možeš li napisati šta je bio problem?N.N. wrote: ↑14/07/2022 21:53 Ima li ovdje majstora za vodu i bojlere ?
Nov bojler, radio par dana...
Odjednom na sigurnosnom ventilu, cim ga upalim, krene da kapa voda, ali bas kapa, ma vise curi jebem li ga...
Pokusavao da smanjim pritisak na glavnom ventilu, nista...
Smanjio grijac na bojleru, opet nista...
Kapanje, tj curenje prestane kada malo odvrnem vodu na cesmi... Na cesmi pustim da ide bar kap po kap, ovamo prestane...
Sta je reci, da ja to vracam u Pero ili ima nacin da se to rijesi.
![]()
- N.N.
#58498 Re: Zeničani
Ma uzeo Unitas sigurnosni od 10 b, zamijenio i nema problema-Chesterfield- wrote: ↑12/09/2022 10:03Kakvo je stanje sa bojlerom? Možeš li napisati šta je bio problem?N.N. wrote: ↑14/07/2022 21:53 Ima li ovdje majstora za vodu i bojlere ?
Nov bojler, radio par dana...
Odjednom na sigurnosnom ventilu, cim ga upalim, krene da kapa voda, ali bas kapa, ma vise curi jebem li ga...
Pokusavao da smanjim pritisak na glavnom ventilu, nista...
Smanjio grijac na bojleru, opet nista...
Kapanje, tj curenje prestane kada malo odvrnem vodu na cesmi... Na cesmi pustim da ide bar kap po kap, ovamo prestane...
Sta je reci, da ja to vracam u Pero ili ima nacin da se to rijesi.
![]()
-
NecuVise
- N.N.
#58500 Re: Zeničani
240 KM, Atlantic, 50 l, Pero..
20 KM, sigurosni, Unitas, Pero...
Ima njihova kartica, bude 5 % popusta.