Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
lajkujMe wrote: ↑06/09/2022 11:51
Jesam sumnjao iskreno, ne zbog sposobnosti Ukrajinaca nego zbog Strateskih ciljeva nisam ni ja ocekivao ovako jak prodor i raspad Ruskih linija kao od sale
Nisam ni vjerovao da imaju dovoljno svega da ovo odrade.
Ja sam se nadao cak i brzem prodoru al pak treba biti realan, nisu ni rusi od papira, treba to savladati pametno a ne grlom u jagode ko doticna potparolka.
Rusi su napravili gresku jer su potcjenili ukrajince, ne trebaju ukri praviti istu.Polako al sigurno, ne srljat.
Rusima vec postaje jasno da vise nema Mariupolja i Buča u kojim su napravili stravicne zlocine a u Mariupolju genocid.
Keep in mind that getting perfect cross-confirmation still takes at least 5–10 days, while developments on the battlefield have their own speed. Thus, whoever prefers to take the following with a ‘truckload’ of salt (not just a ‘pinch’), fine with me. Serious, constructive corrections are always welcome, but single-liners stressing ‘you’re wrong’ are not impressing me.
Last edited by SanskiBiser on 06/09/2022 12:37, edited 1 time in total.
To prvo pokusavaju od 1 septembra, te kontranapade postojecim jedinicama, bivaju bucani strasno
To drugo isto pokusavaju ali pod a) Bsrze su limitirane trenutno ne mogu zadovoljiti 1/4 logisticke podrske postojecim jedinicama b) zbog toga moraju birati poslati zalihe ili poslati nove jedinice a ostaviti postojece i nove bez logistike.
Nemaju barze dovoljnu tonazu da snabdiju ni priblizno.
Sve je izglednije niti da ce biti dovoljne logistike niti pojacanja a postojece se alarmantnom brzinom tope.
Nisu cak ni uspjeli zaustaviti Ukrajince na bilo kom pravcu napada koliko znam Rusi idu nazad onoliko brzo/sporo koliko Ukrajinci napreduju.
A na kontre su potrosile ono sto je trebalo da ih zaustavi a nisu
Gandalf wrote: ↑06/09/2022 07:31
Ljudi trebaju prestati širiti paniku oko divljanja cijena i slično, pogotovo kako eto prosječan evropljanin već umire od gladi i smrzava se. Ne nasjedajte na Indexovske paničarske textove a pogotovo ne na prekodrinsko smeće od novina i portala. Ljudi u EU žive sasvim normalno i ne paniče ni oko kakvih cijena. Orkistan je sam sebe upucao u noge i misli da ako glasno galami, da će rane manje boliti. Neće, tako da smanjite paniku s cijenama ovog i onog.
Ovo govno od novinara na Klixu, ubjedljivo najgori sa naslovima, za lijeka mu trebalo D. Be.
Pesimistični scenariji
Visoke cijene struje i plina u Evropi ruše sve rekorde kako se energetska kriza pojačava
NATO prikuplja zimske uniforme za Oružane snage među svojim saveznicima!
NATO je Špigelu potvrdio da je Alijansa u kontaktu sa svojim članicama radi izrade zimskog paketa za Ukrajinu.
Konkretno, radi se o: topli odjeca, zimske cipele, zimska kamp oprema.
Nekoliko sedmica nakon zahtjeva iz Kijeva, Sjedinjene Države, Kanada, Švedska i Finska već su obećale opremu.
Prema preliminarnim podacima iz NATO štaba, trenutno je moguće pokriti oko 50% potreba koje je Ukrajina identifikovala.
NATO se takođe nada velikoj pomoći novih članica Švedske i Finske, koje zbog svog geografskog položaja imaju opremu prilagođeniju zimi od zemalja srednje i južne Evrope.
Čelnik ruske administracije Nove Kakovke danas je rekao da je grad "opet pod raketnim napadom Oružanih snaga Ukrajine", pa dodao: "Ovo je osma zračna uzbuna koja je oglašena danas".
Vladimir Leontijev, čelnik ruske administracije tog okupiranog rada, rekao je: "Preko noći su ispaljena 74 projektila. Granatiranje je nastavljeno ujutro. Pogodili su cestovnu infrastrukturu i hidroelektranu".
"Većinu projektila odbila je naša protuzračna obrana. Iz dana u dan rezultati naše protuzračne obrane su sve bolji", dodao je Leontijev.
U Novoj Kakovki nalazi se strateški važna hidroelektrana te most preko rijeke Dnjepar koji je učestalo na meti ukrajinskih zračnih udara i artiljerije. CNN navodi kako je prelazak preko mosta trenutno nemoguć zbog teških oštećenja.
Sva sreća pa je PVO odbio većinu projektila. Mogli su sjebat most.
lajkujMe wrote: ↑06/09/2022 11:33
Daje im 10 dana prije kolapsa po sadasnjim gubitcima
Kolaps Orca u Khersonu sve izvjesniji
Rusi imaju dvije varijante:
1. Grcevito se braniti, pokusavati protivnapad i ispusiti za 10-ak dana
2. Ubaciti jos snaga i ispusiti kasnije...
Ukrajincima odgovara i jedno i drugo, u Hersonu Rusi disu na slamku i mogu ih lupati kako god zazele...
Ja mislim da UAF prizeljkuje da sto vise ruske zive sile i tehnike zaglavi u Hersonskoj klopci. Artiljerijsku i zracnu nadmoc tu vise ne mogu imati.
A sumnjam da bi i broj tenkova ista znacio, osim sto bi bilo vise VIP meta za UAF. Voda, hrana, gorivo, municija... toga ce biti sve manje sto je vosjke vise.