Nista se ne zna. Samo bih nagadjao.noviclan wrote: ↑31/08/2022 19:14Cijena m2 kolega cijenasime_cipol wrote: ↑30/08/2022 22:46 Iza Jumba, gdje je zgrada Interspeda, Tibra pravi zgradu duzine 128 m. Sa dva kraja idu dva nebodera po 24 sprata, a izmedju nize zgrade.
Novogradnja u Sarajevu?
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#8151 Re: Novogradnja u Sarajevu?
- drugtito2011
#8152 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Bilo bi sramota da je manje od 5.000 KM po kvadratu.noviclan wrote: ↑31/08/2022 19:14Cijena m2 kolega cijenasime_cipol wrote: ↑30/08/2022 22:46 Iza Jumba, gdje je zgrada Interspeda, Tibra pravi zgradu duzine 128 m. Sa dva kraja idu dva nebodera po 24 sprata, a izmedju nize zgrade.
- Chloe
- Photo mod
#8153 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Još nije sigurno, provjerila sam....sime_cipol wrote: ↑30/08/2022 22:46 Iza Jumba, gdje je zgrada Interspeda, Tibra pravi zgradu duzine 128 m. Sa dva kraja idu dva nebodera po 24 sprata, a izmedju nize zgrade.
- sime_cipol
#8154 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Cim se to prica, a Tibra gradi, gotovo je toChloe wrote: ↑31/08/2022 20:50Još nije sigurno, provjerila sam....sime_cipol wrote: ↑30/08/2022 22:46 Iza Jumba, gdje je zgrada Interspeda, Tibra pravi zgradu duzine 128 m. Sa dva kraja idu dva nebodera po 24 sprata, a izmedju nize zgrade.![]()
- Haris.ba
#8155 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Pa je le narativ da Tana nista ne radi? Evo, izgleda da radi.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8156 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ja ne bih ni kupovao ako je manje od 5001
-
prankster
#8157 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ima li iko info kad ce krenuti prodaja stanova u novoj "Tibri" tj Aveniji kod Grasa? Sad bukvalno pitam za jarana (iako je to cesto fora haha) jer je isao 2x (zadnji put nekad u julu) i rekli mu da jos nisu formirali cijene (drugim rijecima nije jos cijena skocila "dovoljno"
)
Zadnje sto sam cuo je oko 3700 po kvadratu ali eto ne zele jos pustati u prodaju...
Zadnje sto sam cuo je oko 3700 po kvadratu ali eto ne zele jos pustati u prodaju...
-
nekome
#8158 Re: Novogradnja u Sarajevu?
ne zele jer je 50% ako ne i vise, vec prodano preko veze i poznanstva...
zvao sam i ja, svaki put mi kaze nazovi za dvije sedmice (valjda su naredne dvije sedmice kljucne
)
zvao sam i ja, svaki put mi kaze nazovi za dvije sedmice (valjda su naredne dvije sedmice kljucne
ko da je njima RP promijeniti problem, prvo se zgrada pocne graditi pa se mijenja RPVladaFBiH wrote: ↑31/08/2022 10:29polako, prvo se RP mora promijeniti... da vidimo da li imaju *uda za tosime_cipol wrote: ↑30/08/2022 22:46 Iza Jumba, gdje je zgrada Interspeda, Tibra pravi zgradu duzine 128 m. Sa dva kraja idu dva nebodera po 24 sprata, a izmedju nize zgrade.
- Thorgerson
#8159 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Meni nije jasno zasto ljudi daju toliki novac za onu lokaciju. Mislim na porodicne ljude i one koji ce to postati.
Mislim na Novu Otoku i taj novi kvart kod Remize.
- nema setalistq nikakvog, dakle izadjes ispred zgrade cekaju te kamioni, avioni
- put do skola za djecu kritican
- parking zaboravi
- park, igralista za djecu zaboravi
- prizemlja puna kafica, sa sumnjivim likovima
Itd itd
Dakle, nikakva infrastruktura. Bukvalno nista ne nude. Nudi ti blizinu tramvaja, blizu ti eto i cesta. Sta hos.
Ne znam. Fkt mi nisu jasni ti kupci.
Alipasino je za ono npr oaza, priroda. O Dobrinji da ne govorim.
- nema setalistq nikakvog, dakle izadjes ispred zgrade cekaju te kamioni, avioni
- parking zaboravi
Itd itd
Dakle, nikakva infrastruktura. Bukvalno nista ne nude. Nudi ti blizinu tramvaja, blizu ti eto i cesta. Sta hos.
- Haris.ba
#8160 Re: Novogradnja u Sarajevu?
1. Lokacija blizine gradaThorgerson wrote: ↑06/09/2022 01:13 Meni nije jasno zasto ljudi daju toliki novac za onu lokaciju. Mislim na porodicne ljude i one koji ce to postati.
- parking zaboravi
Itd itd
2. Blizu tramvaj ako zatreba
3. Novo
4. Vlastita garaža sa liftom, spustiš se, razvozis djecu svakako.
5. Djeca se svakako više ne igraju po igralistima
6. Šetalište uz ggm. Ko voli, nije daleko do Vilsonovog.
7. Kafiće i ne vidiš. Kući dolaziš sa autom, izlaziš sa autom.
- sime_cipol
#8161 Re: Novogradnja u Sarajevu?
8. Blizu dom zdravlja.
Veliki + ko ima malu djecu i dok ista malo ojačaju. Znam po sebi, sa Dobrinje 5 do DZ Saraj polje 5' pjeske. Sad su vec veci, ojacali, pa i ne idu kod dr skoro nikako, jedino kod zubara na kontrole i popravku.
Veliki + ko ima malu djecu i dok ista malo ojačaju. Znam po sebi, sa Dobrinje 5 do DZ Saraj polje 5' pjeske. Sad su vec veci, ojacali, pa i ne idu kod dr skoro nikako, jedino kod zubara na kontrole i popravku.
- VladaFBiH
#8162 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ovo kada pročitam naježim se - djeca se igraju!Haris.ba wrote: ↑06/09/2022 07:051. Lokacija blizine gradaThorgerson wrote: ↑06/09/2022 01:13 Meni nije jasno zasto ljudi daju toliki novac za onu lokaciju. Mislim na porodicne ljude i one koji ce to postati.
- parking zaboravi
Itd itd
3. Novo
Drugo je što više nemaju gdje da se igraju. Kod mene su parkovi puni djece a nisam baš daleko od Alipašinog mosta i očit je nedostatak terena za igranje (fudbal, košaraka,...).
Istina, tu i tamo postoj neki neuređeni komad betona/asfalta gdje se očekuje da se djeca igraju ali to nije park niti igralište već komad betona/asfalta i nije ništa drugo nego komad nesređenong betona koji nema nikakve funkcije osim da se kaže "nema više djece da se igraju vani i bolje je da napravimo ovdje zgradu jer svakako se niko više ne igra vani".
A što se tiče naselja - Tibra k'o Tibra - napravljena da uzme pare bez ikakve humane infrastrukture i nije namijenjena za kvalitetan život. Za kvalitetan život je potrebno daleko više od ušminkanih zidova koje dobiješ u ovom naselju.
Ako si kupio stan tamo ja te neću ubjeđivati da si se za*ebao jer je to tvoja odluka i vjerujem da nije tek tako donesena ali nemoj(te) ni ti/vi nas ubjeđivati da je "ono" napravljeno za kvalitetan život a ne za "take money and run".
nhf.
Last edited by VladaFBiH on 06/09/2022 09:22, edited 1 time in total.
- nepass1
#8163 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Raja gleda da je blizu tramvaja, blizu glavne i sto blize centru
Posle ide sve ostalo
Za djecu je najbolja dobrinja i za sebe bih sad izabrao dobrinju kao idealno naselje
Posle ide sve ostalo
Za djecu je najbolja dobrinja i za sebe bih sad izabrao dobrinju kao idealno naselje
- VladaFBiH
#8164 Re: Novogradnja u Sarajevu?
definitivno, jedno od rijetkih sarajevskih naselja koje ima sve... ali znaš kako je - nema tramvaj
- Haris.ba
#8165 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ja sam gledao u NO stan, i nisam kupio jer nije bilo ono sto sam trazio, i vec polahko je preslo cifru koju.sam voljan dati za stan. Ali, razumijem razmisljanje onoga sto je kupio.VladaFBiH wrote: ↑06/09/2022 08:59
Ovo kada pročitam naježim se - djeca se igraju!
Drugo je što više nemaju gdje da se igraju. Kod mene su parkovi puni djece a nisam baš daleko od Alipašinog mosta i očit je nedostatak terena za igranje (fudbal, košaraka,...).
Istina, tu i tamo postoj neki neuređeni komad betona/asfalta gdje se očekuje da se djeca igraju ali to nije park niti igralište već komad betona/asfalta i nije ništa drugo nego komad nesređenong betona koji nema nikakve funkcije osim da se kaže "nema više djece da se igraju vani i bolje je da napravimo ovdje zgradu jer svakako se niko više ne igra vani".
A što se tiče naselja - Tibra k'o Tibra - napravljena da uzme pare bez ikakve humane infrastrukture i nije namijenjena za kvalitetan život. Za kvalitetan život je potrebno daleko više od ušminkanih zidova koje dobiješ u ovom naselju.
Ako si kupio stan tamo ja te neću ubjeđivati da si se za*ebao jer je to tvoja odluka ali nemoj ni ti nas ubjeđivati da je "ono" napravljeno za kvalitetan život a ne za "take money and run".
nhf.
Imam poznanika u NO. Nista im se manje djeca ne igraju nego ona sto imaju sve ispred zgrade.
Razlika je samo sto se to plati u francuskoj obliznoj skoli. Pa imaju trenera i sve potrebne rekvizite za sve sportove. Od hokeja na travi do trcanja.
Gdje sam kupio ima i igralista za fudbal i kosarku i parkova i za malu djecu tobogan i klackalice. Ali, nemam garazu u prizemlju zgrade.
- nepass1
#8166 Re: Novogradnja u Sarajevu?
-
Sid the sloth
#8167 Re: Novogradnja u Sarajevu?
A gdje to u Sarajevu imas setaliste blize nego sto ima Nova Otoka? Pa ne mozemo svi pored Vilsa zivjeti. Ima setaliste odma preko glavne ceste od Nove Otoke uz Miljacku, bolje nego sto vecina drugih dijelova grada imaju.Thorgerson wrote: ↑06/09/2022 01:13 Meni nije jasno zasto ljudi daju toliki novac za onu lokaciju. Mislim na porodicne ljude i one koji ce to postati.
- parking zaboravi
Itd itd
Put do skole je za svu djecu kritican, osim ako zivis bas pored skole.
Parking zaboravi u vecini grada svakako, ovdje bar imas garazu za kupiti/rentati, ja kod sebe nemam jer je Titina gradnja a parking okolo pun.
Najveci problem po mom misljenju i glavni razlog zasto ja necu nikada bi pogledati Novu Otoku je sto je velika sansa da ti je prvi komsija neki kriminalac. Ima kriminalaca i u drugim dijelovima ali ondje kao da im je mravinjak.
-
Adnan55
#8168 Re: Novogradnja u Sarajevu?
8. Gledas svoja poslaHaris.ba wrote: ↑06/09/2022 07:051. Lokacija blizine gradaThorgerson wrote: ↑06/09/2022 01:13 Meni nije jasno zasto ljudi daju toliki novac za onu lokaciju. Mislim na porodicne ljude i one koji ce to postati.
- parking zaboravi
Itd itd
3. Novo
Bingo blizu, kina,bazen,setalista,osnovne skole..fast foodovi picerije burekdzinice, kafici.. dzamija ma sve u fullu
- VladaFBiH
#8169 Re: Novogradnja u Sarajevu?
bio u novogradnji a sada sam u starogradnji s kraja osamdesetih - sve prednosti novogradnje su mi nulirane sa lokacijom starogradnje.
Neću reći da nije loše biti u novogradnji, šta više odlično je ali prednost lokacije je nemjerljiva. Daleko od toga da i danas nema dobre novogradnje ali najviše je one tipa "Tibra Style" koja je baš nehumana.
- VladaFBiH
#8170 Re: Novogradnja u Sarajevu?
da ti ne bi bombicu na vrata staviliAdnan55 wrote: ↑06/09/2022 09:308. Gledas svoja poslaHaris.ba wrote: ↑06/09/2022 07:05
1. Lokacija blizine grada
3. Novo
7. Kafiće i ne vidiš. Kući dolaziš sa autom, izlaziš sa autom.![]()
Bingo blizu, kina,bazen,setalista,osnovne skole..fast foodovi picerije burekdzinice, kafici.. dzamija ma sve u fullu![]()
-
noviclan
#8171 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ko nam je kriv sto nismo miljacku kupovali po 1700
- nepass1
#8172 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ma dobro o tibri kao mjestu za stanovanje ne treba pricati. Ono je samo iz nuzde ili privremeno.VladaFBiH wrote: ↑06/09/2022 09:34bio u novogradnji a sada sam u starogradnji s kraja osamdesetih - sve prednosti novogradnje su mi nulirane sa lokacijom starogradnje.
Neću reći da nije loše biti u novogradnji, šta više odlično je ali prednost lokacije je nemjerljiva. Daleko od toga da i danas nema dobre novogradnje ali najviše je one tipa "Tibra Style" koja je baš nehumana.
Slazem se stobom mada sam ja obrnuto uradio, sa carsije u opstinu ilidza
Ja sam zivio u gradacackoj, one zgrade od sest spratova, ne znam kad su gradjene 1970-80? Onda stari grad, zgradica napravljena 1955-1960
Sad novogradnja, dodje ko bolnica prema ovom starom. Mada ima i do komsija koliko drze do cistoce i svega u zgradi
- nepass1
-
vanjki
#8174 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Kakve ti gluposti pises. Trenutni najtrazeniji dio naselja u Sarajevu:Thorgerson wrote: ↑06/09/2022 01:13 Meni nije jasno zasto ljudi daju toliki novac za onu lokaciju. Mislim na porodicne ljude i one koji ce to postati.
- parking zaboravi
Itd itd
Sve imas u krugu od 100m.Safet Zajko udaljen kilometar i odlicno setaliste..Hvala ti za Alipašino ali je Nova Otoka 4000milje a znamo da nemas pa moras na Alipašino.Jbg jarane zao mi je
-
moee
#8175 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Jučer supruga otišla autom na posao (Socijalno)...ja radim od kuće (Dobrinja) i trebam otići do Drvenije i Ferhadije da nešto obavim. Kaže dođi po auto pa idi da to završiš i poslije dođi po mene. Ja sjedem na trolu, izađem na Drveniji, prošetam do Ferhadije, popijem kafu i vratim se na Dobrinju u roku 2h. Inače skoro nigdje ne idem bez auta, ali ovo mi je bilo ekstra iskustvo