Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

ZonFon

#37351 Re: Utakmice.

Post by ZonFon »

Citavu ovu polusezonu cemo igrati toplo hladno i vjerovatno se naprimati golova jer realno nam je odbrana suplja i neuigrana a igramo preofanzivno. Ozbiljniji pomak ce se vidjeti vjerovatno od proljeca.

Velika vjerovatnoca da cemo do tada ispasti iz svih ozbiljnijih kalkulacija za neki trofej ali bi evropu trebali izboriti.

Mislim da Feđi treba u SŠ neki defanzivac (obrazovan) koji ce mu pomoci da nas malo poslozi u fazi odbrane.

Sreca pa sam se opet porpusio inace bi ovo bilo bas gadno za pratiti.
Dinostula

#37352 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

Fali nama pored stopera i jedan Stanojevic da lomi ruke i noge na sredini.Mi nemamo destruktivca osim Djokanovica koji nam igra stopera.
rocco_siffredi

#37353 Re: Utakmice.

Post by rocco_siffredi »

I mi navijači smo izgleda ispuhali. Prije par godina zbog ovakvih rezultata bi glave letile, navijači bi visili na mreži istoka. Klub sam ne zna šta hoće čim su nakon godinu dana vratili Hadžića. Ne znam kojem je to genijalcu palo na pamet :-)
Maharadza

#37354 Re: Utakmice.

Post by Maharadza »

rocco_siffredi wrote: 05/09/2022 22:21 I mi navijači smo izgleda ispuhali. Prije par godina zbog ovakvih rezultata bi glave letile, navijači bi visili na mreži istoka. Klub sam ne zna šta hoće čim su nakon godinu dana vratili Hadžića. Ne znam kojem je to genijalcu palo na pamet :-)
Pa eto sad smo očito u fazonu podrška, istrpi, šuti, bićebolje i tako to...mada odgovara i nama ja mislim. Raja je više izmorena stalnim smjenama, previranjima a ponajgore uvijek se isto reprizira: naložimo se, ponadamo, dignemo euforiju i onda ide patosiranje, bolan pad i to svaki put gore nego u prethodnom slučaju, sve veća bruka i raspad "sistema" (iako isti ne postoji uopšte ali eto). Ugl. ne može insan više trpit ovo sve, goni ih sve u neku stvar, trebamo sebe gledati i zdravlje a ne narušavati ga i gubiti radi skupine bolikuraca i neznalica. :skoljka:
Last edited by Maharadza on 05/09/2022 22:32, edited 2 times in total.
Logovan

#37355 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Pa na neki način i bolje da smo "ispuhali". Ne znam za vas, ali ja sam sit tjeranja nakon par kola. Daj tjeraj trenera, tjeraj pola ekipe, tjeraj upravu i tako svake sezone. Čim krene loše daj tjeraj. Daj podršku, trpi loše rezultate, nadaj se boljem, vjeruj da će doći bolji rezultati i vozdra.
rocco_siffredi

#37356 Re: Utakmice.

Post by rocco_siffredi »

Najopasnije za klub ako se pomirimo sa nečim, da to tako mora biti, da nema bunta ako stvari ne idu kako treba, ako kažemo ma hajde, ko ga jebe. Tu je kraj.
mirza_15

#37357 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

rocco_siffredi wrote: 05/09/2022 22:32 Najopasnije za klub ako se pomirimo sa nečim, da to tako mora biti, da nema bunta ako stvari ne idu kako treba, ako kažemo ma hajde, ko ga jebe. Tu je kraj.
Iluzija da tu nešto zavisi od navijača. Neće oni bolje igrati ako se počnu šamarati i tjerati. I oni sami, sasvim sigurno, imaju motiv da budu što bolji, da osvoje nešto, izađu u evropu. I uprava i steučni štab i igrači koji imaju dodatni motiv da se dokažu i naprave neki inostrani angažman. Pa to im je posao i od toga žive. Evo šta sada da otjeraš Dudića? Koga ćeš dovesti? Ja da sam kakvo ime ne bih nikada došao u klub gdje će me otjerati navikači nakon dva, tri vezana loša rezultata. Pogledaj šta se samo u Engleskoj trpi a stotine miliona u igri. Ja mislim da svakom treneru kojeg dovedemo treba dati čitavu sezonu osim ako se pokaže baš kao teški odron. Time pokazuješ i da si ozbiljan klub, pa ćeš i u pregovorima sa budućim trenerom imati jaču pregovaračku poziciju. I treba da shvatimo da jedna izgubljena sezona nije kraj svijeta. Igrat će se fudbal i poslije te, u tom trenutku aktuelne sezone.
dzeno123

#37358 Re: Utakmice.

Post by dzeno123 »

A sta ako ne izborimo europu? Dvije godine smo izgubili onda...
last mohicans

#37359 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Dzaba sve, ja cu se roknuti ako anam oni, raspadnuti, završe ispred nas. Sad se vidi veličina izgubljena 2 boda protiv njih i jos 2 protiv Slobode. Nisam pametan, eto nek se istrpi, ali se mora neki napredak primjetiti. Ja ga osim zalaganja u nekoliko utakmica ne vidim. Duduk puno luta, trazi, ne znam koliko je u stanju prenijeti to igračima. Previše oscilacija imamo i malo bolja ekipa i trener koji nas pročita,mi smo donji. Najvise me brine što nismo neki prepoznatljiv sistem na terenu uopce postavili. Ne trazim tika taku i uigranost Gvardiole, ali makar da neke konture, barem u veznom redu, izađu na vidjelo.
Piaty

#37360 Re: Utakmice.

Post by Piaty »

Tika-taka, konture koje spominjes i uigranost ekipe dolazi ISKLJUČIVO preko dobrih igrača, a ne zbog vremenskih prilika ili horoskopa.

Eh sad, mi nemamo dobre igrače i tu se priča završava.

P.S zašto se stvorio polaritet u mišljenju tipa: "krivi su igrači" vs "kriv je trener"?

Šta ako su loši/krivi i igrači i trener?
last mohicans

#37361 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Na početku prvenstva niko nije govorio da su ovi igrači loši, dapače i protivnici su nam falili roster. Otjerali smo preko 10 igrača, treba i ove? Drugi je par rukava sto Duduk to jos ne zna postaviti ili mu treba cijela sezona za to, da bi na nešto ličilo. Svi naši igrači i klupa bi bili u prvih 11 ovih malo boljih ekipa. Glupost je bila prodati Nihada, a nemaš stopera, idiotizam zadrzati Avramovskog koji hronično povrijeđen, dovesti povrijeđenog Aničića, itd...Imaju fula stručni štab i direktor, treba to naglasiti. Trpanjem pod tepih ništa nećemo dobiti, samo bi se jos više zavaravali.
rocco_siffredi

#37362 Re: Utakmice.

Post by rocco_siffredi »

Piaty wrote: 05/09/2022 23:34 Tika-taka, konture koje spominjes i uigranost ekipe dolazi ISKLJUČIVO preko dobrih igrača, a ne zbog vremenskih prilika ili horoskopa.

Eh sad, mi nemamo dobre igrače i tu se priča završava.

P.S zašto se stvorio polaritet u mišljenju tipa: "krivi su igrači" vs "kriv je trener"?

Šta ako su loši/krivi i igrači i trener?
Hajmo se pogledati u oči i zapitati ko je doveo ove igraće?
Nijednom treneru nije data ovakva sloboda da otjera i dovede igraće na početku sezone. Šta gledamo na terenu?
Sreća za Dudića i igrače je da ne igraju na Koševu i ne izlaze s terena na Istoku.
Široki MORAJU dobiti, kako znaju i umiju.
Blixen

#37363 Re: Utakmice.

Post by Blixen »

rocco_siffredi wrote: 06/09/2022 08:38 Hajmo se pogledati u oči i zapitati ko je doveo ove igraće?
pustiti ljude da se uigraju
hoces dupovca, hebiba, ili da krste glumi da igra lopte?
bagarica da gledam
palica, secerovica, kanurica, cmiljanica

otjerali su sto su trebali i neka su

puno bolji su dosli
Ikic, Cirjak, Nardin, Musa, Dzafic, Drobarov
Dinostula

#37364 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

Blixen wrote: 06/09/2022 09:07
rocco_siffredi wrote: 06/09/2022 08:38 Hajmo se pogledati u oči i zapitati ko je doveo ove igraće?
bagarica da gledam

puno bolji su dosli
Ali je tjeranje Oremusa greska covjek je mogao bar na desnog beka kad vec nismo doveli rezervu.
vicious

#37365 Re: Utakmice.

Post by vicious »

Dinostula wrote: 06/09/2022 10:50

bagarica da gledam

puno bolji su dosli
Ali je tjeranje Oremusa greska covjek je mogao bar na desnog beka kad vec nismo doveli rezervu.
To jeste, mogao je solidno pokriti više pozicija.
Nikakva ekstra klasa, ali koristan igrač.
Blixen

#37366 Re: Utakmice.

Post by Blixen »

bagarica da gledam

puno bolji su dosli
Meni i Bodul ima mjesta za 20 min
ali to je druga tema

nema vise rahmetli bagarica
nepokretnog secerovica
uvijek sigurnog dupovca
covjeka poteza zvanog hebib
sigurnog kanurica
Anquilla

#37367 Re: Utakmice.

Post by Anquilla »

bagarica da gledam

puno bolji su dosli
Mogao je i Sevelj, pojma nemam zasto je on pusten, jer nije bio medju otpisanim kao Oremus.
Dinostula

#37368 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

Anquilla wrote: 06/09/2022 13:20

Mogao je i Sevelj, pojma nemam zasto je on pusten, jer nije bio medju otpisanim kao Oremus.
Desni bek,defanzivni vezni a moze i na stopera ako zagusti.Ma ove nase budale nemaju pojma sta rade nema drugog objasnjenja.

Hrvatski internacionalac, Vicko Ševelj, napustio je redove FK Sarajevo s obzirom na to da je ostvario transfer u NK Radomlje. FK Sarajevo će pripasti određeni procenat na ime obeštećenja od njegove eventualne naredne prodaje.
Grean

#37369 Re: Utakmice.

Post by Grean »

Interesantno je ovo pitarsko, ko' fali Oremus a Hebibovic je bio smetalo.

Ne postoji nista sto govori u korist Oremusa u odnosu na Hebibovica na desnom beku po onom sto smo vidjeli. Oremus sem sto je bio predplacen na debilna iskljucenja nicim se nije istakao iz nekog mrtvog prosjeka na desnom beku.

Valjo' bi sad ali sigurno ne vise nego sto bi valjo Hebibovic.

Ovakva je bila prica i za Lazica u odnosu na Kurdica kad se Kurdic vratio. Na kraju mu je Lazic bio sasvim zasluzeno zamjena.
Dinostula

#37370 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

Grean wrote: 06/09/2022 18:29 Interesantno je ovo pitarsko, ko' fali Oremus a Hebibovic je bio smetalo.

Ne postoji nista sto govori u korist Oremusa u odnosu na Hebibovica na desnom beku po onom sto smo vidjeli. Oremus sem sto je bio predplacen na debilna iskljucenja nicim se nije istakao iz nekog mrtvog prosjeka na desnom beku.

Valjo' bi sad ali sigurno ne vise nego sto bi valjo Hebibovic.

Ovakva je bila prica i za Lazica u odnosu na Kurdica kad se Kurdic vratio. Na kraju mu je Lazic bio sasvim zasluzeno zamjena.
Problem je sto je Hebibovic tu bio jedno 8 godina a ovaj nije.Realno Hebib za tih 8 godina imao jednu dobru sezonu skupa sa Crnkicem i nista vise.Oremus je dosta vise i u drugim klubovima igrao desnog beka dok je Hebib kao krilo tu zavaljen.Ko god od njih da je ostao bio bi plus za razliku od onog omladinca koji se ziv pogubio.Nama je bilo pametnije da smo ostavili kostur 6-7 igraca pa dovelu Musu,Ikica i jos 2-3 igraca nego sto smo odmah sve otjerali i rasprodali.
van Basten

#37371 Re: Utakmice.

Post by van Basten »

Kako god, fali kompletna zadnja linija u rotaciji. Bilo je zalosno vidjeti da poslije povrede Muse na desnog beka uvodi jedva punoljetno dijete koje nikad nije ni igralo tu poziciju.
Vidjeli smo svi kako je to proslo, spartalo se tuda kao po dobrinjskom bulevaru predvecer... i jos ce djetetu ostati traume...
I ko ce nam onda uopste igrati beka dok se Musa ne oporavi?
Blixen

#37372 Re: Utakmice.

Post by Blixen »

van Basten wrote: 06/09/2022 23:19 I ko ce nam onda uopste igrati beka dok se Musa ne oporavi?
mogao bi ti ako nemas previse obaveza :mrgreen:
ja sam kontao ali moram kreciti :D
da vidimo ima li neko sa foruma da trci 100 m oko 12 sekundi i da zna izaci kad je offside zamka
Anquilla

#37373 Re: Utakmice.

Post by Anquilla »

van Basten wrote: 06/09/2022 23:19 Kako god, fali kompletna zadnja linija u rotaciji. Bilo je zalosno vidjeti da poslije povrede Muse na desnog beka uvodi jedva punoljetno dijete koje nikad nije ni igralo tu poziciju.
Vidjeli smo svi kako je to proslo, spartalo se tuda kao po dobrinjskom bulevaru predvecer... i jos ce djetetu ostati traume...
I ko ce nam onda uopste igrati beka dok se Musa ne oporavi?
Za desnog beka je očito projektovan mladi Mulalić, isto 2004. godište.
Znalo se da nam to jedina dva desna beka u ekipi, pa mi je logično.
Adobeg

#37374 Re: Utakmice.

Post by Adobeg »

Kakav nam je zdrastveni bilten za sutra ,koliko je van stroja ne mogu da upratim,bio sam zauzet hocemo li imati koga na klupi.
Logovan

#37375 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Svi u Zenicu!!! :izet:
Post Reply