Ukrajina
-
emirolini
#110102 Re: Ukrajina
Rusisticki svet i napredak koji donesu nad teritorijem na kojem orgijaju
- P.Starck
#110103 Re: Ukrajina
Pitanje za analitičare, pošto je očigledno isforsirana ova kontra vremenskim prozorom, nije li time i očekivana? Ok priča je čist teren, dronovi prate sve i ništa se ne može sakriti. Ali i bez toga ovo je prilično očekivano. Najave od ljetos su bile čisto propagandne. Ovo je posljednji vremenski prozor za ozbiljnu akciju u ovoj godini. Strateški je i jedino pogodno područje i za ukrajince def. nužno. Politički je krajnji trenutak i td. Ali su gubici preveliki. Rusi su se uspjeli ukopati skoro kao i Armenci u NK.
S druge strane dijelim i mišljenje da je taktika osiromašivanja ruskih resursa nedovoljna. Šta raditi protiv ovakvog ruskog mastodonta? Da li je jedino rješenje prihvatiti gubitke i gurati dalje nadajući se da će se uhvatiti za neku neočekivanu promjenu na terenu. Ipak dok ne probaš ne znaš?
Ne znam zašto nema SF akcija na samoj RU teritoriji, duboko, tamo gdje je ozbiljna infrastruktura, terminali, gdje bi bolilo?
S druge strane dijelim i mišljenje da je taktika osiromašivanja ruskih resursa nedovoljna. Šta raditi protiv ovakvog ruskog mastodonta? Da li je jedino rješenje prihvatiti gubitke i gurati dalje nadajući se da će se uhvatiti za neku neočekivanu promjenu na terenu. Ipak dok ne probaš ne znaš?
Ne znam zašto nema SF akcija na samoj RU teritoriji, duboko, tamo gdje je ozbiljna infrastruktura, terminali, gdje bi bolilo?
- trambusek88
-
saimidin
#110105 Re: Ukrajina
Ja bi rekao da UA I nema druge opcije, mogu cekati pomoc zapada u mts, ali vjerovatno I sami znaju kada I koliko stici, te da ce to vrijeme I orci iskoristiti
Zrtve se moraju podnijeti, ili sada ili za neko vrijeme kada se orci spreme, a vjerovatno naredne godine
Nadati se da ce kada zapad vidi UA volju, poslati I vise mts
Zrtve se moraju podnijeti, ili sada ili za neko vrijeme kada se orci spreme, a vjerovatno naredne godine
Nadati se da ce kada zapad vidi UA volju, poslati I vise mts
-
A_A_AKCIJA
#110106 Re: Ukrajina
Opa, izgleda ipak Leopardi love u Hersonu.
U pitanju je 10 Leopard 2A4 doniranih od Španijel.
U pitanju je 10 Leopard 2A4 doniranih od Španijel.
- drug_profi
- drug_profi
- Gandalf
#110109 Re: Ukrajina
Ma nije čak ni mrtav, specijalno uspavan, specijalnom terapijom na daljinu
-
zilog
#110111 Re: Ukrajina
Ovaj rat ce se zavrsiti kada se slome ruski fasisti.P.Starck wrote: ↑05/09/2022 23:06 Pitanje za analitičare, pošto je očigledno isforsirana ova kontra vremenskim prozorom, nije li time i očekivana? Ok priča je čist teren, dronovi prate sve i ništa se ne može sakriti. Ali i bez toga ovo je prilično očekivano. Najave od ljetos su bile čisto propagandne. Ovo je posljednji vremenski prozor za ozbiljnu akciju u ovoj godini. Strateški je i jedino pogodno područje i za ukrajince def. nužno. Politički je krajnji trenutak i td. Ali su gubici preveliki. Rusi su se uspjeli ukopati skoro kao i Armenci u NK.
Potjerati ih danas preko Dnjepra, da te sutra ti isti docekaju na istoku, pa da ih moras tamo lomiti, ili ovdje na desnoj obali Dnjepra, gdje skelama moraju dovlaciti logistiku? Ukrajinci najavili ofanzivu, Rusi dovukli pojacanja, a onda HIMARS poklopio mostove i ugasila se svjetla...
-
emirolini
#110112 Re: Ukrajina
Rusisticko fasisticki cetnici
- karanana
#110113 Re: Ukrajina
Pocepo ih je frajer. I govno od voditelja i bure govana.
- drug_profi
- drug_profi
#110115 Re: Ukrajina
Dosad si jebiga trebao nauciti da razlikujes UKR i RUS jezik. Haja.karanana wrote: ↑05/09/2022 21:37Aha znaci rusi snimaju svoje. A ne kao sto je gore pretpostavljeno da su ovo ukrajinci sto snimaju.SanskiBiser wrote: ↑05/09/2022 21:31
Jes vidio sto dobro dodje sto neki od nas znaju ruski![]()
Likovi koji snimaju kazu da su bili podalje na drugom polozaju, tamo negdje , Rusi su, pogodjen je BUK sistem, (pise ukrajinska artiljerija da je pogodila) traze ko je ostao ziv, razbacane ruke, noge oko BUK koji gori, kaze Decki lagana vam zemlja bila, ovaj tamo dalje vidi jednog citavog kako lezi trce do njega, provjerava mu puls, mrtav...galame na nekoga da vozilo doveze na to mjesto....eto...
Moze biti iako mi se cini da imaju nekako ukrajinske svjetlije uniforme kao i onaj sto mu puls provjeravaju na 1:00.
- drug_profi
#110116 Re: Ukrajina
Moje je mišljenje je da je ovo bila ratna varka, da neprijatelj upadne u klopku, Tj da se sto vise vojske dovede na teritoriju na kojoj ce biti u podredjenom polozaju.P.Starck wrote: ↑05/09/2022 23:06 Pitanje za analitičare, pošto je očigledno isforsirana ova kontra vremenskim prozorom, nije li time i očekivana? Ok priča je čist teren, dronovi prate sve i ništa se ne može sakriti. Ali i bez toga ovo je prilično očekivano. Najave od ljetos su bile čisto propagandne. Ovo je posljednji vremenski prozor za ozbiljnu akciju u ovoj godini. Strateški je i jedino pogodno područje i za ukrajince def. nužno. Politički je krajnji trenutak i td. Ali su gubici preveliki. Rusi su se uspjeli ukopati skoro kao i Armenci u NK.
Jer kad si bez logistike, ne znaci nista brojcana nadmoc.
20-25.000 vojnika RuAF, ne mogu parirati 10.000 UAF ako su konstantno precizno bombardovani, udarani iz zraka, bez vode, hrane municije, artiljerije koju su Himarsi i, avijacija i Bayre zbrisale.
Dobro je i odlicno,pozeljno da se dovuce cijela ruska armija na ovih 6000 kvadratnih kilometara, jer su brojevi pjesaka ovdje nebitni.
Operacija koja ce se izucavati kao Hersonska klopka.
-
toska
#110117 Re: Ukrajina
Zbog propasti ruskih planova, otpora Ukrajinaca, ali i statusa Rusije kao supersile, ovom ratu je nemoguće vidjeti kraj, trajanje, posljedice, kao i kako će tačno izgledati, previše je faktora u igri.
Zato se sa sigurnošću može reći da prve Rusija i Ukrajina, a za njima US, UK i svi ostali nemaju neke planove već se ratuje dan za dan pa šta ispadne, nema tu velikih analiza.
Nadati se porazu agresora na jedan od mogućih načina, ima ih više, urušavanje države i centralnih vlasti Rusije je svakako najpoželjnije, ovakva Rusija ne treba nikome.
Prave nered i prijete susjedima, a ničim ne doprinose civilizaciji i novim generacijama.
Zato se sa sigurnošću može reći da prve Rusija i Ukrajina, a za njima US, UK i svi ostali nemaju neke planove već se ratuje dan za dan pa šta ispadne, nema tu velikih analiza.
Nadati se porazu agresora na jedan od mogućih načina, ima ih više, urušavanje države i centralnih vlasti Rusije je svakako najpoželjnije, ovakva Rusija ne treba nikome.
Prave nered i prijete susjedima, a ničim ne doprinose civilizaciji i novim generacijama.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#110118 Re: Ukrajina
-
Osmi Socrates
#110119 Re: Ukrajina
Da ga je još nokautirao usred emisije, bilo bi vrhunski.
Anyway, poenta je da 80% Srbije podržava Putina. Drugim riječima, da im se pruži šansa, država Srbija bi imala podršku barem 80% srpskog naroda da uradi nove zločine nad drugima i drugačijima.
I onda meni zamjeraju što sam oštar prema Đokoviću, or whatever. Fuckin' facts.
To ne znači da su svi Srbi četnici. Čitajte kako hoćete. Ali su činjenice.
Neke (ne obraćam se nikom posebno) je možda Tito učio političkoj korektnosti, ali mene nije imao priliku. Neću nasilu tražiti pozitivnosti, samo zato što se radi o nekoj nacionalnosti ili zemlji.
Dakle, pamet u glavu, i samo činjenice. Gospodinu Stojkoviću svaka čast na hrabrosti.
A slinu Šešelja bi neko trebao nokautirati pod starost.
Anyway, poenta je da 80% Srbije podržava Putina. Drugim riječima, da im se pruži šansa, država Srbija bi imala podršku barem 80% srpskog naroda da uradi nove zločine nad drugima i drugačijima.
I onda meni zamjeraju što sam oštar prema Đokoviću, or whatever. Fuckin' facts.
To ne znači da su svi Srbi četnici. Čitajte kako hoćete. Ali su činjenice.
Neke (ne obraćam se nikom posebno) je možda Tito učio političkoj korektnosti, ali mene nije imao priliku. Neću nasilu tražiti pozitivnosti, samo zato što se radi o nekoj nacionalnosti ili zemlji.
Dakle, pamet u glavu, i samo činjenice. Gospodinu Stojkoviću svaka čast na hrabrosti.
A slinu Šešelja bi neko trebao nokautirati pod starost.
-
Jordan1961
#110120 Re: Ukrajina
Ono cega sam se najvise bojao je pocelo.
Krenuli su protesti u EU protiv cijene plina. Voda na ruski mlin.
Navikao je gradjanin EU na lagodan zivot i visok standard. Ovom logikom BiH bi se predala jos 92. Cesi su posebno razocarali - Jan Palach se u grobu okrece k'o ventilator.
Ako Ukrajina izgubi potporu Zapada, all bets are off.
Navikao je gradjanin EU na lagodan zivot i visok standard. Ovom logikom BiH bi se predala jos 92. Cesi su posebno razocarali - Jan Palach se u grobu okrece k'o ventilator.
- Optimus09
#110121 Re: Ukrajina
Nece Ameri prestati davati potporu,budi siguran.
Kasika im pala u med
Kasika im pala u med
- hatemondays
#110122 Re: Ukrajina
Mojne se sikirati Eu je ionako quratz (znam da ce se nasi gasteri uzrujati zbog ove konstatacije) bez UK, skup 3 drzave koje su mislile da se svijet vrti oko njih.Prizemljenje za Rusiju ce biti tesko ali ni ove 3 ruske podguzne muhe nece bolje proci. Ovdju su na dobitku skandinavske zemlje, Poljska i Ukrajina ce biti vrlo vazan faktor u buducoj zajednici ( ako je bude i bilo). USA je ovdje sto su im ruje pale na volej ko budali samar i ovo ti dodje ko udav zmijuga koje te polako steze i na kraju te proguta. Iz ovog rata bice mnogo porazenih, ne samo Rusija (da ga hoce oni Saudijci, Turska, Brazil i Indija pocuclati to bi bio dernek). Nadam se da svi nagadjamo ko su pushaci u novom svjetskom poretku. Uzece vremena ali ce i pusalgija biti veca. I nemoj se brinuti za gradjane europe , njih je savrseno bolio kitash za nas belaj ovdje i vrijeme je da se uvrijedjene frajle malo njisu na vjetru. Samo hrabro borci Ukrajine i polako razvlacite ih sada, moral im je opasno nizak a za dobiti rat on je najvazniji a kakav moral ces imati trazeci u tudjem srecu. Slava Ukrajini i njenim hrabrim borcima!Jordan1961 wrote: ↑06/09/2022 04:03 Ono cega sam se najvise bojao je pocelo.
-
lajkujMe
#110123 Re: Ukrajina
Nove potvrde o oslobadjanju ono sto je Copper pricao plus Shmidtove koji sam ja predvidio kao contested
Oficijelno potvrdjeno da su oslobodjemi Pravdyne, Ternovy pody, Shmidtove, Bilohorivka
Kostromka he i dalje u UA kontrolu i ostace tako.
Zanimljivo odsustvo granatiranja na istocnom frontu ali vec postoji potvrda od jucer 2 puta, da je Novovoskresenske oslobodjeno
Ovo je sve oficial od generalstaba ne neki twitterashi
Linije na livemapu vec izgleda mnogo ljepse

Oficijelno potvrdjeno da su oslobodjemi Pravdyne, Ternovy pody, Shmidtove, Bilohorivka
Kostromka he i dalje u UA kontrolu i ostace tako.
Zanimljivo odsustvo granatiranja na istocnom frontu ali vec postoji potvrda od jucer 2 puta, da je Novovoskresenske oslobodjeno
Ovo je sve oficial od generalstaba ne neki twitterashi
Linije na livemapu vec izgleda mnogo ljepse

- SanskiBiser
#110124 Re: Ukrajina
pokloni iz Poljske stigli, ja sta je Craba
-
lajkujMe
#110125 Re: Ukrajina
I to 60kom iz sopstvenih zaliha a jucer narucili 60kom za sopstvene snage