Ma nas ne treba zanimati ko ke na kojem omjeru, niti bilo kakve kalkulacije.
Trebamo ići na pehar, a sve mimo pehara gledati kao neuspjeh.
Pa jbm mu miša, Slovenija, baš kao i mi, jučer postala nezavisna, duplo manje stanovnika imaju, možeš ih biciklom preći za jedan dan i oni prvaci Evrope. Šta nama fali da isto to budemo? Ništa, samo volja i zalaganje i bez kalkulacija.
Gubitničke nacije kalkulišu, to ne smijemo i ne trebamo raditi. Idemo po obje pobjede i goniti meč za meč do finala. Nema kalkulacija, sve moramo dobiti do kraja i to je to.
Pretjerano slavimo pobjedu protiv Slovenaca i to nas može koštati. Pobjedili smo ok, idemo dalje. Kakav Halid, kakvi bakrači. Ima još utakmica i poslije finala nek slave tri dana i tri noći, a do finala nek se skoncentrišu maksimalno. Ako želimo iole da smo sportska nacija, moramo se ponašati tako. Mi u fudbalu ako pobijedimo San Marino, mi slavimo po ulicama. Druge zemlje pobjede Englesku, pa nikom ništa. Malo po Twitteru i to je sve.
Nebrojeno puta nas je koštala euforija i strah me da to opet ne bude slučaj. Jedna utakmica ne čini prvenstvo. Spustimo loptu i idemo hladne glave na Francuze.