Ako su došli do BUK-a koji je uništen i još gori, znači da je bio prodor desetak km i da su dobacili do pozicija PVO.
Znači da opasno deru Ruse.
Ako su došli do BUK-a koji je uništen i još gori, znači da je bio prodor desetak km i da su dobacili do pozicija PVO.
Nije mi jasan video. Je li moguce da je ovo ukrajinski polozaj u vatri? Na 1:00, ciji je ovo vojnik mrtav? Jer nije mi jasno kako su se tu nasli ukrajinci ako je ruski polozaj a tek udarenA_A_AKCIJA wrote: ↑05/09/2022 21:11Ako su došli do BUK-a koji je uništen i još gori, znači da je bio prodor desetak km i da su dobacili do pozicija PVO.
U okupiranom Melitopolju, svima koji su dobili ruske pasoše uručen je poziv na front.
i nisu jos sretni! I žale se na “sam internet”. Budale su upozorene da je ruski pasoš uglavnom pozivnica za grob. A posebno u Donbasu.
Nevzorov
to je ono što od vikenda pišem, peta kolona se aktivirala i pravi haos sad sa protestima.
Jes vidio sto dobro dodje sto neki od nas znaju ruskikaranana wrote: ↑05/09/2022 21:24Nije mi jasan video. Je li moguce da je ovo ukrajinski polozaj u vatri? Na 1:00, ciji je ovo vojnik mrtav? Jer nije mi jasno kako su se tu nasli ukrajinci ako je ruski polozaj a tek udarenSpoilerShowA_A_AKCIJA wrote: ↑05/09/2022 21:11
dobro znaš ruski?SanskiBiser wrote: ↑05/09/2022 21:31Jes vidio sto dobro dodje sto neki od nas znaju ruski![]()
Likovi koji snimaju kazu da su bili podalje na drugom polozaju i da cim je puklo da su krenuli da vide sta se desilo i da pomognu, Rusi su, pogodjen je BUK sistem, (pise ukrajinska artiljerija da je pogodila) traze ko je ostao ziv, razbacane ruke, noge oko BUK koji gori, kaze Decki lagana vam zemlja bila, ovaj tamo dalje vidi jednog citavog kako lezi trce do njega, provjerava mu puls, mrtav...galame na nekoga da vozilo doveze na to mjesto....eto...
Aha znaci rusi snimaju svoje. A ne kao sto je gore pretpostavljeno da su ovo ukrajinci sto snimaju.SanskiBiser wrote: ↑05/09/2022 21:31Jes vidio sto dobro dodje sto neki od nas znaju ruski![]()
Likovi koji snimaju kazu da su bili podalje na drugom polozaju, tamo negdje , Rusi su, pogodjen je BUK sistem, (pise ukrajinska artiljerija da je pogodila) traze ko je ostao ziv, razbacane ruke, noge oko BUK koji gori, kaze Decki lagana vam zemlja bila, ovaj tamo dalje vidi jednog citavog kako lezi trce do njega, provjerava mu puls, mrtav...galame na nekoga da vozilo doveze na to mjesto....eto...
vrlo dobro razumijem, nekad davno sam tecno i govorio i pisao, problem su mi fraze i sleng koji ovi koriste vojnici to je rahmetli Spreca znao prevesti a ove koji pricaju knjizevni jezik skoro sve razumijem mozda koja rijec da povremeno moram pogledati u rijecnik...eyesburn wrote: ↑05/09/2022 21:34dobro znaš ruski?SanskiBiser wrote: ↑05/09/2022 21:31
Jes vidio sto dobro dodje sto neki od nas znaju ruski![]()
Likovi koji snimaju kazu da su bili podalje na drugom polozaju i da cim je puklo da su krenuli da vide sta se desilo i da pomognu, Rusi su, pogodjen je BUK sistem, (pise ukrajinska artiljerija da je pogodila) traze ko je ostao ziv, razbacane ruke, noge oko BUK koji gori, kaze Decki lagana vam zemlja bila, ovaj tamo dalje vidi jednog citavog kako lezi trce do njega, provjerava mu puls, mrtav...galame na nekoga da vozilo doveze na to mjesto....eto...
Ma da ruski snimak a Ukrajinci ga preuzeli odmah i sire dalje, kompletna posada BUK je poginula to je 4 covjeka.karanana wrote: ↑05/09/2022 21:37Aha znaci rusi snimaju svoje. A ne kao sto je gore pretpostavljeno da su ovo ukrajinci sto snimaju.SanskiBiser wrote: ↑05/09/2022 21:31
Jes vidio sto dobro dodje sto neki od nas znaju ruski![]()
Likovi koji snimaju kazu da su bili podalje na drugom polozaju, tamo negdje , Rusi su, pogodjen je BUK sistem, (pise ukrajinska artiljerija da je pogodila) traze ko je ostao ziv, razbacane ruke, noge oko BUK koji gori, kaze Decki lagana vam zemlja bila, ovaj tamo dalje vidi jednog citavog kako lezi trce do njega, provjerava mu puls, mrtav...galame na nekoga da vozilo doveze na to mjesto....eto...
Moze biti iako mi se cini da imaju nekako ukrajinske svjetlije uniforme kao i onaj sto mu puls provjeravaju na 1:00.
e super da imamo nekog ko može prevesti kad nešto ne razumijemo ili pogrešno razumijemo, bilo da je ruski, bilo ukrajinski izvor.SanskiBiser wrote: ↑05/09/2022 21:45vrlo dobro razumijem, nekad davno sam tecno i govorio i pisao, problem su mi fraze i sleng koji ovi koriste vojnici to je rahmetli Spreca znao prevesti a ove koji pricaju knjizevni jezik skoro sve razumijem mozda koja rijec da povremeno moram pogledati u rijecnik...
Oprosteno ti je, ali to je vec zakljuceno tamo nekad u martu.zbunjola71sa wrote: ↑05/09/2022 21:56 nek oproste ostali al nas trio fantastico na ovoj temi su
@sumirprimus
@lajkujMe
@SanskiBiser
Da. Ili cak ukrajinci koji snimaju druge ukrajince. Jer mi se po uniformama ucinilo da bi mogli biti ukrieyesburn wrote: ↑05/09/2022 21:55e super da imamo nekog ko može prevesti kad nešto ne razumijemo ili pogrešno razumijemo, bilo da je ruski, bilo ukrajinski izvor.SanskiBiser wrote: ↑05/09/2022 21:45
vrlo dobro razumijem, nekad davno sam tecno i govorio i pisao, problem su mi fraze i sleng koji ovi koriste vojnici to je rahmetli Spreca znao prevesti a ove koji pricaju knjizevni jezik skoro sve razumijem mozda koja rijec da povremeno moram pogledati u rijecnik...![]()
ja razumijem ponešto, ali sigurno ne kao ti. npr. ni meni, kao ni karnani, nije bilo jasno ko je uopšte na snimku, ukrajinci koji snimaju ruse ili rusi koji snimaju druge ruse.
I especially want to thank the soldiers of one of our rocket artillery brigades, who with their accurate fire destroyed the Russian warehouse from which the invaders took S-300 missiles to bomb Kharkiv. MLRS is a good thing. Thank you, our heroes!
The President thanked Ukrainian defenders, intelligence officers, security service and Ukrainians in the temporarily occupied territory who help the army to destroy the invaders' objects.
steta sto Sprece nema, on je imao uho za detalje nista mu nije promicalo, kad je provalio na snimku WarGonzo da mu je pratilac Srbin koji se borio u Donbasu, na temi Nagorno Karabakh, koje je to kino biloeyesburn wrote: ↑05/09/2022 21:55e super da imamo nekog ko može prevesti kad nešto ne razumijemo ili pogrešno razumijemo, bilo da je ruski, bilo ukrajinski izvor.SanskiBiser wrote: ↑05/09/2022 21:45
vrlo dobro razumijem, nekad davno sam tecno i govorio i pisao, problem su mi fraze i sleng koji ovi koriste vojnici to je rahmetli Spreca znao prevesti a ove koji pricaju knjizevni jezik skoro sve razumijem mozda koja rijec da povremeno moram pogledati u rijecnik...![]()
ja razumijem ponešto, ali sigurno ne kao ti. npr. ni meni, kao ni karnani, nije bilo jasno ko je uopšte na snimku, ukrajinci koji snimaju ruse ili rusi koji snimaju druge ruse.
zamisli da je u pitanju jedna osoba tipa fight clubzbunjola71sa wrote: ↑05/09/2022 21:56 nek oproste ostali al nas trio fantastico na ovoj temi su
@sumirprimus
@lajkujMe
@SanskiBiser