Dronovi za poljoprivredu
Moderator: anex
-
Loki2k9
#1 Dronovi za poljoprivredu
Pozdrav ljudi,
Ajde da otvorim zasebno temu. Imam prijatelja u Turskoj koji je zajedno sa nekim kolegama inzinjerima otvorio firmu koja se bavi izradom dronova specijalizovanih za poljoproivredu. Nedavno su počeli s prodajom u Turskoj, a preko mene su se zeljeli raspitali o trzistu BiH. Iako sam im rekao da mi nismo veliko trziste i da se ne mozemo porediti s turskim, oni su ipak ostali zainteresovani da preko Bosne i Hercegovine potencijalno krenu i u prodaju sirom Balkana.
Momci su mladi, nisu mnogo upoznati s export-import politikom pa su mene pitali da se raspitam koja bi to procedura bila za BiH. Da li da ovdje nadju neku firmu za uvoz ili kako, sta? Ja sam laik za te stvari, pa evo da vidim ima li ko pametniji da mi odgovori.
Ajde da otvorim zasebno temu. Imam prijatelja u Turskoj koji je zajedno sa nekim kolegama inzinjerima otvorio firmu koja se bavi izradom dronova specijalizovanih za poljoproivredu. Nedavno su počeli s prodajom u Turskoj, a preko mene su se zeljeli raspitali o trzistu BiH. Iako sam im rekao da mi nismo veliko trziste i da se ne mozemo porediti s turskim, oni su ipak ostali zainteresovani da preko Bosne i Hercegovine potencijalno krenu i u prodaju sirom Balkana.
Momci su mladi, nisu mnogo upoznati s export-import politikom pa su mene pitali da se raspitam koja bi to procedura bila za BiH. Da li da ovdje nadju neku firmu za uvoz ili kako, sta? Ja sam laik za te stvari, pa evo da vidim ima li ko pametniji da mi odgovori.
- Bullet Tooth Tony
#2 Re: Dronovi za poljoprivredu
Za sta si laik.. Dronove? Poljoprivredu? Uvoz? Tursku?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#3 Re: Dronovi za poljoprivredu
@KraljicaIzJajca ovo je tvoje područje, de objasni covjeku šta mu treba da uveze poljoprivredni dron.
- -Chesterfield-
- B6Redhell
#5 Re: Dronovi za poljoprivredu
tema nakon 5-6 postova vec komična
Aj lajk..
Aj lajk..
-
KraljicaIzJajca
-
Bobi
- Forum administrator
#7 Re: Dronovi za poljoprivredu
Pa ne znamo, napisi nam ukratko sta je potrebno ya izvoz/uvoz, ja kako vidim oni to kao prave a ne znaju proceduru.KraljicaIzJajca wrote: ↑06/09/2022 12:00Kakvi su to profesionalci iz Turske? Koja firma? Zar nisu uradili analizu i istraživanje?
-
KraljicaIzJajca
#8 Re: Dronovi za poljoprivredu
Moraju kontaktirati adekvatne osobe u BiH o informacijama procedure. Ja nisam u tom konkretnom sektoru, a nisam ni u BiH.Bobi wrote: ↑06/09/2022 12:40Pa ne znamo, napisi nam ukratko sta je potrebno ya izvoz/uvoz, ja kako vidim oni to kao prave a ne znaju proceduru.KraljicaIzJajca wrote: ↑06/09/2022 12:00
Kakvi su to profesionalci iz Turske? Koja firma? Zar nisu uradili analizu i istraživanje?
-
Bobi
- Forum administrator
#9 Re: Dronovi za poljoprivredu
Bezeze si, udala se daBogdaKraljicaIzJajca wrote: ↑06/09/2022 19:48Moraju kontaktirati adekvatne osobe u BiH o informacijama procedure. Ja nisam u tom konkretnom sektoru, a nisam ni u BiH.![]()
-
KraljicaIzJajca
#10 Re: Dronovi za poljoprivredu
Volim i ja tebe.Bobi wrote: ↑06/09/2022 20:29Bezeze si, udala se daBogdaKraljicaIzJajca wrote: ↑06/09/2022 19:48
Moraju kontaktirati adekvatne osobe u BiH o informacijama procedure. Ja nisam u tom konkretnom sektoru, a nisam ni u BiH.![]()
.
-
Ci-Nick
#11 Re: Dronovi za poljoprivredu
Prave adrese su spediter i carina.
Treba vidjeti pod kojom carinskim brojem se uvoze takvi dronovi i sta treba od dokumentacije, certifikata.
Ne razumijem sta znači poljoprivredni,... nosi nesto od tehnike za snimanje, osmatranje ili tretiranje poljoprivrednih povrsina?
Mozda treba i neka izjava da se koristi iskljucivo u civilne svrhe. U svakom slučaju carina zna šta je potrebno da bi roba bila rascarinjena.
Treba vidjeti pod kojom carinskim brojem se uvoze takvi dronovi i sta treba od dokumentacije, certifikata.
Ne razumijem sta znači poljoprivredni,... nosi nesto od tehnike za snimanje, osmatranje ili tretiranje poljoprivrednih povrsina?
Mozda treba i neka izjava da se koristi iskljucivo u civilne svrhe. U svakom slučaju carina zna šta je potrebno da bi roba bila rascarinjena.