Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- BHF_Manijak
#63826 Re: Liverpool FC
Ona formacija danas u drugom nije nuzno ni losa, nudi puno vise napadackih opcija, ALI puse pozadi k'o na Bjelasnici.
Za onakvu igru ti trebaju 2 veznjaka ala Kante i Mascherano iz primea. Fabinho to ne moze osim mozda prvih 20 minuta.
Ono nije lose kuci pokusati protiv bunkera.
Eliott u drugom se nije vidio, ne znam je li 3 kontakta imao.
I sto je odavno primjetno, kada ili bek ili lijevo krilo prodju, iz tih akcija vrlo cesto se bas nista ne izrodi. Vrlo rijetko sansa ili gol. Imaju cistinu, ali kao da nikad u zivotu to nisu uigravali. Ubaci se lopta koja se lahko cisti.
Neko ce reci zgusnut protivnik - da, ali zgusnut je i Cityu, Chelsea, pa nadju nekog slobodnog saigraca. Ne znam fakat, cini mi se kao da se nedovoljno eksploatise taj prostor koji se napravi.
Za onakvu igru ti trebaju 2 veznjaka ala Kante i Mascherano iz primea. Fabinho to ne moze osim mozda prvih 20 minuta.
Ono nije lose kuci pokusati protiv bunkera.
Eliott u drugom se nije vidio, ne znam je li 3 kontakta imao.
I sto je odavno primjetno, kada ili bek ili lijevo krilo prodju, iz tih akcija vrlo cesto se bas nista ne izrodi. Vrlo rijetko sansa ili gol. Imaju cistinu, ali kao da nikad u zivotu to nisu uigravali. Ubaci se lopta koja se lahko cisti.
Neko ce reci zgusnut protivnik - da, ali zgusnut je i Cityu, Chelsea, pa nadju nekog slobodnog saigraca. Ne znam fakat, cini mi se kao da se nedovoljno eksploatise taj prostor koji se napravi.
- AmiĐa_Idriz
#63827 Re: Liverpool FC
Ne može on u 4231 igrati, odma sam to napisao kada sam vidio da Bobby ulazi na #10.
- no_sekirli
#63828 Re: Liverpool FC
Prespori smo na lopti, uvijek 3-4 dodira. I onda probaju to kompezirati nekavim dijagonalama, lopta putuje 10 sekundi, obrana se uvijek stigne postaviti. Jako malo okomitih lopti.
Salah kritican totalno. Hajde sto ne moze proci nikoga, nego vise najcesce i ne pokusava uci u igraca, srce ko u zeca. Nisam ja dzabe kukao sto nema nikakvu pravu zamjenu. Ne znam gdje je onaj mali Gordon?
Diaz odlicno vuce na svojoj strani, ali definitivno bi se trebao osloboditi lopte malo ranije i uvaliti se odmah okomito iza stopera. Oni driblinzi gdje sa lijeve strane zavrsi na desnoj sa loptom u nogama ne donose nista dobro.
Meni je najgore sto protiv niti jednog protivnka ove sezonu nismo bili dominantni niti pretjerano opasni. A jos fakticki nismo ni igrali protiv top ekipa, ako izuzmemo Jedinstvo.
Salah kritican totalno. Hajde sto ne moze proci nikoga, nego vise najcesce i ne pokusava uci u igraca, srce ko u zeca. Nisam ja dzabe kukao sto nema nikakvu pravu zamjenu. Ne znam gdje je onaj mali Gordon?
Diaz odlicno vuce na svojoj strani, ali definitivno bi se trebao osloboditi lopte malo ranije i uvaliti se odmah okomito iza stopera. Oni driblinzi gdje sa lijeve strane zavrsi na desnoj sa loptom u nogama ne donose nista dobro.
Meni je najgore sto protiv niti jednog protivnka ove sezonu nismo bili dominantni niti pretjerano opasni. A jos fakticki nismo ni igrali protiv top ekipa, ako izuzmemo Jedinstvo.
- BHF_Manijak
#63829 Re: Liverpool FC
Da, kako rekoh tu trebaju potpuno dva druga tipa veznjaka. Medjutim tesko je sve to imati u timu, trebalo biti 7 veznjaka, sa razlicitim karakteristikama. Jedni za jednu, drugi za drugu formaciju. Jebeno i ne ide.AmiĐa_Idriz wrote: ↑03/09/2022 19:02Ne može on u 4231 igrati, odma sam to napisao kada sam vidio da Bobby ulazi na #10.
Sto no sekirli rece mene vise od rezultata brine jako losa igra, sporo ulazenje u utakmice, manjak tempa, pressinga, manjak sansi, udaraca, posebno u prvom poluvremenu.
Kad igru imas, doci ce i rezultati, medjutim oni od starta sezone jedino pristojnu utakmicu odigrase protiv Citya. Sve ostalo je kurcina. Bournemouth je fakat izuzetak od pravila za ovu sezonu.
Ne znam, nesto je truhlo. Sad je li to do ne kupovine veznjaka, je li to do zasicenja pojedinih igraca, sta god da je lose je. To uprava s Kloppom treba da izanalizira. Ovo je jako lose i moglo se naslutiti.
- drug_profi
#63830 Re: Liverpool FC
Dobra stvar je sto ce svaka pobjeda znaciti uspinjanje na tabeli. A ne ona dosada - stalno drugo mjesto... 
- East_side
#63831 Re: Liverpool FC
Ovo je sezona u kojoj Liverpool hvata zalet da za godinu, dvije bude ponovo samo bod iza Cityja...
- BHF_Manijak
#63832 Re: Liverpool FC
@AmiĐa_Idriz Kesi upratio u Wolvesima Nunes kakav je, je li ga vrijedilo pustit ili je zajeb?
U Realu vec vidim da Tchouameni jede malu djecu, jebi ga, odlucio je sam otici tamo... Jebem mu familiju.
U Realu vec vidim da Tchouameni jede malu djecu, jebi ga, odlucio je sam otici tamo... Jebem mu familiju.
- AmiĐa_Idriz
#63833 Re: Liverpool FC
Naravno da je zajeb, lik u petak potpisao u subotu u Londonu jeo teren protiv Spursa, jučer igrač utakmice, asistencija za gol. Od proljetos sam pisao da se mora dovesti ukoliko postoji zera mogućnosti, apsurdno da se ležerno posmatrala situacija oko njega. On sad i Jude iduće ljeto bi bila mjera. Jude sam ništa značajno neće promijeniti, ali eto.BHF_Manijak wrote: ↑04/09/2022 13:03 @AmiĐa_Idriz Kesi upratio u Wolvesima Nunes kakav je, je li ga vrijedilo pustit ili je zajeb?
Btw, Naby nije registrovan za LP. Mislim da to na neki način potvrđuje moju sumnju da on nije uopšte povrijeđen, već da je pod "Sakho" tretmanom.
- BHF_Manijak
#63834 Re: Liverpool FC
Ma ja, idioti. I onda ce tog istog Nunesa ganjsti za 70+ miliona iz Wolvesa. Nevjerovatno kakvi idioti.
Ovaj nasljednik Edwardsa do ljeta se top pokazao, ali Boga mi ovo na ljeto kurcina! Siguran sam da Edwards ne bi tek tako pustio da im Nunes prodje ispod radara.
Ovaj nasljednik Edwardsa do ljeta se top pokazao, ali Boga mi ovo na ljeto kurcina! Siguran sam da Edwards ne bi tek tako pustio da im Nunes prodje ispod radara.
- AmiĐa_Idriz
#63835 Re: Liverpool FC
Vjeruj bratu da bi
Drugo je tu nešto.
Drugo je tu nešto.
- AmiĐa_Idriz
#63837 Re: Liverpool FC
Ne bi da nagađam ali sigurno nešto ima. Pa možda i neki dugoročni deal sa Mendesom? Nije tajna da je Nuno odavno u svesci...
Btw, javljaju danas mediji iz Ekvadora da smo opet pokušali zadnji dan pričati sa Brightonom za Caiceda, što su ovi naravno odbili, ali su rekli da su otvoreni za razgovore nakon Mundijala, i da imaju neki usmeni dogovor sa Liverpoolom da imamo neki vid "prvenstva" u pregovorima. Malo čudno mi zvuči to sve, ali navodno su izvori dobri pa ono...
Uglavnom, jako mudro ali legitimno od strane Brightona
Btw, javljaju danas mediji iz Ekvadora da smo opet pokušali zadnji dan pričati sa Brightonom za Caiceda, što su ovi naravno odbili, ali su rekli da su otvoreni za razgovore nakon Mundijala, i da imaju neki usmeni dogovor sa Liverpoolom da imamo neki vid "prvenstva" u pregovorima. Malo čudno mi zvuči to sve, ali navodno su izvori dobri pa ono...
Uglavnom, jako mudro ali legitimno od strane Brightona
- BHF_Manijak
#63838 Re: Liverpool FC
Prodje eto kolo i malo se realno lakse dise. Mislim sad je jos veca huja jer se nije iskoristio kiks vodecih, ali opet nije tako strasno sad ovih 0:0 kako je moglo biti. Dzaba, opet ja sanjam jebo me otac da me jebo, iako igra ni na sta ne lici, ali iskreno JEDINO se nadam da ih ja Klopp naspanov'o nesto ala City tj. da kasnije "pale", a ne kao dosad furiozan start, pa onda belaj novembar-januar, pa onda opet se dizu, vec da je sad napravio periodicno dizanje kako sezona odmice.
Ludo od mene, znam, ali eto tjesim se, jer ovo dosad ni na sta ne lici, posebno kad prikazu prva poluvremena bez udarca u okvir gola. Tuga.
Realno malo sansi stvaraju i realizacija je kriza prilicno i u to sansi sto se stvori.
Firmino mora igrati dok god drzi ovakvu formu kakvu trenutno ima.
Ludo od mene, znam, ali eto tjesim se, jer ovo dosad ni na sta ne lici, posebno kad prikazu prva poluvremena bez udarca u okvir gola. Tuga.
Realno malo sansi stvaraju i realizacija je kriza prilicno i u to sansi sto se stvori.
Firmino mora igrati dok god drzi ovakvu formu kakvu trenutno ima.
- drug_profi
#63839 Re: Liverpool FC
Sve super, ali ja sam hallaio sezonu. Necu da se sekiram. Ganjam cetvrto mjesto.
- Gandalf
#63840 Re: Liverpool FC
Himarsom im zaprijetit pa ćeš vidit kako igraju 
- drug_profi
#63841 Re: Liverpool FC
Ma ja se bojim da je neki problem u timu. Neki remetilački faktor. Imam osjećaj da nema one kohezije od prije par sezona, pa i od lani.
Da li je Salahova plata, da li Klopov izbor startera ili taktike, da li njihov međusobni odnos, da li svijest da vlasniku nije trofej prioritet vec zarada... nesto jest.
Da li je Salahova plata, da li Klopov izbor startera ili taktike, da li njihov međusobni odnos, da li svijest da vlasniku nije trofej prioritet vec zarada... nesto jest.
- AmiĐa_Idriz
#63842 Re: Liverpool FC
Fenomenalan video, dres isto
- AmiĐa_Idriz
#63843 Re: Liverpool FC
Pogledaj Inside Anfield protiv Newcastlea. Nikakvih problema te prirode nema. Sigurno.drug_profi wrote: ↑05/09/2022 09:19 Ma ja se bojim da je neki problem u timu. Neki remetilački faktor. Imam osjećaj da nema one kohezije od prije par sezona, pa i od lani.
-
convict
#63844 Re: Liverpool FC
i ja sam sklon vjerovati da je jos nesto u pitanju. nemoguce da toliko padne ekipa koja se prije par mjeseci do zadnjih minuta borila za sva cetiri trofeja. ok, povrede su odradile svoje, ali je i prosle sezone znalo faliti kljucnih igraca pa bi uvijek neko povukao. ove sezone su se svi utopili u sivilo. salah, fabinho, hendo, trent, robbo nisu ni blizu proslogodisnje forme. jedino se nadati da je u pitanju podizanje forme prema sredini i drugom dijelu sezone.
- vaučer
#63845 Re: Liverpool FC
Pa i ne treba nužno biti nekih zakulisnih problema. Mislim da su jednostavno pregorili na kraju protekle sezone, plus osim što su fizički bili iscjeđeni nisu uhvatili dva velika trofeja u koje su uložili toliko - dakle mentalno su iscrpljeni i trebat će im vremena da se opet motiviraju, to je prirodno. Dodaj na ovo da momčad nije naročito osvježena, pridošlica Nunez od ostatka momčadi zahtjeva nešto drugačiju igru i na vrh svega stavi ozljede i to je više nego dovoljno da rezultira ovakvim startom. I povrh svega, nije da s malo više sreće nismo mogli pobjediti većinu ovih utakmica.
Uglavnom, za konačno razriješenje ove sezone nećemo dugo čekati. U narednih pet utakmica gostujemo kod Chelsea i Arsenala te igramo doma sa Cityem. Ove utakmice nam mogu restartati sezonu ili je zakucati u mučnu borbu za Top 4. Sve će biti jasno nakon utakmice sa Cityem.
Uglavnom, za konačno razriješenje ove sezone nećemo dugo čekati. U narednih pet utakmica gostujemo kod Chelsea i Arsenala te igramo doma sa Cityem. Ove utakmice nam mogu restartati sezonu ili je zakucati u mučnu borbu za Top 4. Sve će biti jasno nakon utakmice sa Cityem.
- BHF_Manijak
#63847 Re: Liverpool FC
Super stvari, ali na kraju dana jebo statistiku i pricu SBB KBB, dobar komentar na to:
great analysis, but at the end of the day the only stat that matters is points, didn’t know we’d get a trophy for winning matches based on xG.
Upravo ovo... Jebo xG, puka statistika, bodovi, golovi, to je ono sto se gleda.
I ono sto me nervira jeste sto se prica odvlaci na povrijedjene igrace, kao eto da toga nije bilo bi top. Ma hajte...
Eto proziv Fulhama je bio skoro full sastav osim Jote, pa opet kurac.
Ne kazem da nema uticaja, ali opet nije to za skor 2. pobjede, 3 remija i poraz, posebno kad se protivnici pogledaju!
great analysis, but at the end of the day the only stat that matters is points, didn’t know we’d get a trophy for winning matches based on xG.
Upravo ovo... Jebo xG, puka statistika, bodovi, golovi, to je ono sto se gleda.
I ono sto me nervira jeste sto se prica odvlaci na povrijedjene igrace, kao eto da toga nije bilo bi top. Ma hajte...
Eto proziv Fulhama je bio skoro full sastav osim Jote, pa opet kurac.
Ne kazem da nema uticaja, ali opet nije to za skor 2. pobjede, 3 remija i poraz, posebno kad se protivnici pogledaju!
- no_sekirli
#63848 Re: Liverpool FC
Prica o ozljedama je samo vadiona za siroke mase. Obrana 100% ista, sredina i napad 70%, formacija ista, trener i oko trenera isto.
Fali agresivnosti na drugu loptu, fali okomitosti, a previse ima dugih lopti koje se bacaju protivniku. Puno se zuji, a meda nema nigdje.
Malac iz Jedinstva od 19 godina ubio Salaha onako, sta vise reci.
Ako izuzmemo onu bezvezu pobjedu 9:0, gol razlika nam je uzas.
Fali agresivnosti na drugu loptu, fali okomitosti, a previse ima dugih lopti koje se bacaju protivniku. Puno se zuji, a meda nema nigdje.
- drug_profi
#63849 Re: Liverpool FC
Salaha izgleda uopste nije problem cuvati. Bar ovih 5 utakmica.no_sekirli wrote: ↑05/09/2022 15:41 Prica o ozljedama je samo vadiona za siroke mase. Obrana 100% ista, sredina i napad 70%, formacija ista, trener i oko trenera isto.
- no_sekirli
#63850 Re: Liverpool FC
Ne znam je li ovo samo moj subjektivni dojam, ali meni je Salah jednostavno užasan ovu sezonu. Krajem prošle sezone je bio čak i više užasan, pripisivao sam to onom kmečanju oko para, statusa i slave. Nadao sam se da će ovu sezonu podivljati, ali on umjesto kapetana, do sada mi više izgleda kao mali od palube.drug_profi wrote: ↑06/09/2022 00:59Salaha izgleda uopste nije problem cuvati. Bar ovih 5 utakmica.no_sekirli wrote: ↑05/09/2022 15:41 Prica o ozljedama je samo vadiona za siroke mase. Obrana 100% ista, sredina i napad 70%, formacija ista, trener i oko trenera isto.