Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1001 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

Cek cek
Prvo treba utvrditi jesu li svi hrbati uvaljeni u drzavnu sluzbu jer ih je malo
Onda cemo rijesiti misterij ko pere wc po dalmaciji
Plus irska i njemacka
Ne moze oboje
SaraFina

#1002 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by SaraFina »

Black swan wrote: 04/09/2022 14:14 Cek cek
Prvo treba utvrditi jesu li svi hrbati uvaljeni u drzavnu sluzbu jer ih je malo
Onda cemo rijesiti misterij ko pere wc po dalmaciji
Plus irska i njemacka
Ne moze oboje
Nisu svi. Samo iz HDZ-a. Bez obzira na brojnost. Ipak HDZ nema toliki kapacitet i ne bi „nelegitimne“ uvaljivao u drzavnu sluzbu. Čemu?

Je li si prva tOcka?
Truba

#1003 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

Zbunjen sam
Prvo nestali
Drugo uvaljeni u drzavnoj sluzbi
Sad odjednom peru wc po dalmaciji
A gdje je irska i niemacka
Pa koliko to jma hrvata celi bre svet prekrili i opet zezaju gradjansku opciju
Login77777

#1004 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Login77777 »

Black swan wrote: 04/09/2022 14:45 Zbunjen sam
Prvo nestali
Srba i Hrvata dvEsta miliona…
SaraFina

#1005 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by SaraFina »

Black swan wrote: 04/09/2022 14:45 Zbunjen sam
Prvo nestali
Pa po procjenama katoličke crkve u BiH je trenutno manje od 350.000. a 2013, popisano više od 500.000. prijeratna brojka i popis iz 1991 je preko 750.000 ja mislim. Dakle populacija je pala na nekih koliko %? Obzirom na razdoblja popisa neke bude 35/40%? Ali u odnosu na popis 1991 preko 50%. Blagogovoreci. Nije nestanak ali je pad.

Za sezonu i Dalmaciju odnosi se na ove iz BiH. Doduse ne samo Hrvate. A u Irsku i Njemacku nisu otisli samo ovi iz BiH, nego je i HR po popisu imala koliko ono rezudentnih?
Loki2k9

#1006 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Loki2k9 »

Kolinda wrote: 02/09/2022 23:07
Loki2k9 wrote: 02/09/2022 15:08

U Gornjem Vakufu je jedan covjek jedan glas. U Mostaru je trebalo isto tako biti, ja to kao Bosnjak govorim. Ne samo sto je to cista demokratija, vec sto omjer izmedju Bosnjaka i Hrvata je priblizan. Sama cinjenica da se uvijek radi u glas ili dva sve govori. Vrijeme pred nama bi pokazao ko bi postao vecina u tom gradu.
I gle čuda sasvim slučajno sve bošnjačke stranke u parlamentu podržale da u Mostaru ne vrijedi jedan čovjek jedan glas :lol: a sad im to ne odgovara na razini FBIH....naravno ne pada im na pamet da se isto odradi u Travniku iako je tako dogovoreno....u Travniku čak i mrtvi kandidati preuzmu mandat.....
U Travniku Hrvati na 20%, u Mostaru Bosnjaci 45%. Ne mogu se porediti dva grada. Prije da poredimo, recimo, Odzak i Stolac s Mostarom, jer su u tim gradovima Bosnjaci na 43 do 50%. Zivjela :kiss:
BHCluster

#1007 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BHCluster »

Loki2k9 wrote: 04/09/2022 16:34
Kolinda wrote: 02/09/2022 23:07
I gle čuda sasvim slučajno sve bošnjačke stranke u parlamentu podržale da u Mostaru ne vrijedi jedan čovjek jedan glas :lol: a sad im to ne odgovara na razini FBIH....naravno ne pada im na pamet da se isto odradi u Travniku iako je tako dogovoreno....u Travniku čak i mrtvi kandidati preuzmu mandat.....
U Travniku Hrvati na 20%, u Mostaru Bosnjaci 45%. Ne mogu se porediti dva grada. Prije da poredimo, recimo, Odzak i Stolac s Mostarom, jer su u tim gradovima Bosnjaci na 43 do 50%. Zivjela :kiss:
PolaHko Loki taj ti dalje od naslova ne ide sukladno tome i njegovo (ne)znanje.
Loki2k9

#1008 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Loki2k9 »

BHCluster wrote: 04/09/2022 16:38
Loki2k9 wrote: 04/09/2022 16:34

PolaHko Loki taj ti dalje od naslova ne ide sukladno tome i njegovo (ne)znanje.
Ma vidim nesto mi se gubi mlada. A nisam znao da je to dJecko...
Kolinda

#1009 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Kolinda »

LipeCvat wrote: 04/09/2022 12:08
Kolinda wrote: 04/09/2022 08:37

Nikada nemoj da te je sram: jesti, raditi i Boga moliti. Tako bi rekle naše bake, pa tako ljudi koji čiste WC-ove nisu ništa manje vrijedni od tebe frajeru....
Bakama svaka ko iz musafa , ali nije to poenta . Ti si taj koji diskredituješ ove što vani rade a sam sa hrvatskim pasošem to radiš sezonski i uz put još glumiš neku moralnu vertikalu. Licemjerje bez granica frajeru .
Jesam, evo još u Zaostrogu čistim WC-ove :lol: :lol:
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#1010 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Str0nz »

Hoće li Čović 'pokloniti' mostarski aerodrom Kabiriju u zamjenu za izraelsku podršku

Image

Dragan Čović prvi čovjek Hrvatske demokratske zajednice spreman je rasprodati sve za gram moći i podrške njegovoj misiji etničkog rastakanja Bosne i Hercegovine. Tom sve neuspješnijem lideru bosanskohercegovčakih Hrvata ni na kraj pameti je rasprodavati svoju dedovinu, ali zato vrlo lako krčmi imovinu ove zemlje i njenih građana zarad političke moći i svojih interesa.

U kompaniju Aluminij, dok je ona bila u vlasništvu Federacije slili su se milioni konvertibilnih maraka i vjerovatno sam Bog i možda Čović znaju koja je to cifra u konačnici. Tim parama bi razumni, sposobni i nadasve pošteni ljudi napravili tri kompanije vrhunske kvalitetete ali grabežljivice iz HDZ-a nisu uspjele sačuvati ni ono što je ostalo. Novac je ispario, a s obzirom da su HDZ-ovi kadrovi imali ekskluzivitet upravljanja kompanijom nije teško zaključiti i gdje.

I nakon svih silnih borbi i pokušaja spašavanja rezultata nije bilo, pa ono što je ostalo, a ni to nije za potcjeniti, dato u zakup izraelskom biznismenu Amiru Gross Kabiriju na 30 godina s opcijom otkupa. No, kako ti poslovi idu nedavno je javnost, ali i Vladu FBiH, ambasade SAD i Velike Britanije te Tužilaštvo HNK informisao predsjednik Udruge malih dioničara Aluminija (DIAL) Zlatko Topić, koji kaže da već dvije godine upozorava na kriminal izraelskog biznismena, ali da svi to nijemo posmatraju.

„Amir Gross Kabiri bio je poznat kao netko tko se bavi galerijama i slikama, ali ono što je važno reći za njega je da je 24. veljače nakon što su zaratili Rusija i Ukrajina otišao u Moskvu i tamo je bio 15 dana. Tada je iz Moskve "naručio" brod "Darina" koji je u Luku Ploče došao po anode koje je Kabiri kupio u Aluminiju po desetorostruko nižoj cijeni od one koju je platio Aluminij! Dakle, ovaj Nadzorni odbor je Kabiriju prodao 4.180 tona gotovih, pečenih anoda koje su bile spremne za elektrolizu i to za 72 dolara po toni, a Aluminij su koštale 700 dolara po toni, a sada bi po novim cijenama koštalo skoro 1.000 dolara po tonii! Kome je te anode dalje prodao ja ne znam. Prije nego su anode otišle iz Mostara o tome smo obavijestili SIPA-u, tužiteljstva i Vladu FBiH. Nitko nam nije vjerovao. Onda smo ponovo pisali SIPA BiH o tome da su anode spremne za prodaju i da to treba zaustaviti. Ništa nisu poduzeli. SIPA nam je odgovorila da to nije njihova nadležnost, nego Federalne uprave policije (FUP), a mi njima kažemo da smo svima, pa i FUP-u, pisali, a evo sada i vama. Poslije toga anode odlaze u Luku Ploče i mi opet upozoravamo da se ne dozvoli njihov transport izvan Luke. Međutim, dolazi ruski brod i odvozi anode u Anconu (Italija)“, rekao je Topić nedavno za "Slobodnu Bosnu".

Ruka ruku mije, kaže narodna poslovica, a Čović i Kabiri se očito čvrsto drže zajedno. Vezuju ih interesi, ekonomski i politički. Obojica su očito veliki štovaoci agresorkse moskve, obojica vole krčmiti ono što je u Hercegovini ostalo za rastaliti, a za političku zaleđinu izraelski biznismen se Čoviću odužio nedavnom diplomatskom bombom izraelskog ambasadora za BiH Noaha Gel Gendlera. Nakon reakcija prije svih intelektualaca i novinara iz BiH, ali i zvaničnog demarša, država Izrael je odreagovala ukorom Gendleru.

Za novi čin podrške paklenim planovima Dragana Čovića u pokušaju osvajanja apsolutne političke moći Kabiri očekuje novi poklon u Hercegovini. Po svemu sudeći vrlo lako bi mu mogao biti poklonjen Aerodrom Mostar.

Naime, mostarski Dnevni list je prije dva dana objavio saznanja da je vrlo moguće da Kabiri preuzme mostarski Aerodrom. Ponovo je dakle riječ o kompaniji kojom u kontinuitetu kormilare kadrovi HDZ-a, a koja je zapravo još jedan bezdan za gutanje para građana Federacije BiH koji su sve siromašniji.

"Gradonačelnik Mario Kordić je u svibnju ove godine govorio da je nemoguće pronaći koncesionara za aerodrom koji ima loš promet i aktivnost, te da je kompanija Eurowings upravo iz razloga slabe popunjenosti letova otkazala ‘posao’ s mostarskim aerodromom", navodi Dnevni list u svojoj objavi. Koliko je teško naći koncesionara za aerodrom u gradu koji je sve više turistički na mapi svjetskih destinacija, o kojem sve češće pišu najuticajniji svjetski mediji zaista je pitanje. Možda zapravo nema volje da se taj investitor potraži na pravom mjestu a možda je sve zapravo već dobro smišljen plan o "nefunkcionalnosti, nerentabilnosti i neprivlačnosti" Aerodroma Mostar kako bi on u nekoj novoj privatizacijskoj vratolomiji bio poklonjen Kabiriju. Ko je gledao HDZ-ove privatizacije i guštera se boji.

Jedno pitanje se također otvara u tom slučaju. Nedavno je stručnjak za pitanja državne imovine Muharem Cero upozorio da bi gradnja bazena u Mostaru mogla upasti u škripac jer niko nije vodio računa da je riječ o državnoj imovini, čiji titular kad tad mora postati država Bosna i Hercegovina. Aerodrom u Mostaru izgrađen je 1935. i služila je isprva isključivo u vojne svrhe jugoslavenske vojske. Poslije Drugog svjetskog rata kompanija Sokoproizvođač vojnih aviona, koristi ga kao glavnu bazu za testiranje. 1965. se otvara za civilni promet unutar Jugoslavije, a 1984. dobiva status međunarodne avio luke da bi se povodom Zimskih olimpijskih igara 1984. u Sarajevu rasteretila tamošnja zračna luka. Čija je onda zemlja na kojoj se nalazi zračna luka nalazi?

No pitanje koje se mora postaviti prije svih drugih je pitanje - smije li se Čoviću dozvoliti da imovinom građana plaća lobiranje i podršku njegovim planovima za rasparčavanje ove države?
https://nap.ba/news/97665
Loki2k9

#1011 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Loki2k9 »

Cirilicar i njegova bagra su vece zlo od Duduka. Sa Dudukom barem znas na cemu si, a onaj ko je vjeruje ovom ratnom zlocincu (ne zaboravimo odvodjenje Bosnjaka na prisilan rad u logorima), i dusu ce iskihati.
pepermint

#1012 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by pepermint »

Da se prijavim😍

Zeljko Komsic🥰💛💙
LipeCvat

#1013 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by LipeCvat »

Kolinda wrote: 04/09/2022 16:54

Bakama svaka ko iz musafa , ali nije to poenta . Ti si taj koji diskredituješ ove što vani rade a sam sa hrvatskim pasošem to radiš sezonski i uz put još glumiš neku moralnu vertikalu. Licemjerje bez granica frajeru .
:thumbup: :thumbup: nije sramota . Šta je plan za zimu, Tirol ?
I ne zaboravi da iskoristiš biračko pravo u BiH prije nego se uputiš ka Tirolu .
Kolinda

#1014 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Kolinda »

LipeCvat wrote: 04/09/2022 17:45
Kolinda wrote: 04/09/2022 16:54

:thumbup: :thumbup: nije sramota . Šta je plan za zimu, Tirol ?
I ne zaboravi da iskoristiš biračko pravo u BiH prije nego se uputiš ka Tirolu .
Ništa Tirol, stižem u Sarajevo na sezonu....
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#1015 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Str0nz »

Login77777

#1016 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Login77777 »

Kolinda wrote: 04/09/2022 08:37

Nikada nemoj da te je sram: jesti, raditi i Boga moliti. Tako bi rekle naše bake, pa tako ljudi koji čiste WC-ove nisu ništa manje vrijedni od tebe frajeru....
To @Kolinda sezonski radnik kod susjeda?
BHCluster

#1017 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BHCluster »

"Pobjedu košarkaške reprezentacije pozdravljam i dečkima čestitam na uspjehu, ali je bizarno vidjeti prizore ratnih zastava Armije na slavlju nakon utakmice. Ne znam kako oni koji se koriste takvim simbolima očekuju da će ijedan Hrvat ili Srbin navijati za reprezentaciju koja se kiti obilježljima Armije RBiH. Ako žele bošnjačku reprezentaciju neka je naprave na svojih 23 posto, a ako žele reprezentaciju za koju će svi u BiH navijati onda se ne smiju ponašati kao što se ponaša političko Sarajevo. BiH nije i nikada neće biti bošnjačka država", rekao je Ivan Vukadin.

A kako se Vukadin ponaša tamo gdje ima moć, gdje je premijer!? Prema presudi Ustavnog suda FBiH neustavnim je proglašen grb, zastava i naziv "Herceg-bosanska županija". To premijeru Vukadinu očigledno ne smeta, a u to se možete uvjeriti iz narednih fotografija:

Image

Image
Image
Jordan1961

#1018 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Jordan1961 »

BHCluster wrote: 05/09/2022 18:28
"Pobjedu košarkaške reprezentacije pozdravljam i dečkima čestitam na uspjehu, ali je bizarno vidjeti prizore ratnih zastava Armije na slavlju nakon utakmice. Ne znam kako oni koji se koriste takvim simbolima očekuju da će ijedan Hrvat ili Srbin navijati za reprezentaciju koja se kiti obilježljima Armije RBiH. Ako žele bošnjačku reprezentaciju neka je naprave na svojih 23 posto, a ako žele reprezentaciju za koju će svi u BiH navijati onda se ne smiju ponašati kao što se ponaša političko Sarajevo. BiH nije i nikada neće biti bošnjačka država", rekao je Ivan Vukadin.

A kako se Vukadin ponaša tamo gdje ima moć, gdje je premijer!? Prema presudi Ustavnog suda FBiH neustavnim je proglašen grb, zastava i naziv "Herceg-bosanska županija". To premijeru Vukadinu očigledno ne smeta, a u to se možete uvjeriti iz narednih fotografija:

Image

Image
Image
Moze li retardu neko objasniti da su sve zastave vidjene na EP zastave medjunarodno priznate drzave BiH ili njenih institucija (ukljucujuci i jedinu legalnu vojnu silu u agresiji na BiH 1992-1995 - ABiH)?
Realno, vecina Hrvata i Srba navija za Hrvatsku tj. Srbiju i za BiH nebi navijali sve i igra pod zastavama tzv. HRHB ili RS.
Anquilla

#1019 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Anquilla »

Ako žele bošnjačku reprezentaciju neka je naprave na svojih 23 posto, a ako žele reprezentaciju za koju će svi u BiH navijati onda se ne smiju ponašati kao što se ponaša političko Sarajevo
Velika većina igrača, Hrvata i Srba, prije BiH izabere susjede/komšije kao svoju reprezentaciju.
Velika većina Hrvata/Srba koji žive u BiH, svojom reprezentacijom zovu Hrvatsku/Srbiju.
I sad, poslije Bogdanovića ili Zubca, smeta zastava s ljiljanima.
Taman da nam igraju samo Hrvati u fudbalskoj, a Srbi u košarkaškoj reprezentaciji, i dalje ne bi navijali za BiH.

Da nismo dobili Sloveniju, ne bi je ni skontali, nego, kad dobro igramo, da nas ka dnu gurnu.

Interesovalo bi me šta kažu navijači hrvatske reprezentacije, ali...
Dejan Lovren je uzeo mikrofon i rekao: "Ovo samo mi Hrvati možemo napraviti." A onda je zapjevao Thompsonovu "Lijepa li si".
Oj, Zagoro, lijepa li si
Slavonijo, zlatna ti si
Herceg-Bosno srce ponosno
costacurta

#1020 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by costacurta »

"
Vidite, ne bih rekao da sam prvi put igrao za njih zato što sam morao, ali prema ugovoru koji sam potpisao kada sam prešao iz rodnog Livna u Zagreb, morali smo nešto dati reprezentaciji BiH. Dakle, potpisao sam ugovor da ću igrati za BiH do svoje 21. godine. Čim je ugovor istekao, pridružio sam se hrvatskim selekcijama. Svi u mojoj obitelji su Hrvati", rekao je Matković 
De nam @labude objasni kako se ova izjava, ovog Livnjaka, uklapa u majorizaciju, protjerivanje, iseljavanje zbog dominacije bošnjaka/muslimana, nestanak Hrvata i "naše" želje za dominacijom nad Hrvatima?
Znači za rukav ga vučeš da igra al on veli "Svi moji su Hrvati" i ode kod Damira Mulaomerovića da igra :lol:
Truba

#1021 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

Pitanja su vam glupa i nepovezana
A s tim zastavama bujrum masite po rs
200 maraka bajo jedno mahanje :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#1022 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Bloo »

Anquilla wrote: 05/09/2022 18:59 Velika većina igrača, Hrvata i Srba, prije BiH izabere susjede/komšije kao svoju reprezentaciju.
Možeš li mi molim te nabrojati sastave ženskih reprezentacija. :D
Odbojka i košarka. :D
Truba

#1023 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

Bosnjak pobjegne snasao se
Hrvat pobjegne...ujko :mrgreen:
BHCluster

#1024 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BHCluster »

Black swan wrote: 11/09/2022 12:53 Pitanja su vam glupa i nepovezana
A s tim zastavama bujrum masite po rs
200 maraka bajo jedno mahanje :mrgreen:
Bosnjaci masu i placaju, medjutim to se ne moze reci za te tvoje a tolika ljubav izmedju Dodika i Covica. Toliko o “zastavi” hrvatskog naroda i likova poput tebe.
Anquilla

#1025 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Anquilla »

Bloo wrote: 11/09/2022 13:00
Anquilla wrote: 05/09/2022 18:59 Velika većina igrača, Hrvata i Srba, prije BiH izabere susjede/komšije kao svoju reprezentaciju.
Možeš li mi molim te nabrojati sastave ženskih reprezentacija. :D
Odbojka i košarka. :D
Očito se ne slažeš :)

Jedino da priupitam google za te dvije reprezentacije, ako nije tačno, ako nema neka naša odbojkašica/košarkašica koja igra za susjedne zemlje, tim bolje.

U muškoj fudbalskoj i košarkaškoj reprezenaciji nije taj slučaj, u tim sportovima smo mi rezervna opcija.
Post Reply