Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
funeral blues

#21626 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by funeral blues »

phillie wrote: 04/09/2022 11:59
funeral blues wrote: 04/09/2022 11:43 Jucer nam je falila muška Nikolina Babić. Žene su prošle godine pobjeđivale na način kako su nas jučer Švabe prelomile. Kad se lomi, uleti par trica od igrača koje nisu glavni nosioci igre i fajront.
Jedno nesportsko, ali možda zanimljivo zapažanje: u ženskoj košarci i odbojci glavne igračice Srpkinje, dok su u muškoj košarci skoro sve Bošnjaci. Nemam ideju u čemu je kvaka :roll:
Da je Jusuf kojim slucajem Stefan a Dzanan kojim slucajem Mato, mislis da bi igrali za BiH, a ne za Srbiju/Hrvatsku ? Zenska Odbojka/kosarka u Srbiji s druge strane daleko su razvijenija nego u BiH, a i u BiH cini mi se da se u RS-u kvalitetnije radi nego u Federaciji. I tako imas igracice koje kvalitetom tesko mogu izboriti dres Srbije, a sasvim dovoljan kvalitet za nasu reprezentaciju. Po meni izuzetak je Marica Gajic, koja bi mogla u obe reprezentacije biti u prvih pet.

Dakle jedino kvalitet je ono sto presudjuje.
Ma to oko Stefana i Mate je jasno svima, ali me zanimalo zasto taj obrazac ne vazi za zenski sport. Vrlo je moguce ovo sto navodis, da je zapravo u Srbiji i drugi esalon zenskih kosarkasica i odbojkasca ispred prvog BH esalona, dok za muske fudbalere i kosarkase to izgleda nije slucaj. Dakle, ili je u u BiH zesnki sport prilicno zaposetavljen ili je u Srbiji izuzetno razvijen.
phillie

#21627 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by phillie »

funeral blues wrote: 04/09/2022 13:01

Da je Jusuf kojim slucajem Stefan a Dzanan kojim slucajem Mato, mislis da bi igrali za BiH, a ne za Srbiju/Hrvatsku ? Zenska Odbojka/kosarka u Srbiji s druge strane daleko su razvijenija nego u BiH, a i u BiH cini mi se da se u RS-u kvalitetnije radi nego u Federaciji. I tako imas igracice koje kvalitetom tesko mogu izboriti dres Srbije, a sasvim dovoljan kvalitet za nasu reprezentaciju. Po meni izuzetak je Marica Gajic, koja bi mogla u obe reprezentacije biti u prvih pet.

Ma to oko Stefana i Mate je jasno svima, ali me zanimalo zasto taj obrazac ne vazi za zenski sport. Vrlo je moguce ovo sto navodis, da je zapravo u Srbiji i drugi esalon zenskih kosarkasica i odbojkasca ispred prvog BH esalona, dok za muske fudbalere i kosarkase to izgleda nije slucaj. Dakle, ili je u u BiH zesnki sport prilicno zaposetavljen ili je u Srbiji izuzetno razvijen.
Odosmo od teme, ali evo ti dva primjera:

https://www.bbc.com/serbian/lat/srbija-57626454

https://odbojka-volleyball.com/sp-zene- ... vak-sveta/

Nase kosarkasice, da nema Jones, bile bi vjerovatno u diviziji B.
Nase odbojkasice prosle ili pretprosle godine osvojile Srebrenu ligu, i plasirale se u Zlatnu ligu, a "iznad" Zlatne lige je Liga nacija....gdje je Srbija.

/nadam se da sam i ja ovo dobro skonto sto se odbojkaskog takmicenja tice :D /
funeral blues

#21628 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by funeral blues »

Bice na kraju da se u BiH jedino muski fudbal i muska kosarka treniraju dovoljno masovno i dovoljno organizovano da bi proizvele igraca vrijednog "kradje" od Srbije i Hrvatske.
canvra888

#21629 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

svi u napad wrote: 04/09/2022 09:29 Nas najveci problem je selektor. Meni iskreno nije jasno kako smo mi uspjevali do sada imati svjetske selektore na celi repke. Da se razumjemo sadasnji selektor je solidan trener ali on i Aca Petrovic su samo to. Znaci sa istim igracima i bez Nurkica i Muse Bosnic je napravio cudo. Bosnic je npr znao da mi nemamo trojkase i igru je bazirao na jakoj odbrani tj. preingu te u napadu igru pod kosem. Na ovom prvenstvu kad imamo Nurkica i halilovica pod kosem trener dopusta da Nurkic suta trice kao idrugi igraci i imamo sta imamo tj. poslije promasaja ulazi nervoza i nesigurnost. Puno je lakse Njemcima bilo sutati trice nakon nasih promasaja jer da smo mi uspjesno zavrsavali napade sa dvojkama rezultat bi bio tijesan i teret odgovornsti i nervoza bi usla i u njihove redove.
Zao mi je i istovremeno neshvatljivo da smo izgubili Bosnica i Teletovica koji su uradili strasan posao zadnjih godina. Da se razumjemo nismo se osramotili na ovom prvenstvu ali to je reuzltat igranja Nurkica a pad cemo osjetiti u buducim tekmama kad isti ne bude mogao igrati. Ponavljam na kraju da je ogromna steta sto na ovom prvenstvu nemamo Bosnica na klupi. Zivjeli.
Uz dužno poštovanje Bosniću, daleko od toga da je on x faktor za ovo prvenstvo.

Što @phillie reče, on je uradio dobar posao što se tiče hemije u ekipi i vidi se da je to i dalje zadržano. Mimo toga, imao je i on dosta nekih falinki. Meni lično pobjeda protiv Francuske i jako dobar otpor i prilika i pobijedit Njemačku je puno veći uspjeh nego onaj pobjednički niz protiv B i C rostera drugih reprezentacija.
East_side

#21630 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by East_side »

Kao što već rekoh, utakmice protiv Francuske i Mađarske, pa i ova protiv Njemačke su po meni i više nego dovoljan razlog da se vjeruje u Bećiragića, tj. da se njegov kvalitet ne minimizira.

Naravno, frajer nije Fil Džekson, ima svojih nedostataka. Da je drugačije, angažovao bi ga neki velikan...pajel.

Ali se nekako gura pod tepih šta se izdešavalo u samo jednom danu - ostavke Bosnića i Teletovića i totalno narušena atmosfera u i oko repke. Adis kao s marsa pao na sektorsku poziciju, uzeo vruć krompir u ruke, nije se stigao ni okrenuti što se kaže a već je uslijedila serija jako ozbiljnih i zahtjevnih utakmica.

Valjalo je prvo smiriti situaciju, sjest sa igračima i ostalim ljudima oko repke, vidjeti šta i kako dalje. Uslovi i podrška vlasti blago rečeno sramotni. Upravo zbog toga je i razumljiv onaj debakl protiv CG. Ali utakmice koje su uslijedile ipak potvrđuju da su on, Firić i ostali primorani da rade za i sa ovom repkom mnogo više nego što to čine selektori svih drugih reprezentacija na ovom turniru, samo da se izbjegne sramota a kamo li napravi kakav iskorak. Figurativno, startna pozicija svih drugih reprezentacija varira od 0 do 10. Naša startna pozicija je -10. I opet pružamo odlične partije.

I još se spominje prolaz drugi krug... ljudi, probudimo se, ova reprezentacija jedva ikako postoji i diše na škrge. Bije mnogo ozbiljnije bitke sa puno težim 'protivnicima' od onih pod obručima.
funeral blues

#21631 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by funeral blues »

East_side wrote: 04/09/2022 14:02 Kao što već rekoh, utakmice protiv Francuske i Mađarske, pa i ova protiv Njemačke su po meni i više nego dovoljan razlog da se vjeruje u Bećiragića, tj. da se njegov kvalitet ne minimizira.

Naravno, frajer nije Fil Džekson, ima svojih nedostataka. Da je drugačije, angažovao bi ga neki velikan...pajel.

Ali se nekako gura pod tepih šta se izdešavalo u samo jednom danu - ostavke Bosnića i Teletovića i totalno narušena atmosfera u i oko repke. Adis kao s marsa pao na sektorsku poziciju, uzeo vruć krompir u ruke, nije se stigao ni okrenuti što se kaže a već je uslijedila serija jako ozbiljnih i zahtjevnih utakmica.

Valjalo je prvo smiriti situaciju, sjest sa igračima i ostalim ljudima oko repke, vidjeti šta i kako dalje. Uslovi i podrška vlasti blago rečeno sramotni. Upravo zbog toga je i razumljiv onaj debakl protiv CG. Ali utakmice koje su uslijedile ipak potvrđuju da su on, Firić i ostali primorani da rade za i sa ovom repkom mnogo više nego što to čine selektori svih drugih reprezentacija na ovom turniru, samo da se izbjegne sramota a kamo li napravi kakav iskorak. Figurativno, startna pozicija svih drugih reprezentacija varira od 0 do 10. Naša startna pozicija je -10. I opet pružamo odlične partije.

I još se spominje prolaz drugi krug... ljudi, probudimo se, ova reprezentacija jedva ikako postoji i diše na škrge. Bije mnogo ozbiljnije bitke sa puno težim 'protivnicima' od onih pod obručima.
Meni je super ovaj tandem Beciragic i Firic. Nemam pojma o struci, al svidja mi se kad ga slusam na tajmoutu. Nekako se vidi ta iskrenost medju njima. Jedino mu ne halalim Atica :)
suspect_zero

#21632 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by suspect_zero »

Nama bi valjalo da danas uzmu Litvanci?
GandalfSivi

#21633 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by GandalfSivi »

suspect_zero wrote: 04/09/2022 14:30 Nama bi valjalo da danas uzmu Litvanci?
Ne koliko ja znam… Cilj je biti ispred njih i Madjara…
insaneinthebrain

#21634 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by insaneinthebrain »

ko da gledam izgubice svapski cigani danas. samo da zakomplikuju situaciju :roll:
phillie

#21635 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by phillie »

suspect_zero wrote: 04/09/2022 14:30 Nama bi valjalo da danas uzmu Litvanci?
ako uzmu vjerovatno zadnje kolo docekuju sa 2:2 a mi vjerovatno 1:3. Ukoliko izgube vjerovatno dolaze omjerom 1:3 kao i mi. U oba slucaja treba nam pobjeda protiv njih ako zelimo biti 4.
Isti je slucaj ako mi pobjedimo Sloveniju ili Francusku. Tad bi mi imali 2:2 a oni 1:3 ili 2:2, tako da nam opet treba pobjeda protiv njih.

Jedino ako Madjarska ne napravi neko iznenadjenje i pobjedi Litvaniju hahahaahaha.
channel10

#21636 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by channel10 »

A nisi cuo za sestre iz Hercegovine koje igraju odbojku. Jedna je najbolja igracica Srbije, a druga igra za maticnu drzavu.
xoklix

#21637 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by xoklix »

Ako Litvanci budu "precizni" kao danas imamo šanse. Vanjski šut očajan.
xoklix

#21638 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by xoklix »

Čim napisah Litvanci šibnuše dvije trojke za redom :mrgreen:
Zoooka

#21639 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Zoooka »

Mogla bi biti protiv Litvanije kljucna tekma
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#21640 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

canvra888 wrote: 04/09/2022 13:31
svi u napad wrote: 04/09/2022 09:29 Nas najveci problem je selektor. Meni iskreno nije jasno kako smo mi uspjevali do sada imati svjetske selektore na celi repke. Da se razumjemo sadasnji selektor je solidan trener ali on i Aca Petrovic su samo to. Znaci sa istim igracima i bez Nurkica i Muse Bosnic je napravio cudo. Bosnic je npr znao da mi nemamo trojkase i igru je bazirao na jakoj odbrani tj. preingu te u napadu igru pod kosem. Na ovom prvenstvu kad imamo Nurkica i halilovica pod kosem trener dopusta da Nurkic suta trice kao idrugi igraci i imamo sta imamo tj. poslije promasaja ulazi nervoza i nesigurnost. Puno je lakse Njemcima bilo sutati trice nakon nasih promasaja jer da smo mi uspjesno zavrsavali napade sa dvojkama rezultat bi bio tijesan i teret odgovornsti i nervoza bi usla i u njihove redove.
Zao mi je i istovremeno neshvatljivo da smo izgubili Bosnica i Teletovica koji su uradili strasan posao zadnjih godina. Da se razumjemo nismo se osramotili na ovom prvenstvu ali to je reuzltat igranja Nurkica a pad cemo osjetiti u buducim tekmama kad isti ne bude mogao igrati. Ponavljam na kraju da je ogromna steta sto na ovom prvenstvu nemamo Bosnica na klupi. Zivjeli.
Uz dužno poštovanje Bosniću, daleko od toga da je on x faktor za ovo prvenstvo.

Što @phillie reče, on je uradio dobar posao što se tiče hemije u ekipi i vidi se da je to i dalje zadržano. Mimo toga, imao je i on dosta nekih falinki. Meni lično pobjeda protiv Francuske i jako dobar otpor i prilika i pobijedit Njemačku je puno veći uspjeh nego onaj pobjednički niz protiv B i C rostera drugih reprezentacija.
Mislim da je nakon ovakvih igara spominjanje Bosnica smijesno jer ponavljam da je Vedran izgubio sve utakmice protiv tezih protivnika. Dobili bi mi sinoc i Njemacku da je sudjenje bilo na nivou bbez obzira na los suterski dan. Vedran ni u blizu nije trenerski potkovan kao Adis niti je imao ni u blizu jake mentore kao Adis niti je imao i u blizu kosarkasku karijeru kao Adis.
funeral blues

#21641 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by funeral blues »

channel10 wrote: 04/09/2022 15:03

A nisi cuo za sestre iz Hercegovine koje igraju odbojku. Jedna je najbolja igracica Srbije, a druga igra za maticnu drzavu.
Jesam, ali to nema nikakve veze s onim o cemu se govorilo. No, da ne spamamo temu.
Laertes

#21642 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Laertes »

funeral blues wrote: 04/09/2022 14:26
East_side wrote: 04/09/2022 14:02 Kao što već rekoh, utakmice protiv Francuske i Mađarske, pa i ova protiv Njemačke su po meni i više nego dovoljan razlog da se vjeruje u Bećiragića, tj. da se njegov kvalitet ne minimizira.

Meni je super ovaj tandem Beciragic i Firic. Nemam pojma o struci, al svidja mi se kad ga slusam na tajmoutu. Nekako se vidi ta iskrenost medju njima. Jedino mu ne halalim Atica :)
Meni se to baš ne sviđa kod njega. Jbt, juče 40 sekundi tajmauta priča Robersonu kako ga je vidio da nešto nije dobro uradio.
hrasno38

#21643 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Opet meni se cini sudije pogurase svabe
Priglavke

#21644 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Priglavke »

hrasno38 wrote: 04/09/2022 16:56 Opet meni se cini sudije pogurase svabe
malo ko da jesu... 2 minute prije kraja regularnog,crni svabo trebo nesportski fasovati,oni mu ga ne sviraju i nako gledanja
hrasno38

#21645 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Priglavke wrote: 04/09/2022 17:01
hrasno38 wrote: 04/09/2022 16:56 Opet meni se cini sudije pogurase svabe
malo ko da jesu... 2 minute prije kraja regularnog,crni svabo trebo nesportski fasovati,oni mu ga ne sviraju i nako gledanja
Po onoj felgi na glavi litvanca na samom kraju rekao bi da je bio zesci faul
karanana

#21646 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by karanana »

Pa cak i da nekim cudom madjari uzmu litvaniju, a racunajuci da cemo ni zijanit i od slo i od fra, opet ta utakmica sa litvanijom odlucuje.
canvra888

#21647 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Pa da, tako da odmah od danas (nadam se da su već od jučer) puni skauting Litvanaca.
spree

#21648 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

Cudo bozije da su dobili njemci, tj. da se dogodi nesto sto nama odgovara. Treba sad iskoristiti ovo i mlatnuti ih.
Logovan

#21649 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Logovan »

karanana wrote: 04/09/2022 17:07 Pa cak i da nekim cudom madjari uzmu litvaniju, a racunajuci da cemo ni zijanit i od slo i od fra, opet ta utakmica sa litvanijom odlucuje.
Da, ali mogli nam pomoći da ih lakše pobijedimo, možda budu puni razočarenja i bez nekog velikog motiva nakon silnih poraza. :D
Laertes

#21650 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Laertes »

karanana wrote: 04/09/2022 17:07 Pa cak i da nekim cudom madjari uzmu litvaniju, a racunajuci da cemo ni zijanit i od slo i od fra, opet ta utakmica sa litvanijom odlucuje.
Ali bi onda bio krug tri reprezentacije sa 1-5 ako bismo mi izgubili od Litvanije, pa bi se gledala koš-razlika.
Post Reply