Naziv Teme bi se trebao promjeniti
KOJI Philips LED TV UZETI ?
Moderator: Benq
Do mene je izgleda da 50inch nema VRR ali navodno ima 120hz, poslao sam upit par radnji da provjere sa dobavljacem pa javimMarkoIvkovic wrote: ↑05/09/2022 15:52 Pozdrav, sada imam ponudu za dva modela televizora pa me interesuje koji je bolji izmedju ova dva generalno, koristit ce se za gledanje filmova i serija, najmanje za igranje
TCL C735 5 godina garancije 50incha 1100KM
LG 50NANO783QA 5 godina garancije 50incha 1035KM
Mene licno privlaci LG jer je LG ipak ime, a TCL jer je Qled i ima taj VRR sto bi dobro doslo ponekad za igranje na PS5, fazon jednom mjesecno![]()
A koji je to Samsung OLEDAnonymousBIH wrote: ↑04/09/2022 14:39Postoji Sony, pa Samsung ... sve ostalo su igračke.
U OLED segmentu je otprilike isto, jos LG upada.
Phillips je Opel u automobilskom rječniku.
Slagali su te, ne rade oni i ne rade ovdje.Ovisno o brandu i od zemlje do zemlje , ali mnogi dobavljači sad pokrivaju burn in. Primjera radi, evo u najbližem susjedstvu uredno zamjenjuju ljudima panele sa burn in-om bez puno pitanja ( vazi za LG hrvatska, za ostale proizvođače ne znam).. Ako tamo to ide, zemlje zap Europe i dalje ne treba ni spominjati.
PotvrdjujemtypeOnegative wrote: ↑06/09/2022 12:16Slagali su te, ne rade oni i ne rade ovdje.Ovisno o brandu i od zemlje do zemlje , ali mnogi dobavljači sad pokrivaju burn in. Primjera radi, evo u najbližem susjedstvu uredno zamjenjuju ljudima panele sa burn in-om bez puno pitanja ( vazi za LG hrvatska, za ostale proizvođače ne znam).. Ako tamo to ide, zemlje zap Europe i dalje ne treba ni spominjati.
Evo kontaktirao asbis, i oni kazu da garancija ne pokriva burn in.laik1981 wrote: ↑03/09/2022 18:27Ja sam imao odlicna iskustva i sa ekupi i sa asbisom koji servisira philips.. Mozda je bolje da nazoves asbis i pitas ih da li garancija pokriva burn in..Elubrylla wrote: ↑03/09/2022 15:07 Ovih dana sam htio kupiti Philips 58PUS8506 koji košta 1230KM ali me malo baca u dilemu i Philips 55OLED706/12 koji košta 1780KM.
Da li isplati iskeširati 550KM više za oled. Da napomenem da oled tv uživo nisam nikad vidio. TV bi sluzio za filmove, serije, youtube a ne za igre.
Inace ovo su cijene sa ekupi.ba pa ako neko ima s njima iskustva isto moze navesti. Poslao sam im upit da li garancija pokriva burn in.
Ekstra, odličan izbor, u zdravlju i sreci ga zamijenio boljim