Ukrajina

SanskiBiser

#109701 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Image

Strelkov opis stanja je kontra Ribarovog, Rusi u ozbiljnoj opasnosti, Ukrajinci u nastupanju na Berislav, ruska grupa zapadno u regionu Davidov brod - Visokopolje - Ljubimovka je pod visokim rizikom od odsjecanja i opkoljavanja, dakle po njemu novi glavni sektor ukrajinskog udara (schwerpunkt sto bi se reklo) je od juzne obale Ingulec rijeke i dalje prema Berislavu...

Image
▪️ The AFU has created a powerful artillery grouping;
▪️All Russian Armed Forces crossings are destroyed (Russian Tigers are forced to fall into the river);
▪️The frontal breakthrough near the Ingulets River has been extended;
▪️The Russian Armed Forces surrendered Lubomirivka;
▪️The Russian Armed Forces surrendered Blagodatovka;
▪️The Russians are short of infantry at the front.
Last edited by SanskiBiser on 04/09/2022 12:08, edited 1 time in total.
emirolini

#109702 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

Blahodativka oslobodjena
SanskiBiser

#109703 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

po Butusovu jutrosnji udari po mostu u Khersonu, 10 projektila.
smjesko071

#109704 Re: Ukrajina

Post by smjesko071 »

giannibelif wrote: 04/09/2022 11:17 Ukrajinci su mnogo pitomiji narod, usudio bi se čak reći uz Bjeloruse i velika je razlika između ova dva naroda i Rusa. Rusi su prilično nadmeni u komunikaciji, neprofesionalni u razvoju poslovnih odnosa i zadataka osim kad se treba napiti i kurvati, pate od nekih mitova o veličini. Ukrajinci su teški na novčaniku, a Rusi jako galanti i mislim da je to jedina karakteristika Rusa koju sam primjetio, a da mi je simpatična. Sreća u svemu što je Mađarska mala država, a da je veličine jedne Poljske ili Njemačke Evropa bi imala velikih problema sa njima.
Prije par godina bio sam u Moskvi 5 dana tokom kojih nisam nikoga vidio nasmijanog. Tamo nema tople ruske duše.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#109705 Re: Ukrajina

Post by laserShow »

smjesko071 wrote: 04/09/2022 12:07 Prije par godina bio sam u Moskvi 5 dana tokom kojih nisam nikoga vidio nasmijanog. Tamo nema tople ruske duše.
Bio sam i ja u Portlandu, svi nasmijani od droge.
CrveniKuk

#109706 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

Mi-28 srušen u Zaporozju.
SanskiBiser

#109707 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

laserShow wrote: 04/09/2022 12:12
smjesko071 wrote: 04/09/2022 12:07 Prije par godina bio sam u Moskvi 5 dana tokom kojih nisam nikoga vidio nasmijanog. Tamo nema tople ruske duše.
:shock:

SanskiBiser

#109708 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

selo Ozerne oslobodjeno, oblast Kramatorsk, Donjeck

Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#109709 Re: Ukrajina

Post by pici »

SanskiBiser wrote: 04/09/2022 12:36

selo Ozerne oslobodjeno, oblast Kramatorsk, Donjeck

Image
Presli su rijeku, izleda da su krenuli na Liman.Rusi pojma nemaju gdje je glavni udar, nacinju ih na svim frontovima, grickaju malo po malo.Dobro su rekli Britanski obavjestajci da ce rusima se razvuc pamet dok skontaju gdje je glavni prodor i cilj, tako da rezerve ne mogu bacat tamo vamo.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#109710 Re: Ukrajina

Post by pici »

Najgore po ruse je sto na liniju odbrane stave ove PC separatiste sa stomacima i infuzijom i kad im ulete ovako obuceni mladi vojnici puni elana i morala, tu nema odbrane, puca ko balon.
Tyke

#109711 Re: Ukrajina

Post by Tyke »

emirolini wrote: 04/09/2022 11:55

Blahodativka oslobodjena
Kako to na mapi izgleda, gdje dodje Blahodativka?

EDIT: Sad sam malo pogledao i vidim da cijelom duzinom je war zone gdje su trenutno borbe pa sve istocno prema Davydiv Brid, a po mapi i dalje vrse se prodori u dubinu prema Andriivka, Sukhyi Stavok, Kastromka (pretpostavljam da su sve to manja sela).
A vrlo moguce da je Blahodativka oslobodjena jos ranije, ali tek sad dobijamo informacije s terena, pa za ocekivati i ova ostala nabrojana mjesta da su ili oslobodjena ili o nekoj fazi oslobadjanja.
Samo ne znam koja bi onda mogla biti taktika za dalje, prodor prema Bezimenne i pokusaj okruzivanja agresora prema zapadu?
Last edited by Tyke on 04/09/2022 12:59, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#109712 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

SanskiBiser wrote: 04/09/2022 12:14
laserShow wrote: 04/09/2022 12:12

Spoiler
Show
:shock:

In russia, you don't have a smile, a smile has you!
Image
SanskiBiser

#109713 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Tyke wrote: 04/09/2022 12:50

Blahodativka oslobodjena
O tome je Strelkov pisao da su morali napustili i predati Blahodativku (crveni pin slici) jer bi inace nagrabusili isto i ova Lubomirivka i tu su "dali si petama vjetra Rusi".
▪️ The AFU has created a powerful artillery grouping;
▪️All Russian Armed Forces crossings are destroyed (Russian Tigers are forced to fall into the river);
▪️The frontal breakthrough near the Ingulets River has been extended;
▪️The Russian Armed Forces surrendered Lubomirivka;
▪️The Russian Armed Forces surrendered Blagodatovka;
▪️The Russians are short of infantry at the front.

Image
lajkujMe

#109714 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Tyke wrote: 04/09/2022 12:50

Blahodativka oslobodjena

EDIT: Sad sam malo pogledao i vidim da cijelom duzinom je war zone gdje su trenutno borbe pa sve istocno prema Davydiv Brid, a po mapi i dalje vrse se prodori u dubinu prema Andriivka, Sukhyi Stavok, Kastromka (pretpostavljam da su sve to manja sela).
A vrlo moguce da je Blahodativka oslobodjena jos ranije, ali tek sad dobijamo informacije s terena, pa za ocekivati i ova ostala nabrojana mjesta da su ili oslobodjena ili o nekoj fazi oslobadjanja.
Samo ne znam koja bi onda mogla biti taktika za dalje, prodor prema Bezimenne i pokusaj okruzivanja agresora prema zapadu?
Image

Postavio sam neki dan mape gdje napadaju, cilj ne izgleda osloboditi sela na desnoj strani (istocnoj) Injulets rijeke
SanskiBiser

#109715 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Високопілля (Visokopillja) u hersonskoj oblasti oslobodjeno mjesto

Image
moa

#109716 Re: Ukrajina

Post by moa »

Cini mi se da je i lajkujme pisao da se nesto desava i dole oko Kalanjiveske ( Kladanjske njive ).
Dupli_skalp

#109717 Re: Ukrajina

Post by Dupli_skalp »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 04/09/2022 10:06
eyesburn wrote: 03/09/2022 21:05

poljake u taj koš ne trpaj, jer nisu takvi.

a ovo u pragu je za povratiti.
:cry:

Jan Palah se u grobu okrece.
ovo je sad ona faza rata gdje se polako ali sigurno aktivira ruska peta kolona u evropi.
lajkujMe

#109718 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

moa wrote: 04/09/2022 13:11 Cini mi se da je i lajkujme pisao da se nesto desava i dole oko Kalanjiveske ( Kladanjske njive ).
Previse pisem na ovoj temi lakse mi napraviti novu mapu nego traziti medju screenshotu haha

Image

Kakanjivske (crveni krug) su udarili da odsjeku Ruse u selima sjeverno od nje (ukljucujuci Blaghodatne).
Zuti krug je Blaghodatne.
Ostalo moje predvidjene lokacije oslobodjenja
CrveniKuk

#109719 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

Zadnja dešavanja na jugu Ukrajine,govori nam da:
-Ukrajinci nisu izgubili svoje najbolje jedinice,
-potvrđeno je da Ukrajinci imaju veliki broj veterana (u ratu su od 2014.) spremnih za borbu sa kojim su popunili novoformirana brigade,
-ipak su Rusi ti koji su vise ispuhali tokom borbi u Donbasu,
-Ukrajinci i dalje potvrđuju da bolje stoje na taktičkom nivou,
-Ukrajinci bolje kombinuju različite elemente oružanih snaga tokom izvođenja defanzivnih i ofanzvnih operacija,
-tokom borbi u Donbasu,Ukrajinski GŠ, bez obzira na pretrpljene gubitke, znao je dobro šta radi i
-definitvno tokom borbi Ukrajinci su kupovali vrijeme kako bi formirali i osposobili novoformirana jedinice i komande.
A_A_AKCIJA

#109720 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

Aaa, nedostajali su mi ovi snimci uništenih kolona .

Evo ih opet, Herson:

SanskiBiser

#109721 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Spoiler
Show
Unistena ruska kolonna pise Півден pravac...ne znam gdje je...
Spoiler
Show
auu ovo je isto kod tog Pivdena, kako ove Ruse poklopi artiljerija, 4 mrtva :shock:
lajkujMe

#109722 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Vakat da napravim nove mape na Kherson ratistu

Legend:
Plavo UA kontrola
Crveno Rus kontrola
Zuto Contested

Image
Image
Image
ImageImageImage
Image

Ps: Pivden nije grad/selo nego "jug"

Kad kazu Pivden Buh to znaci Juzni pravac
Čitalac

#109723 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Zelenski u tekstu za Mail on Sunday odao priznanje Borisu Johnsonu i Britaniji.
Russian troops marched over the border on February 24, their parade uniforms neatly folded in their bags in anticipation of a quick victory. To most nations, this came as a great shock. But not to the UK. Your Prime Minister, Boris Johnson, acted swiftly and resolutely – just as the British Government had done prior to this war. Before fully-fledged conflict erupted, Her Majesty’s Government allocated £1.7 billion to the Ukrainian government for our navy, for the construction of naval bases, as well as the package of security assistance and weapons, while RAF transport planes delivered thousands of modern anti-tank missiles to us.
PM Johnson paid a visit to Kyiv in early February. Our frank, open discussion was reinforced immediately by the first shipments of anti-tank missiles. Those weapons would play their part in halting the advance of the seemingly endless Russian armoured columns. Just days before the invasion, we met in Munich where we agreed common steps on further reinforcing Ukraine’s defence capabilities.
Early in the morning on the day of Russia’s invasion, Boris was among the first world leaders I had a conversation with. Later, such phone calls became regular, providing us with better co-ordination of international actions aimed at combating Russian aggression.
At each and every meeting and conversation between us, Boris had one very good question: What else? What else do you need? It became our watchword, guaranteeing effective progress. Believe me, not many politicians are ready to do this.
https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... -hope.html
Tyke

#109724 Re: Ukrajina

Post by Tyke »

Cekaj, po ovim mapama vrlo lahko bi rusi mogli biti u okruzenju oko Shyroka Balka, ako bude postojale snage i resursa?
Sjeverno iz Oleksandrivke i Istocno iz pravca Tomyna Balka bi ih mogli stisnuti i u tom slucaju ili predaja ili na vrijeme povlacenje prema Kizomysu. Cak, pracenjem dosadasnje taktike UAF, rekao bih da ce prije krenuti dalje u dubijnu prema Kizomysu pa da Shyroka Balka i taj reon ostanu u totalnom okruzenju i budu primorani na predaju, gdje bi uz manje borbe Ukri zauzeli veci polozaj i ujedno hajrovali i nesto municije i zarobljenika.

Naravno, ovo je moj neki pozitivni scenarij i zelja u tom dijelu zemlje.
lajkujMe

#109725 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Tyke wrote: 04/09/2022 14:19 Cekaj, po ovim mapama vrlo lahko bi rusi mogli biti u okruzenju oko Shyroka Balka, ako bude postojale snage i resursa?
Sjeverno iz Oleksandrivke i Istocno iz pravca Tomyna Balka bi ih mogli stisnuti i u tom slucaju ili predaja ili na vrijeme povlacenje prema Kizomysu. Cak, pracenjem dosadasnje taktike UAF, rekao bih da ce prije krenuti dalje u dubijnu prema Kizomysu pa da Shyroka Balka i taj reon ostanu u totalnom okruzenju i budu primorani na predaju, gdje bi uz manje borbe Ukri zauzeli veci polozaj i ujedno hajrovali i nesto municije i zarobljenika.

Naravno, ovo je moj neki pozitivni scenarij i zelja u tom dijelu zemlje.
Tom Cooper je napisao jucer da je u Shyroka Balka-Stanislav reonu preostalo svega 100 zivih VDV vojnika.
Moguce da su u medjuvremenu UA preuzelu kontrolu nad tim gradovima
Post Reply