Rekonstrukcija tramvajske pruge

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sencobih

#9101 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by sencobih »

sefket_ramadani wrote: 04/09/2022 11:16 hakizova familija se nakotila na temi. iskulirajte
Ko ti drma kavez?
animus

#9102 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by animus »

Bolje je nikako nemati nego pokazati lažnu. Ako vec nemas traženu diplomu onda to priznaj manje je zlo. Moje mišljenje.
sencobih

#9103 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by sencobih »

Prpa.ba wrote: 04/09/2022 11:18 Pa je li sad problem u projektu rekonstrukcije, ili zato sto je covjek koji je ostvario sasvim dobru (za nase uslove) karijeru u realnom sektoru ministar?

Usput budi receno, meni je uslov da ministar mora imati neki specifican stepen obrazovanja komedija socijalisticke uravnilovke. Ne zbog stete, nego zbog bilo koga. Ukljucujuci i, posto znam da ces pitati, Osmicu.

Problem s Osmicom nije kupljena diploma, nego sto je nije znao ni kupiti kako treba. :lol:
Ma ja, jebo diplomu, bitno je da je dobro kupljena i da znaš raditi posao. Divan primjer našoj djeci koja bubaju za ispite , i plaćaju godinu za godinom
pepeljara

#9104 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by pepeljara »

samo se skontajte ko je odobrio silne fakultete da izdaju takve diplome sve ce vam se samo kazati :)
nazor stancanje talenata = vladajuca tronacionalna azdaja
sefket_ramadani

#9105 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by sefket_ramadani »

sencobih wrote: 04/09/2022 11:19
sefket_ramadani wrote: 04/09/2022 11:16 hakizova familija se nakotila na temi. iskulirajte
Ko ti drma kavez?
cekaj, ti se prepoznao u komentaru. Zasto ?
Logovan

#9106 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Logovan »

Prpa.ba wrote: 04/09/2022 10:04 Od "nece ni poceti radovi", preko "jesu poceli radovi ali nece sine doci", "sine dosle ali su to reciklirane stare i hrdjave", "bez potrebe kopaju rupu da bi zaradili na materijalu da je zatrpaju", "jesu postavljene nove sine, ali nece biti testna voznja u roku", "jest bila testna voznja u roku, ali je bilo receno da ce tramvaj skroz krenuti"..

do "zaduzilo nas 300000 miliona KM kod Vucica ni za sta" i "sta se divite glupostima, svako moze odraditi projekat reizgradnje tramvajske pruge u roku". Sve praceno pisanjem imena trolejbusa na cirilici i izljevima mrznje ka "sokolackom diplomantu".

:lol:
:lol: :lol: :lol: Baš ovako, dobro napisano.
sencobih

#9107 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by sencobih »

animus wrote: 04/09/2022 11:21 Bolje je nikako nemati nego pokazati lažnu. Ako vec nemas traženu diplomu onda to priznaj manje je zlo. Moje mišljenje.
Jes da nije neko zajebo pa u sistematizaciji napisao da moraš imati fakultet da bi bio na određenom mjestu :mrgreen:
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#9108 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by laserShow »

Opa, krenuli smo sada s pricom o diplomama. Nedimeeee uzese nam ovi s privatnih poso. Nevjerovatna glupost izlazi iz vas.

Da je vama stalo do drzave Bosne i Hercegovine, vec bi kampirali pred kliničkim, ili kod osmice zbog njihovih diploma. Vama smeta primjer da moze drugacije i da moze izgledati evropski!
sencobih

#9109 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by sencobih »

sefket_ramadani wrote: 04/09/2022 11:23
sencobih wrote: 04/09/2022 11:19

Ko ti drma kavez?
cekaj, ti se prepoznao u komentaru. Zasto ?
Pa čitam ovu temu već neko vrijeme, pa ko god neku kritiku bilo opravdanu ili neopravdanu napiše biva proglašen botom, sendvičarim ili hakizom.
sencobih

#9110 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by sencobih »

laserShow wrote: 04/09/2022 11:25 Opa, krenuli smo sada s pricom o diplomama. Nedimeeee uzese nam ovi s privatnih poso. Nevjerovatna glupost izlazi iz vas.

Da je vama stalo do drzave Bosne i Hercegovine, vec bi kampirali pred kliničkim, ili kod osmice zbog njihovih diploma. Vama smeta primjer da moze drugacije i da moze izgledati evropski!
Sto posto si u pravu
HPLaserJet

#9111 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by HPLaserJet »

laserShow wrote: 04/09/2022 11:25 Opa, krenuli smo sada s pricom o diplomama. Nedimeeee uzese nam ovi s privatnih poso. Nevjerovatna glupost izlazi iz vas.

Tačno tako. Hvataju se za slamku, nema šta nisu ispucali i ne pije vode, pa hajmo sad malo o Sokocu i ostalim glupostima.

Eno ima Zahiragić sa "pravom" diplomom pa lupa kako bi on bez kopanja samo zamijenio šine za mjesec.
animus

#9112 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by animus »

Za ambasadora mislim da nije uslov diploma. Na nju sam mislio. Žena je jedan od najbljih ambasadora naše zemlje a da je pokušala podvaliti neku diplomu samo bi se ukopala.

Šteta je napravio grešku što je kupovao diplomu jer zna posao a diploma mu nije ni trebala za tu funkciju. Masa ljudi iz privrede nema diplome a odlicno vode firme.
HPLaserJet

#9113 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by HPLaserJet »

animus wrote: 04/09/2022 11:28 Za ambasadora mislim da nije uslov diploma. Na nju sam mislio. Žena je jedan od najbljih ambasadora naše zemlje a da je pokušala podvaliti neku diplomu samo bi se ukopala.

Šteta je napravio grešku što je kupovao diplomu jer zna posao a diploma mu nije ni trebala za tu funkciju. Masa ljudi iz privrede nema diplome a odlicno vode firme.
Dok masa drugih ima, a nemaju pojma o životu. Čitaj: Zahiragić, Zalihić, Dija, Fadil,....

Esed Radeljaš je bio i magistar nauka.

Toliko o diplomama.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#9114 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by laserShow »

sencobih wrote: 04/09/2022 11:27 Sto posto si u pravu
Normalno da sam u pravu. Jos cekam odgovor da kazes gdje si na ovom forumu napisao kritiku za sda, ili cime se ponosis u ovih 10 godina sto su isit uradili?
sencobih

#9115 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by sencobih »

animus wrote: 04/09/2022 11:28 Za ambasadora mislim da nije uslov diploma. Na nju sam mislio. Žena je jedan od najbljih ambasadora naše zemlje a da je pokušala podvaliti neku diplomu samo bi se ukopala.

Ne znam baš da možeš sa srednjom biti ambasador, a ima ljudi sposobnih i pametnih more bez fakulteta, ali jbg.sta je onda smisao školovanja? Ne ide se u školu samo da bi se papir dobio
made_in_sarajevo

#9116 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by made_in_sarajevo »

A ko kaze da je Steta kupio diplomu? To jos uvijek zivite u svijetu kad je diploma sve i bez diplome ne mozes biti uspjesan? IT sektor vam se grohotom smije, MAJSTORI raznih djelatnosti vam se grohotom smiju, milion radnika, administracije vam se grohotom smije i svi bez fakulteta ali svoj posao nose bez problema jer imaju pamet i iskustvo. Papir je super imati i ne znaci ti nista ako si glup i kad te covjek sa sss prepisa znanjem.

A cekaj zar nije sramota da jedan Steta sa kupljenom diplomom sa sokoca, ubije nogama i sakama sve UNSA mega sega gigante koji su bili na njegovom mjestu?
sencobih

#9117 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by sencobih »

HPLaserJet wrote: 04/09/2022 11:31

Dok masa drugih ima, a nemaju pojma o životu. Čitaj: Zahiragić, Zalihić, Dija, Fadil,....

Toliko o diplomama.
Znači da zaključimo, diploma ne treba , ni lažna ni prava, dovoljno je da imaš nekoga i da dođeš na poziciju, a poslije dovedi savjetnike da ti govore šta i kako da radiš. Recept za uspjeh
Prpa.ba

#9118 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Prpa.ba »

sencobih wrote: 04/09/2022 11:22 Ma ja, jebo diplomu, bitno je da je dobro kupljena i da znaš raditi posao. Divan primjer našoj djeci koja bubaju za ispite , i plaćaju godinu za godinom
Jok eto, vaznija je nabubana diploma od toga da se zna raditi posao.

:run:
okanomalo

#9119 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by okanomalo »

made_in_sarajevo wrote: 04/09/2022 11:35 A ko kaze da je Steta kupio diplomu? To jos uvijek zivite u svijetu kad je diploma sve i bez diplome ne mozes biti uspjesan? IT sektor vam se grohotom smije, MAJSTORI raznih djelatnosti vam se grohotom smiju, milion radnika, administracije vam se grohotom smije i svi bez fakulteta ali svoj posao nose bez problema jer imaju pamet i iskustvo. Papir je super imati i ne znaci ti nista ako si glup i kad te covjek sa sss prepisa znanjem.

A cekaj zar nije sramota da jedan Steta sa kupljenom diplomom sa sokoca, ubije nogama i sakama sve UNSA mega sega gigante koji su bili na njegovom mjestu?
dobro nek te operise medicinska sestra,moze i patolig. da se grohotom i mi nasmijemo.
HPLaserJet

#9120 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by HPLaserJet »

sencobih wrote: 04/09/2022 11:34

Ne znam baš da možeš sa srednjom biti ambasador, a ima ljudi sposobnih i pametnih more bez fakulteta, ali jbg.sta je onda smisao školovanja? Ne ide se u školu samo da bi se papir dobio
Na zapadu ima smisla svakako jer tu nešto i naučiš.

Kod nas i nema, jer je obrazovanje dotaklo samo dno. UNSA tone ko Titanik, svako malo neka afera i to kakva, ako si dobar sa strankom, a pri tome imaš i keša, lahko ćeš doći do magistra, a ako nisi dobar sa strankom, a imaš keša, imaš privatne fakultete.

Oni bez stranke i keša su odavno u svom biznisu, freelance-aju, zarade i edukuju se po inostranstvu i u većini slučajeva se više nikad ne vrate u BiH.
sencobih

#9121 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by sencobih »

Prpa.ba wrote: 04/09/2022 11:37
sencobih wrote: 04/09/2022 11:22 Ma ja, jebo diplomu, bitno je da je dobro kupljena i da znaš raditi posao. Divan primjer našoj djeci koja bubaju za ispite , i plaćaju godinu za godinom

Jes ako si keramik und fugen maister, ali ako misliš da upravljaš državnim parama onda ni morao imati "nabubanu" diplomu i to iz struke kojom se baviš. Jbt.o čemu mi raspravljamo :run:
HPLaserJet

#9122 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by HPLaserJet »

sencobih wrote: 04/09/2022 11:36

Toliko o diplomama.
Znači da zaključimo, diploma ne treba , ni lažna ni prava, dovoljno je da imaš nekoga i da dođeš na poziciju, a poslije dovedi savjetnike da ti govore šta i kako da radiš. Recept za uspjeh
Ako znaš raditi i ne treba. Pogotovo ne UNSA ili neka naša. Ko zna, taj će i vani dobiti diplomu na pravi način, i još pri tome naučiti mnoge stvari. A do diplome vani, onaj ko zna i ko je sposoban, zaradiće hrpu para i put do te diplome će mu biti nešto kao usputna aktivnost (ako mu ta diploma ikad i bude trebala).
tramvajtrojka

#9123 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by tramvajtrojka »

Toliko o diplomama.
Image

Image

kako se postane zaposlenik svih ovih firmi bez diploma :lol: :lol: , znaci Bosna je zemlja snova kad po tebi covjek "bez diplome" je radio u svim ovim firmama

problem stetino znanje i prethodno iskustvo a sutilo se na kalemovo , bubicino , zoljevo :lol: :lol:
sencobih

#9124 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by sencobih »

HPLaserJet wrote: 04/09/2022 11:42

Ako znaš raditi i ne treba. Pogotovo ne UNSA ili neka naša. Ko zna, taj će i vani dobiti diplomu na pravi način, i još pri tome naučiti mnoge stvari. A do diplome vani, onaj ko zna i ko je sposoban, zaradiće hrpu para i put do te diplome će mu biti nešto kao usputna aktivnost (ako mu ta diploma ikad i bude trebala).
Evo ja znam raditi, hoću da budem ministar, uzeću sto miliona kredita od ebrd-a i napraviću prugu, jesam sposoban zar ne?
HPLaserJet

#9125 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by HPLaserJet »

sencobih wrote: 04/09/2022 11:41
Prpa.ba wrote: 04/09/2022 11:37

Jes ako si keramik und fugen maister, ali ako misliš da upravljaš državnim parama onda ni morao imati "nabubanu" diplomu i to iz struke kojom se baviš. Jbt.o čemu mi raspravljamo :run:
Pa o Štetinij diplomi, jer je botovima još jedino to preostalo da spominju, budući da su u svemu drugom doživjeli fijasko.

A niko da upita kako "doktorica" nože liječiti, ili nedaj bože operisati pacijenta, a nema ni diplome, ni specijalizacije?
Post Reply