Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- GandalfSivi
#21526 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Btw, Musa 11 od 13 pogodio za dva poena, 84.6% uspjesnosti, mislim da je to rekord reprezentacije…
- HPLaserJet
#21527 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Razumijem ja tebe, ali razumi i ti mene.canvra888 wrote: ↑03/09/2022 17:02Ništa danas nije bilo sramotno sem nekompetentnosti sudija i Atićevih postupaka. Ništa. Opet ti kažem, pogledaj protiv koga smo igrali. Ti ako nisi očekivao nalet i jaču odbranu Njemaca u drugom poluvremenu je opet do tebe.HPLaserJet wrote: ↑03/09/2022 16:58
O čemu pričaš? Izgleda da mi nismo gledali istu utakmicu. Razbili smo ih prvu četvrtinu i polovinu druge četvrtine i onda neobjašnjiv pad. Mislim objašnjiv je, objasnio sam ga detaljno, ali opet ću ponoviti, sramota bi bila i da smo ih pobijedili manje od 10 razlike, nakon onakve igre u početku, a da ne spominjem poraz. Drugo poluvrijeme ko nadrogirani da su bili. Dvije lijeve im izrasle.
Katastrofa.
U zemljama sa pobjedničkim mentalitetom, nakon ovakve utakmice selektor i skoro svi igrači bi bili verbalno razapeti od javnosti. Al jok i kod nas. Mi za sve nađemo izgovor i opravdanje, i to su opet sudije.
Nikad mi nismo krivi, jok.
Što se sudaca tiče, ne samo ja, i ostali forumaši spominju da je ovakvo suđenje blasfemično. Ja u životu nisam vidio ni u evropskim, a pogotovo ne u NBA ligi da se onakve trivijalne stvari gledaju na replayu. Svakom izjavom potvrđuješ da ne gledaš košarku intenzivno.
Puna mi je kapa izvlačenja na sudije. Od nezavisnosti BiH, nama sudije krive. Prvo 1996. nam sudije krive za debakl u kvalifikacijama za Euro, zatim 2004. sudije nam krive za remi sa Danskom i ispadanje iz kvalifikacija, onda 2014. sudije nam krive za poraz od Nigerije, a niko da se upita zašto do tog momenta nismo već riješili utakmicu, ispade Nigerija velesila. Pjanić krampa, nargilaš obični, ali jok, nije on kriv, kriv je trener.
Samo sudije i sudije i drugi. I Dubioza nas opjevala: "igrali smo dobro ali zajebo nas sudija".
Niko da preuzme odgovornost, niko da kaže loše smo odigrali, već samo gledamo kako ćemo opravdati poraz, neuspjeh, šta god.
Svjetski smo prvaci u opravdanjima.
- canvra888
#21528 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jeste, samo što su veći dio diskutabilnih odluka za njihovu korist donosili u vrijeme kad su vodili dvocifreno, tj. puno su manje uticali na momentum i rezultat.Murat Sabanovic wrote: ↑03/09/2022 17:09sudjenje jest karina bilo za obje ekipe. i svabi su lose prosli kod sudija... losi smo bili sa slobodnog i sa tricom. kljucne su bile prve 4 minute 3/4.canvra888 wrote: ↑03/09/2022 17:02
Ništa danas nije bilo sramotno sem nekompetentnosti sudija i Atićevih postupaka. Ništa. Opet ti kažem, pogledaj protiv koga smo igrali. Ti ako nisi očekivao nalet i jaču odbranu Njemaca u drugom poluvremenu je opet do tebe.
Što se sudaca tiče, ne samo ja, i ostali forumaši spominju da je ovakvo suđenje blasfemično. Ja u životu nisam vidio ni u evropskim, a pogotovo ne u NBA ligi da se onakve trivijalne stvari gledaju na replayu.
Ali i mimo tog segmenta, sjeckali su igru i koncentraciju igračima sa debilnim pregledavanjima najvećih gluposti, ne bi li nam dosudili nesportsku. Daj ba.
- HPLaserJet
#21529 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Napokon neko normalno sagledavanje stanja.GandalfSivi wrote: ↑03/09/2022 17:12 Glupa vam je svadja, vazda se neko za grla odmah hvata.
Ovako, par stvari.
Prvo poluvrijeme iz snova (zahvaljujuci dvojici igraca), u drugom smo pokusali rasiriti to malo, ali kada nece, nece. U odbrani ostavis malo vise prostora na krilu, kontas nece uci, a Svabe ubise iz kornera, krenulo ih. Pozrtvovanost za pohvaliti, ali to kod nas dolazi sa emocijama, i onda sve greske, a pogotovo tehnicke. Adisu mogu samo zamjeriti sto se posvadja sa njihovom klupom, umjesto da smiruje, on unosi nervozu.
Sljedeca 24 sata ih sve ostaviti u dvorani, samo slobodna da pucaju, nista drugo..,
U potpunosti si u pravu.
- canvra888
#21530 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Svaku utakmicu gledam individualno. Suđenje u ovoj individualnoj utakmici je bilo amaterski i sasvim nesigurno. Ja te molim da mi pošalješ samo jednu utakmicu u kojoj se pregledaju i približno onakve sekvence u nadi za dosuđivanjem nesportske. I to druga na ofanzivnom faulu, halo. Na ofanzivnom faulu svirati nesportsku, smijurija.HPLaserJet wrote: ↑03/09/2022 17:15Razumijem ja tebe, ali razumi i ti mene.canvra888 wrote: ↑03/09/2022 17:02
Ništa danas nije bilo sramotno sem nekompetentnosti sudija i Atićevih postupaka. Ništa. Opet ti kažem, pogledaj protiv koga smo igrali. Ti ako nisi očekivao nalet i jaču odbranu Njemaca u drugom poluvremenu je opet do tebe.
Što se sudaca tiče, ne samo ja, i ostali forumaši spominju da je ovakvo suđenje blasfemično. Ja u životu nisam vidio ni u evropskim, a pogotovo ne u NBA ligi da se onakve trivijalne stvari gledaju na replayu. Svakom izjavom potvrđuješ da ne gledaš košarku intenzivno.
Puna mi je kapa izvlačenja na sudije. Od nezavisnosti BiH, nama sudije krive. Prvo 1996. nam sudije krive za debakl u kvalifikacijama za Euro, zatim 2004. sudije nam krive za remi sa Danskom i ispadanje iz kvalifikacija, onda 2014. sudije nam krive za poraz od Nigerije, a niko da se upita zašto do tog momenta nismo već riješili utakmicu, ispade Nigerija velesila. Pjanić krampa, nargilaš obični, ali jok, nije on kriv, kriv je trener.
Samo sudije i sudije i drugi. I Dubioza nas opjevala: "igrali smo dobro ali zajebo nas sudija".
Niko da preuzme odgovornost, niko da kaže loše smo odigrali, već samo gledamo kako ćemo opravdati poraz, neuspjeh, šta god.
Ovaj poraz nije sramotan. Momci se nisu obrukali. Kraj priče.
Last edited by canvra888 on 03/09/2022 17:22, edited 1 time in total.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#21531 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kome pojasnjavas? Onima sto jedn dan reprezentaciju dizu u nebesa a drugi jebu majku igracia, selektoru itd itd. A kako su sudije sudile najbolje govori zadnja cetvrtina u kojoj Njemacka nije ispunila bonus. Jucer su isto sudije unistile Hrvatsku protiv Grcke kako sto su i Grcku u Srbiji za kvalifikacije za SP.canvra888 wrote: ↑03/09/2022 17:02Ništa danas nije bilo sramotno sem nekompetentnosti sudija i Atićevih postupaka. Ništa. Opet ti kažem, pogledaj protiv koga smo igrali. Ti ako nisi očekivao nalet i jaču odbranu Njemaca u drugom poluvremenu je opet do tebe.HPLaserJet wrote: ↑03/09/2022 16:58
O čemu pričaš? Izgleda da mi nismo gledali istu utakmicu. Razbili smo ih prvu četvrtinu i polovinu druge četvrtine i onda neobjašnjiv pad. Mislim objašnjiv je, objasnio sam ga detaljno, ali opet ću ponoviti, sramota bi bila i da smo ih pobijedili manje od 10 razlike, nakon onakve igre u početku, a da ne spominjem poraz. Drugo poluvrijeme ko nadrogirani da su bili. Dvije lijeve im izrasle.
Katastrofa.
U zemljama sa pobjedničkim mentalitetom, nakon ovakve utakmice selektor i skoro svi igrači bi bili verbalno razapeti od javnosti. Al jok i kod nas. Mi za sve nađemo izgovor i opravdanje, i to su opet sudije.
Nikad mi nismo krivi, jok.
- HPLaserJet
#21532 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Haj sad fino citiraj kad sam ja koga dizao u nebesa? Nemoj da pišeš neistine.hrasno38 wrote: ↑03/09/2022 17:21Kome pojasnjavas? Onima sto jedn dan reprezentaciju dizu u nebesa a drugi jebu majku igracia, selektoru itd itd. A kako su sudije sudile najbolje govori zadnja cetvrtina u kojoj Njemacka nije ispunila bonus. Jucer su isto sudije unistile Hrvatsku protiv Grcke kako sto su i Grcku u Srbiji za kvalifikacije za SP.canvra888 wrote: ↑03/09/2022 17:02
Mi smo nacija sa gubitničkim mentalitetom, bez medalje na OI, koju i jedno Kosovo posjeduje.
Napravi UEFA luzersko takmičenje "Konferencijska liga" i ni tu ne možemo do grupne faze.
Mi nismo za sporta i kraj priče.
- canvra888
#21533 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kada se pogleda koliko se ulaže u sport, zapitaj se kako smo uopće na ovom EuroBasketu. Zapravo je i bilo pitanje, nemaš se šta zapitkivati.
A košarkaške selekcije generalno možes samo ljubnut, posebno seniorsku mušku, jer smo redovni na EB-u u poređenju sa kakvim (ne)uslovima se radi iz godine u godinu. Od Đedovićevog posuđivanja pa do upitnika da li ćemo imati uopće finansija za otputovati na ovogodišnji EB. To nema veze sa luzerskim mentalitetom.
A košarkaške selekcije generalno možes samo ljubnut, posebno seniorsku mušku, jer smo redovni na EB-u u poređenju sa kakvim (ne)uslovima se radi iz godine u godinu. Od Đedovićevog posuđivanja pa do upitnika da li ćemo imati uopće finansija za otputovati na ovogodišnji EB. To nema veze sa luzerskim mentalitetom.
- Murat Sabanovic
#21534 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Po meni, Njemacka je favorit ove grupe i uz Srbiju favorit EP. Nisam ni ocekivao pobjedu i predpostavljali smo svi da ce biti sudjenja u njihovu korist.Ali nisu oni ti koji su nas porazili. Po meni, kljucni dio je bio pocinjanje 3/4 sa Gegicem koji je slab organizator i u toj ulozi slabo se snalazi kada je najveci europski nivo u pitanju . U tom periodu Njemacka pravi 10-0 i okrece utakmicu.canvra888 wrote: ↑03/09/2022 17:18Jeste, samo što su veći dio diskutabilnih odluka za njihovu korist donosili u vrijeme kad su vodili dvocifreno, tj. puno su manje uticali na momentum i rezultat.Murat Sabanovic wrote: ↑03/09/2022 17:09
sudjenje jest karina bilo za obje ekipe. i svabi su lose prosli kod sudija... losi smo bili sa slobodnog i sa tricom. kljucne su bile prve 4 minute 3/4.
Ali i mimo tog segmenta, sjeckali su igru i koncentraciju igračima sa debilnim pregledavanjima najvećih gluposti, ne bi li nam dosudili nesportsku. Daj ba.
- HPLaserJet
- canvra888
#21536 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
...što nema veze s luzerskim mentalitetom. I dosta off-a.HPLaserJet wrote: ↑03/09/2022 17:32A za to je kriv ko?
Pa vlast.
A ko bira tu vlast?
Pa mi.
Dakle mi smo krivi kako god okreneš.
- canvra888
#21537 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Slažem se, nisam ni ja rekao da su sudije glavni razlog, ali i dalje mislim da je sramotno suđenje.Murat Sabanovic wrote: ↑03/09/2022 17:31Po meni, Njemacka je favorit ove grupe i uz Srbiju favorit EP. Nisam ni ocekivao pobjedu i predpostavljali smo svi da ce biti sudjenja u njihovu korist.Ali nisu oni ti koji su nas porazili. Po meni, kljucni dio je bio pocinjanje 3/4 sa Gegicem koji je slab organizator i u toj ulozi slabo se snalazi kada je najveci europski nivo u pitanju . U tom periodu Njemacka pravi 10-0 i okrece utakmicu.canvra888 wrote: ↑03/09/2022 17:18
Jeste, samo što su veći dio diskutabilnih odluka za njihovu korist donosili u vrijeme kad su vodili dvocifreno, tj. puno su manje uticali na momentum i rezultat.
Prvobitno sam smatrao skroz razumnu Bekirovu odluku da počne s Gegićem zbog njegove visine nad Schroderom i zbog do tada ne baš raspoloženog Robersona, ali eto, ispade kao loša odluka. Ne smatram da je to glavni razlog, Bekir je smisleno to probao, pogriješio, dešava se. Mislim da je ipak veći razlog donekle manji intenzitet u odbrani početkom treće i što smo previše sabijali u reketu. Trebali smo se raširit i igrati bez pomaganja u reketu, a i pored toga, da budemo iskreni, Njemci su jednostavno pogađali i preko ruke pojedine trice, a i daleke trice. Ne možeš tu ništa.
Dok mi s druge strane smo čak i imali finih prilika, otvorenih šuteva za tri, ali džaba pa ništa nije ulazilo dok Roberson ne proradi u četvrtoj.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#21538 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
propali smo u trećoj četvrtini ko kauč
odustali od svoje igre i krenuli s onim glupim forsiranjem trica
odustali od svoje igre i krenuli s onim glupim forsiranjem trica
- dulekrele
#21539 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Dajte ljudi. Sve dok imamo dva odlicna igraca a ostalo mrtvi prosjek ili ti panjeve ne moze se nista vise ocekivati osim da pruzimo dobar otpor drugim evropskim ekipama. Naleti i pokoja ekipa losija od nas pa omastimo brk ali sve u svemu mi smo mrtvi prosjek. Kad Jusuf i Dzenan ne mognu igrati kukava nam majka.
-
guruguru95
#21540 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Njemačka je u strašnom pobjedničkom naletu, a mi smo uletili u najzajebaniju grupu koja se može zamisliti. Sve što želim od naših momaka je borbenost i zalaganje što nam oni i pružaju. Ne možemo se nadati nekim velikim stvarima sve dok u ekipi imamo samo dva igrača ekstra klase, i objektivno 5-6 kloceva koji nisu dorasli ovom nivou košarke 
- Murat Sabanovic
#21541 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Posto mi osim Robersona nemamo drugog organizatora onda je pocinjanje 3/4 bez njega pucanje sebi u noge. Nazalost mi moramo Robersona koristiti i kad mu bas najbolje ne ide...Gegic nema te kvalitete da ga zamjeni u organizaciji ... Idemo dalje,nadam se da ovaj poraz nece lose uticati na ekipu...canvra888 wrote: ↑03/09/2022 17:39Slažem se, nisam ni ja rekao da su sudije glavni razlog, ali i dalje mislim da je sramotno suđenje.Murat Sabanovic wrote: ↑03/09/2022 17:31
Po meni, Njemacka je favorit ove grupe i uz Srbiju favorit EP. Nisam ni ocekivao pobjedu i predpostavljali smo svi da ce biti sudjenja u njihovu korist.Ali nisu oni ti koji su nas porazili. Po meni, kljucni dio je bio pocinjanje 3/4 sa Gegicem koji je slab organizator i u toj ulozi slabo se snalazi kada je najveci europski nivo u pitanju . U tom periodu Njemacka pravi 10-0 i okrece utakmicu.
Prvobitno sam smatrao skroz razumnu Bekirovu odluku da počne s Gegićem zbog njegove visine nad Schroderom i zbog do tada ne baš raspoloženog Robersona, ali eto, ispade kao loša odluka. Ne smatram da je to glavni razlog, Bekir je smisleno to probao, pogriješio, dešava se. Mislim da je ipak veći razlog donekle manji intenzitet u odbrani početkom treće i što smo previše sabijali u reketu. Trebali smo se raširit i igrati bez pomaganja u reketu, a i pored toga, da budemo iskreni, Njemci su jednostavno pogađali i preko ruke pojedine trice, a i daleke trice. Ne možeš tu ništa.
Dok mi s druge strane smo čak i imali finih prilika, otvorenih šuteva za tri, ali džaba pa ništa nije ulazilo dok Roberson ne proradi u četvrtoj.
- canvra888
#21542 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Slažem se, ali ovo je bila pick your poison situacija, ili probaj usporiti Schrodera, ili rizikuj sa neraspoloženim Robersonom + lahki poeni za Schrodera jer je Roberson loš u odbrani. Pokazalo se da je loš potez izabran, ali eto ja svakako rekoh da mislim to nije bio glavni razlog poraza. Jest organizacija bila loša, ali je bilo tu otvorenih trica za nas u tih prve četiri minute koje jednostavno nismo pogodili.Murat Sabanovic wrote: ↑03/09/2022 17:51Posto mi osim Robersona nemamo drugog organizatora onda je pocinjanje 3/4 bez njega pucanje sebi u noge. Nazalost mi moramo Robersona koristiti i kad mu bas najbolje ne ide...Gegic nema te kvalitete da ga zamjeni u organizaciji ... Idemo dalje,nadam se da ovaj poraz nece lose uticati na ekipu...canvra888 wrote: ↑03/09/2022 17:39
Slažem se, nisam ni ja rekao da su sudije glavni razlog, ali i dalje mislim da je sramotno suđenje.
Idemo dalje kako god. Nek svaku preostalu utakmicu što se mene tiče izgube sa ovakvim zalaganjem, nema problema, svjestan sam okolnosti i svojih očekivanja.
- insaneinthebrain
#21543 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ubi litvanija francuze. Nasa je sansa da ponovimo skenderiju 
- Laertes
#21544 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mislim da su Sabonisu juče svirali nesportsku u napadu, nakon pregledacanvra888 wrote: ↑03/09/2022 17:20Svaku utakmicu gledam individualno. Suđenje u ovoj individualnoj utakmici je bilo amaterski i sasvim nesigurno. Ja te molim da mi pošalješ samo jednu utakmicu u kojoj se pregledaju i približno onakve sekvence u nadi za dosuđivanjem nesportske. I to druga na ofanzivnom faulu, halo. Na ofanzivnom faulu svirati nesportsku, smijurija.HPLaserJet wrote: ↑03/09/2022 17:15
Razumijem ja tebe, ali razumi i ti mene.
Ovaj poraz nije sramotan. Momci se nisu obrukali. Kraj priče.
- pepeljara
#21545 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Evo da malo doprinesem diskusiji.
Sve ste vec vishe manje rekli, ali mi nikako ne moze da se otme dojmu ali da nam je danas kamenjas zakucao 2x.
Oba puta kad smo trebali da se vratimo u igru ?
Dodje na tricu i 3 sekunde sam bez odbrane gleda, i doda nekom i propadne napad...
ne znam mozda samo dojam.
u svakom slucaju srcana i odlicna utakmica nase repke. vidi se da mozemo. Malo srece i vala svabe isla trojka nevjerovatno.
Slobodna ne treba komentarisati, onda su nam od kako postojimo slaba tacka
Sve ste vec vishe manje rekli, ali mi nikako ne moze da se otme dojmu ali da nam je danas kamenjas zakucao 2x.
Oba puta kad smo trebali da se vratimo u igru ?
Dodje na tricu i 3 sekunde sam bez odbrane gleda, i doda nekom i propadne napad...
ne znam mozda samo dojam.
u svakom slucaju srcana i odlicna utakmica nase repke. vidi se da mozemo. Malo srece i vala svabe isla trojka nevjerovatno.
Slobodna ne treba komentarisati, onda su nam od kako postojimo slaba tacka
- East_side
#21546 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nije vadiona, ali sudije su opasno počele srati kad se lomio rezultat i onda su naši izgubili živce i počeli forsirati igru kojom smo pobijedili sami sebe.
Onda kad su Švabe odlijepile na 10+ sudije to malo "kompenzirale" da se operu.
Da smo mogli bolje, jesmo. Tipičan primjer mentalnog pada, raspada i gubljenja utakmice u kojoj nam je sve jako dobro išlo u prvom poluvremenu. Nerezonski šutevi i upropašteni napadi, premal broj raspoloženih igrača za jednog ovako ozbiljnog protivnika.
Glavu gore, idemo dalje pa šta bude do kraja.
Onda kad su Švabe odlijepile na 10+ sudije to malo "kompenzirale" da se operu.
Da smo mogli bolje, jesmo. Tipičan primjer mentalnog pada, raspada i gubljenja utakmice u kojoj nam je sve jako dobro išlo u prvom poluvremenu. Nerezonski šutevi i upropašteni napadi, premal broj raspoloženih igrača za jednog ovako ozbiljnog protivnika.
Glavu gore, idemo dalje pa šta bude do kraja.
- drag_gost
#21547 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Hajde svako ima svoje vidjenje, ali jesu li ovi uplatili onih 200 000 km sto su obecali na kraju?
- Better Man
- canvra888
#21549 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pročitaj boldirano.
-
maha_xy
#21550 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Zasad je ovo sasvim OK, moramo znati da imamo dva igraca koja imaju +20 koseva u rukama, i nadas da se bar jos 2-3 prikljuce jos 10 koseva. Ne mozete ovcekivati od Vrabca, Gegica, Lazica da ubace 15 koseva, oni to ne mogu na puno nizem nivou igre. Imas Atica koji je psiholoski trenutno u rupetini iz koje se tesko moze izvuci, ali realno on bi mogao da je iole normalan ubaciti +15. Dzaba momak u glavi out debeli. Utakmica ne bi otisla u ovom smjeru da du pogodili one otvorene trice koje su sutirali ili trebali sutirati pa usrali skroz u 3/4. Musa strasan danas, bez greske, jedini igrac nas da iz brze tranzicije zavrsava poene, nikad to nismo imali.