Smoriste obojica.
Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Thorgerson
#21501 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
-
laik1981
#21502 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma mi smo prije tekme bili totalni outsideri.. Svabe su nas dosta i potcijenile u prvom.. Al eto, da je bilo malo vise koncentracije u trecoj cetvrtini mogli smo uci u egal zavrsnicu, a tad bi i svabe bile nervozne.. Steta, ali nam se nema sta puno zamjeriti.. Ginuli su od prve do zadnje minute.. Potuci se i u ove zadnje dvije tekme, pa sta bude..kakavdanakneiskustvu wrote: ↑03/09/2022 16:46 Pogledati gdje igraju naši igrači a gdje igraju igrači Njemačke,i skontati da je vrlo hrabro reći da smo očekivali pobjedu
Last edited by laik1981 on 03/09/2022 16:51, edited 1 time in total.
- canvra888
#21503 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mislim da sam negdje vidio da je kvota na Njemačku bila oko 1.10-1.15, a na nas oko 6.00. I onda dođe neko i kaže da je sramota što smo izgubili 
- animus
#21504 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mi smo zajebali prvo poluvrijeme kad smo imali dobru igru nismo održali vecu prednost. Tu su i sudije kumovale. U drugom njih krenuo šut a nas stao. Sudija dodao svoj doprinos i nismo imali više snage da to stignemo.
Ubijedjen sam da bi ih dobili da odigramo još jednu protiv njih.
Svaka cast nasim momcima i Beciragicu koji je odlican vodja i motivator. Odavno nismo imali ovako složnu ekipu
Svaka cast nasim momcima i Beciragicu koji je odlican vodja i motivator. Odavno nismo imali ovako složnu ekipu
- Thorgerson
#21505 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa kakve to veze ima?
I kvota za nasu pobjedu u prvom pol je sigurno bila iznad 4, pa smo ih dobili prvo pol.
Da je samo bilo malo bolje koncentracije u trecoj moglo se ovo dobiti.
Last edited by Thorgerson on 03/09/2022 16:55, edited 1 time in total.
- phillie
#21506 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Statistika:
Slobodna bacanja svabe 23/25 mi 10/17, tri poena svabe 11/26 mi 6/24.
Mi ciste suteve smo masili, oni pogadjali i preko ruke. Ako dodamo jos da su kvalitetnija ekipa, sasvim solidna utakmica nasih. Jbg, treca cetvrtina je prelomila utakmicu.
Slobodna bacanja svabe 23/25 mi 10/17, tri poena svabe 11/26 mi 6/24.
Mi ciste suteve smo masili, oni pogadjali i preko ruke. Ako dodamo jos da su kvalitetnija ekipa, sasvim solidna utakmica nasih. Jbg, treca cetvrtina je prelomila utakmicu.
-
Zux
#21507 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Loše trice i bacanja i teško se može dobiti utakmica u kojoj sudije rade stvari kao što je npr povlačenje tehničke koju su dali Voigtmanu ili oni prekršaji na šutu za 3, čista blokada Nurkića faul itd. Falio je Halilovic ili Kamenjaš u napadu. Oni su morali puno bolje protiv ovako fizički slabijih centara gdje je Nurkić stvarao prostor. I u skoku su loši bili. Ali opet se vidi da imamo solidnu ekipu. Imamo još šanse ako šta naučimo iz današnje tekme.
-
funeral blues
#21508 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Bilo bi tako da ima muda postaviti Atica gdje mu je mjesto. Ovako se lik posra u facu ostalim momcima koji su ginuli.animus wrote: ↑03/09/2022 16:52 Mi smo zajebali prvo poluvrijeme kad smo imali dobru igru nismo održali vecu prednost. Tu su i sudije kumovale. U drugom njih krenuo šut a nas stao. Sudija dodao svoj doprinos i nismo imali više snage da to stignemo.
- HPLaserJet
#21509 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
O čemu pričaš? Izgleda da mi nismo gledali istu utakmicu. Razbili smo ih prvu četvrtinu i polovinu druge četvrtine i onda neobjašnjiv pad. Mislim objašnjiv je, objasnio sam ga detaljno, ali opet ću ponoviti, sramota bi bila i da smo ih pobijedili manje od 10 razlike, nakon onakve igre u početku, a da ne spominjem poraz. Drugo poluvrijeme ko nadrogirani da su bili. Dvije lijeve im izrasle.canvra888 wrote: ↑03/09/2022 16:44Momčino, ponovo ti kažem, saberi se. Ovo nema veze za luzerskim mentalitetom, nego sa kvalitetom Njemačke, a to nije nikakva sramota izgubiti od njih kako si ti to predstavio. Selektor nema veze sa ovim.HPLaserJet wrote: ↑03/09/2022 16:41
Ne lupaj.
Nisu vanzemaljci, a i mi imamo itekako kvaliteta, ali osim kvaliteta, imamo i luzerski mentalitet i lošeg selektora.
Zbog ovakvog raspada igre nakon odlične prve četvrtine, sramota je blaga riječ.
Da je luzerski mentalitet u pitanju, ne bi uopće vidio onakav nalet za vraćanje u utakmicu kojeg je uspješno Atić zaustavio.
Izgleda da uopće ne gledaš dovoljno košarku da razumiješ neke stvari.
Katastrofa.
U zemljama sa pobjedničkim mentalitetom, nakon ovakve utakmice selektor i skoro svi igrači bi bili verbalno razapeti od javnosti. Al jok i kod nas. Mi za sve nađemo izgovor i opravdanje, i to su opet sudije.
Nikad mi nismo krivi, jok.
-
90minut
#21510 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Svaku cemo utakmicu do kraja ovako izgubiti nedostaje nam jos jedan igrac koji cini prevagu da se završavaju utakmice.
Kao što rekoh samopouzdanje i vjetar u leđa je dala pobjeda protiv francuza i to ce biti na kraju po mom misljenju dovoljno samo da izgubimo od svih ovih reprezentacija do kraja s nekih 10 poena razlike što je po meni sasvim ok i u skladu s našim mogucnostima.
Naravno nadam se barem 1 pobjedi, al' cisto sumnjam da ce je biti.
Last edited by 90minut on 03/09/2022 16:59, edited 1 time in total.
- canvra888
#21511 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kako nema veze? Nisu džaba dali te kvote prije utakmice, znači oformljene na osnovu nekih proteklih rezultata Njemačke, znači ušao si kao žestoki outsider. Samo zbog toga, niko tvoj poraz ne može nazvati sramotom.Thorgerson wrote: ↑03/09/2022 16:54Pa kakve to veze ima?
I kvota za nasu pobjedu u prvom pol je sigurno bila iznad 4, pa smo ih dobili prvo pol.
Da je samo bilo malo bolje koncentracije u trecoj moglo se ovo dobiti.
A sad s druge strane, niko ne kaže da se nije molo dobiti. Blizu je ovo sve bilo, ali jednostavno ih je šuterski proradilo u momentima kad mi nismo gotovo nikako parirali u našem napadu i to je to. Ali nije ovo nikakva sramota, ja opet kažem da su dobro igrali.
-
Jordan1961
#21512 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Sudije svaki faul analiziraju k'o da je Kennedy ponovo ubijen pa istrazuju. A jos im komentara usput!?last mohicans wrote: ↑03/09/2022 16:39 Ja do sada u životu nisam vidio ovoliku nesigurnost sudija i nekakvo vijećanje pored monitora. To neki novi momenti u kosarci? Jesu nas prcali, ali ne toliko ofirno. Da smo bili pravi kao u prvom poluvremenu,ne bi nam mogli ništa. Švabe su pročepile u II i dali smo im previše prostora,laganih poena a i šut ih je krenuo. Čim su nabili prednost,mislim da je tad veće bilo jasno da gubimo i bespotrebno smo se potrošili, ali jbg, košarka je takva, ne predajes se do zadnje sekunde. Adis mora neke stvari skontati, recimo da kaze Robersonu da ne sili šut kad ga neće, a ovoga kloca Atića zakucati na klupu. Mora neko i s klupe povući. Očito Musa i Nurkic ne mogu sami.
Atic nije ni za klupe. Igrac sa onakvim EQ ne moze igrati na ovom nivou.
Sta je ono Beciragic popizdio u 3. cetvrtini? Sta je bio problem?
-
guruguru95
#21513 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Upravo takolaik1981 wrote: ↑03/09/2022 16:45Ma ne gleda on nista.. Njegovo je da trola na svim temama na kojim se pojavi..canvra888 wrote: ↑03/09/2022 16:44
Momčino, ponovo ti kažem, saberi se. Ovo nema veze za luzerskim mentalitetom, nego sa kvalitetom Njemačke, a to nije nikakva sramota izgubiti od njih kako si ti to predstavio. Selektor nema veze sa ovim.
Čestitke za naše momke i pored poraza. Nijemci su u strašnom naletu, a uz to imaju i ogromnu podršku publike i sudija.
Idemo dalje, naprijed Bosno
Last edited by guruguru95 on 03/09/2022 17:03, edited 1 time in total.
- insaneinthebrain
#21514 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Zaboraviti Svabe idemo na Janeze

- canvra888
#21515 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ništa danas nije bilo sramotno sem nekompetentnosti sudija i Atićevih postupaka. Ništa. Opet ti kažem, pogledaj protiv koga smo igrali. Ti ako nisi očekivao nalet i jaču odbranu Njemaca u drugom poluvremenu je opet do tebe.HPLaserJet wrote: ↑03/09/2022 16:58O čemu pričaš? Izgleda da mi nismo gledali istu utakmicu. Razbili smo ih prvu četvrtinu i polovinu druge četvrtine i onda neobjašnjiv pad. Mislim objašnjiv je, objasnio sam ga detaljno, ali opet ću ponoviti, sramota bi bila i da smo ih pobijedili manje od 10 razlike, nakon onakve igre u početku, a da ne spominjem poraz. Drugo poluvrijeme ko nadrogirani da su bili. Dvije lijeve im izrasle.canvra888 wrote: ↑03/09/2022 16:44
Momčino, ponovo ti kažem, saberi se. Ovo nema veze za luzerskim mentalitetom, nego sa kvalitetom Njemačke, a to nije nikakva sramota izgubiti od njih kako si ti to predstavio. Selektor nema veze sa ovim.
Da je luzerski mentalitet u pitanju, ne bi uopće vidio onakav nalet za vraćanje u utakmicu kojeg je uspješno Atić zaustavio.
Katastrofa.
U zemljama sa pobjedničkim mentalitetom, nakon ovakve utakmice selektor i skoro svi igrači bi bili verbalno razapeti od javnosti. Al jok i kod nas. Mi za sve nađemo izgovor i opravdanje, i to su opet sudije.
Što se sudaca tiče, ne samo ja, i ostali forumaši spominju da je ovakvo suđenje blasfemično. Ja u životu nisam vidio ni u evropskim, a pogotovo ne u NBA ligi da se onakve trivijalne stvari gledaju na replayu. Svakom izjavom potvrđuješ da ne gledaš košarku intenzivno.
- animus
#21516 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne troši vrijeme na njega. Nema on pojma.
- dajdza-ze
#21517 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Cim sam vidio da Baho Topalbecirevic ima bilo kakve veze sa prenosom utakmice rekao sam da gubimo. Stvarno je lik baksuz za sve reprezentacije. Kad bi igrali klikera izgubili bi. Sad ozbiljno, malo sudije a malo sut njemaca i nasa nesnalazljivost u 3/4 su doveli do poraza. Sa ovim igrackim kadrom smo izvukli maksimum. Fali nam iskustva na velikim takmicenjima. Sretno u preostalim utakmicama, a ako kojim slicajem prodjemo grupnu fazu bice to podvig. Samo neka daju sve od sebe pa kako bude. 
- Logovan
#21518 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Dobra utakmica naših kad sve sabereš. Zajebali smo baš sa trećom četvrtinom. Presudio kvalitet, više dobrih igrača. Kod nas Nurkić i Musa izdominirali, Roberson se malo izvukao sa one tri trice, a ostali ništa. Nijemci su nakon druge četvrtine vidjeli da je vrag odnio šalu. Skontali da su nas podcjenili i dodali gas više, mi čučnuli i jebi ga, dobije se ovo.
Čestitke našima.
- HPLaserJet
- Murat Sabanovic
#21520 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
sudjenje jest karina bilo za obje ekipe. i svabi su lose prosli kod sudija... losi smo bili sa slobodnog i sa tricom. kljucne su bile prve 4 minute 3/4.canvra888 wrote: ↑03/09/2022 17:02Ništa danas nije bilo sramotno sem nekompetentnosti sudija i Atićevih postupaka. Ništa. Opet ti kažem, pogledaj protiv koga smo igrali. Ti ako nisi očekivao nalet i jaču odbranu Njemaca u drugom poluvremenu je opet do tebe.HPLaserJet wrote: ↑03/09/2022 16:58
O čemu pričaš? Izgleda da mi nismo gledali istu utakmicu. Razbili smo ih prvu četvrtinu i polovinu druge četvrtine i onda neobjašnjiv pad. Mislim objašnjiv je, objasnio sam ga detaljno, ali opet ću ponoviti, sramota bi bila i da smo ih pobijedili manje od 10 razlike, nakon onakve igre u početku, a da ne spominjem poraz. Drugo poluvrijeme ko nadrogirani da su bili. Dvije lijeve im izrasle.
Katastrofa.
Što se sudaca tiče, ne samo ja, i ostali forumaši spominju da je ovakvo suđenje blasfemično. Ja u životu nisam vidio ni u evropskim, a pogotovo ne u NBA ligi da se onakve trivijalne stvari gledaju na replayu.
- insaneinthebrain
#21521 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Cestitke i sudijama. Ovakvo sudjenje ni u Zimbabveu nema 
-
laik1981
#21522 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Igramo u ubjedljivo najtezoj grupi.. Treba biti malo i realan u ocekivanjima..
- Murat Sabanovic
#21523 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
dajdza-ze wrote: ↑03/09/2022 17:07 Cim sam vidio da Baho Topalbecirevic ima bilo kakve veze sa prenosom utakmice rekao sam da gubimo. Stvarno je lik baksuz za sve reprezentacije. Kad bi igrali klikera izgubili bi. Sad ozbiljno, malo sudije a malo sut njemaca i nasa nesnalazljivost u 3/4 su doveli do poraza. Sa ovim igrackim kadrom smo izvukli maksimum. Fali nam iskustva na velikim takmicenjima. Sretno u preostalim utakmicama, a ako kojim slicajem prodjemo grupnu fazu bice to podvig. Samo neka daju sve od sebe pa kako bude.![]()
- GandalfSivi
#21524 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Glupa vam je svadja, vazda se neko za grla odmah hvata.
Ovako, par stvari.
Prvo poluvrijeme iz snova (zahvaljujuci dvojici igraca), u drugom smo pokusali rasiriti to malo, ali kada nece, nece. U odbrani ostavis malo vise prostora na krilu, kontas nece uci, a Svabe ubise iz kornera, krenulo ih. Pozrtvovanost za pohvaliti, ali to kod nas dolazi sa emocijama, i onda sve greske, a pogotovo tehnicke. Adisu mogu samo zamjeriti sto se posvadja sa njihovom klupom, umjesto da smiruje, on unosi nervozu.
Sljedeca 24 sata ih sve ostaviti u dvorani, samo slobodna da pucaju, nista drugo..,
Ovako, par stvari.
Prvo poluvrijeme iz snova (zahvaljujuci dvojici igraca), u drugom smo pokusali rasiriti to malo, ali kada nece, nece. U odbrani ostavis malo vise prostora na krilu, kontas nece uci, a Svabe ubise iz kornera, krenulo ih. Pozrtvovanost za pohvaliti, ali to kod nas dolazi sa emocijama, i onda sve greske, a pogotovo tehnicke. Adisu mogu samo zamjeriti sto se posvadja sa njihovom klupom, umjesto da smiruje, on unosi nervozu.
Sljedeca 24 sata ih sve ostaviti u dvorani, samo slobodna da pucaju, nista drugo..,
- canvra888
#21525 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
To je to. Čisto na papiru, po kvalitetu, par smo klasa ispod svih reprezentacija sem Mađarske.
Ali je očito da na terenu pokazujemo drugu sliku, kompetetivni smo, što je najvažnije i što ja jedino i očekujem od momaka.