ja konto neki glumac
RUSIJA
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#13751 Re: RUSIJA
- Comandini
#13752 Re: RUSIJA
I bio si u pravu. Odmah sam osjetio odredjenu odbojnost prema njemu, i nakon kratkog guglanja se ispostavilo da je on zapoceo svoju "karijeru" kao seks turista u istocnom bloku, pa je na forumu koji se bavi tom tematikom (incel zapadnoevropljani koji putuju po svijetu trazeci najjeftinije prostitutke) potanko opisivao takve gadarije (tipa nudjenje djevojkama u bjeloruskim zabitima 5 funti za oralni seks i lamentiranje nad njihovom sirotinjom ). Kasnije je imao problema sa zakonom u Britaniji i dugove, pa je promijenio ime i otisao u Indiju, a potom je poceo snimati svoje youtube videe.jeza u ledja wrote: ↑01/09/2022 21:54Je li u ovom videu prica o tome?tramvajtrojka wrote: ↑01/09/2022 20:53
koja jebena tuga covjek koji je u zadnje tri godine obisao najvece vukojebine bivših sovjetskih republika i rusije , koji je prikazao sve ljude i narodnosti na tim prostorima, pokazao svijetu da i u Rusiji nisu svi divljaci , pokazao kako je ta nekad drzava bila velika tog lika su zatvorili na sest dana izvukli pred sud i zauvijek izbacili i zabranili ulazak u Rusiju![]()
Bald je bio i ostao Tito![]()
![]()
Nisam ovog gledao odavno, ali vjerovatno sam propustio mnogo epizoda. Zadnje sto sam gledao je pred sam rat kad je isao na granicu Ukrajine sa Rusijom u neka sela. Mescini poslije da je snimao kad je vec pocelo i kad je isao vozom nazad na Zapad.
Ja sam mislio da se "penzionisao" sa kanala.
PS: Iskreno, nije mi se svidjao previse njegov stil, jer ispod se mescini krio pomalo nadobudan "ja sam Englez" stav. Mada nikad nisam skonto koja mu je familijarna poveznica sa Rusijom.
-
giannibelif
#13753 Re: RUSIJA
Mislim da je i po djedu ruski Jevrej.
- ultima_palabra
#13754 Re: RUSIJA
Al jebo majku, mislim da svaka tri dana bude ovako neka slicna vijest.jeza u ledja wrote: ↑01/09/2022 21:52 Ovaj iz Lukoila se navodno okliznuo na koru banane dok se kroz prozor bolnice divio prelijepom ruskom krajoliku.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#13755 Re: RUSIJA
Izbacivanje oligarha kroz prozore može kupiti vrijeme, ali zaista neće promijeniti računicu katastrofe koja se približava.
- jeza u ledja
#13756 Re: RUSIJA
Ahh pa tako znaci.Comandini wrote: ↑01/09/2022 23:50I bio si u pravu. Odmah sam osjetio odredjenu odbojnost prema njemu, i nakon kratkog guglanja se ispostavilo da je on zapoceo svoju "karijeru" kao seks turista u istocnom bloku, pa je na forumu koji se bavi tom tematikom (incel zapadnoevropljani koji putuju po svijetu trazeci najjeftinije prostitutke) potanko opisivao takve gadarije (tipa nudjenje djevojkama u bjeloruskim zabitima 5 funti za oralni seks i lamentiranje nad njihovom sirotinjom ). Kasnije je imao problema sa zakonom u Britaniji i dugove, pa je promijenio ime i otisao u Indiju, a potom je poceo snimati svoje youtube videe.jeza u ledja wrote: ↑01/09/2022 21:54
Je li u ovom videu prica o tome?
Nisam ovog gledao odavno, ali vjerovatno sam propustio mnogo epizoda. Zadnje sto sam gledao je pred sam rat kad je isao na granicu Ukrajine sa Rusijom u neka sela. Mescini poslije da je snimao kad je vec pocelo i kad je isao vozom nazad na Zapad.
Ja sam mislio da se "penzionisao" sa kanala.
PS: Iskreno, nije mi se svidjao previse njegov stil, jer ispod se mescini krio pomalo nadobudan "ja sam Englez" stav. Mada nikad nisam skonto koja mu je familijarna poveznica sa Rusijom.
Nisam fakat sve detaljno gledao, ali ono sto sam gledao, s vremenom mi pocelo malo danfati.
Ne da ne pravi super zanimljive uratke ali mi je nesto uvijek smetalo.
Upoznao sam takvih ljigavaca po Sarajevu pred kraj i malo nakon rata. Ono supak par ekselans ali u zemlji poput nase si hadzija. Ljigavih expats sa Zapada pun svijet od Istocne Evrope do Jugoistocne Azije. Ne mozes hljeba kod kuce pa odes sirotinji prodavat muda pod bubrege. I jos to fino unovcis posto si u jedinstvenoj poziciji za tako nesto, i hajmo, pravi se da si tu jer volis njihovu kulturu.
Helem neise...
-
Bossona
#13757 Re: RUSIJA
Šesto samoUBISTVO u kratkom periodu ne računajući ubistva cijelih porodica.
Smrt u podrumu šamana i sumnjiva (samo)ubistva: Ovih 10 ruskih oligarha preminulo je pod misterioznim okolnostima
Opširnija lista samoLIKVIDIRANIH Putinovih bliskih menadžment oligarha
https://24sedam.rs/svet/vesti/158315/sm ... video/vest
Bolesnik mašta obnovu raspalog SSSR-a
-
sumirprimus
#13758 Re: RUSIJA
okej, pije li ovo vode?
kaze lik putin krije brojke i stvarno stanje i da im prijeti potop zbog prekida ekonomske saradnje sa zapadom .
Last edited by sumirprimus on 02/09/2022 10:39, edited 1 time in total.
- Dope_Man
#13759 Re: RUSIJA
Sto dzaba srkleti djecu.. taman ce im usaditi u glavu da postoji Krimski most, a onda ga nece biti 
-
sumirprimus
#13760 Re: RUSIJA
alal vjera razlozio ga je čiko do u detalj, znaci putin ima od 4 do 12 mjeseci fore na rezervama i onda je ća, kakav god da bio odnos snaga u ukrajini ili kuci..
osim ak ne upotrijebi faktor iks i ne eskalira. najs najs
osim ak ne upotrijebi faktor iks i ne eskalira. najs najs
-
sumirprimus
#13761 Re: RUSIJA
no more kaćuša baćuška, vihodite za donbas ako vam se pjeva baćuška..
-
sumirprimus
#13762 Re: RUSIJA
odlicna reportaza, stanje pomracenog uma u rusiji, gdje te najblizi cinkaju jer govoris protiv drzave, to su ta "zlatna doba" sssr.a i komrada staljina kao protuteze mrskom zapadu, hehe cak i ovde ima negdje oko 4te minute visinski drzavni tuzioc govori kaok se treba obracunati sa takvim, nesto u smislu kao "upucati ih kao bijesne pse"
da ponovim odlicna reportaza o stanju pomracenog uma i prizivanju zlih duhova proslosti...
vrijedi odvojit kojiminut vremena.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#13763 Re: RUSIJA
https://www.nedjelja.ba/hr/ljudi-zivot- ... 4TSccUcuMY
čitaš katoličke portale obratio se na katoličanstvo
čitaš islamske obratio se na islam
čitaš pravoslavne... oduvek bio pravoslavac
što je mogu ove šuplje
čitaš katoličke portale obratio se na katoličanstvo
čitaš islamske obratio se na islam
čitaš pravoslavne... oduvek bio pravoslavac
što je mogu ove šuplje
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#13764 Re: RUSIJA
ah ta slavenska ljubav i bratstvoRuska TV kuća Russia Today emitirala je posebnu "dokumentarnu" emisiju u kojoj zagovara razbuktavanje ratnog požara na zapadnom Balkanu.
Dokumentarni program ovog medija pod zapadnim sankcijama potrudio se da uznemiri region.
"Moj sin i druga djeca će živjeti u jednoj zemlji apsolutnog mira, gdje su sve srpske zemlje sabrane, od srpskog mora, preko srpske Bosne, srpskog Kosova...
Kao što Rusija uspijeva da denacificira, demilitarizira i oslobodi ruski svijet, tako i mi Srbi imamo pravo, kroz specijalne operacije, da stvorimo srpski svijet koji će koji će živjeti u miru i slobodi", izjavio je u emisiji RT-a Miša Vacić, srpski ekstremni desničar.
RT je cijelu emisiju posvetila srpskim ekstremistima, ali je program garnirala i izjavom patrijarha Porfirija o "kristalnoj noći u Zadru" i vatrenim govorom Aleksandra Vučića u kojem on najavljuje da će se Srbija suprotstaviti NATO-u i Zapadu, jer "više nemamo kud".
U emisiji se stalno provlači opasnost od izbijanja rata i on najavljuje za tri, šest mjeseci ili narednu godinu.
"Pucnjava na graničnom prelazu Brnjak, kao prije stotinu godina u Sarajevu, gotovo je dovela do globalne krize", ističe RT na početku priloga govoreći o prošlomjesečnim barikadama kosovskih Srba na graničnim prelazima Jarinje i Brnjak, nedaleko od Sjeverne Mitrovice.
Vacić se citira i kada goviri:
"Vrijeme je da se pitanje Kosova riješi kako je Rusija uradila s Krimom".
Citira se još jedan srpski ekstremist:
"Nećemo ostaviti ni jedno dijete, makar ono živjelo u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, na Kosovu. Dužnost naše generacije je da osiguramo da niko ne bude ostavljen, niko zaboravljen". Mnogo ratnih veterana je sa nama, mnogo ljudi koji su prošli Siriju, Ukrajinu, bombardiranje 1999.", kaže za RT Damjan Knežević, osnivač paramilicijske formacije Narodna patrola.
Ovoj formaciji RT daje značajnu pažnju.
Ističe se i da oni napadaju i migrante u Srbiji.
RT je provela noć s Narodnom patrolom i snimila njihove "provjere" migranata.
Knežević je u razgovoru s ovom TV kućom kritičan i prema vlastima Srbije. Smatra da je "puno ljudi postavljeno na pozicije, a da su naklonjeni Zapadu.
Za ovaj program govorio je i ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.
On je inače na ovu poziciju došao nakon što je duži period službovao u Bosni i Hercegovini.
Harčenko je najprije objasnio zašto Rusija traži da otvori vojnu bazu u Srbiji.
Za RT je rekao da se radi o protivteži američkoj, odnosno NATO bazi Bondstil, na Kosovu.
Istakao je da zvanična Moskva traži, ali ne i insistira ili nameće vlastima Srbije otvaranje svoje vojne baze u toj zemlji.
Zapad gura Srbiju ka uvođenju antiruskih sankcija; Srbija je prinuđena da prizna Kosovo; Srbiji prijeti prekid snabdijevanja jeftinim plinom, navodi ovaj medij riječi ruskog ambasadora.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#13765 Re: RUSIJA
Orci traže da prestanu da ih porede sa Rusima u videu koji je glumac "Gospodar prstenova" snimao za Ukrajinu

Sala Baker, izvođač uloge Saurona u trilogiji Gospodar prstenova, obratio se Ukrajincima riječima podrške: "Bio sam Sauron u Gospodaru prstenova, ali sam bio šokiran apsolutnim zlom protiv kojeg se Ukrajinci bore.".
Osim toga, video sadrži "izjavu" orka, koji protestuju zbog upotrebe ove riječi za pozivanje Rusa: "U ime svjetske dijaspore orka, želio bih uputiti važan zahtjev", kaže jedan od orka u videu. "Molim vas, ne nazivajte Ruse orcima. To nas vrijeđa! Mnogo vijekova nismo pribjegli varvarskim metodama borbe. Orci neće ciljati na žene i djecu, krasti mašine za pranje veša i srati po tepisima. Mi smo ratnici, a ne neko smeće!".
"Čuo sam da Rusi pucaju na zoološke vrtove i ubijaju bespomoćne životinje", dodaje drugi ork. "Ne razumijem zašto su ovo uradili? Molim te, ne nazivaj Ruse orcima. Stidim se pred svojom djecom.".
Izvor

Sala Baker, izvođač uloge Saurona u trilogiji Gospodar prstenova, obratio se Ukrajincima riječima podrške: "Bio sam Sauron u Gospodaru prstenova, ali sam bio šokiran apsolutnim zlom protiv kojeg se Ukrajinci bore.".
Osim toga, video sadrži "izjavu" orka, koji protestuju zbog upotrebe ove riječi za pozivanje Rusa: "U ime svjetske dijaspore orka, želio bih uputiti važan zahtjev", kaže jedan od orka u videu. "Molim vas, ne nazivajte Ruse orcima. To nas vrijeđa! Mnogo vijekova nismo pribjegli varvarskim metodama borbe. Orci neće ciljati na žene i djecu, krasti mašine za pranje veša i srati po tepisima. Mi smo ratnici, a ne neko smeće!".
"Čuo sam da Rusi pucaju na zoološke vrtove i ubijaju bespomoćne životinje", dodaje drugi ork. "Ne razumijem zašto su ovo uradili? Molim te, ne nazivaj Ruse orcima. Stidim se pred svojom djecom.".
Izvor
-
sumirprimus
#13766 Re: RUSIJA
Tamnica slobode i ljudskosti eto sta je rusija danas.
-
sumirprimus
#13767 Re: RUSIJA
Jos malo vijesti iz slobodarske rusije vonabi ex ssser iz zlatnih dana drugova staljina i berijež
-
sumirprimus
#13768 Re: RUSIJA

Svjetionik slobode i svjetskog mira zlatna vremena ex sssr.a nooot
- Bloo
- Globalna šefica
#13769 Re: RUSIJA
Kaćuška/Katjuša je tek kasnije postala popularna kao marš tek 40-tih godina prošlog stoljeća.sumirprimus wrote: ↑02/09/2022 10:54no more kaćuša baćuška, vihodite za donbas ako vam se pjeva baćuška..SpoilerShow![]()
Evo ti talijanski partizani isto 40-te, mozda ti bolje legnu.
-
zilog
#13770 Re: RUSIJA
Naravno.Bloo wrote: ↑03/09/2022 00:57Kaćuška/Katjuša je tek kasnije postala popularna kao marš tek 40-tih godina prošlog stoljeća.sumirprimus wrote: ↑02/09/2022 10:54no more kaćuša baćuška, vihodite za donbas ako vam se pjeva baćuška..SpoilerShow![]()
Evo ti talijanski partizani isto 40-te, mozda ti bolje legnu.SpoilerShow
Isto kao sto je Lili Marleen, poslije WW II, nepravedno izbacena sa Radio Kragujevca...
- nota1969
#13771 Re: RUSIJA
https://tenor.com/view/lebron-james-leb ... f-16216227
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#13772 Re: RUSIJA
KRETEN!U nadrealnom pojavljivanju među pomno odabranim školarcima, Vladimir Putin iznenadio ih je bizarnom šalom o "gumenoj guzi" i pritom nije u pitanju fraza izgubljena u prevodu, obzirom na to da su i ruski novinari ostali u čudu.
"Morate biti motivirani da postignete svoj cilj. I, naravno, naporan rad. Sve ovo skupa je vrlo važno. Marljiv rad je sam po sebi talent. To nije samo, oprostite, gumena guza. Talent je natjerati se na rad i biti u stanju to raditi produktivno”, rekao je.
- Bloo
- Globalna šefica
#13773 Re: RUSIJA
Interesantno je da su obje pjesme prvo napisane kao pjesme (poezija) i tek onda uglazbljene, te u istom vremenu korištene u propagande svrhe ili se na neki način vezale uz rat. Što je još više interesantno je da su obje pjesme slušali i good guys (neki čak napravili i svoje verzije). Fascinantno je da tekst i muzika (naročito muzika) određeni pjesama, naravno ako ostranimo propagandne momente bilo koje strane (npr. projekat Muzak), ima taj univerzalni, svevremenski momenat.
Radio Kragujevac nije dostojni nasljednik Radio Beograda
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#13774 Re: RUSIJA
Sta mu se ovo noge ovoliko tresupici wrote: ↑03/09/2022 08:54KRETEN!U nadrealnom pojavljivanju među pomno odabranim školarcima, Vladimir Putin iznenadio ih je bizarnom šalom o "gumenoj guzi" i pritom nije u pitanju fraza izgubljena u prevodu, obzirom na to da su i ruski novinari ostali u čudu.
"Morate biti motivirani da postignete svoj cilj. I, naravno, naporan rad. Sve ovo skupa je vrlo važno. Marljiv rad je sam po sebi talent. To nije samo, oprostite, gumena guza. Talent je natjerati se na rad i biti u stanju to raditi produktivno”, rekao je.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#13775 Re: RUSIJA
Mogu da razumijem ratni veterani iz sirije, ukrajine al bombardovanja 99JoseMujica wrote: ↑02/09/2022 15:48ah ta slavenska ljubav i bratstvo"Nećemo ostaviti ni jedno dijete, makar ono živjelo u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, na Kosovu. Dužnost naše generacije je da osiguramo da niko ne bude ostavljen, niko zaboravljen". Mnogo ratnih veterana je sa nama, mnogo ljudi koji su prošli Siriju, Ukrajinu, bombardiranje 1999.", kaže za RT Damjan Knežević, osnivač paramilicijske formacije Narodna patrola.SpoilerShowRuska TV kuća Russia Today emitirala je posebnu "dokumentarnu" emisiju u kojoj zagovara razbuktavanje ratnog požara na zapadnom Balkanu.
Dokumentarni program ovog medija pod zapadnim sankcijama potrudio se da uznemiri region.
"Moj sin i druga djeca će živjeti u jednoj zemlji apsolutnog mira, gdje su sve srpske zemlje sabrane, od srpskog mora, preko srpske Bosne, srpskog Kosova...
Kao što Rusija uspijeva da denacificira, demilitarizira i oslobodi ruski svijet, tako i mi Srbi imamo pravo, kroz specijalne operacije, da stvorimo srpski svijet koji će koji će živjeti u miru i slobodi", izjavio je u emisiji RT-a Miša Vacić, srpski ekstremni desničar.
RT je cijelu emisiju posvetila srpskim ekstremistima, ali je program garnirala i izjavom patrijarha Porfirija o "kristalnoj noći u Zadru" i vatrenim govorom Aleksandra Vučića u kojem on najavljuje da će se Srbija suprotstaviti NATO-u i Zapadu, jer "više nemamo kud".
U emisiji se stalno provlači opasnost od izbijanja rata i on najavljuje za tri, šest mjeseci ili narednu godinu.
"Pucnjava na graničnom prelazu Brnjak, kao prije stotinu godina u Sarajevu, gotovo je dovela do globalne krize", ističe RT na početku priloga govoreći o prošlomjesečnim barikadama kosovskih Srba na graničnim prelazima Jarinje i Brnjak, nedaleko od Sjeverne Mitrovice.
Vacić se citira i kada goviri:
"Vrijeme je da se pitanje Kosova riješi kako je Rusija uradila s Krimom".
Citira se još jedan srpski ekstremist:
SpoilerShowOvoj formaciji RT daje značajnu pažnju.
Ističe se i da oni napadaju i migrante u Srbiji.
RT je provela noć s Narodnom patrolom i snimila njihove "provjere" migranata.
Knežević je u razgovoru s ovom TV kućom kritičan i prema vlastima Srbije. Smatra da je "puno ljudi postavljeno na pozicije, a da su naklonjeni Zapadu.
Za ovaj program govorio je i ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.
On je inače na ovu poziciju došao nakon što je duži period službovao u Bosni i Hercegovini.
Harčenko je najprije objasnio zašto Rusija traži da otvori vojnu bazu u Srbiji.
Za RT je rekao da se radi o protivteži američkoj, odnosno NATO bazi Bondstil, na Kosovu.
Istakao je da zvanična Moskva traži, ali ne i insistira ili nameće vlastima Srbije otvaranje svoje vojne baze u toj zemlji.
Zapad gura Srbiju ka uvođenju antiruskih sankcija; Srbija je prinuđena da prizna Kosovo; Srbiji prijeti prekid snabdijevanja jeftinim plinom, navodi ovaj medij riječi ruskog ambasadora.![]()