RUSIJA

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#13726 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 01/09/2022 09:57
_BataZiv_0809 wrote: 01/09/2022 08:46 Par likova zeli da ima licni obracun, silno se trude ali im ne ide :lol:
Jebogati, ima nas par koji su radoznali da čuju na koji način je Miša zajebao ruse. Red bi bio da pokušaš objasniti kako.

:mastakazes:
sumirprimus

#13727 Re: RUSIJA

Post by sumirprimus »

:lol:
stari argumenti ta ti :lol:
sumirprimus

#13728 Re: RUSIJA

Post by sumirprimus »

sta reci koju posluku porati?
giannibelif

#13729 Re: RUSIJA

Post by giannibelif »

Moj drugar, sunarodnjak iz Bukurešta je imao neke poslovne veze u Rusiji preko porodice i porodičnog biznisa. Često je putovao tamo,a vjerujem da sada zadugo neće i između ostalog zbog zabava koje ruski partneri prirede svom poslovnom saradniku iz inostranstva. Zabava se sastoji iz hodočašća po ljetovalištima ili skijalištima, vikendicama u okolini Moskve gdje se priređuju razne vrste kurvaluka i bahanalija. Nakon toga, domaćin priređuje ručkove, večere u svojoj kući, upoznaje gosta sa kompletnom familijom od unučadi, djece pa do najstarijih članova i tako stvaraju određeni krug povjerenja i prijateljstva sa poslovnim saradnikom i naravno to očekuje i u uzvratnim posjetama. Zanimljivo je da kompletne familije otvoreno pričaju o priređenim bahanalijama, sasvim otvoreno i ozbiljno, što je i Rumunima i Južnim Slavenima prilično tabu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#13730 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

Slago te taj

Bahanalije budu jos gore 8)
jeza u ledja

#13731 Re: RUSIJA

Post by jeza u ledja »

_BataZiv_0809 wrote: 01/09/2022 08:46 Par likova zeli da ima licni obracun, silno se trude ali im ne ide :lol:
Ti si napisao da je Gorbacov zajebao Ruse, a evo 5 stranica nisi u stanju objasniti zasto. Otuda je prica i pocela.

Postovi ti se svode na proste recenice, a upravo ti svodis raspravu na licni nivo.
Valjda ti je tako lakse sakriti se iza svojih rijeci.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13732 Re: RUSIJA

Post by Truba »

https://tribun.hr/__trashed-2/

Dokument je ugrubo definirao koja istočno europska zemlja bi trebala dopasti pod vlast kojeg bloka, te u kojem udjelu. Rumunjska je tako 90 posto trebala doći pod vlast SSSR-a, a 10 posto „drugih“, Grčka je pak 90 posto trebala biti u domeni Velike Britanije i SAD-a, a 10 posto SSSR-a. Jugoslavija je trebala biti podijeljena na dva jednaka dijela, isto kao i Mađarska, dok je Bugarska trebala biti 75 posto pod Sovjetima, te 25 posto pod „drugima“.
Osmi Socrates

#13733 Re: RUSIJA

Post by Osmi Socrates »

Čuj "deklasificirani tajni dokumenti". :lol:

Toliko su tajni da ih je Churchill objavio u svojoj autobiografiji pedesetih godina prošlog vijeka.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13734 Re: RUSIJA

Post by Truba »

Sve pise pa cak i to
I ja sam cuo za to

Al bez dok.mozes svasta pricat
Point.

#13735 Re: RUSIJA

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 01/09/2022 11:22
Point. wrote: 01/09/2022 09:57

Jebogati, ima nas par koji su radoznali da čuju na koji način je Miša zajebao ruse. Red bi bio da pokušaš objasniti kako.

:mastakazes:
Počeo si priču da ih je zajebao, valjda možeš pokušati objasniti kako. Bolje to nego da izigravaš mangupa, nisi mangup koliko god se trudio.
zrakomlat

#13736 Re: RUSIJA

Post by zrakomlat »

Dope_Man wrote: 01/09/2022 07:30 Dok mocna Rusija ne bude Moskva i par sela okolo.
Moskovski pašaluk :D
Osmi Socrates

#13737 Re: RUSIJA

Post by Osmi Socrates »

Pa ne znam brt što ti "novinari" mistifikuju i senzacionaliziraju stvari koje su poznate već decenijama.

Na stranu što i ne postoje nikakvi dokumenti da budu deklasificirani. Jedini dokument je papirić koji je Churchill rukom napisao i objavio u knjizi.

Nije bio formalni dogovor, nego verbalna rasprava oko Mediterana i Balkana. Sve uredno raspravljeno u već pomenutoj knjizi.

Al' mora novinar lupati da navuče mase.
Osmi Socrates

#13738 Re: RUSIJA

Post by Osmi Socrates »

Iz čitave ove rasprave dva zaključka se mogu izvući;

1. Bata je jugonostalgičar. Nije zakonom kažnjivo. Dešava se. Ne trudite se dalje oko toga. Niti je on razmišljao o SSSR, niti zna o SSSR, niti želi da zna o SSSR, Rusiji, or whatever.

2. Sve ove novinarčiće sa raznih portala širom svijeta treba podhitno pohapsiti i poslati na dugogodišnju robiju, ako hoćemo normalnu planetu. Neće ovo prestati, može samo biti gore. Potrovaše nam djecu, nesnalažljive i ostale nekonstitutivne.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#13739 Re: RUSIJA

Post by JoseMujica »

Tijelo šefa Lukoila na pločniku ispred bolnice, kompanija objavila: ‘Umro je od duge i teške bolesti
ovo tačno, kad ti u Rusiji ponude haj u upravu, znaš šta te čeka :evil:
Osmi Socrates

#13740 Re: RUSIJA

Post by Osmi Socrates »

K'o u Mafiji.

Kad zakažu bosovi sastanak, ne znaš da li ti slijedi unaprijeđenje ili će te eliminirati sa dunjaluka.
tramvajtrojka

#13741 Re: RUSIJA

Post by tramvajtrojka »

koja jebena tuga covjek koji je u zadnje tri godine obisao najvece vukojebine bivših sovjetskih republika i rusije , koji je prikazao sve ljude i narodnosti na tim prostorima, pokazao svijetu da i u Rusiji nisu svi divljaci , pokazao kako je ta nekad drzava bila velika tog lika su zatvorili na sest dana izvukli pred sud i zauvijek izbacili i zabranili ulazak u Rusiju :run:

Bald je bio i ostao Tito :thumbup: :thumbup:
jednonogi_Jack

#13742 Re: RUSIJA

Post by jednonogi_Jack »

Neko hakirao Yandex taxi u Moskvi i sve ih naručio na jednu adresu. :D

Bossona

#13743 Re: RUSIJA

Post by Bossona »

Osmi Socrates wrote: 01/09/2022 17:42 K'o u Mafiji.

Kad zakažu bosovi sastanak, ne znaš da li ti slijedi unaprijeđenje ili će te eliminirati sa dunjaluka.
Putin vlada kao u vrijeme Staljina, zato Rusiji nema spasa. Čekaju ih unutrašnji etnički nemiri i sukobi uz raspad Rusije.

Image

24-godišnji Joseph Vissarionovič Džugašvili fotografisao ga je Batumi regionalni odjel žandarmerije 1902.
Počeo je da koristi ime Staljin, izvedeno od ruske riječi za čelik (stal) koja je 1912 prevedena kao "Čovjek od čelika", i nastavio je da koristi to ime do kraja života. Strahovladanjem je stekao ugled među Boljševicima.

Josif Staljin postao je vođa Sovjetskog Saveza 1920-ih i ostao na vlasti do svoje smrti u martu 1953.

_BataZiv_0809
Nindža revizor

#13744 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

Jesu ga isfotosopirali
jeza u ledja

#13745 Re: RUSIJA

Post by jeza u ledja »

Ovaj iz Lukoila se navodno okliznuo na koru banane dok se kroz prozor bolnice divio prelijepom ruskom krajoliku.
jeza u ledja

#13746 Re: RUSIJA

Post by jeza u ledja »

tramvajtrojka wrote: 01/09/2022 20:53

koja jebena tuga covjek koji je u zadnje tri godine obisao najvece vukojebine bivših sovjetskih republika i rusije , koji je prikazao sve ljude i narodnosti na tim prostorima, pokazao svijetu da i u Rusiji nisu svi divljaci , pokazao kako je ta nekad drzava bila velika tog lika su zatvorili na sest dana izvukli pred sud i zauvijek izbacili i zabranili ulazak u Rusiju :run:

Je li u ovom videu prica o tome?

Nisam ovog gledao odavno, ali vjerovatno sam propustio mnogo epizoda. Zadnje sto sam gledao je pred sam rat kad je isao na granicu Ukrajine sa Rusijom u neka sela. Mescini poslije da je snimao kad je vec pocelo i kad je isao vozom nazad na Zapad.

Ja sam mislio da se "penzionisao" sa kanala. :?

PS: Iskreno, nije mi se svidjao previse njegov stil, jer ispod se mescini krio pomalo nadobudan "ja sam Englez" stav. Mada nikad nisam skonto koja mu je familijarna poveznica sa Rusijom.
Last edited by jeza u ledja on 01/09/2022 21:57, edited 1 time in total.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#13747 Re: RUSIJA

Post by sime_cipol »

jeza u ledja wrote: 01/09/2022 21:52 Ovaj iz Lukoila se navodno okliznuo na koru banane dok se kroz prozor bolnice divio prelijepom ruskom krajoliku.
Opasne su kore od banane
plavi_E

#13748 Re: RUSIJA

Post by plavi_E »

sime_cipol wrote: 01/09/2022 21:54
jeza u ledja wrote: 01/09/2022 21:52 Ovaj iz Lukoila se navodno okliznuo na koru banane dok se kroz prozor bolnice divio prelijepom ruskom krajoliku.
Opasne su kore od banane
Eto sta ti se desi kad godinu dana neces da promijenis gace.
:D
Piaty

#13749 Re: RUSIJA

Post by Piaty »

jeza u ledja wrote: 01/09/2022 21:54

Nisam ovog gledao odavno, ali vjerovatno sam propustio mnogo epizoda. Zadnje sto sam gledao je pred sam rat kad je isao na granicu Ukrajine sa Rusijom u neka sela. Mescini poslije da je snimao kad je vec pocelo i kad je isao vozom nazad na Zapad.

PS: Iskreno, nije mi se svidjao previse njegov stil, jer ispod se mescini krio pomalo nadobudan "ja sam Englez" stav. Mada nikad nisam skonto koja mu je familijarna poveznica sa Rusijom.
Za to što si napisao u p.s...

Ne bih baš rekao da ima takav stav iako tako izgleda. Sjećam se kada sam gledao snimke iz Moldavije gdje su mu ljudi pričali generalno o situaciji i o tome koliko su političari uništili cijelu zemlji
...i kada je nakon toga prošao pored nekakvih predizbornih plakata moldavskih političara, tada je baš ono totalno popizdio i počeo da psuje na njih tipa "govna jedna, šta ste uradili od države". Baš se na njemu vidjelo da suosjeća sa tim narodom, cijelo vrijeme klima glavom lijevo-desno u nevjerici, vidiš da mu je krivo kao da je on sam stanovnik Moldavije.

Btw. situaciju u Moldaviji sam najviše upoznao preko tog njegovog klipa.
tramvajtrojka

#13750 Re: RUSIJA

Post by tramvajtrojka »

jeza u ledja wrote: 01/09/2022 21:54

da u ovom videu sve govori sta se i kako se desilo u zbog cega napusta Rusiju i da mu je krivo kao osobi koja je toliko uradila na promociji tih naroda da ga proglase izdajicom , gdje je izjavio u klipu niko ne moze da puca sebi u noge kao rus vidi se da mu je teško palo

a penzionisao se nije bio je ljetos u UK, obilazio skotske vukojebine hahahahah :mrgreen: pa su ga rusi uhapsili u bajkonuru kad je isao da vidi Burana :lol: :lol:

nije nikakva poveznica nego je zavolio rusiju kao srednjoškolac kad je otisao na razmjenu i zavolio ruski sa učiteljicom koja mu je predavala u engleskoj, prosle godine je obisao njezin rodni grad i sva mjesta o kojim mu je pricala

lik je jednostavno hodajuca legenda i osoba koju je bilo uzivancija pratiti na yt onaj serijal o Kubi ono se samo jednom moze snimiti i svercovanje malog Fidela :lol: :lol:
Post Reply