Čonsi in da house
Eno viđoh i Jason Kidda jucer na Slovenija - Litvanija utakmici. Nije mala stvar kad treneri maksuz preko bare dođu da te bodre.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Nije on puno ni pogriješio, bio sam sličnog mišljenja a i sad sam. Ovih par tekmi smo dobili na kvalitet Muse i Nurkića a Bosnić je znao izvući maksimum iz ovih malo slabijih igrača, igrali smo brže , modernije. Da je Bosniću bio Musa i Nurkić otišli bi daleko na prvenstvu siguran sam a ovako se samo nadam ali nisam siguranhrasno38 wrote: ↑02/09/2022 14:06Na zalost nisi jedini ali da si pogledao Bosnicevu statistiku u reprezentaciji onda bi drukcije razmisljao. Bosnic nije dobio ni jednu jacu reprezentacijuEast_side wrote: ↑02/09/2022 12:42 Iskreno, bio sam veliki skeptik nakon što je Bosnić otišao. Prvo zbog loše atmosfere koja je automatski nastala nakon toga, drugo zbog toga što sam smatrao da je Bećiragić 'navratnanos' rješenje samo da se smiri halabuka.
Nakon meča protiv CG sam pomislio "ma ja, to je to, ništa od nas..." ali nakon ove dvije velike pobjede sam shvatio da sam definitivno bio ukrivu (HVALA BOGU!) i da definitivno ima potencijala i u ovom novom stručnom štabu i u ovim igračima.
E sad treba biti realan i objektivan. Ne zna se koji je teži protivnik od ova četiri preostala u grupi. Švabe domaćini, u naletu, Francuze ćemo teško dobiti dvaput u par sedmica, pogotovo sad kad se moraju čupati a mi smo im idealan protivnik za tako nešto. Litvanci i Slovenci realno kvalitetniji od nas i jedino da se desi neka luda sreća, da se milion nekih stvari poklopi... Sve i da sve zijanimo do kraja, ja neću biti razočaran. Ako napravimo nešto više, odlično!![]()
![]()
Da ali je Bosnic igrao protiv bukvalno devastiranih reprezentacija kojima su prvih 12 igraci u NBA i Euroligi. Mi smo tu bili najmanje osteceni jer imamo samo dva igraca tog kalibra. Ali i u takvoj ssituaciji izgubili smo utakmice od jacih reprezentacija a sa Adisom smo dobili 4 reprezentaciju svijeta ali i Madjarsku koja je tri mjesta ispred nas. Mi smo u nasoj grupi najgore rangirana reprezentacija i na Evropskom i u grupi za svjetsko prvenstvotataćusak wrote: ↑02/09/2022 15:23Nije on puno ni pogriješio, bio sam sličnog mišljenja a i sad sam. Ovih par tekmi smo dobili na kvalitet Muse i Nurkića a Bosnić je znao izvući maksimum iz ovih malo slabijih igrača, igrali smo brže , modernije. Da je Bosniću bio Musa i Nurkić otišli bi daleko na prvenstvu siguran sam a ovako se samo nadam ali nisam siguran
Sto se mene tice nebitno mozemo i izgubiti jer smo onda sigurno cetvrti
Dvije pobjede ne garantuju prolaz, jednom smo ispali sa čak tri pobjede, a opet može se proći s jednom pobjedom teoretski, mada je to teško očekivati.giovanni008 wrote: ↑03/09/2022 10:58 Imamo 4 mec lopte, valjda nam se jos jedna pobjeda posreci iako ce biti nemoguce tesko jer su ostale sve super jake selekcije.
U stvari sve mi se cini da ce to biti horor zavrsnica sa Francuskom, ko ce upasti kao cetvrti u grupi!
Jos samo da napises brojeve na lotu i sve si pogodio.manuchao91 wrote: ↑03/09/2022 11:58 francuze i njemce deremo sa madjarskom to su 3 pobjede..od litvanaca gubimo u produzecima a od slovenije glat.
kasnije kad udjemo u grupu knockout faze imacemo 2 pobjede i 3 poraza i ispast cemo jer cemo biti umorni i siti ..Bice doček cca 3000 navijača.
Gledao sam utakmicu Njemacka - Francuska. Njemci su odlicni, jos jednom dokazali da je kosarka timski sport. Uzasno dobru odbranu igraju, cesto zonu 3-2, sa skupljanjem reketa. Prostudirali su dobro da Francuzi nemaju neke sutere, ako izuzmemo Fourniera (kojeg nije isao sut) i Heurtela i zatvorili reket. Gobert je napadacki dosta sterilan, ali dobro skace. Nema vise Batuma koji moze svaki momentum promjeniti i utrpati 10 poena u kratkom periodu. Njemci kao i Litvanci igraju duge napade, lopta kruzi cesto 15 - 20 sekundi dok se ne nadje otvoren sut. Nema soliranja, osim Schrodera i on se tu istice, mada mu prolazi. Promjenio sam misljenje o njima dosta nakon te utakmice protiv Francuske. Francuzi uglavnom soliranu, ali imaju ozbiljan problem - nisu Amerika. To jos danas prolazi samo Americi, ipak su fizicki dominantniji, ali kada nalete na ozbiljan tim koji ima dobru timsku odbranu, kao sto je Srbija ili Argentina, onda u pravilu imaju probleme. Nikada europske reprezentacije i igraci nisu bili blizi NBA igracima i taj trend ce rasti.shalla wrote: ↑02/09/2022 12:16Slušao sam neku analizu prije prvenstva, i sukus razmišljanja je da nemaju neki napadački potencijal ali da bi utakmice trebali rješavati defanzivom, na mišiće. E sad, njihov problem je taj što su oni protiv nas primili haman 100 poena i mislim da ih je to sigurno poljuljalo, koliko god mi umanjivali značaj naše pobjede. U jednoj Viber grupi sam napisao nešto kao "bez obzira što im ne znači ništa po pitanju kvalifikacija, znači im sigurno za EP jer niko ne voli otići na prvenstvo sa porazom od objektivno slabije reprezentacije"...
I dalje mislim da nam tekma protiv njih ne bi trebala biti interesna sfera, mislim da najviše šansi imamo sutra, bez obzira na domaćinstvo. Koliko sam vidio na highlightsima, nisu uopšte švabe nešto koliko su francuzi odigrali napadački kriminalnu utakmicu.
Ispali smo zato sto su tri reprezentacije prolazile. Sad idu 4 tako da imamo sanse i sa dvije pobjedeDidier wrote: ↑03/09/2022 11:19Dvije pobjede ne garantuju prolaz, jednom smo ispali sa čak tri pobjede, a opet može se proći s jednom pobjedom teoretski, mada je to teško očekivati.giovanni008 wrote: ↑03/09/2022 10:58 Imamo 4 mec lopte, valjda nam se jos jedna pobjeda posreci iako ce biti nemoguce tesko jer su ostale sve super jake selekcije.
U stvari sve mi se cini da ce to biti horor zavrsnica sa Francuskom, ko ce upasti kao cetvrti u grupi!
HRT2, SK1 hr..