kofer mi treba naplatiti po zakonu ? Po kojem tacno zakonu? Obisao sam pola svijeta, nikad nigdje mi niko nije trazio dodatne pare za kofer, ni u istanbulu prije 10 godina kad su taksisti tamo divljali ko ludi. Je li to auto vise trosi kad imas kofer ? Sta je sljedece, vagat ce kofer ko u avion kad ulazis, ako prelazi 10 kg ide jos dodatna naplata na vec dodatnu naplatu? Jarane seres malo, iskreno eto.
Sarajevski taksisti- dno dna
-
Trappist
#7376 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
jeste, 20 godina, haman milion putnika svake godine, i niko nikad nije prijavio taxiste na aerodromu i samo zato i dalje rade to sto rade. De 
kofer mi treba naplatiti po zakonu ? Po kojem tacno zakonu? Obisao sam pola svijeta, nikad nigdje mi niko nije trazio dodatne pare za kofer, ni u istanbulu prije 10 godina kad su taksisti tamo divljali ko ludi. Je li to auto vise trosi kad imas kofer ? Sta je sljedece, vagat ce kofer ko u avion kad ulazis, ako prelazi 10 kg ide jos dodatna naplata na vec dodatnu naplatu? Jarane seres malo, iskreno eto.
-
EasyMan
#7377 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Znam da od prijave udruzenju sarajevo taksija nema nista, pogotovo ako je taj taksista dobar sa njima.
Zato prijave iskljucivo inspekciji i policiji.
Budite pametni, nemojte dozvoliti da vas prave budala i deru i da ispadate glupani sto zbog te nekolicine pljujete hiljadu drugih ljudi koji nemaju veze s tim.
-
EasyMan
#7378 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Joj kralju mezis za kofer. Imas na cjenovniku kofer. Znaci koristenje gepeka ili kofer se naplacuje. Taksista ima pravo na to. Neko naplati neko ne. Necu se ja sad raspravljati s tobom oko necega za sto znam kako je i sta je.
Poserem svakog taksistu koji dere i vara musteriju, ali nemojte pretjerivati i generalizovati.
Poserem svakog taksistu koji dere i vara musteriju, ali nemojte pretjerivati i generalizovati.
-
Trappist
#7379 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /220316044
eto samo je komentare dovoljno procitati. Jos neki primjeri:
https://www.klix.ba/magazin/zanimljivos ... /220701070
https://www.klix.ba/vijesti/bih/taksist ... /190313059
Post od prije 13 jebenih godina, i problem i dalje postoji:
https://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g ... derat.html
eto samo je komentare dovoljno procitati. Jos neki primjeri:
https://www.klix.ba/magazin/zanimljivos ... /220701070
https://www.klix.ba/vijesti/bih/taksist ... /190313059
Post od prije 13 jebenih godina, i problem i dalje postoji:
https://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g ... derat.html
-
Trappist
#7380 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
neka neka, nek naplacuju kofer, trebaju i naplacivati po kilazi svakog putnika, dodatna cijena ako imas vise od 50 kg. Kad tad ce doci uber pa cemo vidjeti ko ce i dalje koristiti sarajevo taxiEasyMan wrote: ↑01/09/2022 19:06 Joj kralju mezis za kofer. Imas na cjenovniku kofer. Znaci koristenje gepeka ili kofer se naplacuje. Taksista ima pravo na to. Neko naplati neko ne. Necu se ja sad raspravljati s tobom oko necega za sto znam kako je i sta je.
-
EasyMan
#7381 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sta ti konkretno hoces od mene? Ti meni dokazujes nesto sto ja bolje znam nego ti da je tako!
Taksisti sa aerodroma i zeljeznicke su najgore sto se moglo desiti sarajevo taksiju.
Vecina taksista ih pljuje vise nego vi po forumu jer njima prave probleme takvi idioti.
E sad ne znam kakve veze imaju drugi taksisti s njima da im jebete majke ovdje??? Volio bih vidjeti ovog sa sibicama kako im uzivo jebe majke!
Taksisti sa aerodroma i zeljeznicke su najgore sto se moglo desiti sarajevo taksiju.
Vecina taksista ih pljuje vise nego vi po forumu jer njima prave probleme takvi idioti.
E sad ne znam kakve veze imaju drugi taksisti s njima da im jebete majke ovdje??? Volio bih vidjeti ovog sa sibicama kako im uzivo jebe majke!
-
EasyMan
#7382 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Kukas li tako kad placas kesu u bingu?Trappist wrote: ↑01/09/2022 19:11neka neka, nek naplacuju kofer, trebaju i naplacivati po kilazi svakog putnika, dodatna cijena ako imas vise od 50 kg. Kad tad ce doci uber pa cemo vidjeti ko ce i dalje koristiti sarajevo taxiEasyMan wrote: ↑01/09/2022 19:06 Joj kralju mezis za kofer. Imas na cjenovniku kofer. Znaci koristenje gepeka ili kofer se naplacuje. Taksista ima pravo na to. Neko naplati neko ne. Necu se ja sad raspravljati s tobom oko necega za sto znam kako je i sta je.
Poserem svakog taksistu koji dere i vara musteriju, ali nemojte pretjerivati i generalizovati.![]()
Eto moj stari nikad jos za tridesetak godina otkad je taksista nije naplatio kofer, ali ga ima pravo naplatiti.
Ja ga ne bih naplatio da sam taksista, ali znam raje koja naplati kesu u gepeku. Ako ti ne odgovara sjednes u drugi taksi, ali ga na osnovu toga ne mozes prijaviti.
-
Trappist
#7383 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
naporan si i ti i tvoj stari. Hajd dosta nas.
-
moonca
#7384 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
... prijatelj mi je nedavno putovao za Sarajevo. taxi vozac nije naplatio ekstra za kofer... u oba pravca.. tako.. ima ih koji poshtuju pravila..
-
EasyMan
#7385 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Naporan si ti i slicni tebi. Zivot vam prodje u kukanju na forumu. Likovi vas maltretiraju majke mi, a ti se uhvatio kofera tbj 
-
moonca
#7386 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
-
EasyMan
-
nlt
#7388 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ja nikad nisam koristio taksi u Sarajevu
Jesam neki dan grupi Arapa zvao, ne znaju ni gdje su hahahhaha
Jesam neki dan grupi Arapa zvao, ne znaju ni gdje su hahahhaha
- dječak sa šibicama
#7389 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
sve je jasno, samo treba prijaviti i ova faca koja odise postenjem i karakterom, sankcionisace taksu sa aerodroma
de bolan nismo djeca, dvadeset godina isto rade, deru u eurima ne pale taksimetar, cuj prijavi ga, kome, ovoj njusci? ne pravi nas budala, mozda si ti klinac ali nismo mi ostali.
-
EasyMan
#7390 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ovaj je najgori od njih. Rekoh vec u prethodnim postovima nema koristi od prijava udruzenju nego zovite policiju i inspekciju.dječak sa šibicama wrote: ↑01/09/2022 20:29
sve je jasno, samo treba prijaviti i ova faca koja odise postenjem i karakterom, sankcionisace taksu sa aerodroma
de bolan nismo djeca, dvadeset godina isto rade, deru u eurima ne pale taksimetar, cuj prijavi ga, kome, ovoj njusci? ne pravi nas budala, mozda si ti klinac ali nismo mi ostali.
-
moonca
#7391 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Zashto gubiti vrijeme na takvim stvarima. pogotovo turisti.. prije nego li sjednesh, pitash za cijenu svih usluga.. i ako ti odgovara. sjedash i plachash.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#7392 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Ovaj me uvijek podsjecao na badzu popaja
-
HelaS
#7393 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Imaju li taxisti pravo zaustaviti automobil na sred ceste da prime putnika, ili isto tako kad on izlazi iz auta?
-
EasyMan
- dzeno123
#7395 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pa po cjenovniku Sarajevo taksija, ovjerenom u ministarstvu saobraćaja prtljag si duzan platiti.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#7396 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Takoe, po kilogramu 5evra
Ako voziš hošaf na aerodrom, dodatno 5evra po kili hošafa
Badzo ima rontgen u očima
Ako voziš hošaf na aerodrom, dodatno 5evra po kili hošafa
Badzo ima rontgen u očima
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7397 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
dječak sa šibicama wrote: ↑01/09/2022 20:29
sve je jasno, samo treba prijaviti i ova faca koja odise postenjem i karakterom, sankcionisace taksu sa aerodroma.
- dječak sa šibicama
#7398 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ja bi volio znati koji je taksista, kada i gdje, sankcionisan zbog prijave. Jel postoji takav?
Pa ne bi bili onako bahati, da se plase reakcije putnika i prijava i sankcija nadleznih organa. Zasticeni ko mafija se drze, ne smije im niko nista, 20 godina se zna da ovi sa aerodroma ne pale taksimetar i ta praksa se nastavlja. Sto to nadlezni ne ukinu tu praksu? i koji nadlezni, svaki drugi ministar njihov ahbab.
Nema mi smjesnije price od one o "nadleznim organima", ovdje bolan radi ko sta hoce, frajer zgazio decka dogovori se sa sudom i izace napolje za pola godine. I sve po starom.
Nema ovdje zakona, ovo je banana drzava. Ako se zalis, mozes samo ti najebati jer mafija pamti.
Pa ne bi bili onako bahati, da se plase reakcije putnika i prijava i sankcija nadleznih organa. Zasticeni ko mafija se drze, ne smije im niko nista, 20 godina se zna da ovi sa aerodroma ne pale taksimetar i ta praksa se nastavlja. Sto to nadlezni ne ukinu tu praksu? i koji nadlezni, svaki drugi ministar njihov ahbab.
Nema mi smjesnije price od one o "nadleznim organima", ovdje bolan radi ko sta hoce, frajer zgazio decka dogovori se sa sudom i izace napolje za pola godine. I sve po starom.
Nema ovdje zakona, ovo je banana drzava. Ako se zalis, mozes samo ti najebati jer mafija pamti.
- Ommadawn
#7399 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nažalost…
- Zox
#7400 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Tu se pomalo gubi poenta udruzenja, zar ne? Udruzenje Sarajevo Taxi je brand. Firma bi trebala biti neka vrsta garancije za pruzene usluge, ili barem za njihovu ujednacenost. Inace se ne trebaju ni zvati Sarajevo Taxi, vec svako pojedinacno: Ibro taxi, Slavica taxi itd... Ukoliko postoje disciplinske procedure u udruzenju ali se one ne apliciraju, sorry dude, krivi su i svi ostali taksisti. Jer to tolerisu u svom udruzenju. Jel taj predsjednik udruzenja Bogom dat? Ako je velika vecina Sarajevo taksista ok, zasto ne urade nesto po pitanju te manjine koja im svima kvari reputaciju?EasyMan wrote: ↑01/09/2022 20:54Ovaj je najgori od njih. Rekoh vec u prethodnim postovima nema koristi od prijava udruzenju nego zovite policiju i inspekciju.dječak sa šibicama wrote: ↑01/09/2022 20:29
U ovakvoj situaciji, ja jednostavno izbjegavam Sarajevo Taxi u globalu, To je ujedno i moj savjet brojnim prijateljima iz inostranstva.
Nije to vise pitanje inspekcije i zakidanja, mene niko ne zakida jer se ne vozim s njima. Ali sto njima svima to treba?
Meni je iskreno jako zao zbog te situacije, Sarajevo Taxi je dugo bio institucija. Bio sam mali, ali cini mi se da se sjecam da su malo prije rata sve humanitarne akcije uvijek pocinjale od taksista.