Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- GandalfSivi
#21126 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Svabe zadnjih sedam uzeli. Bit ce gadno, ali treba vjerovati u nase momke…
-
Piaty
#21127 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Imati na umu da je Njemacka nova kosarkaska velesila pa eto da znamo sta da ocekujemo, da se ne zaletimo vec pametno kao protiv Francuske.
-
Raptor44
#21128 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Moj pik je protiv litvanaca. Inače, reprezentacija koja bi završila druga u našoj grupi bi izbjegla Srbiju potencijalno sve do finala, koliko sam shvatio.Porodice Foht wrote: ↑01/09/2022 16:34Da si gledao kako su razbili Doncica&comp. prije par dana, ne bi to rekao. Ljudi melju. Mislim da se samo Slovenci i eventualno Litvanci na inspiraciju i njihov los dan mogu dobiti. Francuze ponovo-nema sanse.
Tako da vjerujem da će biti nekih kalkulacija ovih "većih" reprezentacija.
- canvra888
#21129 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nije ovo loše uopće danas bilo, čak je i Atić imao solidnu utakmicu napokon
Eh sad, ključne dvije stvari - moramo ukrotiti one gluposti i početničke greške koje imamo običaj praviti i moramo odmah ulaziti u utakmicu sa onim intenzitetom u odbrani kao što je bio u drugom poluvremenu. Sve ove ostale repke za raliku od Mađarske će kažnjavati one nepromišljene gluposti koje smo pravili pred sami kraj, a da ne spominjem tek ako uđemo sa ležernom odbranom. Sa takvom odbranom i sa ovim ostalim repkama rizikujemo ogromne rupe u koje se možemo uvaliti i iz kojih se nije baš lahko izvući kao protiv Mađarske.
Nurkić da se manje izvlači na tricu. Uredu, znamo da zna pogoditi trojku, ali on je trostruka prijetnja u niskom postu. Napad nam je za 3 klase bolji kad on ima loptu u niskom postu leđima prema košu. Slabo ga ko može zaustaviti, odlično dodaje, može biti na liniji slobodnih kad mu se prohtije. Ne znam šta mu je sa slobodnim btw, u Portlandu prošle sezone 70% šutirao. I samo da se iskontroliše sa onim faulovima iz frustracije. Ostalo je sve na nivou kao i inače sa njim.
I dalje mislim da su slabe šanse da ikog još dobijemo, ali vjerujem ako ništa u borbu naših momaka, to je i najbitnije.
Eh sad, ključne dvije stvari - moramo ukrotiti one gluposti i početničke greške koje imamo običaj praviti i moramo odmah ulaziti u utakmicu sa onim intenzitetom u odbrani kao što je bio u drugom poluvremenu. Sve ove ostale repke za raliku od Mađarske će kažnjavati one nepromišljene gluposti koje smo pravili pred sami kraj, a da ne spominjem tek ako uđemo sa ležernom odbranom. Sa takvom odbranom i sa ovim ostalim repkama rizikujemo ogromne rupe u koje se možemo uvaliti i iz kojih se nije baš lahko izvući kao protiv Mađarske.
Nurkić da se manje izvlači na tricu. Uredu, znamo da zna pogoditi trojku, ali on je trostruka prijetnja u niskom postu. Napad nam je za 3 klase bolji kad on ima loptu u niskom postu leđima prema košu. Slabo ga ko može zaustaviti, odlično dodaje, može biti na liniji slobodnih kad mu se prohtije. Ne znam šta mu je sa slobodnim btw, u Portlandu prošle sezone 70% šutirao. I samo da se iskontroliše sa onim faulovima iz frustracije. Ostalo je sve na nivou kao i inače sa njim.
I dalje mislim da su slabe šanse da ikog još dobijemo, ali vjerujem ako ništa u borbu naših momaka, to je i najbitnije.
-
El_comadante
#21130 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Odakle vama ptc2? Ja nemam ni ptc1.Piaty wrote: ↑01/09/2022 16:36Mene zeznuo stream na bosanskom pa se presaltao na taj PTCP2. Komentator svakako bolji od naseg ali navija za Madjarsku kao da mu babo igra za Madjarsku. Ok stranac je, ima pravo i kao takav mi je bolji nego nasi.GandalfSivi wrote: ↑01/09/2022 16:15 Gledao na PTC2, dobar komentator (nasih ne mogu svakako, ne zbog nekvalitete, nego da me hercika ne opali uz njih)…
Ps, zašto nema nigdje Turska - Crna Gora?
-
laik1981
#21131 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mi mozda mozemo jos nekog iznenaditi, ali smo veliki outsideri u svakoj narednoj utakmici.. Sve ostale repke u grupi su za dvije klase iznad.. Slovenija i Francuska su po meni jedni od favorita za zlato, a ne bi me iznenadilo da i Litvanija i Njemacka dodju do medalje..
-
laik1981
#21132 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ima sve na iptv, pa i tr-cg.. Ja gledam na rtcg 2..El_comadante wrote: ↑01/09/2022 16:46Odakle vama ptc2? Ja nemam ni ptc1.
-
El_comadante
#21133 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Šta je problem reći da je neki igrač, primjer Musa ili Nurkić, odigra lošu utakmicu, kao što je ona protiv CG, slabo je odigrao? Isto tako šta je problem toga istog igrača pohvaliti kad odigra dobro kao protiv Francuske ili sad Mađarske?
-
El_comadante
#21134 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Neznam ja oko toga, ima li toga na TV-u Telemah?laik1981 wrote: ↑01/09/2022 16:47Ima sve na iptv, pa i tr-cg.. Ja gledam na rtcg 2..El_comadante wrote: ↑01/09/2022 16:46
Odakle vama ptc2? Ja nemam ni ptc1.
-
laik1981
#21135 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nema..
- canvra888
#21137 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Obojica su imali solidne utakmice protiv CG. Ništa pretjerano ispod nivoa. Zadnja Musina loša utakmica je protiv Bugarske.El_comadante wrote: ↑01/09/2022 16:49Šta je problem reći da je neki igrač, primjer Musa ili Nurkić, odigra lošu utakmicu, kao što je ona protiv CG, slabo je odigrao? Isto tako šta je problem toga istog igrača pohvaliti kad odigra dobro kao protiv Francuske ili sad Mađarske?
-
geoxx
#21138 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Bravo za momke.
Neki minimalni cilj je sa i jednom pobjedom ispunjen. Realno i da izgube ostale utakmice, pod uslovom da ne bude kurcobolja kao protiv CG, nemam im sta zamjeriti. Idemo se potuci pa sta bude. Bog nas nije pogledao sa ovom grupom, jebiga.
Neki minimalni cilj je sa i jednom pobjedom ispunjen. Realno i da izgube ostale utakmice, pod uslovom da ne bude kurcobolja kao protiv CG, nemam im sta zamjeriti. Idemo se potuci pa sta bude. Bog nas nije pogledao sa ovom grupom, jebiga.
-
Zoooka
#21139 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nurkic je uzasan bio protiv CGcanvra888 wrote: ↑01/09/2022 16:53Obojica su imali solidne utakmice protiv CG. Ništa pretjerano ispod nivoa. Zadnja Musina loša utakmica je protiv Bugarske.El_comadante wrote: ↑01/09/2022 16:49
Šta je problem reći da je neki igrač, primjer Musa ili Nurkić, odigra lošu utakmicu, kao što je ona protiv CG, slabo je odigrao? Isto tako šta je problem toga istog igrača pohvaliti kad odigra dobro kao protiv Francuske ili sad Mađarske?
- GandalfSivi
#21140 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Imas tu tekmu na ESPN+El_comadante wrote: ↑01/09/2022 16:46Odakle vama ptc2? Ja nemam ni ptc1.
- canvra888
#21141 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
13 poena (44% iz igre) i 7 skokova, treći po postignutim poenima. Daleko je to od užasnog druže. Atić, Gegić, Kamenjaš, Sulejmanović i Lazić su bili užasni tu utakmicu, koji su ukupno sabrali 14 poena.
-
geoxx
#21142 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Cuj to.
Nisu isti standardi i ocekivanja za dokazanog NBA igraca i pobrojane.
I previse se smara oko Atica. Covjek jednostavno nema kvalitet i ako nista svjestan je toga, ne forsira i ne glumi Duranta. Nije on kriv sto nismo iole kvalitetniji igracki, u kojem slucaju on ne bi ni bio ovdje.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#21143 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ako pobjedimo Njmeacku idemo 99% daljeItsoktobealone wrote: ↑01/09/2022 16:38Gledao sam sve utakmice. Stojim pri izrečenom. Preduslov za prolaz grupe je pobjeda protiv Njemačke. Tek onda možemo još jednom pobjedom eventualno uhvatili neke od ostalih reprezentacija u lošem danu i ovjeriti prolaz.Porodice Foht wrote: ↑01/09/2022 16:34
Da si gledao kako su razbili Doncica&comp. prije par dana, ne bi to rekao. Ljudi melju. Mislim da se samo Slovenci i eventualno Litvanci na inspiraciju i njihov los dan mogu dobiti. Francuze ponovo-nema sanse.
-
swanfilter
#21144 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nesto sam opao po pitanju kosarke zadnjih godina i zbog toga sam mislio da je Hanga Mađar. Kad ono cak i crnac ...
- canvra888
#21145 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa nisu, tačno, i sa tim prilagođenim očekivanjima bi se nadao barem po 5 poena od ovih pobrojanih igrača, a četvero ih nije ni toliko uspjelo u toj utakmici. Opet Nurkićeva partija izgleda bliža očekivanju, iako sam rekao da je i on bio ispod nivoa, ali daleko od užasne partije.geoxx wrote: ↑01/09/2022 17:05Cuj to.
I previse se smara oko Atica. Covjek jednostavno nema kvalitet i ako nista svjestan je toga, ne forsira i ne glumi Duranta. Nije on kriv sto nismo iole kvalitetniji igracki, u kojem slucaju on ne bi ni bio ovdje.
Kod Atića ima često i trenutaka nesvjesnosti te nekvalitete, što i iznervira onda ljude.
-
El_comadante
#21146 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Tačno. Da je Atić odličan igrač igrao bih u NBA, dakle očekujem od NBA igrača daleko bolju utakmicu od Atića ali i od svih drugih, osim Muse, baš zato što je NBA igrač. Plus daleko bolje je odigrao protiv mnogo jače Francuske.geoxx wrote: ↑01/09/2022 17:05Cuj to.
-
swanfilter
#21147 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Meni nekako Slo najlaksa za pobijediti.
Pod kosem su prilicno vehti. Nurkic, Halil i Kamenjas imaju priliku razvaliti ih.
Musa i Doncic dvoboj koji Doncic uzima, al vazno je da Musa odigra kao i danas. Il jos malo bolje.
Dragicevo prolazi i nasa energicna odbrana bi ga mogla smiriti.
Njemci domacini, al moze se i sa njima.
Litvanci prejaki dole, al je tek za vidjeti kako ce pod kosem Sab-Val funkcionisati.
Francuzi su nas upoznali i sad ce se zainatiti. Al, haj ga zna. Mozda bas zbog toga popucaju pa ih ponovo odalamimo ...
Pod kosem su prilicno vehti. Nurkic, Halil i Kamenjas imaju priliku razvaliti ih.
Musa i Doncic dvoboj koji Doncic uzima, al vazno je da Musa odigra kao i danas. Il jos malo bolje.
Litvanci prejaki dole, al je tek za vidjeti kako ce pod kosem Sab-Val funkcionisati.
Francuzi su nas upoznali i sad ce se zainatiti. Al, haj ga zna. Mozda bas zbog toga popucaju pa ih ponovo odalamimo ...
-
Piaty
#21148 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma to na strimu. Ides na bhliga.com i ponudi ti 3 opcije (bosansku, hrvatsku i srpsku)El_comadante wrote: ↑01/09/2022 16:46Odakle vama ptc2? Ja nemam ni ptc1.
-
swanfilter
#21149 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Atic itekako ima kvaliteta. Ima on drugih problema.
Ko ga je pratio, veci potencijal od Muse.
Al, on voli udarati kolege ku.. u celo. Nargila, Instagram, ..
6 razvojnih godina potrosio u AEK-u. Dobra para ...
U Igokei proigrao zbog Bajica, al je i otisao vjerovatno zbog njega. Nema kod onog zaje....
Ko ga je pratio, veci potencijal od Muse.
Al, on voli udarati kolege ku.. u celo. Nargila, Instagram, ..
6 razvojnih godina potrosio u AEK-u. Dobra para ...
U Igokei proigrao zbog Bajica, al je i otisao vjerovatno zbog njega. Nema kod onog zaje....
- canvra888
#21150 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne znam evo, trenutno ovo Slovenija - Litvanija izgledao kao skroz druga dimenzija u poređenju sa našom utakmicom. Biće preteško sa svima fakat.swanfilter wrote: ↑01/09/2022 17:28 Meni nekako Slo najlaksa za pobijediti.