SDA-All about
- SmokingMan
#77001 Re: SDA-All about
Ja nisam za Bakira čuo sve do tamo iza 2000.tih.
-
made_in_sarajevo
#77002 Re: SDA-All about
cekaj njega ne zanima crveni tepih, glamur, slava i tako to. sta onda koji kurac ga policija 24h cuva, otvaraju mu se vrata od auta, CUVAJU GA U DZAMIJI? gdje si skromni bosnjace nisam te prepozno

- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#77003 Re: SDA-All about
Ja sam cuo samo od raje kako je alija sklonio svoje, zenu i snahu poslao vani, govorkalo se da ima drugu zenu, sin bOkir niko pojma nije imao dok biseri nisu otvorili dusu i pricali o trezorasu, kcer sabina, jedino s pocetka s babom u lukavici i dobrovoljackoj na razmjeni kasnije muk.Prvi put zvanicno cuo za ridje govno kad i ti kad je postao direktor zavoda za izgradnju gdje je prosnjuho gdje se moze uloziti od vreca zlata.
- drug_profi
#77004 Re: SDA-All about
Jebo te vise prica o ratu 27 godina poslije.
Pa ima djece koja su vec postali roditelji, a nisu bili rođeni kad je taj rat stao.
Ja sam mislio da Alija ima samo kcerku, dok se ovaj nije iz podruma nekad pojavio da preuzme "obnovu".
I sad on prica o ratu u kojem nije bio, hvaleci se da se ne voli hvaliti.
Pa ima djece koja su vec postali roditelji, a nisu bili rođeni kad je taj rat stao.
Ja sam mislio da Alija ima samo kcerku, dok se ovaj nije iz podruma nekad pojavio da preuzme "obnovu".
I sad on prica o ratu u kojem nije bio, hvaleci se da se ne voli hvaliti.
-
giannibelif
#77005 Re: SDA-All about
Borci su samo oni koji danas u tišini žive svoje živote, daleko od boračkih udruženja, budžeta, "projekata", traktora, plastenika, dodijeljenih stanova od po osamdeset kvadrata. Takav jedan me napravio, nikad u mom društvu nije spomenuo ništa iz toga perioda i da nema registra i one knjižice na koju sam naletio tražeći neke dokumente prije deset godina ne bi ništa ni znao. Kaže:" Bilo i prošlo, ne ponovilo se".
- SmokingMan
#77006 Re: SDA-All about
Drug, što manje znam o njim bolje za mene, i sviju nas. Ovo što Bakir povremeno spominje o sebi i svom doprinosu društvu i državi su besmislice i nešto za što on neće snositi posljedice, jer mora nešto reći i o svojo blijedoj biografiji. A sigurno neće ići ispod neosnovane samoglorifikacije, biti iskren i reći "Mene je moj otac poštedio linije i svega onoga kroz šta su naši borci prošli." To više ne bi bio Bakir, i ljudi koji su u svojim glava konstruisali sliku o skromnom Bakiru kao narodnom heroju u pozadini, sve što bi ostalo iza njega je prezir o njegovom liku, ali ima i onih koji su okovani kultom ličnosti Izetbegovića. Jr., pa njima bi izuzetzno teško bilo povjerovati u nešto što je istina. Jer istina je sama po sebi planina od pelina, i gorčinu koju bi morali progutati zbog iluzornog priznanja njegovoj lažnoj skromnosti je neuporedivo veća od sladunjavih i zavodljivih govora kojima su svo ovo vrijeme bili opijeni, dok su širom otvorenih očiju hopnotisano gldedali u lažnu bošnjačku mesijansku ličnost.pici wrote: ↑01/09/2022 11:05Ja sam cuo samo od raje kako je alija sklonio svoje, zenu i snahu poslao vani, govorkalo se da ima drugu zenu, sin bOkir niko pojma nije imao dok biseri nisu otvorili dusu i pricali o trezorasu, kcer sabina, jedino s pocetka s babom u lukavici i dobrovoljackoj na razmjeni kasnije muk.Prvi put zvanicno cuo za ridje govno kad i ti kad je postao direktor zavoda za izgradnju gdje je prosnjuho gdje se moze uloziti od vreca zlata.
- DaysleepeR
#77007 Re: SDA-All about
Halka je ogoljena do srži, sve ove bajkice se pričaju unutar jednog te istog kruga ljudi, niko se ne loži više na te priče.
- drug_profi
#77008 Re: SDA-All about
U javnosti, kad neko pocne o ratu, ja uglavnom kazem da sam bio u njemackoj. Ne gumo tih prica.giannibelif wrote: ↑01/09/2022 11:14 Borci su samo oni koji danas u tišini žive svoje živote, daleko od boračkih udruženja, budžeta, "projekata", traktora, plastenika, dodijeljenih stanova od po osamdeset kvadrata. Takav jedan me napravio, nikad u mom društvu nije spomenuo ništa iz toga perioda i da nema registra i one knjižice na koju sam naletio tražeći neke dokumente prije deset godina ne bi ništa ni znao. Kaže:" Bilo i prošlo, ne ponovilo se".
I moja jedinica se redovno okuplja i druzi. Stvarno smo dobra urbana ekipa bili.
Ali ja izbjegavam nesto i ta druzenja. Ponekad odem da ne bude da sam se izolovao.
Jebo rat ba vise. Ako ne znamo ko nam je sad arhi neprijatelj, pogotovo.
- black
#77009 Re: SDA-All about
pici wrote: ↑01/09/2022 09:23
Kako ovo ridje govno bezocno laze.Cuj sretao se na SFF sa borcima s kojima je citav rat bio u kontaktu, kako kroz prozorce trezora.Pa niko nije cuo zate citav jebeni rat osim bisera koji su cuvali predsjednistvo i prepricavali tvoje trezorske dogodivstine.Jaran umene ti je licno preko piste kurban dovukao dok smo mi bili na ikaru, rizi i makaronama kad dodje humanitarna a zuka dijelio jebo on mater svoju.MRŠ.
https://www.fokus.ba/vijesti/bih/izetbe ... 3Kp4oGWHRI– Imamo Viziju, imamo program, imamo jake liste, imamo rezultate. A imate i slabu „Trojku“. To treba narodu objasniti. Oni nisu uspjeli napraviti ništa bitno, a svašta su obećavali. Naročito su bili loši u kadrovskoj politici i oni takvi nisu ni mogli ostvariti rezultat – izjavio je Izetbegović.
Govoreći o pitanju korupcije, Izetbegović je kazao da je ona prisutna u svim segmentima, ali da je nema tamo gdje je najvažnije, u rukovodstvu SDA.
– Moj rahmetli otac je dobio dvije nagrade koje u zbiru iznose skoro milion KM, a zatim i honorare koji zbirno iznose oko pola miliona KM. On je to sve podijelio. Bio je to čovjek koji je umro sa dva odijela i parom cipela. Ja sam njegov sin i sve što imam je ova borba. Neki pričaju o visokim plaćama, a onda ih uzmu. Ja sam u tišini, ne samo u pandemiji nego sve vrijeme, davao dio svoje plaće. Prijavio sam svoju imovinu. Ako išta osim toga ima, poklonit ću je onome ko je pronađe i odustat ću od politike – poručio je Izetbegović.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#77010 Re: SDA-All about
SDA je najveća kriminalna organizacija u Sarajevu sigurno. Ne budite isti ko i oni, pa da branite vaše likove koji isto rade što i SDA.made_in_sarajevo wrote: ↑31/08/2022 22:37Sta ti hanuma ima od skole?AtillaS wrote: ↑31/08/2022 22:19 Nemojte na trojku, trojka je ober poštena.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vijecni ... /220831123![]()
![]()
Ono bas ubjedjeno da niko mozga nema i da svi klimamo glavom kao sto i oni moraju raditi
Hakiz ne moze kupiti kartu, borac je, radi, ima internet, ima 40+ godina, zasto nije dobio 10 000 jer se osjeca mlad i ko je reko da hakiz ne moze biti trudan.![]()
Ne budite isti ko i oni
-
made_in_sarajevo
#77011 Re: SDA-All about
Aaa ne ne daleko da ja ikoga branim, pogotovo tanovica kojeg bi istuko najradije jer ne radi nista. Reakcija je vise za osobu koja je okacila klip praveci se budala. Ono vice lopov drzite lopova.JoseMujica wrote: ↑01/09/2022 16:44SDA je najveća kriminalna organizacija u Sarajevu sigurno. Ne budite isti ko i oni, pa da branite vaše likove koji isto rade što i SDA.made_in_sarajevo wrote: ↑31/08/2022 22:37
Sta ti hanuma ima od skole?![]()
![]()
Ono bas ubjedjeno da niko mozga nema i da svi klimamo glavom kao sto i oni moraju raditi
Hakiz ne moze kupiti kartu, borac je, radi, ima internet, ima 40+ godina, zasto nije dobio 10 000 jer se osjeca mlad i ko je reko da hakiz ne moze biti trudan.![]()
Ne budite isti ko i oni
Da okacis ti ili neko slican link nije frka, ali da mi ljubitelji fasizma i kriminala pokusavaju biti posteni to vec nece moci
- Dozer
#77012 Re: SDA-All about
Ovo je naprosto NE-NA-DJE-BI-VO!– Imamo Viziju, imamo program, imamo jake liste, imamo rezultate. A imate i slabu „Trojku“. To treba narodu objasniti. Oni nisu uspjeli napraviti ništa bitno, a svašta su obećavali. Naročito su bili loši u kadrovskoj politici i oni takvi nisu ni mogli ostvariti rezultat – izjavio je Izetbegović.
Govoreći o pitanju korupcije, Izetbegović je kazao da je ona prisutna u svim segmentima, ali da je nema tamo gdje je najvažnije, u rukovodstvu SDA.
– Moj rahmetli otac je dobio dvije nagrade koje u zbiru iznose skoro milion KM, a zatim i honorare koji zbirno iznose oko pola miliona KM. On je to sve podijelio. Bio je to čovjek koji je umro sa dva odijela i parom cipela. Ja sam njegov sin i sve što imam je ova borba. Neki pričaju o visokim plaćama, a onda ih uzmu. Ja sam u tišini, ne samo u pandemiji nego sve vrijeme, davao dio svoje plaće. Prijavio sam svoju imovinu. Ako išta osim toga ima, poklonit ću je onome ko je pronađe i odustat ću od politike – poručio je Izetbegović.
Sta bi s Asimom, Zukicem itd...? Zar oni nisu bili u rukovodstvu SDA?
Sta kaze...jaka SDA i slaba Trojka koja nista nije uradila...?
Dovoljno je pogledati federalna i predizborna obecanja KS, i da svakom.idiotu bude jasno ko tu sta radi i ko koliko laze. A i krade.
SDA je neprevazidjeni sampion u obje discipline. Treca u kojoj drze primat je korupcija.
Pa oni su, zajedno sa svojim HDZ i SNSD pajdasima, vec podijelili preko 200 miona KM budzetskih sredstava na kupovinu glasova kroz javna davanja. A to je samo ono za sta se zna...
Bakire...kako se uopste mozes pogledati u ogledalo nakon ovakvih i slicnih nebuloza...? Da ne spominjemo reviziju tuzbe i onu saradu, respiratore, Sebijine bahanalije s diplomama i unistavanjem UKCS i ZS KS, Fadilove grunfovske izjave i poteze, mali milion afera u kojima su nestale stotine miliona, Koldzine vratolomije sa zemljiistima i zgradama, totalnu nesposobnost u svakoj sferi koje ste se dotakli i kao stranka, a i kao bilo koji pojedinac...
Ah, da... ni ne gledas se.
-
Officer Crabtree
#77013 Re: SDA-All about
Ostali u stranci on, žena mu i Zahiragić
- Dozer
#77014 Re: SDA-All about
A tek ja...drug_profi wrote: ↑01/09/2022 10:48 Ja uvijek govorim, najveci zajeb bi im bio da mene natjeraju da uzmem oruzje opet.
-
zippoo87
#77015 Re: SDA-All about
Pa on kada ovo prica,on se direktno obraca svojim krezubim glasacima i njih pokusava preveslati jos jednom.Svako iole pismen moze za 3 minite izguglati sta je trojka uradila za 2-3 godine a sta oni nisu za 30 godina.Dozer wrote: ↑01/09/2022 21:28Ovo je naprosto NE-NA-DJE-BI-VO!– Imamo Viziju, imamo program, imamo jake liste, imamo rezultate. A imate i slabu „Trojku“. To treba narodu objasniti. Oni nisu uspjeli napraviti ništa bitno, a svašta su obećavali. Naročito su bili loši u kadrovskoj politici i oni takvi nisu ni mogli ostvariti rezultat – izjavio je Izetbegović.
Dovoljno je pogledati federalna i predizborna obecanja KS, i da svakom.idiotu bude jasno ko tu sta radi i ko koliko laze. A i krade.
SDA je neprevazidjeni sampion u obje discipline. Treca u kojoj drze primat je korupcija.
Pa oni su, zajedno sa svojim HDZ i SNSD pajdasima, vec podijelili preko 200 miona KM budzetskih sredstava na kupovinu glasova kroz javna davanja. A to je samo ono za sta se zna...
Bakire...kako se uopste mozes pogledati u ogledalo nakon ovakvih i slicnih nebuloza...? Da ne spominjemo reviziju tuzbe i onu saradu, respiratore, Sebijine bahanalije s diplomama i unistavanjem UKCS i ZS KS, Fadilove grunfovske izjave i poteze, mali milion afera u kojima su nestale stotine miliona, Koldzine vratolomije sa zemljiistima i zgradama, totalnu nesposobnost u svakoj sferi koje ste se dotakli i kao stranka, a i kao bilo koji pojedinac...
Njega ne sekira puno ovo sto ti,ja i ostali gledamo i ne vjerujemo sta slusamo i kako je moguce da zdravorazuman covjek ovako nesto izjavljuje.
Vidite da on sada ide samo po raznoraznim selendrama i zabitima i tamo jos pokusava dobiti koji glas.U gradovima ce SDA biti potucena do koljena u wvim dijelovima BiH...samo ce se nastaviti trend pada koji imaju zadnjih godina.
Najljepsi dan ce biti sutradan poslije izbora,kada se bude vidjelo koliko je grohnula SDA
-
giannibelif
#77016 Re: SDA-All about
SDA je ovaj izborni ciklus spala na nesretne aktiviste i birače iz HNK, SBK uz nešto ovih šumskih vrleti u Tuzlanskom kantonu tipa Banovića, Sapne, Teočaka te tradicionalne stranačke karaule tipa, Kaknja, Visokog i Tešnja.
-
kluz franjo
#77017 Re: SDA-All about
Za nekoga je patriotizam Bakirovo diverzantsko iskustvo u ratu i prilikom pr(o)edaje zahtjeva za reviziju presude protiv Srbije.
Ili nabavka malinarskih ventilatora ili postrojavanje "k'o u Kumu" ili poklanjanje Doma naroda BiH Dodiku i Čoviću ili nepostojanje diploma vrha sigurnosnog i zdravstvenog sistema. I mnoga druga patriotska djela.
Ja spadam u "male patriote". Mene interesuju "male stvari".
"Mala" podrška projektima u Srebrenici, "mala" podrška porodiljama, "mala" podrška porodicama sa djecom u školskom uzrastu, "mala" podrška socijalno ugroženim, "mala" podrška privrednicima BiH na EXPO... I mnogo drugih malih i nebitnih stvari.
Za male i nebitne patriote.
Ne kažem. Nekome je pozitivan i Mostarski sporazum i pristajanje na legitimno predstavljanje. Meni nije.
Meni to znači isto kao i foteljaška koalicija SDA/HDZ/DF/SNSD.
Ali kao što rekoh "male i nebitne patriote" se ne trebaju mješati u dilove velikih i značajnih patriota.
Ipak su velike patriote u zadnjih (sve u svemu) frtalj vijeka, a posebno u zadnjih 8 godina pokazale da znaju brinuti za svoje.
Ili nabavka malinarskih ventilatora ili postrojavanje "k'o u Kumu" ili poklanjanje Doma naroda BiH Dodiku i Čoviću ili nepostojanje diploma vrha sigurnosnog i zdravstvenog sistema. I mnoga druga patriotska djela.
Ja spadam u "male patriote". Mene interesuju "male stvari".
"Mala" podrška projektima u Srebrenici, "mala" podrška porodiljama, "mala" podrška porodicama sa djecom u školskom uzrastu, "mala" podrška socijalno ugroženim, "mala" podrška privrednicima BiH na EXPO... I mnogo drugih malih i nebitnih stvari.
Za male i nebitne patriote.
Ne kažem. Nekome je pozitivan i Mostarski sporazum i pristajanje na legitimno predstavljanje. Meni nije.
Meni to znači isto kao i foteljaška koalicija SDA/HDZ/DF/SNSD.
Ali kao što rekoh "male i nebitne patriote" se ne trebaju mješati u dilove velikih i značajnih patriota.
Ipak su velike patriote u zadnjih (sve u svemu) frtalj vijeka, a posebno u zadnjih 8 godina pokazale da znaju brinuti za svoje.
-
doktor78
#77018 Re: SDA-All about
Ne zaboravi Živinice, odatle večeras kreće kampanja.giannibelif wrote: ↑01/09/2022 22:36 SDA je ovaj izborni ciklus spala na nesretne aktiviste i birače iz HNK, SBK uz nešto ovih šumskih vrleti u Tuzlanskom kantonu tipa Banovića, Sapne, Teočaka te tradicionalne stranačke karaule tipa, Kaknja, Visokog i Tešnja.
Nekada je kretala iz Banovića, ali kako zakuhaše sa Kukom, Živinice su im sad bastion u TK.
-
made_in_sarajevo
#77019 Re: SDA-All about
Dozer wrote: ↑01/09/2022 21:28Ovo je naprosto NE-NA-DJE-BI-VO!– Imamo Viziju, imamo program, imamo jake liste, imamo rezultate. A imate i slabu „Trojku“. To treba narodu objasniti. Oni nisu uspjeli napraviti ništa bitno, a svašta su obećavali. Naročito su bili loši u kadrovskoj politici i oni takvi nisu ni mogli ostvariti rezultat – izjavio je Izetbegović.
Jadni babo Alija nista nije imao kao ni bakir, neku malu.platicu i eto neka tamo viletina na poljinama, nekih isplata iz firmi pa ih ljudi zvali bakirove firme.kao ans drive. Ma ja sirotinjski. Odo vidjeti gdje mi je stari da mu objasnim par stvari. Cuj Alija nista nije imao.bakir sad u vili zivi. Moj je kao imao i umrijet ce u dvosobnom stanu.
Doduse mozda je Alija bingo igro pa dobio jackpot.
Porodilje
Vrtici
Knjige za skolarce
Pruga
Trolejbusi
Tramvaji
Stojcevac
Vrelo bosne
Nikad vise kulturnih dogadjaja na ulici tokom ljeta
Obnova doma mladih
Pocetak obnove ledene dvorane
Pomoc.privredi u koroni
Pomoc.privredi.nakon korone
Ulaganja u privredu
Vracanje gradskih autobusa na linije gdje je ludost bilo.prekinuti uopste
Nabvaka vakcina za koronu
Milion puta pisana lista sta sta su ljudi za 2-3 godine uradili i gdje nama prodje 30 godina zivota
A tek drzavni nivo gdje nas junak 4 godine samo dodje i ode. Aktivnost 0 u svakom pogledu i to javno podatak ima. Da ih sdp i miletic nisu nacepili ne bi o akcizama ni pricali, drzavnim radnicima administrqciji, policiji, vojsci ne bi ni platu povecali.
-
konami666
#77020 Re: SDA-All about
Ko mu reče da se postavi ko čovjek na stecku sa podignutom rukom, osušila mu se! Uzima lik sebi mnogo za pravo, lik za kojeg Bosna ne postoji dok Turci okupatori nisu došli. Ako žutan opet uzme izbore, ništa od Bosne u trenutnim granicama u to sam siguran.
-
konami666
#77021 Re: SDA-All about
made_in_sarajevo wrote: ↑02/09/2022 06:26Dozer wrote: ↑01/09/2022 21:28
Ovo je naprosto NE-NA-DJE-BI-VO!
Jadni babo Alija nista nije imao kao ni bakir, neku malu.platicu i eto neka tamo viletina na poljinama, nekih isplata iz firmi pa ih ljudi zvali bakirove firme.kao ans drive. Ma ja sirotinjski. Odo vidjeti gdje mi je stari da mu objasnim par stvari. Cuj Alija nista nije imao.bakir sad u vili zivi. Moj je kao imao i umrijet ce u dvosobnom stanu.
Doduse mozda je Alija bingo igro pa dobio jackpot.
Porodilje
Vrtici
Knjige za skolarce
Pruga
Trolejbusi
Tramvaji
Stojcevac
Vrelo bosne
Nikad vise kulturnih dogadjaja na ulici tokom ljeta
Obnova doma mladih
Pocetak obnove ledene dvorane
Pomoc.privredi u koroni
Pomoc.privredi.nakon korone
Ulaganja u privredu
Vracanje gradskih autobusa na linije gdje je ludost bilo.prekinuti uopste
Nabvaka vakcina za koronu
Milion puta pisana lista sta sta su ljudi za 2-3 godine uradili i gdje nama prodje 30 godina zivota
A tek drzavni nivo gdje nas junak 4 godine samo dodje i ode. Aktivnost 0 u svakom pogledu i to javno podatak ima. Da ih sdp i miletic nisu nacepili ne bi o akcizama ni pricali, drzavnim radnicima administrqciji, policiji, vojsci ne bi ni platu povecali.
Igro je Alija jackpot onog dana kad je osnovao stranku i onda je opet odigrao nakon rata kada je pokrao sve donacije.
- tramvajtrojka
#77022 Re: SDA-All about
al zanimljivo na bakirovom plakatu nigdje logoa stranke ispred koje dolazi nit nista
valja ovu njusku gledati narednih mjesec dana okacenu po čitavom gradu
valja ovu njusku gledati narednih mjesec dana okacenu po čitavom gradu
-
konami666
#77023 Re: SDA-All about
Nadam se da je ovo posljednji put da se pojavljuje na plakatima i da će iducinput biti na televiziji, uživo prenos sa suđenja za sva zla sto je učinio. I da će paralelno biti suđenje za ženu mu
- Prpa.ba
#77024 Re: SDA-All about
Skontali da mu logo SDA moze samo odmoci.

-
CrveniKuk
#77025 Re: SDA-All about
Zato se treba potruditi i bar sa pričom kod penzionera (većina od nas ih ima u porodicama,familiji i komšiluku) da i ne pomisle,a kamoli da glasaju za njega i sda. Naravno,nema vise kulturnog dijaloga sa ljudima koji su u sda kao i njihovim simpatizerima,nego samo ih tjerati kulturno i sa osmijehom u neku stvar. Kod mene je bar tako,nema vise labavo sa izmetom iz sda.tramvajtrojka wrote: ↑02/09/2022 07:50 al zanimljivo na bakirovom plakatu nigdje logoa stranke ispred koje dolazi nit nista![]()
![]()
valja ovu njusku gledati narednih mjesec dana okacenu po čitavom gradu![]()