SDA-All about

laik1981

#76951 Re: SDA-All about

Post by laik1981 »

AtillaS wrote: 31/08/2022 16:02
laik1981 wrote: 31/08/2022 15:34 Nisu svi isti i nikad nece biti, kako medju ljudima, tako i medju onima za koje ljudi glasaju.. U mojoj interesnoj zoni stvari su se vec poprilicno popravile.. Razlike su itekako opipljive..
To što nalaziš zadovoljštinu u činjenici da je na terenu neko za koga navijaš nije nikakva opipljiva korist. Mora da izađe iz kantonalne lige makar u federalnu, pa da osvoji neki trofej, pa da kažeš vidi uspješe. Dotle su niželigaši.
Ma sve dok ja u svom dvoristu vidim napredak za mene vise nego dovoljno.. A svi ostali neka pocnu cistiti svoja dvorista, pa mozda napredak i njima dodje.. Kako posijes, tako i pozanjes.. Demagogija i supljologija ne pije vise vode.. Samo konkretni i vidljivi pomaci u svakodnevnom zivotu.. Ima jos jako puno posla, al ne moze se preko noci popraviti tridesetogodisnja devastacija.. Najbitnije je da se gura naprijed..
Hakiz wrote: 31/08/2022 15:59
laik1981 wrote: 31/08/2022 15:34 [ U mojoj interesnoj zoni stvari su se vec poprilicno popravile.. Razlike su itekako opipljive..
U mojoj nisu.

Nema razlike.
Ma zar je moguce :lol:
Hakiz

#76952 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

laik1981 wrote: 31/08/2022 16:17
AtillaS wrote: 31/08/2022 16:02
To što nalaziš zadovoljštinu u činjenici da je na terenu neko za koga navijaš nije nikakva opipljiva korist. Mora da izađe iz kantonalne lige makar u federalnu, pa da osvoji neki trofej, pa da kažeš vidi uspješe. Dotle su niželigaši.
Ma sve dok ja u svom dvoristu vidim napredak za mene vise nego dovoljno.. A svi ostali neka pocnu cistiti svoja dvorista, pa mozda napredak i njima dodje.. Kako posijes, tako i pozanjes.. Demagogija i supljologija ne pije vise vode.. Samo konkretni i vidljivi pomaci u svakodnevnom zivotu.. Ima jos jako puno posla, al ne moze se preko noci popraviti tridesetogodisnja devastacija.. Najbitnije je da se gura naprijed..
Hakiz wrote: 31/08/2022 15:59

U mojoj nisu.

Nema razlike.
Tebi smiješno, a ne znaš koja je to interesna zona?

Jeste li svi tako arogantni?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#76953 Re: SDA-All about

Post by pici »

sendvičarska bojna u kontraofanzivi, ovijeh mjesec dana usrat ce te se od sendviČanja.Ima da vas trkeljamo ko na raznju i ves bubnju.Ko vam je predvoditelj ekipe, bolje je da ste se skinuli goli i protrcali titovom a onda poskakali u miljacku.Nemrete vi saprat kolko ovi vasHi mogu zasrat.
GandalfSivi

#76954 Re: SDA-All about

Post by GandalfSivi »

Hakiz wrote: 31/08/2022 16:20
laik1981 wrote: 31/08/2022 16:17

Da vidimo kako to ide. U KS ako si mlad, sada dobijes finu cifru za stan. Ako si porodilja, imas ubjedljivo najvecu naknadu za dijete. Ako si penzioner ili nezaposlen, sada ti kuponi vaze i za Gras i Centrotrans. Ako imas malu djecu, dobivas najvece do sada beneficije za slanje djeteta u obdeniste. Ako si bilo ko drugi, imas infrastrukturu koja se obnavlja, imas beneficije za plin, imas bolje trolebuse, uskoro i puno bolju prugu za tranvaje, imas uredjen Stojcevac za izlete i milion malih drugih stvari. I sve to za godinu i po.

Tamo gdje SDA vlada imas nezavrsene tunele, guzve na Bradini od po nekoliko sati, neuspjele projekte hidro i termoelektrana, doktorice i direktorice bez diploma, pokusaje ubistva neispravnim respiratorima za koje su ogromne pare ukradene, unistavanje svega sto se unistiti moze, pola stranke na sudu itd itd.

I onda kaze svi su isti.
Tempo
ZeModerator

#76955 Re: SDA-All about

Post by Tempo »

AtillaS wrote: 31/08/2022 16:14
Tempo wrote: 31/08/2022 16:10

Šljam. Taman za predsjednika sda.
Par ekselans gospodin.
Da, da. Gospodin iz vizure stranackog bota.
Hakiz

#76956 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

GandalfSivi wrote: 31/08/2022 16:28

Da vidimo kako to ide. U KS ako si mlad, sada dobijes finu cifru za stan. Ako si porodilja, imas ubjedljivo najvecu naknadu za dijete. Ako si penzioner ili nezaposlen, sada ti kuponi vaze i za Gras i Centrotrans. Ako imas malu djecu, dobivas najvece do sada beneficije za slanje djeteta u obdeniste. Ako si bilo ko drugi, imas infrastrukturu koja se obnavlja, imas beneficije za plin, imas bolje trolebuse, uskoro i puno bolju prugu za tranvaje, imas uredjen Stojcevac za izlete i milion malih drugih stvari. I sve to za godinu i po.

Tamo gdje SDA vlada imas nezavrsene tunele, guzve na Bradini od po nekoliko sati, neuspjele projekte hidro i termoelektrana, doktorice i direktorice bez diploma, pokusaje ubistva neispravnim respiratorima za koje su ogromne pare ukradene, unistavanje svega sto se unistiti moze, pola stranke na sudu itd itd.

I onda kaze svi su isti.
Opet interesnoj grupi na koju ja mislim svime šta si nabrojao život neće biti bitno bolji nego prije.
laik1981

#76957 Re: SDA-All about

Post by laik1981 »

GandalfSivi wrote: 31/08/2022 16:28 Da vidimo kako to ide. U KS ako si mlad, sada dobijes finu cifru za stan. Ako si porodilja, imas ubjedljivo najvecu naknadu za dijete. Ako si penzioner ili nezaposlen, sada ti kuponi vaze i za Gras i Centrotrans. Ako imas malu djecu, dobivas najvece do sada beneficije za slanje djeteta u obdeniste. Ako si bilo ko drugi, imas infrastrukturu koja se obnavlja, imas beneficije za plin, imas bolje trolebuse, uskoro i puno bolju prugu za tranvaje, imas uredjen Stojcevac za izlete i milion malih drugih stvari. I sve to za godinu i po.

I onda kaze svi su isti.
Ma svi su isti :lol:

@Hakiz Ako imas neku konkretnu zonu interesa, koja je u trojkinoj zoni odgovornosti, i ne svidja ti se kako stvari stoje onda uputis konkretnu kritiku.. Ja sam takve kritike bezbroj puta upucivao od kako je trojka na vlasti.. Od smeca na ulicama, preko dizanja administrativnih taksi za istaknutu firmu, rada policije, ublehe od ministra zdravstve itd.. Ova generalna pljuvacina na svakoj mogucoj temi, pa cak i izmisljanje tema koje veze nemaju sa trojkom, poput Bosnalijeka, tebe malo diskvalifikuje kao konstruktivnog i dobronamjernog kriticara..
Last edited by laik1981 on 31/08/2022 16:37, edited 1 time in total.
GandalfSivi

#76958 Re: SDA-All about

Post by GandalfSivi »

Hakiz wrote: 31/08/2022 16:35

I onda kaze svi su isti.
Opet interesnoj grupi na koju ja mislim svime šta si nabrojao život neće biti bitno bolji nego prije.
Kome, budzetlijama?

Btw, zaboravih spomenuti, borci isto tako imaju vece i redovnije naknade nego ikad prije.
giannibelif

#76959 Re: SDA-All about

Post by giannibelif »

U ovom Sarajevu stvari idu na bolje, evidentno i to jednim dobrim tempom i ja sam kao birač zadovoljan projektima, inicijativama, planovima, socijalnom politikom posebno jer znamo ko državu vodi na višim nivoima. Van kantona nemam mogućnosti da utičem na biračku volju i rezultate glasanja, a ljudima u drugim sredinama kojima je dobro sa ovima koji su im na vlasti, nek je sa božjom pomoći, druge im sigurno nema.
pici

#76960 Re: SDA-All about

Post by pici »

Kako trojka otvori budjetsku seharu, zeleni termiti se prepali da im se tenderi ne raspadnu.Dok ste vladali KS nikad para nije bilo, uvjek neki kredit i zaduzenje.Sad odjednom ima se para, to trojka pljacka banke i dijeli nOrodu.Koja ste vi lopovska gamad to je za uokviriti na tabli iznad vjecne vatre, to vam je ono gdje guma gori.
Hakiz

#76961 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

GandalfSivi wrote: 31/08/2022 16:37
Hakiz wrote: 31/08/2022 16:35

Kome, budzetlijama?

Btw, zaboravih spomenuti, borci isto tako imaju vece i redovnije naknade nego ikad prije.
Koji borci?

Ne budžetlije. Oni su sigurni u svakom sistemu.

Doduše, svi koji primaju naknade iz budžeta su budžetlije, pa i borci :wink:
made_in_sarajevo

#76962 Re: SDA-All about

Post by made_in_sarajevo »

I onda kaze svi su isti.
Eh ovo treba hakizu, guzovace posao naravno. Ma ustvari da se ne lazemo, ima.frajer sve ali je posao u kontre ici. On je lafo oprezan ali su svi isti. Nikad argumenta nema, stopaju se sekunde i bas ta sekunda znaci da su svi isti. Tako cemo razvodnjavati pricu i eto ga, hakiz zaradio platu
GandalfSivi

#76963 Re: SDA-All about

Post by GandalfSivi »

Hakiz wrote: 31/08/2022 16:53
GandalfSivi wrote: 31/08/2022 16:37

Kome, budzetlijama?

Koji borci?

Cak sam i dva reda razmaka stavio da ne bi povezao dvije teme…
pici

#76964 Re: SDA-All about

Post by pici »

Ev i ovo da podjelim sa forumskim puČanstvom o vladavini sdO u KS.Usvoji se budjet i dadnu pare na razne projekte.Apliciras naravno preko stranke i dobijes novce za taj projekt, koji nikad nisi nit si mislio realizovati.Počaste se ahbabi i idemo na sljedeci projekt.Milione ma milijarde ste tako pokrali, bando usljiva.
Hakiz

#76965 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

GandalfSivi wrote: 31/08/2022 17:01
Hakiz wrote: 31/08/2022 16:53

Koji borci?

Cak sam i dva reda razmaka stavio da ne bi povezao dvije teme…
I nisam ih povezao, ali nema veze.

Evo ti za borce. Ja sam borac, RVI. Meni su primanja ista, nisu se povećala. Ali to bi bio nivo federacije, bilo bi dobro da trojka dobije u federaciji da vidimo da li bi se to promijenilo :wink: .

Nisam dobio veće benefite, veća prava, mogućnosti, u kantonu od onih koje sam i do sada imao na nivou kantona. Ne kažem da su morali ponuditi, ali ne pričaj da je neko nešto dobio kada nije.

Možda neki borci, odabrani, jesu, ne kažem.
laik1981

#76966 Re: SDA-All about

Post by laik1981 »

I opet Hakiz o temi koja veze nema sa kantonom i trojkom.. Konstruktivan? Dobronamjeran? Ma hajte molim vas..
Hakiz

#76967 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

laik1981 wrote: 31/08/2022 17:18 I opet Hakiz o temi koja veze nema sa kantonom i trojkom.. Konstruktivan? Dobronamjeran? Ma hajte molim vas..
Pa i nema, tema je o SDA.

Drugo, Gandalf Sivi je forumaš kojem sam odgovorio.

Treće, da sam napisao neki hvalospjev trojci ti ne bi tako reagovao, pa bolje nemoj dalje.
laik1981

#76968 Re: SDA-All about

Post by laik1981 »

Hakiz wrote: 31/08/2022 17:27
laik1981 wrote: 31/08/2022 17:18 I opet Hakiz o temi koja veze nema sa kantonom i trojkom.. Konstruktivan? Dobronamjeran? Ma hajte molim vas..

Treće, da sam napisao neki hvalospjev trojci ti ne bi tako reagovao, pa bolje nemoj dalje.
Reagovao bih kada bi taj hvalospjev uputio tamo gdje nije zasluzen.. Pohvali komunalno, zdravstvo, policiju, rad trojke u nekim opcinskim vijecima, pa ces vidjeti.. Sam znas da je tako.. Ja pomenem zone interesa koje su u zoni odgovornosti trojke, ti se nadovez zonom interesa koja veze sa trojkom nema..
Dozer

#76969 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

AtillaS wrote: 31/08/2022 13:38
agnostic_front wrote: 31/08/2022 13:34 Poredim sa Bosnom i Hercegovinom od pada komunizma.
Kaze NYT-ov clanak iz 1999. da smo vec do tad pronevjerili milijardu dolara sredstava (strane pomoci i drzavnih novaca koji su trebali biti koristeni za obnovu i razvoj). Dakle, do augusta 1999. je vec bila ta cifra. S kojom zemljom se trebamo porediti?
Možemo se porediti sa zemljom koja je pola vijeka bila u komunizmu, pa četiri godine u ratu, pa prešla u kapitalizam uz 13 država u državi, a pri tome ima za komšije dva agresora koji nikad nisu prestali da joj podmeću noge.
Ovo je ta ENV matrica kojom SDA maskira sav svoj kriminal, pljacku, nesposobnost...jad i cemer.
Uvijek je kriv neko drugi, i treci, a nikad oni.
Duga je lista gigantskih firmi koje ni cetnici ni ustase nisu ni pipnuli, ali su ipak propale odmah nakon rata. I raskrcmljene izmedju, gle cuda, upravo SDA clanova.
Od 1996. do 2010. kroz MIP je zavedeno 15 milijardi DEM donacija. Za 8 postoji neki trag, za 7 nista. A u tom.periodu je, opet gle cuda, bas SDA dirigovala svim tim.

Da, mozemo se porediti s Njemackom i Marshalovim.planom, jer ekvivalent love onda i prije 12-20 godina koja je donirana ovdje i tamo nakon ratova, uz velicinu zemlje, nivo pretrpljene destrukcije i broj stanovnika, uveliko je na strani BiH.

Dakle, ovu suplju pricu o svima drugima kao krivcima zaobidjite.
SDA i HDZ zajednicki u FBiH svake godine iz budzeta pokradu preko 300 M KM, a u izbornim godinama milijardu+. Dodick 600-700 M.
Hakiz

#76970 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

laik1981 wrote: 31/08/2022 17:35
Hakiz wrote: 31/08/2022 17:27

Reagovao bih kada bi taj hvalospjev uputio tamo gdje nije zasluzen.. Pohvali komunalno, zdravstvo, policiju, rad trojke u nekim opcinskim vijecima, pa ces vidjeti.. Sam znas da je tako.. Ja pomenem zone interesa koje su u zoni odgovornosti trojke, ti se nadovez zonom interesa koja veze sa trojkom nema..
Eto, je li ti sada lakše, imaš zadnju?
Dozer

#76971 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Hakize, ko ce na kraju obaviti sredjivanje eksterijera oko islamskog centra u opstini Zenica, a iz federalnih sredstava namijenjenih opstinama:
- Firma iz Tesnja, dobili cini mi se 220K za taj posao
- Firma iz Maglaja, dobili cini mi se 200 K za taj isti posao
- Firma iz Visokog, dobili cini mi se 180 K za taj isti posao

Dakle, nijedna firma nije u opstini Zenica, ali su sve 3 dobile cifru za isti posao - izvan njihove opstine.
Ispada da taj posao sredjivanja okucnice vrijedi 600.000 KM.
Mogli su za te pare napraviti jos jedan nov islamski centar. Koji ionako ne sluzi nicemu...

Pljacka ocita da ocitije ne moze. I ovakvih primjera je cijela gomila ove, izborne godine. Sve rezija SDA i HDZ.
AtillaS

#76972 Re: SDA-All about

Post by AtillaS »

pici wrote: 31/08/2022 17:02 Ev i ovo da podjelim sa forumskim puČanstvom o vladavini sdO u KS.Usvoji se budjet i dadnu pare na razne projekte.Apliciras naravno preko stranke i dobijes novce za taj projekt, koji nikad nisi nit si mislio realizovati.Počaste se ahbabi i idemo na sljedeci projekt.Milione ma milijarde ste tako pokrali, bando usljiva.
Kažu da su glavni u realizaciji bili Elmedin Konaković, Aljoša Čampara i Kemal Ademović, a supervizor Denis Zvizdić.
made_in_sarajevo

#76973 Re: SDA-All about

Post by made_in_sarajevo »

AtillaS wrote: 31/08/2022 17:50
pici wrote: 31/08/2022 17:02 Ev i ovo da podjelim sa forumskim puČanstvom o vladavini sdO u KS.Usvoji se budjet i dadnu pare na razne projekte.Apliciras naravno preko stranke i dobijes novce za taj projekt, koji nikad nisi nit si mislio realizovati.Počaste se ahbabi i idemo na sljedeci projekt.Milione ma milijarde ste tako pokrali, bando usljiva.
Kažu da su glavni u realizaciji bili Elmedin Konaković, Aljoša Čampara i Kemal Ademović, a supervizor Denis Zvizdić.
Znaci da su ipak nabrojani jako pametni i treba im dati drzavu da vode. Pokrali pare i ne kurce se. Bakir, asim, zukic, covic, dodik pokrali pare i daj odma kuce, zgrade i ljudi im jebu mater.

Kao u filmovima o mafijama. Oni se kurce i padnu odma, ovi drugi sve sa osmjehom i traju godinama. Tako npr je pola new yorka izgradjeno preko.mafije i njihovih firmi. Ako su nabrojani iz NiP-a pokrali pare onda im definitivno sve treba dati u ruke jer ih ravnam sa ovom mafijom koja je pola new yorka izgradila
Hakiz

#76974 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

Dozer wrote: 31/08/2022 17:47 Hakize, ko ce na kraju obaviti sredjivanje eksterijera oko islamskog centra u opstini Zenica, a iz federalnih sredstava namijenjenih opstinama:
- Firma iz Tesnja, dobili cini mi se 220K za taj posao
- Firma iz Maglaja, dobili cini mi se 200 K za taj isti posao
- Firma iz Visokog, dobili cini mi se 180 K za taj isti posao

Dakle, nijedna firma nije u opstini Zenica, ali su sve 3 dobile cifru za isti posao - izvan njihove opstine.
Ispada da taj posao sredjivanja okucnice vrijedi 600.000 KM.
Mogli su za te pare napraviti jos jedan nov islamski centar. Koji ionako ne sluzi nicemu...

Pljacka ocita da ocitije ne moze. I ovakvih primjera je cijela gomila ove, izborne godine. Sve rezija SDA i HDZ.
Opet isto :-)

Otkuda ti odeja da branim SDA?
Hakiz

#76975 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

made_in_sarajevo wrote: 31/08/2022 18:06
AtillaS wrote: 31/08/2022 17:50
Znaci da su ipak nabrojani jako pametni i treba im dati drzavu da vode. Pokrali pare i ne kurce se. Bakir, asim, zukic, covic, dodik pokrali pare i daj odma kuce, zgrade i ljudi im jebu mater.

Kao u filmovima o mafijama. Oni se kurce i padnu odma, ovi drugi sve sa osmjehom i traju godinama. Tako npr je pola new yorka izgradjeno preko.mafije i njihovih firmi. Ako su nabrojani iz NiP-a pokrali pare onda im definitivno sve treba dati u ruke jer ih ravnam sa ovom mafijom koja je pola new yorka izgradila
:thumbup:
Post Reply