Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
AtillaS wrote: ↑31/08/2022 13:16
Porediš ih sa Jugoslavijom nakon onog rata ili sa Bosnom nakon ovog našeg? Kako god, nisu adekvatna poređenja.
Poredim sa Bosnom i Hercegovinom od pada komunizma.
Kaze NYT-ov clanak iz 1999. da smo vec do tad pronevjerili milijardu dolara sredstava (strane pomoci i drzavnih novaca koji su trebali biti koristeni za obnovu i razvoj). Dakle, do augusta 1999. je vec bila ta cifra. S kojom zemljom se trebamo porediti?
I btw. u tom clanku se imenom i prezimenom spominje Bakir Izetbegovic kao covjek koji je kolovodja u pronevjeri donacija .
Officials of the Office of the High Representative and Western diplomats say one of the wealthiest and most powerful men in Bosnia is Bakir Izetbegovic, the son of President Izetbegovic. He controls The City Development Institute, in charge of determining the occupancy rights of 80,000 publicly owned apartments in Sarajevo. The apartments, many of which belonged to Serbs or Croats before the war, have been given to members of the governing Muslim-led Social Democratic Party. Others who want occupancy rights must pay Mr. Izetbegovic $2,000, said several Bosnians who have paid the fee.
Mr. Izetbegovic owns 15 percent of Bosnia Air, the state airline, and takes a cut of the extortion money paid out by local shopkeepers to Sarajevo gangsters, the diplomats said. Mr. Izetbegovic has consistently denied any involvement in such activities.
agnostic_front wrote: ↑31/08/2022 13:34
Kaze NYT-ov clanak iz 1999. da smo vec do tad pronevjerili milijardu dolara sredstava (strane pomoci i drzavnih novaca koji su trebali biti koristeni za obnovu i razvoj). Dakle, do augusta 1999. je vec bila ta cifra. S kojom zemljom se trebamo porediti?
Možemo se porediti sa zemljom koja je pola vijeka bila u komunizmu, pa četiri godine u ratu, pa prešla u kapitalizam uz 13 država u državi, a pri tome ima za komšije dva agresora koji nikad nisu prestali da joj podmeću noge.
Chmoljo wrote: ↑31/08/2022 10:53
mislim da su ovi ipak šampioni. ovo je ponor koji prijeti svakoj sredini sa SDA.
Svečano otvoren prvi sloj asfalta
ne mogu da vjerujem
I onda ti dodju ovi koji lafo nisu ni za koga da poistovjete nacin ponasanja i nacin rada trojke i onih koji vladaju 30 godina.. Folklorna drustva na otvaranju prvog sloja asfalta Uce se dove HDZ-ovci u Capljini svecano otvorili postavljanje brojeva kuca u nekoj ulici.. I dodje lafo objektivna botina da kaze svi su isti i da nekom otvara oci Ja ne kontam koliki djon trebas biti, pa da se prodajes pod nekoga ko "nije niciji"..
agnostic_front wrote: ↑31/08/2022 13:34
Možemo se porediti sa zemljom koja je pola vijeka bila u komunizmu, pa četiri godine u ratu, pa prešla u kapitalizam uz 13 država u državi, a pri tome ima za komšije dva agresora koji nikad nisu prestali da joj podmeću noge.
Aha, nemamo s kim. Moglo je bolje, al i ovo je elhamdulillah.
AtillaS wrote: ↑31/08/2022 13:38
Meni nije elhamdulillah. Gadi mi se i ovo i sve ono više što se moglo. Ako ne možemo biti normalna država bez 14 vlada i ministara za iste stvari, jebeš tu državu. Nema tu života.
I onda ti dodju ovi koji lafo nisu ni za koga da poistovjete nacin ponasanja i nacin rada trojke i onih koji vladaju 30 godina.. Folklorna drustva na otvaranju prvog sloja asfalta Uce se dove HDZ-ovci u Capljini svecano otvorili postavljanje brojeva kuca u nekoj ulici.. I dodje lafo objektivna botina da kaze svi su isti i da nekom otvara oci Ja ne kontam koliki djon trebas biti, pa da se prodajes pod nekoga ko "nije niciji"..
U rupe misevi..
Pišam ti se na trojku i kanton direktno. I na svih drugih devet, na distrikt, entitete i sav onaj hamelj u vijeću ministara.
Meni nije elhamdulillah. Gadi mi se i ovo i sve ono više što se moglo. Ako ne možemo biti normalna država bez 14 vlada i ministara za iste stvari, jebeš tu državu. Nema tu života.
A u kantonima gdje su bili vlast, i još uvijek jesu ? Šuplja vam je priča, usrali ste sve. Niko nije branio da se od Sarajeva napravi Beč, a od Tuzle Grac itd.
AtillaS wrote: ↑31/08/2022 14:29
Da je tako moglo i Banjaluka bi bila Lisabon, a Široki Brijeg Varšava. Zagreb bi bio Oslo, Beograd Lyon.
Ali svi ostali balkanske golje bez naznaka da će se nešto promijeniti u tome.
što će reći da je ova "vizija" kako kaže Bakir, bardova arhitekture, apsolutna šarena laža, jer da je realno, već bi bilo, a obzirom da si stava da to nije realno, onda ništa?
Da je tako moglo i Banjaluka bi bila Lisabon, a Široki Brijeg Varšava. Zagreb bi bio Oslo, Beograd Lyon.
Zašto nije moglo, ne samo Sarajevo nego i svi ti gradovi ? Smetao SNSD, HDZ ?
Sarajevo je trebalo i treba biti kulturni i univerzitetski centar ne samo BiH već i regiona. To je isključivo zbog SDA i tu sva priča staje
Btw. Zagreb je bar 3 ljestvice iznad SA i BG
Last edited by black64 on 31/08/2022 14:39, edited 1 time in total.
što će reći da je ova "vizija" kako kaže Bakir, bardova arhitekture, apsolutna šarena laža, jer da je realno, već bi bilo, a obzirom da si stava da to nije realno, onda ništa?
Kapidžiću svaka čast, sviđaju mi se planovi, ali ne vjerujem u njih.
Sarajevo je trebalo i treba biti kulturni i univerzitetski centar ne samo BiH već i regiona. To nije isključivo zbog SDA i tu sva priča staje
Sarajevo je trebalo i treba biti kulturni i univerzitetski centar ne samo BiH već i regiona. To nije isključivo zbog SDA i tu sva priča staje
Zagreb je sterilan i dosadan.
Pa po čistoći u odnosu na Sarajevo kao da i jeste steriliziran.
A dosadan, to može izjaviti samo neko ko u Zagrebu nije proveo ni sekundu.
Sarajevo je trebalo i treba biti kulturni i univerzitetski centar ne samo BiH već i regiona. To je isključivo zbog SDA i tu sva priča staje
Zagreb je sterilan i dosadan.
Ko je smetao SDA u Sarajevu da grad bude bolji ?
Druže ti u Zagrebu nisi ni bio vjeruj, možda na nekoj pumpi. Nek je nama naše Sarajevo zabavno sa jednim festivalom (ovo se napokon mijenja, ovo ljeto je bilo puno više zbivanja - naravno ne zaslugom SDA), 3 puba, i jednim klubom
Ma ovaj je totalno irelevantan.. Lupa lik, kao i ostali "objektivni" koji bi na svaki moguci nacin da dokazu da su svi isti.. Frajer supalj na sve strane..
Kapidžiću svaka čast, sviđaju mi se planovi, ali ne vjerujem u njih.
haveru moj, da se u bilo kojoj jludskoj situaciji nađeš ispred Kapidžića, recimo red za somun, red za doktora, red za gorivo, red na kasi i sl., da ne pričam o nekim bitnim stvarima, ko crva bi te pregazio kao da ne postojiš...
kakve vi ego manijake uzdižete i glasate za njih, meni to jasno nije