a sda još 30

Popij kamilicu, smiri se.Chmoljo wrote: ↑31/08/2022 10:46dečko, u nedostatku konkretnog argumenta ubacuješ ljudima riječi u usta.
seruckaš o tome kako ne želiš da te neko svrstava, a ti to radiš apsolutno svima.
tvoje pisanje je zakurac, puno nebuloza i svodi se na pranje vlastitog ega ili si obični sda botić koji misli da se uspješno prerušio.
kako god, tupavo pisanje, tupavi argumenti, tupavi stavovi.

i da ima prezentacije, stvarnost ti se ne bi razlikovala, vjerujuj...šta mi ovdje prezentacija imamo nema ih ni New York
Dvojica arhitekata, Bakir i Faruk… I dobismo ovo…
Ja ne znam kako ove ljude nije stid izjavljivati ovakve stvari...
pa normalno kad više nemaju od koga naplatiti štetu, kad taj neko nije bio sudionik u ratu u BiH, JEL.Dozer wrote: ↑31/08/2022 12:38Ja ne znam kako ove ljude nije stid izjavljivati ovakve stvari...
Pa gdje god covjek krene po gradu, jos uvijek nailazi na rupe od metaka i gelera po fasadama...Ima jos uvijek i gomila totalno devastiranih objekata, ala Diznilend u Nedzaricima (ulaz u g rad jbt... jedna od prvih slika...), ili Valtera perica u samom centru grada,, ili zgrade Loris (tek su sad obnovili pola te fasade), ili nebodera na Trgu Heroja, ili komedije od sarenila po fasadama Aerodromskog naselja, itd.itd.itd.itd.
I onda oni ovako hladno izjave sta izjave...
O Hrasnom brdu, Zuci, Sokolju itd., i abnormalnoj divljackoj i neplanskoj gradnji/naseljavanju suvisno je trositi rijeci.
Njemacka je za desetak godina bila ekonomski i infrastruktualno obnovljena, gradovi dignuti od prasine i cigle, firme otvorene, fabrike, poceli uvoziti radnu snagu da bi ekonomski mogli se dizati (pola milijuna turaka, balkanaca itd) dok nam ovi prezentuju videa i slike i HAJ TEK Robote, koji ce da zamjene omladinu koja pobjeze vani bas od ovakvih kao sto su oni.Gamad.Dozer wrote: ↑31/08/2022 12:38Ja ne znam kako ove ljude nije stid izjavljivati ovakve stvari...
Pa gdje god covjek krene po gradu, jos uvijek nailazi na rupe od metaka i gelera po fasadama...Ima jos uvijek i gomila totalno devastiranih objekata, ala Diznilend u Nedzaricima (ulaz u g rad jbt... jedna od prvih slika...), ili Valtera perica u samom centru grada,, ili zgrade Loris (tek su sad obnovili pola te fasade), ili nebodera na Trgu Heroja, ili komedije od sarenila po fasadama Aerodromskog naselja, itd.itd.itd.itd.
I onda oni ovako hladno izjave sta izjave...
O Hrasnom brdu, Zuci, Sokolju itd., i abnormalnoj divljackoj i neplanskoj gradnji/naseljavanju suvisno je trositi rijeci.
Ne znam to, znam da jesmo mogli više, ali i to da je smiješno porediti se sa Njemcima, koji su decenijama ispred nas već u samom razmišljanju.

Poredim sa Bosnom i Hercegovinom od pada komunizma.
Apsolutno sam protiv poređenja sa Srbijom, Hrvatskom i ostalim plićacima, a u razvoju države nije problem luzerski duh nego kočnice sa više strana koje tjeraju bilo kakve ozbiljne investicije i onemogućavaju bilo kakve velike stvari. To nije moje mišljenje nego svih mogućih faktora unutra i izvana. S ovakvim ustavom, gdje te svaki čoban može blokirati kako hoće i otimati novce za kosidbe, privatne medije, nepostojeće medicinske ustanove, nikad izgrađenu infrastrukturu itd, nikad mi nećemo dosegnuti nikakav nivo taman da nam Njemačka i Norveška ustupe svu stručnu pomoć.seksi_ideje wrote: ↑31/08/2022 13:20 Nije nikakav problem da se mjerimo sa Njemackom, Svedskom, Danskom itd. Problem kod nas je luzerski duh, kad nam se stalno govori da "ne mozemo", da "nismo dorasli", da smo "specificni" i stotine drugi razloga zasto se ne moze. Realno, te zemlje su pet, sest decenija ispred nas ali zasto ne imati napredne zemlje kao uzor? Necemo valjda da nam zauvijek Srbija ili Makedonija budu plafon?