Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Dinostula

#5651 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

tataćusak wrote: 29/08/2022 20:05
Piaty wrote: 29/08/2022 18:16

Zato što su nam imena poput onog imena sa transparenta omogućili da igramo fudbal danas u svojoj državi.
Pa eto ljudi bi se svega odrekli da igraju lopte, bolje grob nego rob
Ma dok je budala koji ce iz svog dzepa da placaju kazne tzv "navijaci" mogu da rade sta hoce.Da sam na Mirvicevom mjestu sjever bi mi samo jednom mogao izbiti pare iz dzepa i nikad vise.Ugasio bi tu tribinu dokle god sam vlasnik. :D
Piaty

#5652 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Piaty »

Meni padne u vodu komplet drustvo, a kamoli jebeni fudbal, kada procitam ovo u vezi kazne NSBiH.

Plus sto se suptilno provlaci prica "naš Nanić" kao "njihov Mladić" :-x

Kakav bullshit, o Naniću će se pjevati i bez ikakvog Mladića jer je Nanić heroj naše zemlje, a ovaj drugi je krmak zločinac.
Maharadza

#5653 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

Retardi jednostavno ne kontaju da sada ne bi postojalo ni FK Sarajevo ni grad Sarajevo ni Bosna (osim možda sa prefiksom srpsko) da nije bilo heroja kao što su Nanić, Alagić, Salčin, Zajko, Šehović, itd. Rahmet im svima a mi ih ovakvi nismo zaslužili, šta sve dozvoljavamo da nam agresori i domaći izdajnici rade...a mi ništa.
ruud

#5654 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by ruud »

Samo da nabijem savez na kurac.
kakaljin

#5655 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kakaljin »

Imam info da je raja pokrenula akciju i kupuje karte protiv Leotara i da je skoro nekoliko stotina karata kupljeno online, a akcija je da se podrzi klub i plati ova kazna i da se da doznanja klubu da su navijaci uz klub.

Pa eto ko zeli moze to uraditi

Ja sam kupio dvije karte iako imam i godisnju
Blixen

#5656 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Blixen »

Nanić je heroj :bih:
madesa

#5657 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by madesa »

kakaljin wrote: 29/08/2022 21:31 Imam info da je raja pokrenula akciju i kupuje karte protiv Leotara i da je skoro nekoliko stotina karata kupljeno online, a akcija je da se podrzi klub i plati ova kazna i da se da doznanja klubu da su navijaci uz klub.

Pa eto ko zeli moze to uraditi

Ja sam kupio dvije karte iako imam i godisnju
Tako i treba :thumbup:
Ricken

#5659 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Ricken »

Izvinjavam se na upadu, ali ovo se tiče i nas. NSBiH na silu izjednačava ratne uloge. Izet Nanić je oficir legalne vojske, koji nije osudjen za bilo kakav zločin, za razliku od brojnih drugih kojima se skandira. Zelio bih da klubovi zajednicki rijese sa NSBiH, i oko ovoga treba ustrajati i biti spreman na sve. I ovu bitku trebamo svi zajedno vojevati, jer je za sve nas jako bitno.
Dinostula

#5660 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Ricken wrote: 29/08/2022 22:57 Izvinjavam se na upadu, ali ovo se tiče i nas. NSBiH na silu izjednačava ratne uloge. Izet Nanić je oficir legalne vojske, koji nije osudjen za bilo kakav zločin, za razliku od brojnih drugih kojima se skandira. Zelio bih da klubovi zajednicki rijese sa NSBiH, i oko ovoga treba ustrajati i biti spreman na sve. I ovu bitku trebamo svi zajedno vojevati, jer je za sve nas jako bitno.
Cilj je da se sprjeci sirenje nacionalne mrznje na tribinama za nas je Nanic heroj za srbe je zlocinac isto tako ko sto je nama Mladic zlocinac a njima je heroj i tako ce biti sada i za 500 godina.A i mi kao klub i navijaci ne trebamo biti dvolicni ako nam savez i Vico ne valjaju trebamo odbiti rekonstrukciju stadiona Kosevo i neka Mirvic sam sve plati.Kad nam se pravi stadion Vico i savez su med i mlijeko kad nam pucaju kazne ubij cetnike itd.Nesto se ne sjecam da su Pusina i Begic napravili i obnovili neki stadion do sada.Htjeli priznati ili ne ova struktura je do sada navise uradila.
last mohicans

#5661 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Extra ti je prijedog, čuj hajmo odbiti. Jesi ti siguran da si navijač Sarajeva? Glavni grad da se ulizuje Miletovom isprdku, četniku, nadsve. Da odbijemo rekonstrukciju da bi mozda Slavija iz IS dobila? Je li to ta logika, da navjeci stadion u zemlji nema kvalitetan travnjak i da se ne zamjeramo Gici? Ma hajte,molim vas. By the way,ne daje on iz svog dzepa, a ni savez cjelokupan iznos nego iz fondova FIFE, a i opcine učestvuju makar djelimično. Mi trbamo glumiti evropejce i elitu, zaboravljajuci naše heroje, a četnici mogu opjevavati zločince. Eh, neće moći, prijatelju. Neka kaznjavaju,neka jedu govna, samo treba balije iz saveza blatiti i anatemisati medijski. Ne baviti se Gicom previse.
Logovan

#5662 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Dinostula wrote: 29/08/2022 23:33
Ricken wrote: 29/08/2022 22:57 Izvinjavam se na upadu, ali ovo se tiče i nas. NSBiH na silu izjednačava ratne uloge. Izet Nanić je oficir legalne vojske, koji nije osudjen za bilo kakav zločin, za razliku od brojnih drugih kojima se skandira. Zelio bih da klubovi zajednicki rijese sa NSBiH, i oko ovoga treba ustrajati i biti spreman na sve. I ovu bitku trebamo svi zajedno vojevati, jer je za sve nas jako bitno.
Cilj je da se sprjeci sirenje nacionalne mrznje na tribinama za nas je Nanic heroj za srbe je zlocinac isto tako ko sto je nama Mladic zlocinac a njima je heroj i tako ce biti sada i za 500 godina.A i mi kao klub i navijaci ne trebamo biti dvolicni ako nam savez i Vico ne valjaju trebamo odbiti rekonstrukciju stadiona Kosevo i neka Mirvic sam sve plati.Kad nam se pravi stadion Vico i savez su med i mlijeko kad nam pucaju kazne ubij cetnike itd.Nesto se ne sjecam da su Pusina i Begic napravili i obnovili neki stadion do sada.Htjeli priznati ili ne ova struktura je do sada navise uradila.
Nema ovo nikakve veze sprječavanjem nacionalne mržnje. Ovo su pokušaji da se otjeraju navijači Sarajeva, Željezničara i sličnih sa tribina, da se ubije njihov glas, da se prekrije istina. Oni bi najsretniji bili kada se ne bi uopšte spominjali Nanić, Zajko i ostali heroji, kada ne bi ljiljana bilo na tribinama i da ne nabrajam dalje.

Sa naše strane preko parola i skandiranja nema nikakve mržnje, dok sa njihove ima. To što je njima Nanić zločinac, jebi ga šta ću im ja. Zna se ko je heroj, a ko je zločinac. Ima razlike između naših i njihovih parola i skandiranja.

A ovo za odbijanje rekonstrukcije, dobro ti je rekao last mohicans. Niti jedini daju pare, niti su iz njihovih džepova. I ovo boldirano, šta med i mlijeko, zašto preuveličavaš?
Dinostula

#5663 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Logovan wrote: 29/08/2022 23:58

Nema ovo nikakve veze sprječavanjem nacionalne mržnje. Ovo su pokušaji da se otjeraju navijači Sarajeva, Željezničara i sličnih sa tribina, da se ubije njihov glas, da se prekrije istina. Oni bi najsretniji bili kada se ne bi uopšte spominjali Nanić, Zajko i ostali heroji, kada ne bi ljiljana bilo na tribinama i da ne nabrajam dalje.

Sa naše strane preko parola i skandiranja nema nikakve mržnje, dok sa njihove ima. To što je njima Nanić zločinac, jebi ga šta ću im ja. Zna se ko je heroj, a ko je zločinac. Ima razlike između naših i njihovih parola i skandiranja.

A ovo za odbijanje rekonstrukcije, dobro ti je rekao last mohicans. Niti jedini daju pare, niti su iz njihovih džepova. I ovo boldirano, šta med i mlijeko, zašto preuveličavaš?
Gdje god procitas vidjeces da ce pisati da NS pravi stadion neces nigdje vidjeti ni FIFA ni UEFA a da smo sirotinja kao drzava i da moramo prositi za sve pa i za stadione to se podrazumjeva, normalno da nisu pare od NS.Ovo sto sada rade jeste najbolja struktura kada neki novi Begic ili Pusina naprave 10 terena koji se grade paralelno u isto vrijeme i njih cu pohvaliti isto.Ovo sto Vico i NS radi sa terenima jeste med i mlijeko jer kad neki balijander nas domaci bude isto uradio uramicu njegovu sliku na zidu.Nase balije u NS sjede i cuvaju fotelje umjesto da se bore za interese nasih timova.
Ricken

#5664 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Ricken »

Sve je to lijepo, ali se fakti moraju poštivati. U ovom postu si sad sam izjednačio Nanića i Mladića. Protiv prvog nikad nije vodjen bilo kakav proces niti se isti dovodi u vezu sa bilo kojim zločinom, dok je drugi pravosnažno presudjen za genocid. Ne moze Savez odlučivati ko je zločinac, zato postoje nadležne institucije. Drugo nije mi jasno zašto se od Vice stvara kult ličnosti, nije on veći saveza. Savez je bio prije njega, biće i poslije njega, on nedaje klubovima ništa, već implementira strategiju saveza. Savez je institucija koja ima svoja ovlaštenja, a koja ozbiljno krši, tumačenjem historijskih činjenica. Postavlja se pitanje hoće li mu se to dopustiti ili ne? Ne Vici, nego Savezu. Ne možemo spriječavat širenje nacionalne mržnje etiketiranjem poginulih časnika Armije BiH, nečim što oni nisu niti za tako nešto postoje dokazi.
Last edited by Ricken on 30/08/2022 13:49, edited 1 time in total.
PhilJacksonIzvala

#5665 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by PhilJacksonIzvala »

Ricken wrote: 30/08/2022 13:47

Sve je to lijepo, ali se fakti moraju poštivati. U ovom postu si sad sam izjednačio Nanića i Mladića. Protiv prvog nikad nije vodjen bilo kakav proces niti se isti dovodi u vezu sa bilo kojim zločinom, dok je drugi pravosnažno presudjen za genocid. Ne moze Savez odlučivati ko je zločinac, zato postoje nadležne institucije. Drugo nije mi jasno zašto se od Vice stvara kult ličnosti, nije on veći saveza. Savez je bio prije njega, biće i poslije njega, on nedaje klubovima ništa, već implementira strategiju saveza. Savez je institucija koja ima svoja ovlaštenja, a koja ozbiljno krši, tumačenjem historijskih činjenica. Postavlja se pitanje hoće li mu se to dopustiti ili ne? Ne Vici, nego Savezu.
:thumbup:
Ali_G

#5666 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Ali_G »

Moramo biti svjesni da je krajnji cilj UEFA i FIFA da se izbace bilo kakve politicke poruke sa stadiona. Njih ne zanimaju presude sudova i slicno.
Samo nek nas savez sudi jednako po svim klubovima i sve 5.
Piaty

#5667 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Piaty »

Cuj to da je Nanic za neke zlocinac. Pa jebemu majku, i ja cu reci da ce Deda Mraz biti novi predsjednik Bosne i sada je to legalno misljenje, jel.

Takvim pristupima, ne da nam se nece praviti travnjak nego MI NECEMO IMATI GDJE NI IGRATI JER NECEMO IMATI DRZAVU, a konsekventno necemo ni imati faking travnjak.

Jbt ne mogu vjerovati
Dinostula

#5668 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Ali_G wrote: 30/08/2022 15:36 Moramo biti svjesni da je krajnji cilj UEFA i FIFA da se izbace bilo kakve politicke poruke sa stadiona. Njih ne zanimaju presude sudova i slicno.
To i ja pokusavam citavo vrijeme da objasnim da je sport jedno a politika nesto deseto i da joj nema mjesta na stadionu.Ima puno boljih nacina i mjesta da se oda pocast bilo kome ko je dao zivot za ovu zemlju i naravno da takve ljude ne treba nikad zaboraviti.
madesa

#5669 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by madesa »

Rutinski
sencobih

#5670 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Ali_G wrote: 30/08/2022 15:36 Moramo biti svjesni da je krajnji cilj UEFA i FIFA da se izbace bilo kakve politicke poruke sa stadiona. Njih ne zanimaju presude sudova i slicno.
za Uefu i FIFU je prihvatljive jedino dugine zastave
Logovan

#5671 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Muštuluk :mrgreen:
Sarajevo je danas uspješno registrovalo dva nova pojačanja, Abubakara Abdula Rashida i Mirzu Mustafića, koji su u prethodnim danima stigli u Sarajevo.
Registarska tablica

#5672 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Registarska tablica »

Taman da popunimo 9 igraca na klupi :D

Dobra stvar, mislim da su obojica pojacanja a ne prinove i da bi mogao jedan od njih upasti odmah u prvih 11.
vicious

#5673 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by vicious »

Dudic rece sinoc da je Mustafic valjda prosao pripreme tamo ali nije igrao utakmice i da ce mu trebati jos vremena. Abubakar je tu vec neko vrijeme i trenira s ekipom, mozda bi on mogao uletiti.
Dinostula

#5674 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Registarska tablica wrote: 31/08/2022 11:52 Taman da popunimo 9 igraca na klupi :D

Dobra stvar, mislim da su obojica pojacanja a ne prinove i da bi mogao jedan od njih upasti odmah u prvih 11.
Ocekujem da uskoro Mustafic i Varesanovic budu ta dva ofanzivna vezna a da Dzafica se vrati na krilo mada jako tesko da ce Suljicu uzeti mjesto krila.Dzafic nam igra sredinu a lik u Tuzli ubio sa golovima i asistencijama proslu sezonu na krilu.
madesa

#5675 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by madesa »

izgleda ode Vladan u Benficu. Eto i nama para 8)
Post Reply