SDA-All about

Login77777

#76676 Re: SDA-All about

Post by Login77777 »

AtillaS wrote: 28/08/2022 18:04
Prvi Sprat wrote: 28/08/2022 15:51

Naravno nema veze što bi u nekoj normalnoj državi Sebija završila na dvanaest doživotnih, jer je spajala ljude na usisivače iz Kine.
Moguće.

I da je normalna država, vlada u KS bi dala ostavke onog momenta kad je otkriveno da su se krišom vakcinisali Pfizerom u prostorijama kantona u špicu pandemije kad je narod vapio za bilo kakvim vakcinama.

Jedina vlada u svijetu koja je sebi organizovala kućnu dostavu vakcina dok ljudi okolo umiru.
Da je normalna drzava bilo bi vakcina dovoljno za sviju. Ne bi narod morao ici u SDAovu majcicu Srbiju. :thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#76677 Re: SDA-All about

Post by pici »

Lopovka seljoberska sramka, pricati o vOkcinama dok nas je piČkousti vOkcinisao a fOdilj nam nabavljao milionske usisivaČe a prva hanuma u bOšnja ih prikljuČivala na iste, dok je njiHovo usvojeno dete zahvaljivalo na sputnik mubarek olsunu.Jadno da jadnije nemre bitnut.Branioci iz švabskijeh magacina i peraČi gHuzova.Zaista ste u qurcu s mozgom.Pokvareni, pohlepni i bezobrazni.MRŠ.
AtillaS

#76678 Re: SDA-All about

Post by AtillaS »

Šuplja u količinama. Čestitam, očekivano. :thumbup:
Login77777

#76679 Re: SDA-All about

Post by Login77777 »

Hank Paldum wrote: 28/08/2022 15:17
Login77777 wrote: 28/08/2022 14:58
I ti mislis da je ovo nesto bolje od onih sto psuju sda mater i sve drugo?
Pa pročitaj u kojem je kontekstu i kakva je vrsta posta na koji sam tako odgovorio.
I ti bi na niske udarce odgovarao niskim udarcima
Ne bi jer me se ne tice. Bila SDA ili ne za tebe i mene nema posljedice. Ali za ljude koji zive pod tim smecem od stranke ima posljedice. Tako da nije bas fino tako se ljudima rugati. Jer na kraju to vise govori nesto o osobi koja za to smece glasa.
Prvi Sprat

#76680 Re: SDA-All about

Post by Prvi Sprat »

AtillaS wrote: 28/08/2022 18:24 Šuplja u količinama. Čestitam, očekivano. :thumbup:

Tako je, šuplja!

Zabij glavu u pijesak na činjenicu, da je Sebija Izetbegović direktorica KCUS, naredila da ljude spajaju na respiratore za koje se danas pouzdano zna da mogu ishodovati smrtni ishod.

Inače, Sebija Izetbegović je visokopozicionirani član stranke sda, čiji je muž i predsjednik stranke Bakir Izetbegović u javnom diskursu u više navrata branio i ženu i takozvane duple respiratore, koje je btw nabavio premijer federacije Fadil Novalić, takođe član sda. Za tu svrhu premijer je angažovao tv voditelja i uzgajivača malina Fikreta Hodžića, koji se na tv-u Allahom kleo da je sve u redu sa respiratorima i da nije marke klepio.

Tako je dečko zabij glavu u pijesak i samo glasaj, sda na svim nivoima.
Login77777

#76681 Re: SDA-All about

Post by Login77777 »

Prvi Sprat wrote: 28/08/2022 18:49
AtillaS wrote: 28/08/2022 18:24 Šuplja u količinama. Čestitam, očekivano. :thumbup:

Tako je, šuplja!

Zabij glavu u pijesak na činjenicu, da je Sebija Izetbegović direktorica KCUS, naredila da ljude spajaju na respiratore za koje se danas pouzdano zna da mogu ishodovati smrtni ishod.

Inače, Sebija Izetbegović je visokopozicionirani član stranke sda, čiji je muž i predsjednik stranke Bakir Izetbegović u javnom diskursu u više navrata branio i ženu i takozvane duple respiratore, koje je btw nabavio premijer federacije Fadil Novalić, takođe član sda. Za tu svrhu premijer je angažovao tv voditelja i uzgajivača malina Fikreta Hodžića, koji se na tv-u Allahom kleo da je sve u redu sa respiratorima i da nije marke klepio.

Tako je dečko zabij glavu u pijesak i samo glasaj, sda na svim nivoima.
Sta ga briga sto ljudi umiru. Bitno je da on ima korist od SDA.
AtillaS

#76682 Re: SDA-All about

Post by AtillaS »

Kakvo razočarenje. Nikako od šuplje se odmaći. ccc
Prpa.ba

#76683 Re: SDA-All about

Post by Prpa.ba »

palermo wrote: 28/08/2022 18:12 Ko nije sa nama taj je protiv nas.......stara, dobra
Ne bih bas bio tako ostar i rekao da je neko protiv.. pa nije ni SDA protiv, utrnula im je ispruzena ruka. Vise je razlika jesu li alternativci i slobodni mislioci za direktno ili indirektno i nevoljko primanje ispruzene utrnule ruke. :mrgreen:
Tempo
ZeModerator

#76684 Re: SDA-All about

Post by Tempo »

AtillaS wrote: 28/08/2022 19:01 Kakvo razočarenje. Nikako od šuplje se odmaći. ccc
Nek si nas bas ukorio.
relativno84

#76685 Re: SDA-All about

Post by relativno84 »

Prpa.ba wrote: 28/08/2022 12:32 Kampanja nije jos ni sluzbeno otvorena, a imamo vec dva izuzetno jaka SDA hita. Sigurno cemo imati jos solidnih ucesnika kada se aktiviraju svi resursi botovodje Salke. :thumbup:
Balkon 1/1. Susramlje.
Login77777

#76686 Re: SDA-All about

Post by Login77777 »

Pa kad ce vise taj autoput? Gdje su te ⏱?
PUT KONJIC - TARČIN

Kilometarske kolone kod Bradine zbog povratka građana s mora i izgradnje kružnog toka
Prpa.ba

#76687 Re: SDA-All about

Post by Prpa.ba »

Gdje je ta asocijacija mladih SDA da pogura radove, da se ne moramo susramljivati.
Bossona

#76688 Re: SDA-All about

Post by Bossona »

Str0nz wrote: 28/08/2022 13:02
POTRES U SDA: Na udaru Pokret za državu, u Doboju se trguje sa Srbima

Image

Članovi biračkih odbora u dobojskoj regiji ispred SDA su Stanislava Čelić, Slaviša Đedović, Mira Simić, Saša Miličević, Dijana Nikolić. Ovo otvara sumnju da pojedinci iz SDA planiraju bošnjačke glasove isporučiti vladajućem režimu. Dobro upućeni smatraju da su budžetski patriotizam i lični interesi upereni protiv Pokreta za državu u RS i da bi mu mogli nanijeti veću štetu od bilo kakve srpske politike.

Ljudi koji su devastirali i skoro uništili SDA u Doboju opet su u akciji. Samo što je ovog puta ulog puno veći. Razbija se političko jedinstvo svih probosanskih stranaka koje su svoje razlike ostavile po strani da bi spriječile završnu fazu etničkog čišćenja kroz definitivno svođenje nesrpskih predstavnika na ukrasni dekor NSRS. Čast i obraz rukovodstvo SDA u dobojskoj regiji davno je prodalo bivšem gradonačelniku Doboja i preletaču iz SDS-a u SNSD Obrenu Petroviću. SDA je svedena samo na jedan mandat u gradskoj skupštini, ali dugovi izgleda još nisu vraćeni. Posao za rodbinu u gradskoj upravi čini se traži i izdaju države koja se ovog puta brani u RS-u. Gore od toga je što lider SDA Bakir Izetbegović još nije shvatio da se izdaja hrani iz F BiH gdje se petokolonaši zbrinjavaju na dobro plaćene poslove u javnim kompanijama.

Ušuškani u BH Telecom predsjednik i potpredsjednik dobojske SDA Senahid Spahić i Ferhat Osmanbegović trebaju SNSD-u pokloniti biračke odbore svoje stranke. Time bi pokazali zahvalnost jer je prvom u gradsku upravu Doboja “zbrinuta” supruga, a drugome sin. Na tome se valjda završava bitka za održivost povratka, ko se nije snašao uvijek ima šansu da to učini u Njemačkoj.

- Imam i ja kćerku u Njemačkoj. Tačno je da sin radi u gradskoj upravi, ali tamo je primljen preko konkursa. Ne želim ja s vama razgovarati jer mi je jasno kuda vodi ova priča, uz psovku nam je rekao Osmanbegović i prekinuo vezu.

Malo više vremena Spahiću je trebalo da nam potvrdi kako je ženu zaposlio u gradsku upravu. Tvrdi da to nema veze s politikom i da priče o prodaji biračkih odbora nisu tačne.

- Kakve ima veze gdje mi radi supruga sa biračkim odborima. Mi nismo ni zaduženi za formiranje istih. Na ovaj način ne želim da dajem izjave, rekao je Spahić i također nam prekinuo vezu.

Spahić i Osmanbegović su kadrovi lojalni potpredsjedniku SDA i državnom zastupniku Adilu Osmanoviću koji je ostao “na ledu” za predstojeće izbore. Prednost u odnosu na njega u okviru Pokreta za državu iz dobojske regije data je Sevlidu Hurtiću koji se na prošlim lokalnim izborima odvojio od SDA i sa Nezavisnom listom za Doboj preuzeo primat. SDA opterećena nepotizmom potučena je do nogu i na izborima za mjesne zajednice. Nezavisni su u 70 posto Mjesnih zajednica odnijeli pobjedu. Ispred SDA koja je samo u Ševarlijama bila na nivou je i SDP koji je po rezultatu bio bolji i na lokalnim izborima.

Nezavisni su pred nove izbore postali Bh. Zeleni što simbolizira da Hurtić nije promijenio “boju”. SDA je napustio zbog neslaganja sa Osmanovićem na čije insistiranje je u Vijeće naroda RS udomljen dugogodišnji SDA-ov kadar Mihnet Okić koji je bio i ostao vjeran Obrenu Petroviću i SNSD-u. Pokušaji da se pričom o podmlađivanju stranačkog rukovodstva SDA u Doboju vrati povjerenje pala je jer se pokazalo da su ostale stare navike.

- Morate razdvojiti priču o zapošljavanju i biračke odbore. Voljeli bi mi da imamo više visokoobrazovanih ljudi koji bi mogli dobiti posao u Gradskoj upravi. Dobojska SDA je isključena iz ovog procesa i treba provjeriti da li je Sevlid Hurtić bio taj koji je sve određivao, za Patriju je rekao Adil Osmanović.

Za Hurtića to je nova podvala Osmanovića koji se kaže nikada nije pomirio da on kao dobojsko dijete u svom gradu ima veće povjerenje od njega koji se u tom gradu pojavljuje samo pred izbore.

- Poznata je izjava Osmanovića kako je bolje da ova regija nema zastupnika u NSRS nego da to budem ja. Na prošlim izborima smo to mjesto izgubili zbog unutarstranačkih previranja u SDA, a sada je panika jer jedinstvo bosanskih stranaka garantuje da će Bošnjaci iz Doboja i Teslića imati svog predstavnika u NSRS. Meni Osmanović ne može ogaditi SDA i vjerujem da ćemo uprkos opstrukcijama konačno imati novu, za ljude koji ovdje žive bolju priču, istakao je Hurtić i dodao da projekat Pokret za državu ne smije imati alternativu jer je najbolja stvar koja se u RS desila nakon rata.

U prilog Osmanoviću ne ide tvrdnja Amine Kavazović, predsjednice Regionalnog odbora Sjeverna Bosna da su imena za biračke odbore isključivo volja općinskog rukovodstva iz Doboja. Srpska imena su pravdana činjenicom da je SDA dobila članove u mjestima gdje nema Bošnjaka što će srpske partije kompenzirati gdje je SDA-u potrebnije. Kontakt osoba Amini je bio sin zamjenika predsjednika Osmanbegovića koji je zaposlen u Gradskoj upravi.

- Ja sam iz Modriče, logično je da ljudi s tog terena daju prijedloge, a zbog specifične situacije u toj regiji ja sam sve prepustila općinskoj organizaciji, istakla je Kavazović.

U razgovoru za Patriju Osmanović ne krije da je nezadovoljan jer je Hurtić nosilac liste za NSRS i što on nije nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH.

- Bio sam spreman da nosim tu priču, da se borimo, ali je mjesto dato SDP-u. Ja kao potpredsjednik SDA i njen član preko 20 godina ne zaslužujem peto mjesto i zato me nema nikako na listi, kaže Osmanović.

Osmanović je na prošlim izborima dobio mandat u Parlamentu BiH jer je bio nosilac kompenzacije. Ovog puta tamo je nosilac projekta Pokreta za državu također potpredsjednik SDA Edin Ramić. Državnu listu SNSD -a iz Doboja, pogađate, nosi Obren Petrović.

Da stvari u dobojskoj regiji ne stoje najbolje potvrdio nam je predsjednik SDA Teslić Kasim Salkić za kojeg se također sumnja da trguje sa predstavnicima vlasti, a zaposlen je u javnoj upravi Teslića.

- Postoji nezadovoljstvo ljudi jer su pozicije u Pokretu za državu dijeljene bez konsultacija s nama. Mi smo dobili pet biračkih odbora i priča da se trguje nema utemeljenja, kaže Salkić.

Njegova supruga je direktor Pedagoškog zavoda u Zenici, gdje ima dovoljno visokoobrazovanih kadrova, ali je politika SDA ključna za kadroviranje. Sve to bi trebalo zabrinuti lidera ove stranke Bakira Izetbegovića čija se bitka za Predsjedništvo BiH se nepotizmom i nezadovoljstvom stranačke baze iz Doboja potkopava.
https://nap.ba/news/97464
SDA-Srpska Državotvorna Agencija

Image
Image
Image
Spoiler
Show
Niko tada nije obratio pažnju na činjenicu da je “Islamska deklaracija” Alije Izetbegovića izdata od Beogradskog izdavača “Srpska reč”, neskrivene četničke kuće i da je tada Šešelj organizirao peticije da se puste “muslimanski intelektualci”.

Na Šešeljevu inicijativu je i veoma uticajna grupa lijevo orijentisanih evropskih filozofa iz tzv. Korčulanske škole stala u zaštitu “islamskih intelektualaca”. Tek kada je po povratku iz Geneve u jesen 1993., gdje je upravo bio potpisao Tuđman – Miloševićev plan unije “tri Bosne”, Alija Izetbegović izjavio da će muslimani dobiti državu u kojoj će sačinjavati oko 80% stanovništva, postalo je jasno o kojoj je državi riječ u “Islamskoj deklaraciji”.

Postalo je jasno da je Alija Izetbegović oduvijek želio i radio na podjeli Bosne i Hercegovine. Postalo je jasno i zašto ja Pozderac sudio, a Šešelj podržavao Izetbegovića. Razbijanje Bosne i Hercegovine radi formiranje male “muslimanske” državice, točnije rezervata, je u najboljem velikosrpskom interesu.

Da se vratimo “Sarajevskom procesu” iz 1983. U spisima tog suđenja nalaze se nepobitni dokazi da su Izetbegovića sudili borci za samostalnost BiH ili, kako on kaže, oni koji imaju “uskogruda i lokalistička gledanja” . Evo citata iz završne riječi Alije Izetbegovića od 16. kolovoza 1983. na “Sarajevskom procesu”. Citiram:

“Na kraju želim da kažem da nisam učinio nikakvu štetu Jugoslaviji. Tu štetu učinili su oni koji su inicirali ovaj proces. Uskogruda i lokalistička gledanja nanijela su već do sada krupne štete ovoj zemlji. To se dogodilo i u slučaju ovog procesa. Njega su mogli pokrenuti samo ljudi čiji horizonti ne sežu dalje od atara ovog grada.

Kada je riječ o Jugoslaviji, mogu samo reći da sam je volio kao što se voli svoja zemlja. Volio sam to ime Jugoslavija. Volio sam njen lik na karti.” – kraj citata.

Sjetimo se unitarističke, tj. velikosrpske terminologije iz onoga vremena, kada se sipalo drvlje i kamenje na “uskogruda lokalistička gledanja koja ne vide dalje od svoga atara i koja razbijaju Jugoslaviju”. Ovakvih unitarističkih parola ne bi se postidio ni Milošević.

Koliko su Alija Izetbegović i njegova grupa bili značajni u velikosrpskom projektu postaje jasno kada se sagleda koliko su se akademici Srpske akademije nauka i umetnosti trudili oko Izetbegovićeve grupe dok su ovi bili u zatvoru. Navedimo samo dva primjera te brige za “muslimanske intelektualce”, kako ih srpski akademici nazivaju.

Primjer 1. – U knjizi koju je 1987. izdao Bosanski institut (kasnije Bošnjački institut) o Sarajevskom procesu (1983.) Aliji Izetbegoviću, Džemalu Latiću, i ostalima iz njihove grupe, na stranicama 271 i 272 nalazi se cijelo pismo/peticija kojega su članovi “Srpske akademije nauka i umetnosti” (SANU) uputili Predsjedništvima SFRJ i SRBiH. Pismo (naslovljeno “Predstavka”) se sastoji od dvije stranice teksta u kojem Akademici SANU-a traže hitno pomilovanje (oslobađanje iz zatvora) svih osuđenih na Sarajevskom procesu 1983. Koliko važnu ulogu u projektu SANU-a ima Izetbegović i njegova grupa najbolje se vidi iz činjenice da je na prvom sastanku SANU-a poslije usvajanja “Memoranduma” stavljena na dnevni red “Predstavka” kojom se traži puštanje iz zatvora Izetbegovićeve grupe.

U “Predstavci” SANU-a iz 1986. godine, između ostalog se kaže, citiram:

“Ono što je učinjeno Sarajevskim procesom ne može se povući. Ali, dalje patnje i stradanja Džemala Latića mogu se odmah prekinuti. Predlažemo vam da aktom o pomilovanju odmah obustavite dalje izdržavanje kazne i pustite na slobodu Džemala Latića.

Činjenice koje smo naveli da bismo ilustrovali sudbinu Džemala Latića bacaju neotklonjivu senku na čitav Sarajevski proces i dovode u najozbiljniju sumnju opravdanost i zakonitost kažnjavanje SVIH OKRIVLJENIH. (naglasio autor) Zato vam predlažemo da pomilujete SVE OSUĐENE u Sarajevu i tako omogućite puštanje na slobodu onih koji se još uvek nalaze na izdržavanju kazne zatvora.”

U Beogradu 6. lipnja 1986. godine

Odbor za obranu slobode misli i izražavanja:

akademik Matija Bećković

akademik prof. dr. Dimitrije Bogdanović

dr. Kosta Čavoški

Dobrica Ćosić

prof. dr. Andrija Gams

dr Ivan Janković

prof. dr. Neca Jovanov

akademik prof. dr. Mihajlo Marković

akademik Dragoslav Mihajlović

Borislav Mihajlović – Mihiz

akademik prof. dr. Nikola Milošević

Tanasije Mladenović

akademik dr. Gojko Nikoliš

akademik prof. dr. Predrag Palavestra

akademik Mića Popović

akademik prof. dr. Radovan Samardžić

akademik Mladen Srbinović

akademik prof. dr. Dragoslav Srejović

akademik prof. dr. Ljubomir Tadić

U ime Odbora

Ljubomir Tadić

Kraj citata.
https://hamdocamo.wordpress.com/2014/04 ... NPJ6GYvGjo

Alija Izetbegovic-Kako sam postao predsjednik. " Ja ne snam šta se događalo iza kulisa, mene je za formalno predložio pokojni Koljević" za Predsjednika RBIH koju je protivustavno ukinuo i podijelio. Između Fikreta Abdića i presuđenog pa pred agresiju na RBIH planski puštenog Islamskog fundamentaliste Izetbegovića Što li pa da radi za njih kao i sin mu. Veći Srbi od Izetbegovića Bonsom nisu hodali, nisu nikakvi muslimani već munafici i najpodmukliji neprijatelji i velizdajnici Bosne kakve historija Bosne nije zapamtila.

palermo

#76689 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Prpa.ba wrote: 28/08/2022 19:17
palermo wrote: 28/08/2022 18:12 Ko nije sa nama taj je protiv nas.......stara, dobra
Ne bih bas bio tako ostar i rekao da je neko protiv.. pa nije ni SDA protiv, utrnula im je ispruzena ruka. Vise je razlika jesu li alternativci i slobodni mislioci za direktno ili indirektno i nevoljko primanje ispruzene utrnule ruke. :mrgreen:
:D bjež, postao si k'a ovi tvoji drugovi, ništa vas ne razumijem....sve u nekakvim šiframa

Šalu na stranu, ti znaš da, uprkos jasnim ideološkim razlikama, tebe poštujem kao forumaša....i u nekim drugim prilikama i okolnostima bi mi bilo drago izložiti moje mišljenje i čuti tvoju refleksiju, al brate si ga lipi, na ovom forumu i u ovom okruženju nešto ozbiljno napisati.....pa i ti znaš da je to smiješno... :D
Prpa.ba

#76690 Re: SDA-All about

Post by Prpa.ba »

Razumijemo se mi kolega, ali jebiga, u toku je neselektivna razmjena artiljerijske vatre pa se ponašamo u skladu sa stanjem na terenu :mrgreen:

Bice prilike za ozbiljnije analize kad kampanja udje u fotofinis, plus diskusija kad izadju rezultati i "media timovi" se razidju sa foruma.. :mrgreen:
pici

#76691 Re: SDA-All about

Post by pici »

Za one predane Allahu, stranci i budjetu.
PRIZNAO DA "NISU ČEMU"
Izetbegović o "Malina respiratorima": Nisu neka klasa i preplaćeni su, "ali i Jugo je auto"

Izetbegović je za FTV govorio i o ovim respiratorima, te je poručio "da svi rade".

“To znam iz prve ruke”, napomenuo je lider SDA, čija supruga, prof. dr. Sebija Izetbegović, se nalazi na čelu KCUS-a.

Podsjetio je kako je Institut za mjeriteljstvo utvrdio da su to respiratori namijenjeni za intenzivnu njegu, kao stacionarni i portabilni.

Vjeruje kako će, nažalost, svih 100 respiratora zbog kojih traje suđenje, "uskoro spašavati živote" i da će se ispostaviti da su plaćeni onoliko koliko su plaćeni u Srbiji, Mađarskoj...

Za tvrdnje da respiratori ne rade kazao je da su - spin.

Bolnica Nova Bila odbila koristiti “malina” respiratore
Stručnjaci iz Kanade i Velike Britanije, koji ne znaju ništa o ovoj aferi, odgovorili su na pitanje mogu li se ovi respiratori koristiti za COVID pacijente na intenzivnoj njezi.

Dr. Darren Markland, doktor intenzivne njege je kazao da su ovo osnovni respiratori i nemaju dodatne funkcije koji se koriste kada su pacijenti u teškom stanju.

"Bi li ovo koristio? Ovo bih koristio da prebacim pacijenta s jedne lokacije na drugu, ne mislim da bih ih koristio za dugoročnu ventilaciju. Mi imamo specijalne modove rada koje ovaj respirator nema. Ovo je veoma osnovni model i ima osnovne alarme", kazao je on
U dostupnom uputstvu proizvođača stoji: “For various treatment environments such as emergency room, operating theater, ambulance, patient transfer and first-aid”, što u prevodu znači da se mogu koristiti “za različita tretmanska okruženja kao što su urgentni centar, operaciona sala, ambulantna vozila, transfer pacijenata i prva pomoć".

Međutim, dodatnu pometnju kada se radi o namjeni ovih respiratora unio je i Institut za mjeriteljstvo BiH, tačnije direktor ove ustanove Zijad Džemić koji je krajem jula potpisao dokument u kojem se navodi da se “na osnovu specifikacija ovih respiratora uređaj može koristiti prvenstveno kao stacionar u prostorijama za intenzivnu njegu”.
Image
Kutije s respiratorima na deponiji

“Bog ce na Sudnjem danu, kada bude nagradzivao svoje robove, reči licemjerima: ‘Idite onima kojim ste se prikazivali, pa vidite da li če vas oni nagraditi.”
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#76692 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

AtillaS wrote: 28/08/2022 18:04
Prvi Sprat wrote: 28/08/2022 15:51

Naravno nema veze što bi u nekoj normalnoj državi Sebija završila na dvanaest doživotnih, jer je spajala ljude na usisivače iz Kine.
Moguće.

I da je normalna država, vlada u KS bi dala ostavke onog momenta kad je otkriveno da su se krišom vakcinisali Pfizerom u prostorijama kantona u špicu pandemije kad je narod vapio za bilo kakvim vakcinama.

Jedina vlada u svijetu koja je sebi organizovala kućnu dostavu vakcina dok ljudi okolo umiru.
I to je od strane njihovih glasaca prepoznato kao greska, za sta su se izvinili i drugi put ce pametnije.

Sebija & Co ce samo traziti novu varijantu kriminala.

Hocemo li poceti porediti ono sto je uporedivo ili cemo i dalje glumiti neutralnost?
pici

#76693 Re: SDA-All about

Post by pici »

Bossona wrote: 28/08/2022 20:01
Str0nz wrote: 28/08/2022 13:02

https://nap.ba/news/97464
Spoiler
Show
Image
Image
Image
Spoiler
Show
Niko tada nije obratio pažnju na činjenicu da je “Islamska deklaracija” Alije Izetbegovića izdata od Beogradskog izdavača “Srpska reč”, neskrivene četničke kuće i da je tada Šešelj organizirao peticije da se puste “muslimanski intelektualci”.

Na Šešeljevu inicijativu je i veoma uticajna grupa lijevo orijentisanih evropskih filozofa iz tzv. Korčulanske škole stala u zaštitu “islamskih intelektualaca”. Tek kada je po povratku iz Geneve u jesen 1993., gdje je upravo bio potpisao Tuđman – Miloševićev plan unije “tri Bosne”, Alija Izetbegović izjavio da će muslimani dobiti državu u kojoj će sačinjavati oko 80% stanovništva, postalo je jasno o kojoj je državi riječ u “Islamskoj deklaraciji”.

Postalo je jasno da je Alija Izetbegović oduvijek želio i radio na podjeli Bosne i Hercegovine. Postalo je jasno i zašto ja Pozderac sudio, a Šešelj podržavao Izetbegovića. Razbijanje Bosne i Hercegovine radi formiranje male “muslimanske” državice, točnije rezervata, je u najboljem velikosrpskom interesu.

Da se vratimo “Sarajevskom procesu” iz 1983. U spisima tog suđenja nalaze se nepobitni dokazi da su Izetbegovića sudili borci za samostalnost BiH ili, kako on kaže, oni koji imaju “uskogruda i lokalistička gledanja” . Evo citata iz završne riječi Alije Izetbegovića od 16. kolovoza 1983. na “Sarajevskom procesu”. Citiram:

“Na kraju želim da kažem da nisam učinio nikakvu štetu Jugoslaviji. Tu štetu učinili su oni koji su inicirali ovaj proces. Uskogruda i lokalistička gledanja nanijela su već do sada krupne štete ovoj zemlji. To se dogodilo i u slučaju ovog procesa. Njega su mogli pokrenuti samo ljudi čiji horizonti ne sežu dalje od atara ovog grada.

Kada je riječ o Jugoslaviji, mogu samo reći da sam je volio kao što se voli svoja zemlja. Volio sam to ime Jugoslavija. Volio sam njen lik na karti.” – kraj citata.

Sjetimo se unitarističke, tj. velikosrpske terminologije iz onoga vremena, kada se sipalo drvlje i kamenje na “uskogruda lokalistička gledanja koja ne vide dalje od svoga atara i koja razbijaju Jugoslaviju”. Ovakvih unitarističkih parola ne bi se postidio ni Milošević.

Koliko su Alija Izetbegović i njegova grupa bili značajni u velikosrpskom projektu postaje jasno kada se sagleda koliko su se akademici Srpske akademije nauka i umetnosti trudili oko Izetbegovićeve grupe dok su ovi bili u zatvoru. Navedimo samo dva primjera te brige za “muslimanske intelektualce”, kako ih srpski akademici nazivaju.

Primjer 1. – U knjizi koju je 1987. izdao Bosanski institut (kasnije Bošnjački institut) o Sarajevskom procesu (1983.) Aliji Izetbegoviću, Džemalu Latiću, i ostalima iz njihove grupe, na stranicama 271 i 272 nalazi se cijelo pismo/peticija kojega su članovi “Srpske akademije nauka i umetnosti” (SANU) uputili Predsjedništvima SFRJ i SRBiH. Pismo (naslovljeno “Predstavka”) se sastoji od dvije stranice teksta u kojem Akademici SANU-a traže hitno pomilovanje (oslobađanje iz zatvora) svih osuđenih na Sarajevskom procesu 1983. Koliko važnu ulogu u projektu SANU-a ima Izetbegović i njegova grupa najbolje se vidi iz činjenice da je na prvom sastanku SANU-a poslije usvajanja “Memoranduma” stavljena na dnevni red “Predstavka” kojom se traži puštanje iz zatvora Izetbegovićeve grupe.

“Ono što je učinjeno Sarajevskim procesom ne može se povući. Ali, dalje patnje i stradanja Džemala Latića mogu se odmah prekinuti. Predlažemo vam da aktom o pomilovanju odmah obustavite dalje izdržavanje kazne i pustite na slobodu Džemala Latića.

Činjenice koje smo naveli da bismo ilustrovali sudbinu Džemala Latića bacaju neotklonjivu senku na čitav Sarajevski proces i dovode u najozbiljniju sumnju opravdanost i zakonitost kažnjavanje SVIH OKRIVLJENIH. (naglasio autor) Zato vam predlažemo da pomilujete SVE OSUĐENE u Sarajevu i tako omogućite puštanje na slobodu onih koji se još uvek nalaze na izdržavanju kazne zatvora.”

akademik Matija Bećković

dr. Kosta Čavoški

Dobrica Ćosić

prof. dr. Andrija Gams

dr Ivan Janković

prof. dr. Neca Jovanov

Tanasije Mladenović

akademik Mića Popović

U ime Odbora

Ljubomir Tadić

Kraj citata.

Alija Izetbegovic-Kako sam postao predsjednik. " Ja ne snam šta se događalo iza kulisa, mene je za formalno predložio pokojni Koljević" za Predsjednika RBIH koju je protivustavno ukinuo i podijelio. Između Fikreta Abdića i presuđenog pa pred agresiju na RBIH planski puštenog Islamskog fundamentaliste Izetbegovića Što li pa da radi za njih kao i sin mu. Veći Srbi od Izetbegovića Bonsom nisu hodali, nisu nikakvi muslimani već munafici i najpodmukliji neprijatelji i velizdajnici Bosne kakve historija Bosne nije zapamtila.

palermo

#76694 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Prpa.ba wrote: 28/08/2022 20:12 Razumijemo se mi kolega, ali jebiga, u toku je neselektivna razmjena artiljerijske vatre pa se ponašamo u skladu sa stanjem na terenu :mrgreen:

Bice prilike za ozbiljnije analize kad kampanja udje u fotofinis, plus diskusija kad izadju rezultati i "media timovi" se razidju sa foruma.. :mrgreen:
:D :thumbup:
Login77777

#76695 Re: SDA-All about

Post by Login77777 »

pici wrote: 28/08/2022 20:17
Bossona wrote: 28/08/2022 20:01

Spoiler
Show
Image
Image
Image
Spoiler
Show

akademik Matija Bećković

dr. Kosta Čavoški

Dobrica Ćosić

prof. dr. Andrija Gams

dr Ivan Janković

prof. dr. Neca Jovanov

Tanasije Mladenović

akademik Mića Popović

U ime Odbora

Ljubomir Tadić

Kraj citata.

Babo mu bio SDS privjesak a on se ne odvaja od SNSDa. :izet:
Bangalore_

#76696 Re: SDA-All about

Post by Bangalore_ »

Još uvijek se Schmidt poziva na to što je Kakir Izmetbegović obečavao sa kapom i šakom. Tako je navikao da radi pa je sve išlo autopilotno - tako je se trebalo i okončati ali buka se dignula.

Ovaj se moli da Schmidt to odradi a onda prodaje šuplju kako se "bori" isto kao mitomanija o uspjesima Budalije :lol:
pici

#76697 Re: SDA-All about

Post by pici »

Ma dosta više pravljenje budalama u sarajevskoj gazi i krajiskoj zapadnoj obali.Sa bjeloglavim supom dogovorio i da šmit to nametne.Koga više ubleharite marvo zelena lopovsko izdajnička.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#76698 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

pici wrote: 28/08/2022 20:42 Ma dosta više pravljenje budalama u sarajevskoj gazi i krajiskoj zapadnoj obali.Sa bjeloglavim supom dogovorio i da šmit to nametne.Koga više ubleharite marvo zelena lopovsko izdajnička.
obojici je to jack pot pred izbore
drug_profi

#76699 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Vlada KS se vakcinisala u prostorima Vlade. Tačno i velika greška PR-a jer je trebalo iskoristiti priliku za promociju vakcinacije koja je POCELA sutradan u ZETRI.
Tako da nema price da je nekom nesto uskraceno. Vakcina je bilo za sve koji su htjeli da je prime.
i
pepermint

#76700 Re: SDA-All about

Post by pepermint »

Proklet bio ko glasa za korumpiranu,anti narodnu,anti radnichku,anti boshnjachku,anti bosansku,anti borachku anti multietnichku BiH,anti sve sda pokvarenu bandu koja nas ugushi,koja nam djecu otjera...mrzim sda i sve njene pokvare udruzene kriminalne clanove,banujte me ako sta grijesim...

Zelim dug zivot moj dragoj BiH🇧🇦
Post Reply