Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ne postoji kosarkas koji igra 30-40 minuta u utakmici, a da ne grijesi. Ni Jordan to nije uspjevao, a ne Musa. Kao sto napisah, previse mu se ser.
Bas tako ....treba stisnuti muda pa krenuti na ulaz protiv onih nabildanih zvijeri.
Ma mi kada nekoga uzmemo na zub, onda ne stajemo. Dobro, Musa doprinosi tome svojim kurcevitim mentalitetom, ali to ga motivise. Pola NBA lige izmislja neke neprijatelje, ne bi li se motivisalo dodatno. Ne branim ga inace, iznervirao me je 100 puta, ali treba ovakvoj Francuskoj ubaciti 17 poena.
I nadam se da ce Nurkic malo vise ukljuciti mozak kod ovih faulova, navukao ga je Gobert samo tako. Isti problem ima i u NBA ligi.
hrasno38 wrote: ↑27/08/2022 23:52
U biti nas su sudije yestoko zajebale ne dosudivsi u zadnjoj sekundi namjernu licnu Gobera nad Kamenjasom. Da je bilo obratno svirali bi iste sekunde. Nurkicu su svirali svaki faul a Goberu nisu najmanje 2-3 i tu je onda jos veeca pobjeda.
Bas tako ....treba stisnuti muda pa krenuti na ulaz protiv onih nabildanih zvijeri.
Ma mi kada nekoga uzmemo na zub, onda ne stajemo. Dobro, Musa doprinosi tome svojim kurcevitim mentalitetom, ali to ga motivise. Pola NBA lige izmislja neke neprijatelje, ne bi li se motivisalo dodatno. Ne branim ga inace, iznervirao me je 100 puta, ali treba ovakvoj Francuskoj ubaciti 17 poena.
I nadam se da ce Nurkic malo vise ukljuciti mozak kod ovih faulova, navukao ga je Gobert samo tako. Isti problem ima i u NBA ligi.
Nije tu kriv Nurkic nego Beciragic jer je trebao tada da ubaci pod kos sva tri centra i da Kamenjasa i Halilovica spusti na Gobera posto Jusuf ima 4 licne. Ali dobro ne postoji ni idealan trener ni idealan igrac
hrasno38 wrote: ↑27/08/2022 23:54
Fantasticni Lazic i emocionalno sjebani Firic. Zna Firic koliko je ova pobjeda velika jer je u jednoj takvoj i sam ucestvovao protiv Hrvatske.
Nije tu kriv Nurkic nego Beciragic jer je trebao tada da ubaci pod kos sva tri centra i da Kamenjasa i Halilovica spusti na Gobera posto Jusuf ima 4 licne. Ali dobro ne postoji ni idealan trener ni idealan igrac
Jebiga, onda brzim protokom lopte ostavljas potencijalno slobodnog covjeka kod njih. Mislim, to je sta bi bilo - kad' bi bilo, ne znamo...
Generalno ja Nurkicu ovo zamjeram, skoro svaki put me kada gledam njegove NBA utakmice iznervira zbog ovakvih faulova. A pratim ga od Cedevite. Nevjerovatna je njegova margina napretka. Zastrasujuca fizicka dominacija.
Fantasticni Lazic i emocionalno sjebani Firic. Zna Firic koliko je ova pobjeda velika jer je u jednoj takvoj i sam ucestvovao protiv Hrvatske.
U dvije, u Sarajevu i Splitu.
Eh ta u Splitu i majstor Neno Markovic... Gledao sam taj snimak stotine puta. Istu noc su dosli u Sarajevo i oko ponoci je bila kolona auta od Ilidze kroz grad. Nevjerovatan nacionalni ponos, tada je BiH bas izgledala ambiciozno mjesto za zivjeti...
U dvije, u Sarajevu i Splitu.
Da u pravu si. ja mislim da ce im se na evropskom pridruziti i Neno Markovic.
_Reds_ wrote: ↑27/08/2022 23:47
U drugoj kad su izasli Nurkic, Musa i Robertson krenuo je totalni raspad, koji je tesko bilo zaustaviti,
Ne znam, šta je Adis zamislio, ali ne ide da tri najbolja igrača budu na klupi u isto vrijeme.
A Maharadza je dezurni pljuvač, ima li šta na forumu da on nije popljuvao. To je jedan od onih sto do podne ne mogu sebe, a popodne druge.
Vjerovatno je mislio da je +15 velika prednost, ali se pokazalo da smo bez ove trojice na terenu ekipa na nivou ABA2 lige. Nije problem u rotaciji, nego u pravom tajmingu i to je nešto što se mora popraviti na Eurobasketu.
ali sam oplako odma iza ovoga kad je krenuo napad francuza, na nasoj su polovini kad odjednom u kadar ulijece nurkic leteci tek se iz drugog kadra vidjelo guranje sa francuzom
Ovo je historijski podvig definitivno. Čisto iz razloga što ja koliko znam da BiH nikada nije Francusku dobila ni u jednom ekipnom sportu, a kamoli tek u tako bitnom segmentu kao što je muška seniorska košarkaška reprezentacija. Sve i da se ne kvalifikujemo na SP, makar imamo to da smo jednom pobijedili Francusku.
Dalje, Nurkić večeras još jednom pokazao kako je sidro i u napadu i u odbrani. Strpao Goberta u džep defanzivno, a uvalio mu 21 ofanzivno, igračina. Tačno se osjeti pad u igri svaki put kada izađe. Jednostavno je za tri klase iznad svih, a onda ga slijede Musa i Roberson i tu i tamo Muki. To je naš nukleus, momci u koje se može pouzdati. Svi ostali su nekonzistentni, iako im svima dugujem ogromne čestitke za večerašnje majstorske nastupe, svima osim Atiću.
Kad smo već kod njega, mi smo večeras igrali protiv Francuske, sudija i protiv Atića. Suđenje je stvarno blatantno bilo i nimalo konzistentno i ravnopravno. Dalje, Atić je sam samcat razlog zašto nismo završili sve u regulaciji. Za tri uzastopna uspješna francuska napada je direktni krivac bio za 8 ili 9 primljenih poena. Prvo je ispao na totalno nelogičnom pokušaju krađe lopte, sljedeću mu je Fournier uvalio trojku, a tu negdje je imao i izgubljenu loptu.
canvra888 wrote: ↑28/08/2022 00:19
Ovo je historijski podvig definitivno. Čisto iz razloga što ja koliko znam da BiH nikada nije Francusku dobila ni u jednom ekipnom sportu, a kamoli tek u tako bitnom segmentu kao što je muška seniorska košarkaška reprezentacija. Sve i da se ne kvalifikujemo na SP, makar imamo to da smo jednom pobijedili Francusku.
Dalje, Nurkić večeras još jednom pokazao kako je sidro i u napadu i u odbrani. Strpao Goberta u džep defanzivno, a uvalio mu 21 ofanzivno, igračina. Tačno se osjeti pad u igri svaki put kada izađe. Jednostavno je za tri klase iznad svih, a onda ga slijede Musa i Roberson i tu i tamo Muki. To je naš nukleus, momci u koje se može pouzdati. Svi ostali su nekonzistentni, iako im svima dugujem ogromne čestitke za večerašnje majstorske nastupe, svima osim Atiću.
Kad smo već kod njega, mi smo večeras igrali protiv Francuske, sudija i protiv Atića. Suđenje je stvarno blatantno bilo i nimalo konzistentno i ravnopravno. Dalje, Atić je sam samcat razlog zašto nismo završili sve u regulaciji. Za tri uzastopna uspješna francuska napada je direktni krivac bio za 8 ili 9 primljenih poena. Prvo je ispao na totalno nelogičnom pokušaju krađe lopte, sljedeću mu je Fournier uvalio trojku, a tu negdje je imao i izgubljenu loptu.
Sve u svemu, BRAVO MOMCI za večerašnji nastup.
Veceras je KAMENJAS da si ti ziv i zdrav bio igrac odluke i odigrao rolu kao najjaci euroligaski igrac
Dobio je zeleno svjetlo od FIBE u maju još i najavljen je za Eurobasket .
Nema ništa od toga, samo kao naturalizovan igrač. Da bi nastupao kao nenaturalizovan, moralo se predati za državljanstvo prije 16te godine. Davno prošao voz.
canvra888 wrote: ↑28/08/2022 00:19
Sve u svemu, BRAVO MOMCI za večerašnji nastup.
Veceras je KAMENJAS da si ti ziv i zdrav bio igrac odluke i odigrao rolu kao najjaci euroligaski igrac
Uz dužno poštovanje Kamenjašu na večerašnjoj sjajnoj partiji, nas nigdje bez Nurkića ne bi bilo. Bez dileme igrač utakmice i po statistici i po ličnom utisku.
Dobio je zeleno svjetlo od FIBE u maju još i najavljen je za Eurobasket .
Nema ništa od toga, samo kao naturalizovan igrač. Da bi nastupao kao nenaturalizovan, moralo se predati za državljanstvo prije 16te godine. Davno prošao voz.
Ma kakav Garza jos uvijek ima zvjezdicu i vodi se kao naturalizovani igrac kao i Alibegovic
Btw jeste li svjesni da je Atić večeras bio sa najvećim negativnim plus minusom (-20) u našoj ekipi? Nemam stvarno ništa lično protiv momka, ali ja se ne sjećam njegove zadnje dobre, ne solidne, utakmice za reprezentaciju. Mislim da bi njegove minute bolje iskoristili drugi igrači.
Last edited by canvra888 on 28/08/2022 02:47, edited 1 time in total.