Ako je prosjek vreca dnevno to je 200 vreca,odnosno 3 tone.
Ako nije vrhunska izolacija,mozda vreca dnevno ne bude dovoljno
Moderator: anex
Ma sestra danas kupila ovu peć. Ali oni su vani, tako da će grijati najduže mjesec dana kada dođu u Bosnu.
Hvala na opsaki,a i evo da kažem svoje iskustvo sa Drvosječinim peletom.stetoskop wrote: ↑25/08/2022 14:58 Pita čovjek za iskustva, a ne cijenu. Kod drugih je 660, a pelet crn ko Arap.
Trenutno što sam zvao i imaju:
Kemoprom 660 KM, pelet Jelika d.o.o.
Muzuri: 660 Pelet Dolovi Sokolac
Drvosječa 730 ne znam kakav je, sutra idem pogledati.
Sve ove cijene, u ponedjeljak su bile niže.
Samo što sam izbirljiv, za tri dana puno izgubio.
“Sada čekamo da nam bude dozvoljeno da izvozimo i tu ostvarimo profit. I nama su cilj domaći kupci i moramo da radimo na tome da našim ljudima obezbjedimo pelet po pristupačnim cijenama. Tona peleta je u Italiji oko 700 evra po paleti i vi vidite koliki su to gubici za naše proizvođače koji trenutno ne mogu izvoziti”, zaključio je Ivanović.stetoskop wrote: ↑25/08/2022 20:51 Meni to izgleda kao dogovor da podmire što prije koliko mogu stanovništvo u RS. Obustavit će prodaju prema dobavljačima iz Federacije i ako zadovolje stanovništvo u entitetu rs, ide ukidanje zabrane izvoza. Eto to su dogovorili.
Dakle cilj im je podmirivati entitet i višak za izvoz, a ne dobavljačima u Federaciji.
https://www.banjaluka.com/aktuelno/bih/ ... -plus-pdv/
Poslije 02.10. ode sve u pm, a ovdje je život postao lutrija.
Jesi siguran da ce biti struje kad dodje zima?
Cijena ce ici gore i za struju, ako ne ove, naredne zime. Sigurno ce se ici na povecanje cijene i te "vrste grijanja".
Može i kao osnovno, al' bolje svakako kao dodatno.
Da,.. trebaju ti bar dva invertera za stan od 80 m2 koja na sat troše minimalno 2,5 KWh, pa ako rade 20 sati dnevno stignes do 50 KWh, odnosno 1500 mjesečno sto je oko 200 do 250 KM.