Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ovi su sad opasniji, i sad kad se izbace pojedine trke, teško da će ih nekad opet vratiti...
Ma da, i meni bi bilo zao. Postoji nesto u sta se ne dira.
I nije samo da pljujemo po novim stazama, a obozavamo stare, meni je recimo Baku premocna staza, a Melburn i Montreal (koji je skoro pa klasik) nikad nisam nesto aman gotivio.
Da, Baku je prestrašns staza, uvijek inzeresantna. Ali evo primjer hungaroringa, nekako staza koja pored Monaka spada u red sporijih, ali opet zna biti izuzetno interesantna, i meni je nekad bolje gledati nju nego Miami, Džedu, Singapore, Sochi, Barcelonu, paul ricard..pa i još neke, i bilo bi mi pravo žao kad bi takve staze ispušile foru..zbog nekih prinčevskih, kraljevskih, šejkovih staza...
Ova VN Belgije bit će uzbudljiva:
i vodeći u svjetskom prvenstvu Max Verstappen i njegov prvi progonitelj Charles Leclerc moraju započeti utrku u Spau u nedjelju nakon što su zamijenjene razne komponente motora, sa začelja!
U međuvremenu, šef momčadi Christian Horner objašnjava zašto Red Bull uzima kaznu u Belgiji: "Strateški smo gledali na kalendar, jer bi uskoro ,s motorom, "postalo tijesno":
U Monzi je teže prestizati nego na ovoj stazi, Singapur i Japan u svakom slučaju, zato to radimo ovdje."
Kandidatima za Svjetsko prvenstvo koji su gurnuti nazad pomaže činjenica da drugi vozači,
poput Landa Norrisa, Estebana Ocona, Valtterija Bottasa i Micka Schumachera,
također dobivaju kazne za motor i, ovisno o slijedu kvalifikacija, najvjerojatnije će startati iza njih :
umjesto 20. mjesta, Verstappenova utrka za sustizanje mogla bi započeti na 15. mjestu !
Jos nije zvanicno potvrdjeno, al SPA ostaje i u 2023. Izgleda da ce ovo Max izdominirati... Mercedes me negativno iznenadio, ocekivao sam vise od njih i imali su finu priliku, mada vjerujem da ce sutra Lewis izvuci maksimlno. Ferrari...