SDP

costacurta

#68851 Re: SDP

Post by costacurta »

Bećirević D. večeras u Tz.....kae šetnja Z građanima
U sadržajnom i prijateljskom dijalogu sa sugrađanima Bećirović je, između ostalog, poručio:“Vrijeme je da se posvetimo rješavanju životnih problema građana, a ne da kreiramo novo svađe i podjele u državi. Umjesto lažnih prebrojavanja i bježanja od životnih pitanja moramo se posvetiti rješavanju saobraćajne deblokade Tuzlanskog kantona. To podrazumijeva, između ostalog, dovršenje dionice autoputa (Y kraka), dionica Zenica – Zavidovići – Banovići – Tuzla; početak gradnje autoputa Tuzla – Brčko – Orašje i završetak projekta za izgradnju brze ceste Tuzla – Gračanica – Doboj, poručio je Bećirović u Tuzli
Jest da je kelja seljak ali za člana predsjedništva ću glassti u svakom slučaju za njega, samo ima li neko iz SDPa da mu kaže da ohane malo sa ovim glupostima. Ko Bakir nešto šeta i obilazi, sta je svrha ovog laprdanja? :roll:
drug_profi

#68852 Re: SDP

Post by drug_profi »

Control panel wrote: 20/08/2022 23:24 Halo lik se stalno tako oblaci. Citaj. Nije ovo prvi put, neradni da pa hajde. Ali eto sdp, a ti si sretan i zadovoljan s njim, i imas ogromnu cast braniti lik i djelo doticnog.
Aferim.
Malo sam razocaran da ste spali na kritiku SDP kroz kritiku odjevanja direktora neke agencije.
SDP ima hiljadu mana, pocev od Šefa, i ostataka crvene SDA, pa do evo nekih ministara koji slabo rade.

Ali vi se uhvatili sfere koja maltene spada u privatni zivot.
Bravo.

Ti ces kako kazes, apstinirat. Tvoj izbor, a moje je pravo da ti kazem da ti je izbor glup.

Lik i djelo doticnog ne branim, vec branim pravo da se svako od nas oblaci kako hoce i da mu se to ne zamjera.
Kroz odjecu i imidz necu cijeniti nicije kvalitete. Samo kroz djela.
Lika ne znam i mozda je najgori na svijetu, ali mu je outfit ok.
tramvajtrojka

#68853 Re: SDP

Post by tramvajtrojka »

drug_profi wrote: 21/08/2022 00:23
Control panel wrote: 20/08/2022 23:24 Halo lik se stalno tako oblaci. Citaj. Nije ovo prvi put, neradni da pa hajde. Ali eto sdp, a ti si sretan i zadovoljan s njim, i imas ogromnu cast braniti lik i djelo doticnog.
Aferim.
Malo sam razocaran da ste spali na kritiku SDP kroz kritiku odjevanja direktora neke agencije.
SDP ima hiljadu mana, pocev od Šefa, i ostataka crvene SDA, pa do evo nekih ministara koji slabo rade.

Bravo.

Ti ces kako kazes, apstinirat. Tvoj izbor, a moje je pravo da ti kazem da ti je izbor glup.

Lik i djelo doticnog ne branim, vec branim pravo da se svako od nas oblaci kako hoce i da mu se to ne zamjera.
ma pusti papci samo znaju komentarisati neciji izgled fadil i bakir spavaju u odijelu pa jesu li nam sta dobro donijeli :run: :run: , momak okay obucen ispracao lika jutros na rani let sta je trebao u kravati i pantalonama na peglu biti sa dj-om , dobra mu je maja od revolta al molimao je bolji ipak :thumbup: :mrgreen:
putokaz1

#68854 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Aferim.

Bravo.

Moramo apstinirat kad SDP brani stranka ciji je pred....VLASNIK na crnoj listi SADa,ako SDP pobjedi Elzina mijenja Sebiju
costacurta

#68855 Re: SDP

Post by costacurta »

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović je na današnjoj konferenciji za medije kazao kako govori u ime građana Federacije.

“Vlada FBiH dijelila je 30 miliona za projekte infrastrukture. Odredili su komisiju i vrlo visoke kriterije. Ako je gradonačelnik SDA dobijena su sredstva, a ako nije, uslijedila je diskriminacija.
Pazi šta odgovara Fadil:
u potpunosti su neistinite i neutemeljene, te prevashodno zlonamjerne, iznesene tvrdnje pojedinih političkih subjekata i njihovih predstavnika, koji odobrena sredstva za projekte u općinama i gradovima mjere po političkim kriterijima i  broju stanovnika, iako broj stanovnika nije uopće bio kriterij nego isključivo kvalitet dostavljenih projekata na javni poziv.
Daj nam Jasmine projekte koje ste poslali da vidimo kako izgledaju a koji pak nisu zadovoljili Fadilove kriterije. Nek Asija isprinta ti predoči javnosti i demantiraj tako ovog seoskog varalicu Novalića.
Simple as That.
Spit_fire

#68856 Re: SDP

Post by Spit_fire »

GandalfSivi wrote: 20/08/2022 22:04
Prpa.ba wrote: 20/08/2022 21:58 Kao neko ko poznaje lokalne politike, mogu potvrditi da labud govori istinu. Kad se gleda makro plan ispadne SDP najveca opoziciona stranka, ali to iskljucivo zahvaljujuci inerciji i naslijedjenom brendu, a ne metastaziranim lokalnim "kapitalcima".
Sve to stoji, ali neka se labudan zapita je li do njega koji sa brojenjem krvnih zrnaca definitivno nije dospio na lijevu stranu, ili je do nekoga drugoga…

Nismo ba na forumu od jucer… Garant je i u socijaldemokratiji ugrozen kao i u svemu drugome…
Kao neko ko je bio u SDP od 2010. do 2018. ..doduse nisam se nikad isclanio mozda sam i sad :D Mogu rec da SDP bar ovaj sarajevski ima prije svega kadrovski problem..

1.Nemaju kvalitentih ljudi
2.Ono i sto imaju stavlja se po strani jer se liste pozicije kroje na jaranskoj osnovi,
3.Najvazniji problem svi su tu manje vise ne bil se uhljebili. Furaju kao mlade ljude koji tu dodju ne bil se gdje uvalili..nikad necu zaboravit kad je sestorka dobila izbore i jedan clan sav dican kaze "E dosta vise SDA bagre sad cemo mi u mjmistarva" onda kad je izvisio eno ga sad pljuje i SDP po fb vidim :D Da ne bude zabune izvisio je jer je bilo "precih"..ja nisam nikad nista trazio od njih tu sam bio pa hajmo rec ideoloski, al jednostavno kad sam vidio da ti dovedu neku trebu sklj odnekud koja je jaranica od neicje zene i sutra ti ta vedri i oblaci i ima prioritet nad mladim i obrazovnim..reko sam dosta.

Da ne bude suplja, znam dvoje mladjih ljudi koji su bili na doktorskim studijima a strnka im nije dala ni pripravnici, zato su uredno zaposlili na ugovor o radu ili prkpravnicki jedno 30 podobnih sa SSS ili sa nakim dipolomama iz Travnika..Kad su dobili ministarstva u KS svi savjetnici, zamjenici, sekretarice ovi oni su bili iskljucvo birani po jaranskoj osnovi...iskreno popi.sam se ja u njihove promjene

I ove izbore moj glas ce dobit ljudi iz SDP al stranka vise tesko ikad...ublehasi obicni koji hoce da se okoriste i nista vise

Sto se labuda tice, sve o njemu je receno na drugim temama a najvise o njemu je rekao upravo on
drug_profi

#68857 Re: SDP

Post by drug_profi »

Moze labud sta lanut i iz revolta.
Nije bas med i mlijeko među Bosnjacima biti anamo onaj.

Najgore je sto se to negira.

Da se razumijemo, jebe mi se kako je u Širokom, Bjeljini itd...
Hajmo prvo svoju avliju sredit.

Postalo je normalno i u javnosti pljuvati po nebosnjacima i lijepiti etikete.
Da ne nabrajam slucajeve. Znate ih svi sa twitera i medija. Bljuvotine se pisu o ljudima koji su casni građani BiH, samo jer su protiv SDA i jos uz to nemuslimani.
E onda je među ljudima 10x gore kad su u javnosti takve eskapada prosle sa malo koprcanja građanskih stranka.
Niko sa pozicije se nije oglasavao. Ni IZ, ni SDA...
Dodik uziva, Dragance uziva. Sve sto nije bilo istina sad posta je istina.
putokaz1

#68858 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Janjicar wrote: 23/08/2022 18:06
putokaz1 wrote: 23/08/2022 17:55
Ja stavljam 1.70 na Denisa,1.90 na Bakira 20.00 i vise na Mirsada
Da nije Elzina u timu crvenih, kvota na Denisa bi pala na 1.40.
Da slazem se
NediM17

#68859 Re: SDP

Post by NediM17 »

El bake im namiguje opasno, nudi im se, nadam se da se nece prodati k'o 2010-2014.
doktor78

#68860 Re: SDP

Post by doktor78 »

NediM17 wrote: 24/08/2022 18:34 El bake im namiguje opasno, nudi im se, nadam se da se nece prodati k'o 2010-2014.
Time bi zabili zadnji čavao u sanduk socijaldemokratije na ovim prostorima.
Eno Baketu tradicionalni koalicioni partneri DF, Socijaldemokrati, pa nek s njima koalira.
DonieBrasco

#68861 Re: SDP

Post by DonieBrasco »

Image

Ovako ce i Nermin kad osvane na nekoj poziciji i ugodnoj fotelji.

Kao sto Komsic nije odolio parama nece mnogi drugi na zalost, j'ebe im se za drzavu i narod, imaju para da zive gdje god hoce na ovoj planeti.
NediM17

#68862 Re: SDP

Post by NediM17 »

Pa bake kaze da su oni veci socijaldemokrati od ovih nominalnih. :run:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#68863 Re: SDP

Post by Truba »

Niksica ce morati tenkom istjerivat iz partije
Kad sam nije dao ostavku nakon blamaze u srebrenici
Ali vidim da je to vec zaboravljeno
drug_profi

#68864 Re: SDP

Post by drug_profi »

Black swan wrote: 24/08/2022 20:07 Niksica ce morati tenkom istjerivat iz partije
Kad sam nije dao ostavku nakon blamaze u srebrenici
Ali vidim da je to vec zaboravljeno
Ih da je samo to.
Realno je potkapacitiran i okrenut vise svojim interesima. Daleko od karaktera kakvog bi zeljeli i smatrali liderom.
sinuhe

#68865 Re: SDP

Post by sinuhe »

Ideoloski slaba partija ako ne kontrolisu sindikate tako da i SDA moze reci da je socijaldemokratska stranka.
Ili su mozda moderni socijaldemokrati tipa Tony Blaira, Gerharda Schrödera sto opet nema veze sa socijaldemokratijom.
Truba

#68866 Re: SDP

Post by Truba »

propo projekt

vidimo po mnoštvu lijevih stranaka koje možda i bolje stoje loko...ali neka nostalgija vuče
dr_Evil

#68867 Re: SDP

Post by dr_Evil »

Black swan wrote: 25/08/2022 09:06 propo projekt

vidimo po mnoštvu lijevih stranaka koje možda i bolje stoje loko...ali neka nostalgija vuče
Kukica(slavka) za predsjednika SDP-a. Mislim da je jaci od Niksica i intelektualno, a i duhom.
Truba

#68868 Re: SDP

Post by Truba »

nek članstvo izabere predsjednika
eto im tamo
dr_Evil

#68869 Re: SDP

Post by dr_Evil »

Pa kud ces tako, prvo kazes ne valja, a onda kazes ko je dobar potencijalni.
Škobo Habu

#68870 Re: SDP

Post by Škobo Habu »

sinuhe wrote: 25/08/2022 06:54 Ideoloski slaba partija ako ne kontrolisu sindikate tako da i SDA moze reci da je socijaldemokratska stranka.
Ili su mozda moderni socijaldemokrati tipa Tony Blaira, Gerharda Schrödera sto opet nema veze sa socijaldemokratijom.
Kakve sindikate?

Mi nemamo 30 godina već sindikate, u smislu kapaciteta i jasno artikulisanih zahtjeva.

I dok su bila na strani SDP-a, to je bio socijalistički kič mentalitet.
Truba

#68871 Re: SDP

Post by Truba »

dr_Evil wrote: 25/08/2022 09:12 Pa kud ces tako, prvo kazes ne valja, a onda kazes ko je dobar potencijalni.
dijasporac šta baljezgaš?
babanovac

#68872 Re: SDP

Post by babanovac »

putokaz1 wrote: 23/08/2022 00:15

Bravo.

Moramo apstinirat kad SDP brani stranka ciji je pred....VLASNIK na crnoj listi SADa,ako SDP pobjedi Elzina mijenja Sebiju
Elzina mijenja Biseru Turkovic. She will bark like the dog!
drug_profi

#68873 Re: SDP

Post by drug_profi »

dr_Evil wrote: 25/08/2022 09:09
Black swan wrote: 25/08/2022 09:06 propo projekt

Kukica(slavka) za predsjednika SDP-a. Mislim da je jaci od Niksica i intelektualno, a i duhom.
Ovo je interesantna ideja
dr_Evil

#68874 Re: SDP

Post by dr_Evil »

Black swan wrote: 25/08/2022 09:13
dr_Evil wrote: 25/08/2022 09:12 Pa kud ces tako, prvo kazes ne valja, a onda kazes ko je dobar potencijalni.
dijasporac šta baljezgaš?
Just saying :) svaka napola.
dr_Evil

#68875 Re: SDP

Post by dr_Evil »

drug_profi wrote: 25/08/2022 09:33
dr_Evil wrote: 25/08/2022 09:09

Ovo je interesantna ideja
Vakat je da imamo nekog drugog osim Bosnje da vodi SDP. Do sad samo je silazna putanja, malo promijenit red je.

Posteno da ima kakva intelektualna gromada i covjek kao sto je bio rahmetli Nijaz pa da imas uz koga stati valjalo bi. Ovo sve inteligencije kao i ja, a hoce da bude sef. Evo sam sebe uvrijedih, ajd nema veze, jos ce me banovat sto sam sebe vrijedjam :D

:sax: :sax:
Post Reply