Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dimu1927 wrote: ↑24/08/2022 18:15
bio bi i ono fin rat da su komsije tako uljudno pitale borimo li se "za aliju" ili ne, pa ove sto bi preskocili turu postedili klanja i kopanja u masovne grobnice
Ko nije htio da se bori, trebao je znati da treba da se skloni.
Stvar je licna.
Izdajnici mene nece voditi. Nisam bio dovoljno pametan tada, sada jesam.
lajkujMe wrote: ↑24/08/2022 18:59
Najzanimljivi dio meni, laser guided rockets.... Jel moguce da su Migove ili SU25 preradili da mogu nositi Lasersku municiju za NATO avione?
Koliko ja znam, laserom cilj oznacavaju trupe na zemlji, a avion samo registruje taj tag, prenosi informaciju raketi da ga prati i lansira je.
Ako su AGM-88 povezali, tj ako je cijeli BUS instaliran, onda to nije problem vise.
HarTar wrote: ↑24/08/2022 20:53Ruski bomarderi gađali željeznički cvor u Dnipro oblasti, uništen voz. Ukrajinska strana tvrdi da su unutra bili civili...
Bossona, da zaključimo, trebalo je samo ići lagano na međunarodnu arbitražu a svi su argumenti bili na našoj strani. Hvala što si iskopao linkove, ja nebih imao volje ni živaca za to a i na odmoru sam. Lp
orbita12 wrote: ↑23/08/2022 10:43
stvarno je skandalozno da klix ne moze da rijesi pitanje ruske propagande u komentarima na portalu, skoro svaka vijest gdje se spominje ukrajina popracena je komentarima pro ruskih botova , gdje oni pokusavaju izjednaciti zapad sa rusijom u smislu kao eto amerika nije nista bolja od rusije sto se tice samog zla
I više nego skandalozno.
Sram i stid da bude portal moderaciju, evo opet apelujem na iste da se dozovu, urazume i konačno počnu rješavati pitanje rusko-putinske propagande na portalu!
zilog wrote: ↑24/08/2022 23:41Odgovor na pitanje, zasto su Ukrajinci na sav glas (kontraintuitivno), najavljivali veliku kontraofanzivu na Herson (koja se nije desila, jos)?
Ja sam o tome pisao 26.7.
Mišljenja sam da je navodna Ukrajinska ofanziva na jugu patka za Ruse.
Ustvari, poluofanziva da se Rusi razvuku i da malo igraju kako UA hoće.
Cilj je onesposobiti što više Rusa tako što će se ovi dovuć pojačanja na jug i preći Dnjepar i tu ostati kada UA sruši mostove.
To je možda jedan od primarnih planova UA?
Ko je prešao rijeku tu će i ostati jer UA hoće ponoviti uspjeh sa Bilohorvikom gdje su masakrirali ruski prelaz preko rijeke. To je možda neki plan?
Rusi naravno nisu budale pa će biti oprezni.
E sad dolazimo do obavještajnog sektora koji bi taj naum UA trebao odraditi kako treba i pokušati prikazati kako je Ukrajinska "ofanziva" propala i da su razbijeni i tako navući što više rusa preko rijeke koji bi "osokoljeni" takvim razvojem situacije krenuli u kontru.
Da bi UA mogla odraditi kako treba takvu složenu operaciju (prikaz lažne slabosti, propast ofanzive i povlačenja) mora biti sigurna da taj plan neće procuriti rusima) i možda je to bila svrha svih ovih smjena u obavještajnom i vojnom vrhu koje slušamo zadnjih dana?
Ukrajinci ako uspiju prodati taj lažnjak(nemoći) imaju samo dilemu koliko rusa pustiti da pređu Dnjepar kojih mogu uništiti?
Možda UA želi da napravi vodoKotlić, ko zna!?
To su naravno neka moja razmišljanja ili želja mogućeg razvoja situacije.
Nadam se da ću biti u pravu inače ide isprika @Madneru