Znam da ne volis, ali ponekad podjelis misljenje, poput ovog;zateznistub wrote: ↑23/08/2022 14:25Ne volim pisati po ovakvim temama jer ko biva moraš zauzeti stranu... Ne možeš imati svoj stav i mišljenje..
Ali glede klasične agresije jedne zemlje na drugu, nit je fašizam, a bgm nit antifašizam. Šuplja do bola...
Slagao se ja sa tobom, ili ne, to je tvoje misljenje i imas pravo na njega. Problem nastaje tek kada ne zelis vidjeti ocigledno, pa tako i FASIZAM u Rusiji. Jedino sto ostaje, kako bih te pokusao uvjeriti, je da postavimo definiciju fasizma, sa recimo Merriam-Webster i redom provjerimo, da li se uklapa?zateznistub wrote: ↑16/06/2022 10:23 Ne volim pametovati oko stvari koje ne znam dobro. Ali ono što znam je to da će rat u Ukrajini završiti podjelom iste. Svjetske sile ne znaju ili ne žele da znaju drugačije. Koreja, Etiopija i Eritreja, BiH....slučajeva koliko hoćeš
https://www.merriam-webster.com/dictionary/fascism
a political philosophy, movement, or regime (such as that of the Fascisti) that exalts nation and often race above the individual check
and that stands for a centralized autocratic government headed by a dictatorial leader, check
severe economic and social regimentation, check
and forcible suppression of opposition check
Slazes li se, ili treba neka druga definicija fasizma? Treba li elaborirati neku od stavki?
Sama agresija nije fasizam, ali agresija fasistizkog rezima, je fasisticka agresija.