Ukrajina
-
mishic
#107051 Re: Ukrajina
Opredjeljenje je vrlo jednostavno: FŠIZAM i ANTIFAŠIZAM!
Treća opcija ne postoji!
Treća opcija ne postoji!
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
- madner
#107053 Re: Ukrajina
Nije samo to pitanje, ovdje izgleda stvarno vjeruju da ratuju protiv Orki a ne sile koja isto ima mogucnosti adaptacije.Haris.ba wrote: ↑23/08/2022 13:35Kad je krenula ruska agresija na Ukrainu baratali smo sa vremenskih periodom do rasputice i jedina je rasprava bila Ukraina do Dnjepra ili neJma Ukraine. Nakon pokazanih uspjeha Rusije i očiglednog nesrazmjera očekivanja i realnosti ruske vojne snage - pitanje je samo da li će Ukraina dobiti dovoljno naoružanja. Ako dobije dovoljno naoružanja za ofanzivu - gdje ruska vojska može? Samo u grob ili nazad.
Februaru je najveci saveznik UA bilo neznanje Ruskog vrha o svojoj vojsci. Da su znali koliko su losi, mogli su ostvariti ogranicene ciljeve. Danas razumiju.
-
Dimu1927
- apsidejzi
#107055 Re: Ukrajina
Nazalost da. Vec danas je struja u Evropi dostigla nevjerovatnih 2KM/kwh. Ko potrosi 2000kwh mjesecno (a zimi je ovo realno za ocekivati ako koristis neki oblik elektricnog grijanja - sto je alternativa ruskom gasu) onda ce ti mjesecni racun doci lijepih 4.000km. Putin upravo na ovo racuna. Visoke cijene struje koje ce natjerati evropske lidere na pregovore i kompromise.
Zima se blizi, bice jebeno skupo, ali istovremeno ruse mnogo kosta dok zima ne dodje, a ukrajincima je najgore. Oni placaju svojim zivotima. No to nikoga nije briga jer svako brine za svoj habitat. Mislim da Putin ovako zamislja razmisljanje jednog prosjecnog evropljanina: "Ako ja moram platiti 4000km struju za jedan mjesec, jebo svu poginulu ukrajinsku djecu. Daj rusima sta zele i idemo dalje." Ja mislim da se tu zeznuo al ostaje da se vidi.
Last edited by apsidejzi on 23/08/2022 14:25, edited 1 time in total.
- zateznistub
#107056 Re: Ukrajina
Ne volim pisati po ovakvim temama jer ko biva moraš zauzeti stranu... Ne možeš imati svoj stav i mišljenje..
Ali glede klasične agresije jedne zemlje na drugu, nit je fašizam, a bgm nit antifašizam. Šuplja do bola...
- apsidejzi
#107057 Re: Ukrajina
Moras zauzeti stranu jer ce u suprotnom strana zauzeti tebe i nece te pitati sta volis il ne volis. Ako meni ne vjerujes, pitaj one zbunjene bosnjake po Bijeljini u martu/aprilu 1992-e i pitaj ukrajince sto su 25. februara krenuli na posao kao da to nije njihov rat (ako se sjecas tih scena).zateznistub wrote: ↑23/08/2022 14:25Ne volim pisati po ovakvim temama jer ko biva moraš zauzeti stranu... Ne možeš imati svoj stav i mišljenje..
Ali glede klasične agresije jedne zemlje na drugu, nit je fašizam, a bgm nit antifašizam. Šuplja do bola...
Ako rusi uspiju u Ukrajini, eto ti ih u Bosnu preko svojih marioneta iz RS. Pa ti vidi koja si strana.
- zateznistub
#107058 Re: Ukrajina
Pričaš šuplju nekome ko i dan danas nosi 14 gelera od dva ranjavanja. Sjećam se ja sve I te kako. Nemoj živ bio. Sve znam i sve mi je kristalni jasno.apsidejzi wrote: ↑23/08/2022 14:27Moras zauzeti stranu jer ce u suprotnom strana zauzeti tebe i nece te pitati sta volis il ne volis. Ako meni ne vjerujes, pitaj one zbunjene bosnjake po Bijeljini u martu/aprilu 1992-e i pitaj ukrajince sto su 25. februara krenuli na posao kao da to nije njihov rat (ako se sjecas tih scena).zateznistub wrote: ↑23/08/2022 14:25
Ne volim pisati po ovakvim temama jer ko biva moraš zauzeti stranu... Ne možeš imati svoj stav i mišljenje..
Ako rusi uspiju u Ukrajini, eto ti ih u Bosnu preko svojih marioneta iz RS. Pa ti vidi koja si strana.
-
sumirprimus
#107059 Re: Ukrajina
Ko kaze da lazu? Kazu da vode ofanzivu koja lici na us napade samo sa znatni umanjenim sredstvima.
Naravno da je pametnije meksat ih nego krenut prsa u psra ko orci. I naravno da su orci kad u 21 vijeku krenu na susjeda ovako blatantno i ukidat citavu naciju sta su nego orci ne zasluzuju da se porede sa ljudima. Da su pametniji bili potplacivali bi ukr zvanicnike do pridobivanja na svoju stranu.ovako su ih izgubili zauvijek.
Naravno da je pametnije meksat ih nego krenut prsa u psra ko orci. I naravno da su orci kad u 21 vijeku krenu na susjeda ovako blatantno i ukidat citavu naciju sta su nego orci ne zasluzuju da se porede sa ljudima. Da su pametniji bili potplacivali bi ukr zvanicnike do pridobivanja na svoju stranu.ovako su ih izgubili zauvijek.
-
sumirprimus
#107060 Re: Ukrajina
I kad ne zauzmes stranu zauzeo si je samim nezauzimanjem. Razumijem nas sviejt kojem je pun kofer svega ali nezauzimnje strane je itekako stavljanje na stranu mordora
-
sumirprimus
#107061 Re: Ukrajina
Kaze draga braco Ukrajinici zajednoi do pobjede.
Auuu jesu se ruje preracunale za vijeke vijekova.
Sve su okrenuli protiv sebe
-
sumirprimus
#107062 Re: Ukrajina
Trn u oku ruskim cetnicima
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#107063 Re: Ukrajina
nema više ni fašizma ni antifašizma...to su priče iz prošloga vijeka
međunarodno pravo se mora poštovati, a ovdje je Rusija ona koja ga krši i svaka daljnja priča je suvišna. Onog trena kada se dopusti da bilo ko izađe iz pravnog okvira svijet ulazi u anarhiju.
Rusija je u ovoj priči promotor divljaštva najgore vrste i to svaki dan gledamo. Ko god to podržava, prije ili kasnije će ga to stići jer Karma is the bitch!
Slava Ukraini!
međunarodno pravo se mora poštovati, a ovdje je Rusija ona koja ga krši i svaka daljnja priča je suvišna. Onog trena kada se dopusti da bilo ko izađe iz pravnog okvira svijet ulazi u anarhiju.
Rusija je u ovoj priči promotor divljaštva najgore vrste i to svaki dan gledamo. Ko god to podržava, prije ili kasnije će ga to stići jer Karma is the bitch!
Slava Ukraini!
-
sumirprimus
-
sumirprimus
#107065 Re: Ukrajina
Postoje norme ponasanja, cemu tezi vecina civilizovanog svijeta ,i postoje divljaci.JoseMujica wrote: ↑23/08/2022 14:55 nema više ni fašizma ni antifašizma...to su priče iz prošloga vijeka
Slava Ukraini!
Ili si s jednim ili s drugim, nema tampon zone.
Haman i nekim nasim odgovara da ostanemo s onu stranu "granic".
-
toska
#107066 Re: Ukrajina
malo ću ponoviti, mogu zapadni saveznici promijeniti politiku, ali ovi iz I. Europe neće.apsidejzi wrote: ↑23/08/2022 14:24Nazalost da. Vec danas je struja u Evropi dostigla nevjerovatnih 2KM/kwh. Ko potrosi 2000kwh mjesecno (a zimi je ovo realno za ocekivati ako koristis neki oblik elektricnog grijanja - sto je alternativa ruskom gasu) onda ce ti mjesecni racun doci lijepih 4.000km. Putin upravo na ovo racuna. Visoke cijene struje koje ce natjerati evropske lidere na pregovore i kompromise.
Zima se blizi, bice jebeno skupo, ali istovremeno ruse mnogo kosta dok zima ne dodje, a ukrajincima je najgore. Oni placaju svojim zivotima. No to nikoga nije briga jer svako brine za svoj habitat. Mislim da Putin ovako zamislja razmisljanje jednog prosjecnog evropljanina: "Ako ja moram platiti 4000km struju za jedan mjesec, jebo svu poginulu ukrajinsku djecu. Daj rusima sta zele i idemo dalje." Ja mislim da se tu zeznuo al ostaje da se vidi.
nisu Amerika, ali imaju snagu, a i način da pomažu Ukrajinu sve dok traje rat.
-
sumirprimus
#107067 Re: Ukrajina
Ruski agent u po moskve izvali ovakvu stvar, haman fakat. Nema mozga
-
sumirprimus
#107068 Re: Ukrajina
Ma kakva zima rat se nastavlja do sloma ruja, rujje se tope ni objavit ne smiju gubitke. Kriju ko guja oci.
-
sumirprimus
#107069 Re: Ukrajina
Nema plina, nema problema pojacas posiljke oruzja
-
sumirprimus
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#107071 Re: Ukrajina
Ruski svijet/Русский мир je klasicni fasizam. U sustini je isti kao italijanski fasizam, njemacki nacizam ili caristicki Japan.
Rusija je istinsko carstvo zla i dostojni nasljednik pomenutih.
Ignoranti i neutralni su na strani zla i ja im nisam za to kriv. Sami biraju stranu.
Rusija je istinsko carstvo zla i dostojni nasljednik pomenutih.
Ignoranti i neutralni su na strani zla i ja im nisam za to kriv. Sami biraju stranu.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#107072 Re: Ukrajina
ihhhh i to kako...zato nam ojropske integracije i tapkaju u mjestu ima 10 godina, a Bake, Mile i Draganče vrte istu priču o ugroženosti, otcjepljenju i odbrani države. Samo se sije strah i šuplja baca, naravno odlično živi na budžetu i lagano pljačka država ko šta i gdje stigne, a pri tome ništa ne moraju da rade.sumirprimus wrote: ↑23/08/2022 14:58Postoje norme ponasanja, cemu tezi vecina civilizovanog svijeta ,i postoje divljaci.JoseMujica wrote: ↑23/08/2022 14:55 nema više ni fašizma ni antifašizma...to su priče iz prošloga vijeka
Slava Ukraini!
Ili si s jednim ili s drugim, nema tampon zone.
Haman i nekim nasim odgovara da ostanemo s onu stranu "granic".
Kod nas sistem funkcioniše kao podjela grada na tri mafijaške porodice
- Kyuss
#107073 Re: Ukrajina
Ne mozes reci da je u krivu.sumirprimus wrote: ↑23/08/2022 15:00
Ruski agent u po moskve izvali ovakvu stvar, haman fakat. Nema mozga![]()
![]()
- apsidejzi
#107074 Re: Ukrajina
I sta si naucio od tih 14 gelera? Otkud u tebi?zateznistub wrote: ↑23/08/2022 14:32Pričaš šuplju nekome ko i dan danas nosi 14 gelera od dva ranjavanja. Sjećam se ja sve I te kako. Nemoj živ bio. Sve znam i sve mi je kristalni jasno.apsidejzi wrote: ↑23/08/2022 14:27
Moras zauzeti stranu jer ce u suprotnom strana zauzeti tebe i nece te pitati sta volis il ne volis. Ako meni ne vjerujes, pitaj one zbunjene bosnjake po Bijeljini u martu/aprilu 1992-e i pitaj ukrajince sto su 25. februara krenuli na posao kao da to nije njihov rat (ako se sjecas tih scena).
- apsidejzi
#107075 Re: Ukrajina
Istocna i sjeverna Evropa sigurno nece jer osjecaju direktnu opasnost. Srednja, juzna i zapadna evropa (iskljucujuci Britaniju) su ravnodusni tako da mogu sad pa sad okrenuti plocu. Tu prvenstveno ocekujem Francusku i Njemacku, vjerovatno Italiju a sigurno Madjarsku.toska wrote: ↑23/08/2022 14:59malo ću ponoviti, mogu zapadni saveznici promijeniti politiku, ali ovi iz I. Europe neće.apsidejzi wrote: ↑23/08/2022 14:24
Nazalost da. Vec danas je struja u Evropi dostigla nevjerovatnih 2KM/kwh. Ko potrosi 2000kwh mjesecno (a zimi je ovo realno za ocekivati ako koristis neki oblik elektricnog grijanja - sto je alternativa ruskom gasu) onda ce ti mjesecni racun doci lijepih 4.000km. Putin upravo na ovo racuna. Visoke cijene struje koje ce natjerati evropske lidere na pregovore i kompromise.
nisu Amerika, ali imaju snagu, a i način da pomažu Ukrajinu sve dok traje rat.