Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Black swan wrote: ↑23/08/2022 18:40
Pa majku mu vidimo plocu na zgradi koja se pravi
Vidjeli smo temelje kuca zidove od betona
Vidjeli smo koja se armatura ugradjuje
Pa nismo levati tolki znamo prepoznati fuseraj (tanka armatura)
Lik misli da nastavnici ne znaju ništa osim djeci pričati šuplje priče.
Btw, sa mnom rade građevinci i arhitekte koji imaju svoje firme i uz to su sudski vještaci. Rade i ljudi koji su pola karijere bili u raznim firmama iz oblasti građevine, obrade metala itd. Rade i ljudi koji su sebi zidali kuće.
Da ne spominjem da je u suštini sve to fizika. Bio sam na časovima gdje se proračunavala nosivost greda (betonskih, drvenih) - primijenjena fizika.
Ali, lik misli da ja to ne znam i da ne mogu naučiti jer - zaboga - radim u školi.
Btw, sa mnom rade građevinci i arhitekte koji imaju svoje firme i uz to su sudski vještaci. Rade i ljudi koji su pola karijere bili u raznim firmama iz oblasti građevine, obrade metala itd. Rade i ljudi koji su sebi zidali kuće.
Da ne spominjem da je u suštini sve to fizika. Bio sam na časovima gdje se proračunavala nosivost greda (betonskih, drvenih) - primijenjena fizika.
Ali, lik misli da ja to ne znam i da ne mogu naučiti jer - zaboga - radim u školi.
Citav zivot slusam o statici razdjelicima tanjoj debljoj armaturi vidim kad vidi iz konstrukcije
Vidim kad je polozeno na travu a kad na tampon
NediM17 wrote: ↑23/08/2022 18:55
Na zurnalistici se 2 semestra slusa predmet "Prepoznavanje betona".
Ne nego su nas odmah naucili da nista ne znamo ali ttebamo znati ko zna...moja obitelj koja je citav zivot radila u hidrogradnji koju je tvoja muslimanska sda unistila
Citav zivot slusam o statici razdjelicima tanjoj debljoj armaturi vidim kad vidi iz konstrukcije
Vidim kad je polozeno na travu a kad na tampon
Kolega prolazio svaki dan dok su radovi išli, vidio svaku fazu u radu: koliko se duboko kopalo, kolika je debljina betona, koji su sve slojevi nasipani itd.
Ovi misle da neko ne može pretpostaviti da deblji beton ima veću nosivost od tankog jer radi u školi? OK, znam da nije samo do debljine ali znam i da su svi ostali faktori u prilog većoj nosivosti.
laik1981 wrote: ↑23/08/2022 18:35
I nastaviti i dalje uporedjivati sa funkcionalnim sistemima, a ne sa raspalim kriminalcima..
Ok to ali ne možemo mi njih dostići preko noći. Dug je to proces koji ni oni nisu prešli tako brzo.
Ne mozemo mi njih nikad stici, ali nam oni trebaju biti referentna jedinica mjere.. Uvreda je nekoga uporedjivati sa Fadilom, Bakirom, Zahiragicem i slicnim muflonima.. Moramo narativ mijenjati, bar tamo gdje se to moze, a u KS se trenutno moze.. Graditi primjere za ostale.. Vec su mnoge ljestvice postavljene visoko u odnosu na ostatak drzave.. Vec i u ostatku drzave ljudi vide da su moguce naknade za porodilje od 1000KM, da je moguce u roku zavrsavati kapitalne projekte itd.. Samo nastaviti jos jace..
Ok to ali ne možemo mi njih dostići preko noći. Dug je to proces koji ni oni nisu prešli tako brzo.
Ne mozemo mi njih nikad stici, ali nam oni trebaju biti referentna jedinica mjere.. Uvreda je nekoga uporedjivati sa Fadilom, Bakirom, Zahiragicem i slicnim muflonima.. Moramo narativ mijenjati, bar tamo gdje se to moze, a u KS se trenutno moze.. Graditi primjere za ostale.. Vec su mnoge ljestvice postavljene visoko u odnosu na ostatak drzave.. Vec i u ostatku drzave ljudi vide da su moguce naknade za porodilje od 1000KM, da je moguce u roku zavrsavati kapitalne projekte itd.. Samo nastaviti jos jace..
Za početak moramo naglašavati napredak u odnosu na SDA jer ako oni preuzmu vlast u kantonu vraćamo se na poređenje sa Bangladešom.
A bilo je i ranije van KS slučajeva da se zahtijeva kvalitet. Slučaj u Srebreniku, kad je načelnih (i to dva puta) naredio ponovno asfaltiranje ceste jer ista nije bila kvalitetno asfaltirana.
Ajd sto se krvimo na apstraktnim stvarima koje mogu ovako ili onako (izbori, vlast, stranke, narodi) ali tamo gdje vidimo rad red i brzinu
Kineska firma internacionalni radnici plus domaci nadzor i ispomoc...uz nadgledanje miniatarstva i kolega iz europe banke
Glupo je što se krvimo ali ako ćemo se krviti onda da se krvimo. Ako neko sebi da za pravo da nekoga uvrijedi onda neka bude spreman i na to da mu se uzvrati. Ako sam nastavnik nisam vreća za udaranje, hvala lijepo.
NediM17 wrote: ↑23/08/2022 18:55
Na zurnalistici se 2 semestra slusa predmet "Prepoznavanje betona".
Ne nego su nas odmah naucili da nista ne znamo ali ttebamo znati ko zna...moja obitelj koja je citav zivot radila u hidrogradnji koju je tvoja muslimanska sda unistila
Laplace wrote: ↑23/08/2022 19:17
Glupo je što se krvimo ali ako ćemo se krviti onda da se krvimo. Ako neko sebi da za pravo da nekoga uvrijedi onda neka bude spreman i na to da mu se uzvrati. Ako sam nastavnik nisam vreća za udaranje, hvala lijepo.
Profesore, mogu li te pitati nešto iz tvoje struke?
Laplace wrote: ↑23/08/2022 19:17
Profesore, mogu li te pitati nešto iz tvoje struke?
PP ako nije teško pitanje, da mi ne prijave offtopic.