Da sjajno.
Bolje jedan da vozi jahtu nego 40 prodavnica da stvara prihod dovoljan za normalan zivot.
Logicno.
Moderator: anex
Nemam protiv da bude proizvoda iz bilo koje drzave, sve sve dok ima domaceg mlijeka, jaja, keksa, deterdzenta, piletine, vode itd. Za Merkator su sila kada je u pitanju domace.tramvajtrojka wrote: ↑23/08/2022 14:04domacih proizvoda najmanje ima u Bingu koji je glavni izlagac robe iz Srbije, pogledaj po svakoj radnji iz koje drzave proizvodi su najvise zastupljeni pa ćeš vidjeti surovu realnostfuneral blues wrote: ↑23/08/2022 12:36 Ma Bingo zakon. Pogusio one male gulikoze po ćoškovima koji ne izdaju fiskalne racune, a sigurno ne daju ni veće plate od Binga. Domaćih proizvoda pune police i to mi je glavni kriterij. X puta vozim se po BiH i u svakom većem mjestu imaš gotivan objekat gdje mozes zastati, odmoriti se, popiti nesto, kupiti. Samo nek nastave ovako. I da, svaka im cast na tome sto nikad nism cuo neku seljacku muziku u njihovim objektima.
Kako se Bingo odnosi prema domacim proizvodima treba se sjetiti kako su na početku smjestavali mazu i ostale domace proizvode
Tako moja nana rezonuje o ekonomiji.teskeredzic_22 wrote: ↑23/08/2022 16:49Da sjajno.
Bolje jedan da vozi jahtu nego 40 prodavnica da stvara prihod dovoljan za normalan zivot.
Logicno.
Sve ti je to osto sranje,drugo pakovanje:Bingo,Migg,Dukat,Domaće blago... Sve isto mlijeko(Gradačac),a razlika do 60 kf zbog šminke
Da, eto ima nekih ovdje koji i tako razmišljaju. Vjerovatno su na budžetuteskeredzic_22 wrote: ↑23/08/2022 16:49Da sjajno.
Logicno.
Nadam se da je nana zdrava.funeral blues wrote: ↑23/08/2022 16:55Tako moja nana rezonuje o ekonomiji.teskeredzic_22 wrote: ↑23/08/2022 16:49
Da sjajno.
Logicno.
Mora još desetine ovakvih postova napisati, da dobije priliku da uđe u kancelariju
Zbog takvih se i raja masovno seli iz BIHfuneral blues wrote: ↑23/08/2022 19:13 pretpostavljam da je Senad vlasnik binga, a da bih ja trebao biti sdaovac koji navija za njega? E jbg, kod mene Staljin na zidu![]()
Zbog nas koji uvijek dajemo prednost domacim proizvodjacima? ne kontamIronmen wrote: ↑23/08/2022 20:27Zbog takvih se i raja masovno seli iz BIHfuneral blues wrote: ↑23/08/2022 19:13 pretpostavljam da je Senad vlasnik binga, a da bih ja trebao biti sdaovac koji navija za njega? E jbg, kod mene Staljin na zidu![]()
![]()
Najteže će biti, prema tom zakonu, utvrditi šta se smatra "ogromna zarada" ?Ironmen wrote: ↑23/08/2022 20:28 Nije problem u Bingu problem je u drzavi i zakonima gdje platom mogu biti izjednaceni kiosk sa promet od 20 km i Bingo sa prometom od nekoliko stotina hiljada km na dan. Da postoje zakoni koje bi firme sa ogromnom zaradom natjerale da moraju isplatiti regres i bonus radnicima druga bi prica to bila, ovako je Senad i Bingo drzava i sami sebi kroje zakone.
bingo ti je najvise domacih proizvođača zaklao posebno u peradarstvu i ostalim granama gdje se produziofuneral blues wrote: ↑23/08/2022 21:03Zbog nas koji uvijek dajemo prednost domacim proizvodjacima? ne kontam
Nisam zainteresovan za kategoriju naroda, vise me zanima drzava. Meni je Bingo dobar zato sto u njemu isti artikal platim 8 KM, a u Merkatoru 9. Usto je jos i domaci i sasvim solidno sve to izgleda. Evo predlozite nesto bolje domace, da mi je blizu stana i odoh odmah.tramvajtrojka wrote: ↑23/08/2022 22:04bingo ti je najvise domacih proizvođača zaklao posebno u peradarstvu i ostalim granama gdje se produziofuneral blues wrote: ↑23/08/2022 21:03
Zbog nas koji uvijek dajemo prednost domacim proizvodjacima? ne kontam
jos je prvi namjerno dizao cijene svega , znamo svi za aferu kad su odjednom iz svih radnji povukli sva ulja osim bimala i njemu roknuli cijenu do neba gdje je na citavom tržištu doslo do lancane reakcije
takve patriote kao bingo i as grupa nam kao narodu ne trebaju robovlasnici Bošnjaka kad je bingo tako dobar sto ne da platu vecinskim bosnjackim radnicima kao sto mu platu imaju radnici u Međugorju![]()
Ma sve to stoji neka bogati budu jos bogatiji, ali mora se zakonski obezbjediti normalno radno mjesto, u suprotnome iz godinu u godinu sve ce vise ljudi odlazti.Ozimician wrote: ↑23/08/2022 21:58Najteže će biti, prema tom zakonu, utvrditi šta se smatra "ogromna zarada" ?Ironmen wrote: ↑23/08/2022 20:28 Nije problem u Bingu problem je u drzavi i zakonima gdje platom mogu biti izjednaceni kiosk sa promet od 20 km i Bingo sa prometom od nekoliko stotina hiljada km na dan. Da postoje zakoni koje bi firme sa ogromnom zaradom natjerale da moraju isplatiti regres i bonus radnicima druga bi prica to bila, ovako je Senad i Bingo drzava i sami sebi kroje zakone.
A i ako bi proveli takve zakone, opet bi najviše hajrovali radnici u državnim firmama, EP; BHT, itd. xD
E sad imaš firmi koje imaju 2 zaposlena, a godišnju zaradu od 500 000 KM; a imaš firmi koje imaju 50 radnika i toiku zaradu.
Lijepo to zvuči na papiru, ali ima ona "ne možete spriječiti bogate da budu još bogatiji" i "ultra bogati će uvijek naći načina da manje plate porez".
Tako da na kraju, u svakom društvu, sve te poreze na luksuz, "uzimanje od bogatih", na kraju plati srednja klasa - i tako se uništi.
Npr. progresivno oporezivanje, itd.
Vlasnici Bimala su usko povezani sa vladajucom strukturom u drzavi isto kao i Bingo, Bingo i Bimal su drzava.tramvajtrojka wrote: ↑23/08/2022 22:04bingo ti je najvise domacih proizvođača zaklao posebno u peradarstvu i ostalim granama gdje se produziofuneral blues wrote: ↑23/08/2022 21:03
Zbog nas koji uvijek dajemo prednost domacim proizvodjacima? ne kontam
jos je prvi namjerno dizao cijene svega , znamo svi za aferu kad su odjednom iz svih radnji povukli sva ulja osim bimala i njemu roknuli cijenu do neba gdje je na citavom tržištu doslo do lancane reakcije
takve patriote kao bingo i as grupa nam kao narodu ne trebaju robovlasnici Bošnjaka kad je bingo tako dobar sto ne da platu vecinskim bosnjackim radnicima kao sto mu platu imaju radnici u Međugorju![]()
Slazem se apsolutno, ali svi mi imamo i tu razlicitu definiciju "normalnog radnog mjesta" . 80% nasih koji dodju u Njemacku nemaju "normalno radno mjesto" - tj. dobiju radno mjesto koje nijedan Njemac nece. To je svugdje realnost, tako da i mi domaci dobijemo "normalna radna mjesta" - moramo uvesti nekoga ko ce raditi na tim nenormalnim (jer nazalost i takva treba neko raditi).Ironmen wrote: ↑24/08/2022 16:00Ma sve to stoji neka bogati budu jos bogatiji, ali mora se zakonski obezbjediti normalno radno mjesto, u suprotnome iz godinu u godinu sve ce vise ljudi odlazti.Ozimician wrote: ↑23/08/2022 21:58
Najteže će biti, prema tom zakonu, utvrditi šta se smatra "ogromna zarada" ?
A i ako bi proveli takve zakone, opet bi najviše hajrovali radnici u državnim firmama, EP; BHT, itd. xD
E sad imaš firmi koje imaju 2 zaposlena, a godišnju zaradu od 500 000 KM; a imaš firmi koje imaju 50 radnika i toiku zaradu.
Lijepo to zvuči na papiru, ali ima ona "ne možete spriječiti bogate da budu još bogatiji" i "ultra bogati će uvijek naći načina da manje plate porez".
Tako da na kraju, u svakom društvu, sve te poreze na luksuz, "uzimanje od bogatih", na kraju plati srednja klasa - i tako se uništi.
Npr. progresivno oporezivanje, itd.