Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Naslovnica wrote: ↑23/08/2022 09:26
Ja kupujem preko BH Telecoma, nadam se da je sve OK?
Preko operatera su sve Global verzije, tako da je to ok.
Za MI store ne znam, nisam nikad tu kupovao, ali u "piljarama" su samo kineske i indijske verzije sa nativnim ROM-om, ili Global ROM-om, što nije neka sreća uopšte.
Naslovnica wrote: ↑23/08/2022 09:26
Ja kupujem preko BH Telecoma, nadam se da je sve OK?
Za MI store ne znam, nisam nikad tu kupovao, ali u "piljarama" su samo kineske i indijske verzije sa nativnim ROM-om, ili Global ROM-om, što nije neka sreća uopšte.
Ja sam kupovao preko Imteca tako da bi i to trebale biti Global verzije.
Nemaš potrebe kupovati u Mi shopu. Traži gdje je najeftinije i dvije godine garancije.
Eu ROM ili GLOBAL ROM
A na netu možeš naći razliku između ta dva roma. Uglavnom ništa specijalno...
Razlika je velika kada je upitanju Xiaomi koji je Global ili EU "version", sa Xiaomijem koji ima Global ili EU "ROM".
Prvi nemaju toliko problema, dok drugi su kineske verzije sa EU ili Global ROM-om i imaju probleme.
Kod drugih ćeš imati mogućnost isključivanja nekih reklama, međutim veliki broj njih nema EU frekvencije za 4G, pa ćeš u tom pogledu imati slabiji signal, zatim NFC neće raditi kod većine takvih, ili ga nemaju nikako jer Indijci i Kinezi to i ne koriste, zatim ne podržava GALILEO satelite za navigaciju, dok podržavaju ograničeni kineski ili indisjki navigacijski sistem, i tako dalje....
Pazite kad kupujete Xiaomi da li je u pitaju EU "version" ili samo EU "ROM" (odnosno Global).
Imtec isto nabavlja od oficijelnih dobavljača kao i operateri, tako da su oni ok. Na piljare mislim ove radnje što prodaju telefone po Baščaršiji, pijacama i sl.
Razlika je velika kada je upitanju Xiaomi koji je Global ili EU "version", sa Xiaomijem koji ima Global ili EU "ROM".
Prvi nemaju toliko problema, dok drugi su kineske verzije sa EU ili Global ROM-om i imaju probleme.
Kod drugih ćeš imati mogućnost isključivanja nekih reklama, međutim veliki broj njih nema EU frekvencije za 4G, pa ćeš u tom pogledu imati slabiji signal, zatim NFC neće raditi kod većine takvih, ili ga nemaju nikako jer Indijci i Kinezi to i ne koriste, zatim ne podržava GALILEO satelite za navigaciju, dok podržavaju ograničeni kineski ili indisjki navigacijski sistem, i tako dalje....
Pazite kad kupujete Xiaomi da li je u pitaju EU "version" ili samo EU "ROM" (odnosno Global).
Imtec isto nabavlja od oficijelnih dobavljača kao i operateri, tako da su oni ok. Na piljare mislim ove radnje što prodaju telefone po Baščaršiji, pijacama i sl.
aston_martin wrote: ↑26/08/2022 16:08
Ne znam sto su neki protiv Xiomija, kao nece nikad biti ko iPhone.. I ne mora, ja sam prezadovoljan s njime, ne ureklo se.
I ne daj bože da bude.
hopi wrote: ↑26/08/2022 15:07
Čekajte, kako onda prepoznati razliku prilikom kupovine između tog eur i global rom?
Dok ga ne upališ ne možeš znati, osim ako prodavac zna pa ti može dati takav podatak.