Gdje je tu kontradikcija i sa čim je kontradiktorno?HPLaserJet wrote: ↑22/08/2022 23:11Kad je bio rok za završetak tunela Hranjen?
Da vidimo jesi li savladao gradivo![]()
Rekonstrukcija tramvajske pruge
-
Hakiz
#7901 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#7902 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Nisu uradili nijedan veći projekat jer se ti projekti rade kreditima i tenderskom procedurom kreditora
Uradi posao za 100k na kojem se ukrade 80k
To je SDA
- tramvajtrojka
#7903 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
najvise se kesha na radovima uzme za one mini stepenice, stazice i ta čudesa kad vidis cijene toga koliko opstine placaju pitas se je li neko malouman vecinom su to sestocifreni iznosi za dvadesetak metara staze na dvije tri lokacije neka neko kaze sta ima na dvije stazice i jednom stepenistu da kosta sto milja maraka
- dječak sa šibicama
#7904 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Javni radovi javne nabavke uvijek najbolji poligon za pljacku.
Utale se jarani, nacelnik da posao jaranu ovaj njemu kovertu, krade se na materijalu i tako dalje. Klasika. A sve po zakonu.
Dodje novi, ne dira prethodnog, sve se zgura pod tepih jer i ovaj novi planira isto.
Ja se samo nadam da ce ova pruga biti cemu, ono je bilo tragicno na sta je licila a sta je bilo sta se uradilo u svim onim etapnim "renoviranjima" nakon rata, pojela maca. Koliko li su samo donacija mahnuli tada.
I sad ovom stopericu vade. Joj kako zelene delegate treba u miljacku pobacati.
Utale se jarani, nacelnik da posao jaranu ovaj njemu kovertu, krade se na materijalu i tako dalje. Klasika. A sve po zakonu.
Dodje novi, ne dira prethodnog, sve se zgura pod tepih jer i ovaj novi planira isto.
Ja se samo nadam da ce ova pruga biti cemu, ono je bilo tragicno na sta je licila a sta je bilo sta se uradilo u svim onim etapnim "renoviranjima" nakon rata, pojela maca. Koliko li su samo donacija mahnuli tada.
I sad ovom stopericu vade. Joj kako zelene delegate treba u miljacku pobacati.
-
mirza_15
#7905 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Rekonstrukcija pruge je, sa ostalim potezima Vlade druga dimenzija u odnosu na SDA. Ova Vlada je za godinu i po' promijenila paradigmu razmišljanja, ponašanja, rada... I ti sada tražiš dlaku u jajetu kao eto može bolje. Kao kada ekipa pobijedi 5:0, ali je promašila još jednu jako dobru šansu pa neki navijač nije zadovoljan jer je moglo bolje. Ovo je baš situacija za ono "hajde ne s.ri". Ali baš ga ono kvalitetno trolaš i s..eš po svim temama koje imaju veze sa Trojkom. Može i u Njemačkoj bolje, uvijek može bolje, ali Trojka zaslužuje podršku za ogroman korak naprijed umjesto konstantne kritike koja stvara dojam nezadovoljstva i da ništa ne valja, tj. da su kao i oni prije njih. Ali hej, uvijek imaš alternativu. Možeš glasati za svoje i trafike od 250.000 KM. To je bilo vrijeme... Kada je to ono bilo? Davna prošlost pa sada ovome tražimo mane? Kraj 2018. i početak 2019. Ne baš tako davno zar ne?
- dječak sa šibicama
#7906 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Njemacka najbolji primjer kako se zapravo radi, ko je ikada prosao ulicama vecih njemackih gradova recimo Minhen, zna da su non stop neke baustele na cestama. Toliko cesto da iritira, gdje god krenes baustela, ali to je sa razlogom. Bez konstantnih radova nema kvalitetne ulice.
- tramvajtrojka
#7907 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
ma stipu ga trola nije zavrseno 70% pruge jer nije gotova jedna raskrsnica i okretnica i sad je to laz svaki dan izmislja neki novi razlog i tako pet mjeseci kao pokvarena ploca trola po temi , nista konkretno nije napisao al haj ako po njemu 70% ukupnih radova nije dovoljno neka bude 65% i to 65% vise nego neki za 30 godina sto su bili u fotelji i govorili mozda bi mogla nekad biti neka rekonstrukcija prugemirza_15 wrote: ↑23/08/2022 00:15Rekonstrukcija pruge je, sa ostalim potezima Vlade druga dimenzija u odnosu na SDA. Ova Vlada je za godinu i po' promijenila paradigmu razmišljanja, ponašanja, rada... I ti sada tražiš dlaku u jajetu kao eto može bolje. Kao kada ekipa pobijedi 5:0, ali je promašila još jednu jako dobru šansu pa neki navijač nije zadovoljan jer je moglo bolje. Ovo je baš situacija za ono "hajde ne s.ri". Ali baš ga ono kvalitetno trolaš i s..eš po svim temama koje imaju veze sa Trojkom. Može i u Njemačkoj bolje, uvijek može bolje, ali Trojka zaslužuje podršku za ogroman korak naprijed umjesto konstantne kritike koja stvara dojam nezadovoljstva i da ništa ne valja, tj. da su kao i oni prije njih. Ali hej, uvijek imaš alternativu. Možeš glasati za svoje i trafike od 250.000 KM. To je bilo vrijeme... Kada je to ono bilo? Davna prošlost pa sada ovome tražimo mane? Kraj 2018. i početak 2019. Ne baš tako davno zar ne?

ovakve izgovore smo slusali zadnjih 30 godina te se ne moze , te trebaju posebni projekti, te nema se novca, potrebna je svemirska tehnologija, ceka se pogodan raspored zvijezda i mjeseca , itd itd i dodje covjek i zavrsi raskrsnicu za 4 dana
za 4 dana sto je nekima bio izgovor 27 godina i onda neko te pokusa uvjeriti kako to ne valja
4 DANA......
-
mirza_15
#7908 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
I onda shvatiš da su se sve mogle raditi tako. I tek sada će biti i rekonstrukciju lako napraviti. Imaš "know how", imaš betonsku podlogu i kada dođe vrijeme za sanaciju uradiš je za nekoliko dana. Tačnije, možeš iskoristiti raspust i godišnje odmore da uradiš sve ili skoro sve prelaze. A do sada bila nuklearna fizika. Tek sada vidiš kolika je ono bila sramota i javašluk. Pa desetljećima jašemo preko rupa od kojih je šampionska bila ona kod Hece bez ikakve potrebe.
- tramvajtrojka
#7909 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
a kao pjesaku je nejgora ona na malti jbt stanes na šinu dok prelazis i auto predje preko raskrsnice sina te lansira u zrak desetak cmmirza_15 wrote: ↑23/08/2022 00:34 I onda shvatiš da su se sve mogle raditi tako. I tek sada će biti i rekonstrukciju lako napraviti. Imaš "know how", imaš betonsku podlogu i kada dođe vrijeme za sanaciju uradiš je za nekoliko dana. Tačnije, možeš iskoristiti raspust i godišnje odmore da uradiš sve ili skoro sve prelaze. A do sada bila nuklearna fizika. Tek sada vidiš kolika je ono bila sramota i javašluk. Pa desetljećima jašemo preko rupa od kojih je šampionska bila ona kod Hece bez ikakve potrebe.
et tko ne vjeruje nek ode kod poste na malti i vidi kojom brzinom tu tramvaj prolazi i koliko to lupa
- Quaresma
#7910 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
gledaj ti majcin sine na sta je to licilo
-
konami666
#7911 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ove slike prijašnjeg stanja trojka treba za izbore umjesto svojih glava stavljati na plakate sa sloganom “da li želite ovo ili budućnost?”. Ja kažem, zelena banda ne voli napredak, vole da drže stanovništvo u onoj godini kada su Turci došli da okupiraju Bosnu. Oni vole da nema cesta jer onda većina ne može da vidi kako je vani. Oni vole da su konjske zaprege umjesto tramvaja, busevi donirani da mogu opaliti kolo. Njima vise u novčaniku, niko se ne buni jer ne znaju da stanje može biti bolje kao na zapadu i priča kako ih svi mrze jer su Bošnjaci i muslimani uvijek će da upali.
- shbc
#7912 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Nije, ali mi ne zivimo Njemackoj i na vlasti nam nije bila CDU, vec SDA. Tuzno je sto se ovoliko radujemo necemu sto bi trebalo biti normalno i sto nam je pojam da dobijamo nesto na nivou ostatka Evrope, a ne da smo u necemu revolucionarni. Ali zna se ko je za to kriv. Kada te tako neko jase preko dvije decenije, onda koliko god da je tuzno, razumljivo je sto smo odusevljeni necim sto je za uredjene sisteme normalno i svakodnevnica.
- Login77777
#7913 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Da citiramo jednog clan/simpatizera srpske koalicije SDA/DF-HDZ-SNSD kako on to vidi u vezi pruge.tramvajtrojka wrote: ↑23/08/2022 00:23ma stipu ga trola nije zavrseno 70% pruge jer nije gotova jedna raskrsnica i okretnica i sad je to laz svaki dan izmislja neki novi razlog i tako pet mjeseci kao pokvarena ploca trola po temi , nista konkretno nije napisao al haj ako po njemu 70% ukupnih radova nije dovoljno neka bude 65% i to 65% vise nego neki za 30 godina sto su bili u fotelji i govorili mozda bi mogla nekad biti neka rekonstrukcija prugemirza_15 wrote: ↑23/08/2022 00:15
Rekonstrukcija pruge je, sa ostalim potezima Vlade druga dimenzija u odnosu na SDA. Ova Vlada je za godinu i po' promijenila paradigmu razmišljanja, ponašanja, rada... I ti sada tražiš dlaku u jajetu kao eto može bolje. Kao kada ekipa pobijedi 5:0, ali je promašila još jednu jako dobru šansu pa neki navijač nije zadovoljan jer je moglo bolje. Ovo je baš situacija za ono "hajde ne s.ri". Ali baš ga ono kvalitetno trolaš i s..eš po svim temama koje imaju veze sa Trojkom. Može i u Njemačkoj bolje, uvijek može bolje, ali Trojka zaslužuje podršku za ogroman korak naprijed umjesto konstantne kritike koja stvara dojam nezadovoljstva i da ništa ne valja, tj. da su kao i oni prije njih. Ali hej, uvijek imaš alternativu. Možeš glasati za svoje i trafike od 250.000 KM. To je bilo vrijeme... Kada je to ono bilo? Davna prošlost pa sada ovome tražimo mane? Kraj 2018. i početak 2019. Ne baš tako davno zar ne?
ovakve izgovore smo slusali zadnjih 30 godina te se ne moze , te trebaju posebni projekti, te nema se novca, potrebna je svemirska tehnologija, ceka se pogodan raspored zvijezda i mjeseca , itd itd i dodje covjek i zavrsi raskrsnicu za 4 dana
za 4 dana sto je nekima bio izgovor 27 godina i onda neko te pokusa uvjeriti kako to ne valjasamo pogledati datum na ovoj objavi od teksta i tjt nema dalje
4 DANA......
relativno84 wrote: ↑15/05/2022 03:32
Pruga ko beton, rat prezivila ali ove stete haman nece, malo pljunes i obrises opet ko nova, ali nema ko da brise lakse unistiti.
-
Registarska tablica
#7914 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ispravka krivog navoda.
Ovo nije rekonstrukcija, ovo je izgradnja nove pruge na mjestu gdje je bila stara pruga.
-
The BEN10
#7915 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Kada se samo sjetim npr ovoga. Još je na kraju ispalo da su nešta smrljali, ne sjećam se više.
Metar te pješačke staze je ispao 667 KM.
https://novosarajevo.ba/izgradnja-setni ... -miljacke/Radovi na izgradnji šetnice lijevom obalom Miljacke podrazumijevaju rekonstrukciju i uređenje pješačkih staza i trotoara ukupne dužine od 1200 metara u ulici Aleja lipa od mosta „Ars Aevi“ do mosta Topal Osman paše.
Ukupna vrijednost radova je oko 880.000 KM, od čega je Općina Novo Sarajevo izdvojila 380. 000 KM, a Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo 500.000 KM.
- Login77777
#7916 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Podsjecas me na Konakovica kako ispravlja Devica.Registarska tablica wrote: ↑23/08/2022 07:45Ispravka krivog navoda.
Ovo nije rekonstrukcija, ovo je izgradnja nove pruge na mjestu gdje je bila stara pruga.
A Hakiz ti i bude Devic foruma.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7917 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Dodze ćovijek vedra ćelatramvajtrojka wrote: ↑23/08/2022 00:23ma stipu ga trola nije zavrseno 70% pruge jer nije gotova jedna raskrsnica i okretnica i sad je to laz svaki dan izmislja neki novi razlog i tako pet mjeseci kao pokvarena ploca trola po temi , nista konkretno nije napisao al haj ako po njemu 70% ukupnih radova nije dovoljno neka bude 65% i to 65% vise nego neki za 30 godina sto su bili u fotelji i govorili mozda bi mogla nekad biti neka rekonstrukcija prugemirza_15 wrote: ↑23/08/2022 00:15
za 4 dana sto je nekima bio izgovor 27 godina i onda neko te pokusa uvjeriti kako to ne valjasamo pogledati datum na ovoj objavi od teksta i tjt nema dalje
4 DANA......
i napravi ćarsiju od sela
- BaDa
#7918 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Sad sam prosao pored otoke i vidim da su sine postavili na raskrsnici
jel sljedeci asfalt ili ide jos sloj betona pa asfalt?
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
- tramvajtrojka
- Laplace
#7921 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Teško je danas upasti preko veze kao nastavnik jer su jasno definisani kriteriji a svako se može žaliti. Moraš imati jako dobru vezu,ali se onda postavlja logično pitanje: zašto bi neko sa tako dobrom vezom uopšte tu vezu protraćio na tako ponižavajuće radno mjesto? Sa tako malom platom?HPLaserJet wrote: ↑22/08/2022 22:21Da, ali moraš i ti shvatiti jednu stvar. Jako su rijetki oni koji rade u državnim institucijama ili firmama, a da su tu upali po PS-u i procedurama. Ti jesi vjerovatno, i zato ti smeta što te tako prozivaju, ali ne prozivaju te i ne napadaju zbog tebe, već zbog tvojih kolega koji su tu došli kako su došli, i tebi takvi vjerovatno prave problem u kolektivu. Takvi se neće ni osvrtati na prozivke jer znaju da su tu gdje su nezasluženo.Laplace wrote: ↑22/08/2022 20:19
A pazi ko spominje ljubomoru: lik kome je toliko krivo što sam ja bez štele uspio ono što on ne može ni štelom (i to tri puta) da to ne može preboljeti. Mogu misliti da mi od muke svaki komentar prijavljuje administraciji ne bi li se nešto našlo za kaznu. Pričaj mi o ljubomori...
Ovo mislim na one koji te prozivaju, a normalni su.
Na kraju niko ne zna ko je iza kojeg nicka, i ko je ta osoba u stvarnom životu, zato ne treba puno pridavati pažnju na prozivke i sl. pojave. Pa sam sam te nekoliko puta prozvao, upravo zbog svega gore napisanog, međutim to ne oslikava ni mene u stvarnosti, a ni tebe. Jednostavno društvo je proizvelo takav stav kod mene, kao i kod ostalih.
A Hakiz, ma pusti Hakiza, sam je sebi kontradiktoran, kao i svi oni koji pišu po zadatku. Jednostavno nemaju argumenata, i gube se u toj svoj zbrci. Uživaj u novoj pruzi i svim ostalim benefitima koja je ova vlada donijela, i koje će sve donijeti u narednim mandatima. A svima ostalima, kojima je krivo zbog ovoga svega, i koji su tu po zadatku, žao mi je. Tako je kako je i nema tog pisanja, kritikovanja, laganja, vikanja, kao ni bilo čega drugog, što će promijeniti trenutni rejting SDA u KS-u i u velikom dijelu Federacije BiH. Da su pametni, još danas bi odustali i okrenuli se drugim aktivnostima, jer ovo što oni rade je kao da zidu pričaju. Nikakve fajde.
Da sam imao takvu vezu i da sam je htio koristiti za zapošljavanje, našao bih posao gdje te ne napada i ne maltretira ko god stigne, od djece do ministara, gdje nemaš puno posla i nemaš pritisaka. Na primjer, održavanje računara u nekoj instituciji u kojoj računare skoro i ne koriste. Ili neku kancelariju gdje niko ne zna šta ti je posao. Ili kao u rudniku Breza,gdje dio radnika više vremena provodi po brezanskim kafićima nego na poslu.
Čuj logike, da potegnem štelu za posao gdje me usred radnog vremena može sjekirom napasti nečiji roditelj (desilo se u Zenici). How yes no!
Ah, da: lik ulijeće u igru vrijeđanja a kad mu se uzvrati (mada, isticanje očigledne činjenice nije uvreda) kmeči administratorima. Šta je imao ulijetati u igru u kojoj ne može da pobijedi a ne podnosi poraz?
-
mirza_15
#7922 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ekstra. Nisam očekivao tako brzo. Jučer iza 16:00 još beton nije bio nasut. Mislio sam da betonu treba duže da se osuši. Doduše, raskrsnica neće biti pod opterećenjem još neko vrijeme pa moguće da se i sa tim računa. Ima nešto posla oko šina, mislim još malo betona i onda ide asfalta, ali to mogu relativno brzo završiti. Realno, imaju vremena i za raskrsnicu kod Remize, samo pravac, ukoliko je to moguće bez rekonstrukcije kompletnog trokuta.
- Laplace
#7923 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
To će Hakiz digni-staru-spusti-novu Zahiragić čas posla obaviti.HPLaserJet wrote: ↑22/08/2022 22:23Biće. Od MD do MD, kružno oko BČ.
Sve dok i za tu dionicu Vlada ne raspiše tender i rekonstruiše onako kako treba biti. Poslije toga nema više ni milimetra stare pruge.
- Laplace
#7924 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Do skoro smo imali jedino projekte koji se vuku od nemila do nedraga, relativno kratke dionice se razvuku na smiješno duge periode,rekonstrukcija tunela koja traje duže neko njegovo prokopavanje nekad. Ljudi bi htjeli da preko noći izvedemo kvatni skok i od Bangladeša postanemo Njemačka a mi nismo čak ni na nivou Bangladeša (http://www.energetika-net.com/vijesti/e ... ranu-16023).
- HPLaserJet
#7925 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Da u pravu si. Ali isto tako ima i onih koji ne mare za tim, već samo da mu se uvaliti pa gdje bilo, ne razmišlja o tim mogućim posljedicama koje spominješ. Kod mene je bio primjer da mi je u srednjoj školi informatiku predavala, ni manje ni više, nego daktilografkinja. Pored toliko IT kadra, pogotovo u tom vaktu kada je IT tek dobijao na snazi što se tiče popularnosti, a sa druge strane nije bilo toliko poslova kao danas, freelancinga, a itekako je bilo kadrova, ono zaposli daktilografkinju preko štele. Naravno, njoj je bitno da je "zaplivala" u budžet, a gdje će završiti, zavisi od članske.Laplace wrote: ↑23/08/2022 08:27Teško je danas upasti preko veze kao nastavnik jer su jasno definisani kriteriji a svako se može žaliti. Moraš imati jako dobru vezu,ali se onda postavlja logično pitanje: zašto bi neko sa tako dobrom vezom uopšte tu vezu protraćio na tako ponižavajuće radno mjesto? Sa tako malom platom?HPLaserJet wrote: ↑22/08/2022 22:21
Da, ali moraš i ti shvatiti jednu stvar. Jako su rijetki oni koji rade u državnim institucijama ili firmama, a da su tu upali po PS-u i procedurama. Ti jesi vjerovatno, i zato ti smeta što te tako prozivaju, ali ne prozivaju te i ne napadaju zbog tebe, već zbog tvojih kolega koji su tu došli kako su došli, i tebi takvi vjerovatno prave problem u kolektivu. Takvi se neće ni osvrtati na prozivke jer znaju da su tu gdje su nezasluženo.
Ovo mislim na one koji te prozivaju, a normalni su.
Na kraju niko ne zna ko je iza kojeg nicka, i ko je ta osoba u stvarnom životu, zato ne treba puno pridavati pažnju na prozivke i sl. pojave. Pa sam sam te nekoliko puta prozvao, upravo zbog svega gore napisanog, međutim to ne oslikava ni mene u stvarnosti, a ni tebe. Jednostavno društvo je proizvelo takav stav kod mene, kao i kod ostalih.
A Hakiz, ma pusti Hakiza, sam je sebi kontradiktoran, kao i svi oni koji pišu po zadatku. Jednostavno nemaju argumenata, i gube se u toj svoj zbrci. Uživaj u novoj pruzi i svim ostalim benefitima koja je ova vlada donijela, i koje će sve donijeti u narednim mandatima. A svima ostalima, kojima je krivo zbog ovoga svega, i koji su tu po zadatku, žao mi je. Tako je kako je i nema tog pisanja, kritikovanja, laganja, vikanja, kao ni bilo čega drugog, što će promijeniti trenutni rejting SDA u KS-u i u velikom dijelu Federacije BiH. Da su pametni, još danas bi odustali i okrenuli se drugim aktivnostima, jer ovo što oni rade je kao da zidu pričaju. Nikakve fajde.
Da sam imao takvu vezu i da sam je htio koristiti za zapošljavanje, našao bih posao gdje te ne napada i ne maltretira ko god stigne, od djece do ministara, gdje nemaš puno posla i nemaš pritisaka. Na primjer, održavanje računara u nekoj instituciji u kojoj računare skoro i ne koriste. Ili neku kancelariju gdje niko ne zna šta ti je posao. Ili kao u rudniku Breza,gdje dio radnika više vremena provodi po brezanskim kafićima nego na poslu.
Čuj logike, da potegnem štelu za posao gdje me usred radnog vremena može sjekirom napasti nečiji roditelj (desilo se u Zenici). How yes no!
Ah, da: lik ulijeće u igru vrijeđanja a kad mu se uzvrati (mada, isticanje očigledne činjenice nije uvreda) kmeči administratorima. Šta je imao ulijetati u igru u kojoj ne može da pobijedi a ne podnosi poraz?
Poštenih i čestitih prosvjetnih radnika ima i to nije sporno, koliko vidim i ti si među njima, međutim ima jako puno i onih sa druge strane. Posebno na fakultetima, što za direktnu posljedicu ima pad rejtinga fakulteta i pad kvalitete obrazovanja. I poslije se čudimo što je UNSA tu gdje je.
Može on imati znanje, može osvajati Khwarizmi nagrade, može osvajati i Nobelove nagrade, ali ako svoj posao na fakultetu smatra kao usputnu djelatnost, gdje ima sigurnu platu i sav mu posao odrađuje asistent, onda od tog njegovog znanja mi nemamo ništa i kao takav postaje samo parazit i teret ovog društva. Mi nemamo razvojnih instituta i istraživačkih centara kao u SAD-u, gdje bi takvi morali raditi, izvan radnog vremena na fakultetima, a kod nas trenutno na samim fakultetima na kojima rade, svoj posao ne smatraju bitnim već usputnim i dobijemo na kraju krah visokog obrazovanja i državnih univerziteta.
A Hakiz, opet se vraćamo na njega, lupa ko Maksim po diviziji. Proziva Štetu vezano za nepostojeći rok, koji je on umislio, a kada ga pitam koji je bio rok izgradnje tunela Hranjen i kada je trebao biti pušten u promet, on ne zna (mislim zna, ali pravi se da ne zna). Kontradiktoran je sam sebi.
I da, kad smo kod akutnih uhljeba, upravo je najagresivnije, akutno i maligno uhljebarstvo među njegovim stranačkim kolegama. Oni su ti koji su u 30 godina vladavine naštancali svoje kadrove u svaku moguću instituciju i javnu kompaniju.