mk ultra wrote: ↑22/08/2022 13:12
P.Starck wrote: ↑22/08/2022 13:06
Ne plaća se radnik iz profita ili ti zarade!
Cijena rada radnika je isto što i cijena rada mašine, nakon što podvučeš crtu ostaje ti profit.
Ovi što se bave trgovinom i rade poslove nazovi korecijaliste ili nekog agenta, a ovi komentari mi malo tuknu na to,
zar stvarno mislite da se vaš doprinos može tačno izračunati i da je prodaja isključivo vaš lični doprinos?
Go go yeahhh we have a employee of the month!
Pa kad se jedini bavis tim dijelom u firmi, a koja nije komercijala, onda da..
Tako je organizirano komplet, a evo konkretno za firmu 1 nisam racunao sporedne poslove kojih bude i do 30-40%, vec samo sto je moja odgovornost.
Da, ali u firmi nije jednostavna računica, ja radim taj posao, uslugu ili proizvod koji pravim a firma prodaje košta toliko, znači moj rad donosi toliko. Malo je složenija računica.
Banalno, tvoj rad nije donio ništa firmi ako marketing nije našao klijenta, tržište, kojem treba usluga ili proizvod koji praviš, i nije to prodao i naplatio kada si završio svoj rad.
I zamisli ti sam radiš neku uslugu, proizvod u firmi, a marketing u firmi čini jedan uposlenik. Ako ti ne napraviš, on nema šta prodati, ako on ne proda, džaba si radio. Čiji rad više donosi, tvoj ili njegov?
U obrtu možda postoji direktna veza, preduzeća su već komplikovanije računice.