Novi Izborni zakon BiH
-
Officer Crabtree
#15751 Re: Novi Izborni zakon BiH
Otprilike ovaj forum je preslika države ... 2-3 crnokošuljaša drže cijeli forum taocem svojih teza, a svi drugi se mijenjaju u ispraznim diskusijama s njima.. sva normalna diskusija koja se mogla voditi o izbornom blokirana...
- P.Starck
#15752 Re: Novi Izborni zakon BiH
Bilo bi dobro ako ne i nužno da neko iz hercegovačke mase objasni šta je to unitarna država.
Conditio sine qua non za državu BiH sastavljenu od dva entiteta i 10 kantona! Šta je to unitarna država Bosna i Hercegovina?
Conditio sine qua non za državu BiH sastavljenu od dva entiteta i 10 kantona! Šta je to unitarna država Bosna i Hercegovina?
-
Jordan1961
#15753 Re: Novi Izborni zakon BiH
Kako moze biti unitarna drzava sa dva entiteta i 10 kantona, svaki sa svojom sudskom, zakonodavnom i izvrsnom vlascu?
Kako moze biti unitarna drzava sa tri zvanicna jezika i dva zvanicna pisma?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#15754 Re: Novi Izborni zakon BiH
A kako se dijele pareJordan1961 wrote: ↑22/08/2022 02:13Kako moze biti unitarna drzava sa dva entiteta i 10 kantona, svaki sa svojom sudskom, zakonodavnom i izvrsnom vlascu?
Kako moze biti unitarna drzava sa tri zvanicna jezika i dva zvanicna pisma?
-
Jordan1961
#15755 Re: Novi Izborni zakon BiH
Sijamski su to blizanci, te nacionalne stranke. Mute vodu pred izbore, polarizuju naroda a nakon toga rahat tijele narodne pare i pljackaju ne ometajuci jedni druge. A ludi narod(i) iz izbora u izbore bira isto.Bobi wrote: ↑22/08/2022 02:30A kako se dijele pareJordan1961 wrote: ↑22/08/2022 02:13
Kako moze biti unitarna drzava sa dva entiteta i 10 kantona, svaki sa svojom sudskom, zakonodavnom i izvrsnom vlascu?
Kako moze biti unitarna drzava sa tri zvanicna jezika i dva zvanicna pisma?, sad je u akciji unitarna država, opštine gdje su nacionalisti i njihovi privjesci na vlasti dobiju milionče a gdje su gradjanske na vlasti dobiju za kokice
.
- Styling
#15756 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ovo o čemu ti govoriš nema veze sa onim što sam ja napisala.
Ja nigdje nisam rekla da podržavam politiku SDA i da je to što rade dobeo.
BTW, nisu svi Bošnjaci u SDA i ne može ih se identifikovati sa politkom SDA. Svi oni koji nisu u SDA žele normalnu građansku državu gdje čemo živjeti normalno. Bitno je znati to razlikovati.
- Kolinda
#15757 Re: Novi Izborni zakon BiH
Aha građanskuStyling wrote: ↑22/08/2022 07:03Ovo o čemu ti govoriš nema veze sa onim što sam ja napisala.
BTW, nisu svi Bošnjaci u SDA i ne može ih se identifikovati sa politkom SDA. Svi oni koji nisu u SDA žele normalnu građansku državu gdje čemo živjeti normalno. Bitno je znati to razlikovati.
-
Jordan1961
#15758 Re: Novi Izborni zakon BiH
Nego podsjeti nas zasto je BiH unitarna drzava?Kolinda wrote: ↑22/08/2022 12:30Aha građanskuStyling wrote: ↑22/08/2022 07:03
Ovo o čemu ti govoriš nema veze sa onim što sam ja napisala.
BTW, nisu svi Bošnjaci u SDA i ne može ih se identifikovati sa politkom SDA. Svi oni koji nisu u SDA žele normalnu građansku državu gdje čemo živjeti normalno. Bitno je znati to razlikovati.![]()
![]()
- P.Starck
#15759 Re: Novi Izborni zakon BiH
"U okolnostima najveće postdejtonske političke krize u BiH, ovakvo radikalizovanje javnosti i nastup prema institucijama EU, nastavak je unitarističke propagande koja želi uništiti duh i tradiciju multinacionalne Bosne i Hercegovine."...HNS
Unitaristička u zajedničkim institucijama što bi reko Dodik
- Login77777
#15760 Re: Novi Izborni zakon BiH
@Kolinda
Ne odgovori ti meni jos na pitanje. A pitao sam te par puta.
Kako zakon o zabrani pusenja moze biti pitanje za DN? Kako to ide na stetu jednog naroda da mora ici kroz DN?
Kako zakon o zabrani pusenja moze biti pitanje za DN? Kako to ide na stetu jednog naroda da mora ici kroz DN?
-
Spit_fire
#15761 Re: Novi Izborni zakon BiH
Svim gradjanima BiH bez obzira na ime, vjeru, naciju, boju koze, imovinsko stanje, obrazovanje, omoguciti ista prava...dje ce postenije od toga?mirsek wrote: ↑21/08/2022 11:12Naravno, pravedno je da su svi gradjani jedaskopravni u skladu sa svjetskim i evropskim normama i demokratijom, u tom smislu treba mijenjati ustav. Torovanje i zapisavanje teritorije ostro sankcionisati. Torovanje je dozvoljeno u svoja 4 zida, ne dalje od toga. Znaci nema kacenja sahovnica po javnim cestama i slicno, na svoj privatni balkon i ogradu okaci sta hoces.
Al jbg ovi ko labud i kolinda hoce da su jednakiji medju jednakim...to je problem. Tamo dje su manjina svima isto, tamo dje su vecina privatna drzava..i jos te ubjeduje da je to fer
Ja sto puta kazem ako je ovaj ustav i drzava prema ikome nepraveda onda su to BOSNJACI! Sta sad da mi potegnemo rijesavanje nepravde koja je nama ucinjena?
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#15762 Re: Novi Izborni zakon BiH
ima tu dubljije problemaSpit_fire wrote: ↑22/08/2022 15:25Svim gradjanima BiH bez obzira na ime, vjeru, naciju, boju koze, imovinsko stanje, obrazovanje, omoguciti ista prava...dje ce postenije od toga?mirsek wrote: ↑21/08/2022 11:12
Naravno, pravedno je da su svi gradjani jedaskopravni u skladu sa svjetskim i evropskim normama i demokratijom, u tom smislu treba mijenjati ustav. Torovanje i zapisavanje teritorije ostro sankcionisati. Torovanje je dozvoljeno u svoja 4 zida, ne dalje od toga. Znaci nema kacenja sahovnica po javnim cestama i slicno, na svoj privatni balkon i ogradu okaci sta hoces.
Al jbg ovi ko labud i kolinda hoce da su jednakiji medju jednakim...to je problem. Tamo dje su manjina svima isto, tamo dje su vecina privatna drzava..i jos te ubjeduje da je to fer
Ja sto puta kazem ako je ovaj ustav i drzava prema ikome nepraveda onda su to BOSNJACI! Sta sad da mi potegnemo rijesavanje nepravde koja je nama ucinjena?
a to je da su bošnjački li(dedo)ri pristali na svakakva pušenja
ne samo u ratu, više poslije rata...
-
Spit_fire
#15763 Re: Novi Izborni zakon BiH
Uzroci i zasto je nepravedan su druga tema, al ono obespravljen si najvise a drugi hoce da te jos obesprave a sebe ucine jos dominatnijim...a i vako imaju previse...i kazem jos pored svega ti govori da je to pravednomk ultra wrote: ↑22/08/2022 15:33ima tu dubljije problemaSpit_fire wrote: ↑22/08/2022 15:25
Svim gradjanima BiH bez obzira na ime, vjeru, naciju, boju koze, imovinsko stanje, obrazovanje, omoguciti ista prava...dje ce postenije od toga?
a to je da su bošnjački li(dedo)ri pristali na svakakva pušenja
ne samo u ratu, više poslije rata...
Jednostavno rasizam, Bosnjake se smatra za inferioran narod u odnosu na druge i to je sustina..misle da ne zasluzuju nista vise od nekog minimuma..
Ko sto mi rece jedan jaran srbin iz sarajeva nedavno "Ne smeta meni gradjanska drzava i da je svakom isto, al smeta mi ako su u toj drzavi Bosnjaci vecina"
Ah ti zli Bosnjaci..
- Str0nz
- Grijem se na: Hodza > marfi
#15764 Re: Novi Izborni zakon BiH
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... pta-786186IGES: Demokratska EU se urušava u BiH, ovdje se radi o sukobu dva koncepta
Poruka nacionalističkih centara moći je jasna, a to je da građani u BiH ne zaslužuju evropska dostignuća. Oni moraju biti zadovoljni što su preživjeli, ali jedan čovjek jedan glas nije za njih
Institut za geopolitiku, ekonomiju i sigurnost (IGES) komentarisao je aktuelnu situaciju u BiH koja se vrti oko izmjene izbornog zakona, te pristupa EU i međunarodne zajednice rješavanju ovog, kako se do sada pokazalo, fundamentalnog problema bh. politike.
Njihovo saopćenje u nastavku prenosimo u cjelost:
- Autokratski centri moći ispipavaju odlučnost zapada i njegovu spremnost da štiti demokratske vrijednosti. Ako pobjedi autokratija, onda je Evropa doprinijela urušavanju vlastitih proklamovanih demokratskih principa u Bosni i Hercegovini.
Moderna Evropa ne poznaje ni autokratiju ni etnokratiju! Ljudska prava zagarantovana u Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima i osnovnim slobodama, temeljnom dokumentu tzv. evropskih vrijednosti, jedino nisu primjenjiva u Bosni i Hercegovini, iako je ta ista konvencija inkorporirana u bosanskohercegovački ustav. Što je još opasnije, određeni evropski politički krugovi zagovaraju dodatnu podjelu BiH po etničkim linijama. Taj put je usmjeren u pravcu izgradnje plemenskog sistema, a prvi korak bi bio nametnuti izborni zakon koji je u suprotnosti sa svim onim iza čega Evropa deklarativno stoji!
Važno je napomenuti da je 1992. godine demokratski svijet priznao nezavisnost BiH na osnovu referenduma na kojem je većina građana demokratskim putem izglasala nezavisnost. I tada je Bosna i Hercegovina bila multikonfensionalna država, ali, za razliku od današnjeg uređenja, sa potpuno građanskim ustavom kao i svaka druga demokratska država Evrope. Odgovor na pozitivne rezultate referenduma, čime su građani potvrdili da žele graditi liberalno demokratski sistem, bili su vojna agresija i genocid. Dejtonski sporazum koji je zaustavio rat, građanima BiH je bio spas od nastavka pokolja, dok je današnjim nacionalistima u BiH, regiji i Evropi, očigledno i to previše, pa ga žele degradirati, umjesto unaprijediti. Dakle, liberalna demokratija u BiH je razorena silom, da bi se, ironično, liberalno demokratski svijet pomirio sa tim porazom prihvativši kao trajne vrijednosti sistem zasnovan na rezultatima genocida i agresije.
U presudama Sejdić-Finci, Pilav i drugi, Evropski sud za ljudska prava jasno je presudio da je pojedinac kao stub demokratije obespravljen u BiH i da se to mora ispraviti. Svi oni koji nisu Bošnjaci, Srbi i Hrvati, a to su Jevreji, Romi i ostali, su građani drugog reda. Naprotiv, umjesto da se te presude bez odlaganja provedu, Bosna i Hercegovina se gura dalje u ponor. Očigledno je da ono što za Evropu i liberalno demokratski svijet može, u Bosni i Hercegovini ne može!
Poruka nacionalističkih centara moći je jasna, a to je da građani u BiH ne zaslužuju evropska dostignuća. Oni moraju biti zadovoljni što su preživjeli, ali jedan čovjek jedan glas nije za njih. Takav sistem bi značio da su građani politički subjekt, ali to je prema nekima neprihvatljivo u demokratskoj Evropi, jer jedino za BiH vrijedi etnokratija. Zašto u Evropi niko nije ozbiljno reagovao kada je premijer Mađarske Viktor Orban rekao da za Evropu predstavlja problem integracija 2 miliona muslimana? Upravo je tako Orban rekao za jedan od najstarijih evropskih naroda, Bošnjake, koji su sticajem okolnosti većinom muslimani.
Zbog toga se potencijalne izmjene izbornog zakona ne smiju kretati u smjeru koji odgovara nacionalističkim centrima u Evropi koji bi time trajno oskrnavili vlastite usvojene vrijednosti. Nasuprot njih se nalaze istinske demokrate Evrope koji moraju najozbiljnije shvatiti dešavanja u BiH i snažnije se založiti za njenu demokratizaciju i konačnu pobjedu liberalne demokratije nad autokratijom i etnokratijom. To je najdirektnije pitanje i dugoročne stabilnosti Evrope, jer se ovdje radi o sukobu dva koncepta. Jedan mora izgubiti, a onaj koji pobjedi dobit će trajni pečat Evropske unije!
Trenutno se u Ukrajini, tvrdi većina zapadnih analitičara i stratega, sudaraju autokratska Rusija i demokratska Ukrajina. Zar nisu jasne paralele sa Bosnom i Hercegovinom koja se nalazi duboko u zaleđini NATO i EU teritorije? Zagovaranje nametanja nedemokratskih izmjena izbornog zakona u BiH ukazuje na puno dublje probleme liberalne demokratije. Ako BiH krene ispod Dejtonskog sporazuma, a postoje indicije da bi mogla, onda je to kolektivna kataklizma demorkatije. Dejton je trebalo provesti (Pacta sunt servanda “ugovori se trebaju poštovati”) ili reći da ga nije moguće provesti, pa Bosnu i Hercegovinu vratiti u stanje prije početka agresije (status quo ante “stanje koje je bilo prije rata”). Na temelju Bečke konvencije Dejton je ništavan jer je namjerno opstruiran i nije ispunjen! Nije proveden Aneks 7 o povratku protjeranih. Otvoreno se krše Aneksi 1-A i 1-B koji regulišu regionalnu vojnu stabilizaciju između strana potpisnica Dejtonskog sporazuma (BiH, SR i HR) i to sve na štetu Bosne i Hercegovine. Nije proveden Aneks 9 o uspostavljanju korporacija na državnom nivou itd.
Jedan od osnovnih problema je što se godinama u Bosni i Hercegovini dozvoljava izjednačavanje žrtve i agresora. Presude donesene u Hagu i na domaćim sudovima postaju blijedo sjećanje, a u javnom narativu zlostavljač i zlostavljeni postaju jednaki. Autokratski centri moći ispipavaju odlučnost zapada i njegovu spremnost da štiti demokratske vrijednosti. Ako pobjedi autokratija, onda je Evropa doprinijela urušavanju vlastitih proklamovanih demokratskih principa u Bosni i Hercegovini.
-
BAK-eV
#15765 Re: Novi Izborni zakon BiH
Moze, jer entitet ali i drzava imaju razlicitu vaznost za dva naroda.Login77777 wrote: ↑22/08/2022 14:34 @Kolinda
Hrvatima drzava i entitet uopste ne treba. Imaju svoju drzavu i 2-3 kantona gdje su koncetrisani.
Bosnjacima treba svaki pedalj drzave, entiteta i kantona.
Hrvati to znaju i imaju mogucnost ucjene, jer su im potrebe drugacije.
Zbog te daleko vece potrebe da drzava i entitet funkcionisu, mogu kroz DN ucjenjvati Bosnjake nekim ustupcima u smislu raspodjele sredstava, parcijalnih poreza, koeficijenata i sl.
- Kolinda
#15766 Re: Novi Izborni zakon BiH
Dobio si odgovor samo nisi razumio, BiH je država 3 konstitutivna naroda i ostalih i svakog od konstitutivnih naroda treba uvažiti u svemu što se događa u zajedničkoj državi...kompromis i idemo naprijed...svako nametanje vodi u ponor....kao što vidimo. A to banaliziranje tipa "zakon o pušenju" je smiješno, ajmo pričati o ponderima ili slično....Login77777 wrote: ↑22/08/2022 14:34 @Kolinda
-
Jordan1961
#15767 Re: Novi Izborni zakon BiH
A sto preskoci gradjane? Neki poseban razlog ili se omaklo?Kolinda wrote: ↑22/08/2022 18:17Dobio si odgovor samo nisi razumio, BiH je država 3 konstitutivna naroda i ostalih i svakog od konstitutivnih naroda treba uvažiti u svemu što se događa u zajedničkoj državi...kompromis i idemo naprijed...svako nametanje vodi u ponor....kao što vidimo. A to banaliziranje tipa "zakon o pušenju" je smiješno, ajmo pričati o ponderima ili slično....Login77777 wrote: ↑22/08/2022 14:34 @Kolinda
- P.Starck
#15768 Re: Novi Izborni zakon BiH
Dosta dobro sumirano.Str0nz wrote: ↑22/08/2022 16:25https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... pta-786186IGES: Demokratska EU se urušava u BiH, ovdje se radi o sukobu dva koncepta
Poruka nacionalističkih centara moći je jasna, a to je da građani u BiH ne zaslužuju evropska dostignuća. Oni moraju biti zadovoljni što su preživjeli, ali jedan čovjek jedan glas nije za njih
Institut za geopolitiku, ekonomiju i sigurnost (IGES) komentarisao je aktuelnu situaciju u BiH koja se vrti oko izmjene izbornog zakona, te pristupa EU i međunarodne zajednice rješavanju ovog, kako se do sada pokazalo, fundamentalnog problema bh. politike.
Njihovo saopćenje u nastavku prenosimo u cjelost:
- Autokratski centri moći ispipavaju odlučnost zapada i njegovu spremnost da štiti demokratske vrijednosti. Ako pobjedi autokratija, onda je Evropa doprinijela urušavanju vlastitih proklamovanih demokratskih principa u Bosni i Hercegovini.
Moderna Evropa ne poznaje ni autokratiju ni etnokratiju! Ljudska prava zagarantovana u Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima i osnovnim slobodama, temeljnom dokumentu tzv. evropskih vrijednosti, jedino nisu primjenjiva u Bosni i Hercegovini, iako je ta ista konvencija inkorporirana u bosanskohercegovački ustav. Što je još opasnije, određeni evropski politički krugovi zagovaraju dodatnu podjelu BiH po etničkim linijama. Taj put je usmjeren u pravcu izgradnje plemenskog sistema, a prvi korak bi bio nametnuti izborni zakon koji je u suprotnosti sa svim onim iza čega Evropa deklarativno stoji!
Važno je napomenuti da je 1992. godine demokratski svijet priznao nezavisnost BiH na osnovu referenduma na kojem je većina građana demokratskim putem izglasala nezavisnost. I tada je Bosna i Hercegovina bila multikonfensionalna država, ali, za razliku od današnjeg uređenja, sa potpuno građanskim ustavom kao i svaka druga demokratska država Evrope. Odgovor na pozitivne rezultate referenduma, čime su građani potvrdili da žele graditi liberalno demokratski sistem, bili su vojna agresija i genocid. Dejtonski sporazum koji je zaustavio rat, građanima BiH je bio spas od nastavka pokolja, dok je današnjim nacionalistima u BiH, regiji i Evropi, očigledno i to previše, pa ga žele degradirati, umjesto unaprijediti. Dakle, liberalna demokratija u BiH je razorena silom, da bi se, ironično, liberalno demokratski svijet pomirio sa tim porazom prihvativši kao trajne vrijednosti sistem zasnovan na rezultatima genocida i agresije.
U presudama Sejdić-Finci, Pilav i drugi, Evropski sud za ljudska prava jasno je presudio da je pojedinac kao stub demokratije obespravljen u BiH i da se to mora ispraviti. Svi oni koji nisu Bošnjaci, Srbi i Hrvati, a to su Jevreji, Romi i ostali, su građani drugog reda. Naprotiv, umjesto da se te presude bez odlaganja provedu, Bosna i Hercegovina se gura dalje u ponor. Očigledno je da ono što za Evropu i liberalno demokratski svijet može, u Bosni i Hercegovini ne može!
Poruka nacionalističkih centara moći je jasna, a to je da građani u BiH ne zaslužuju evropska dostignuća. Oni moraju biti zadovoljni što su preživjeli, ali jedan čovjek jedan glas nije za njih. Takav sistem bi značio da su građani politički subjekt, ali to je prema nekima neprihvatljivo u demokratskoj Evropi, jer jedino za BiH vrijedi etnokratija. Zašto u Evropi niko nije ozbiljno reagovao kada je premijer Mađarske Viktor Orban rekao da za Evropu predstavlja problem integracija 2 miliona muslimana? Upravo je tako Orban rekao za jedan od najstarijih evropskih naroda, Bošnjake, koji su sticajem okolnosti većinom muslimani.
Zbog toga se potencijalne izmjene izbornog zakona ne smiju kretati u smjeru koji odgovara nacionalističkim centrima u Evropi koji bi time trajno oskrnavili vlastite usvojene vrijednosti. Nasuprot njih se nalaze istinske demokrate Evrope koji moraju najozbiljnije shvatiti dešavanja u BiH i snažnije se založiti za njenu demokratizaciju i konačnu pobjedu liberalne demokratije nad autokratijom i etnokratijom. To je najdirektnije pitanje i dugoročne stabilnosti Evrope, jer se ovdje radi o sukobu dva koncepta. Jedan mora izgubiti, a onaj koji pobjedi dobit će trajni pečat Evropske unije!
Trenutno se u Ukrajini, tvrdi većina zapadnih analitičara i stratega, sudaraju autokratska Rusija i demokratska Ukrajina. Zar nisu jasne paralele sa Bosnom i Hercegovinom koja se nalazi duboko u zaleđini NATO i EU teritorije? Zagovaranje nametanja nedemokratskih izmjena izbornog zakona u BiH ukazuje na puno dublje probleme liberalne demokratije. Ako BiH krene ispod Dejtonskog sporazuma, a postoje indicije da bi mogla, onda je to kolektivna kataklizma demorkatije. Dejton je trebalo provesti (Pacta sunt servanda “ugovori se trebaju poštovati”) ili reći da ga nije moguće provesti, pa Bosnu i Hercegovinu vratiti u stanje prije početka agresije (status quo ante “stanje koje je bilo prije rata”). Na temelju Bečke konvencije Dejton je ništavan jer je namjerno opstruiran i nije ispunjen! Nije proveden Aneks 7 o povratku protjeranih. Otvoreno se krše Aneksi 1-A i 1-B koji regulišu regionalnu vojnu stabilizaciju između strana potpisnica Dejtonskog sporazuma (BiH, SR i HR) i to sve na štetu Bosne i Hercegovine. Nije proveden Aneks 9 o uspostavljanju korporacija na državnom nivou itd.
Jedan od osnovnih problema je što se godinama u Bosni i Hercegovini dozvoljava izjednačavanje žrtve i agresora. Presude donesene u Hagu i na domaćim sudovima postaju blijedo sjećanje, a u javnom narativu zlostavljač i zlostavljeni postaju jednaki. Autokratski centri moći ispipavaju odlučnost zapada i njegovu spremnost da štiti demokratske vrijednosti. Ako pobjedi autokratija, onda je Evropa doprinijela urušavanju vlastitih proklamovanih demokratskih principa u Bosni i Hercegovini.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#15769 Re: Novi Izborni zakon BiH
- Str0nz
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#15771 Re: Novi Izborni zakon BiH
Dobili smo integritet izbora, jos samo da HDZ dobije vlast za naredne tri generacije.
-
DonieBrasco
#15772 Re: Novi Izborni zakon BiH
Nelegitimni izraelci, jevreji.https://www.klix.ba/vijesti/svijet/izra ... /220824029
Izraelski premijer ukorio ambasadora za BiH zbog otvorene podrške hrvatskom prijedlogu izborne reforme
- Login77777
#15773 Re: Novi Izborni zakon BiH
DonieBrasco wrote: ↑24/08/2022 10:59Nelegitimni izraelci, jevreji.https://www.klix.ba/vijesti/svijet/izra ... /220824029
Izraelski premijer ukorio ambasadora za BiH zbog otvorene podrške hrvatskom prijedlogu izborne reforme
Znaci zvanicni Izrael ovako opisuje podrsku politici HNSa.Premijer Yair Lapid, koji je i ministar vanjskih poslova, naredio je da se ambasador Noah Gal Gendler osudi nakon objavljivanja uvodnika Haaretz-a u kojem se njegovi postupci nazivaju "novim najnižim nivoom za izraelsku diplomatiju".
- Str0nz
#15774 Re: Novi Izborni zakon BiH
Za ovo je jedan od najzasluznji Reuf Bajrovic, onaj kojeg FGR-ovci vole da mrze i expert za ceranje sa UZP-ovcimaDonieBrasco wrote: ↑24/08/2022 10:59Nelegitimni izraelci, jevreji.https://www.klix.ba/vijesti/svijet/izra ... /220824029
Oni koji prate strane medije u veze ovoga znaju o cemu pricam.
Last edited by Str0nz on 24/08/2022 11:22, edited 3 times in total.
-
DonieBrasco
#15775 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ne daj Boze da stranke iz Sarajeva nesto poduzmu, doslovno cekaju pet do dvanaest.