Slike starog Sarajeva
-
propojeilijas
#18531 Re: Slike starog Sarajeva
znam u pravu si greskom sam je postavio
- muha_sa
#18534 Re: Slike starog Sarajeva
Na ovaj zid gdje stoji reklama Pharmacie ljeti se postavljalo platno i gledali smo filmove
Projektor sa nekog od prozora iznad ovog ekspres restorana "Hercegovina"

- muha_sa
-
pritchard
#18537 Re: Slike starog Sarajeva
Ja bih rekao da se SA itekako dobro očuvalo pored svega što je preživjelo. Srušena je ova na Trgu djece Sarajeva, one dvije gdje su Papagajka i Svjetlost, zagrađena Bogoslovija i Il kal grande... Mislim da su drugi gradovi regije doživjeli mnogo veće devastacije. Olomanku i Feroelektro ćemo nadam se kad-tad dobiti. Moguće je čak vratiti i pseudomaursku sjevernu fasadu Il Kal Grande ako bude sluha.
Nama treba O.B.N.O.V.A. Ljubljana je 800 godina bila pod austrijskom upravom pa nema nešto veći (ako je i veći) stari centar od SA ili eto da brojimo samo od industrijske revolucije. Sarajevo 40 godina. Samo što je tamo sve obnovljeno, zategnuto, nema klima da vise, jako malo nesređenih fasada, neuređenih površina, ljubljanski šlos je top turistička atrakcija, a naše Jajce koje je meni još ljepše od tog dvorca stoji u ruševinama. Mogućnosti bezbrojne, realizacija nedovoljna. Zamisli obnovljen MD, Obalu, MMB, Titovu, Zelenih beretki - pet cjelina punih reprezentativne arhitekture dostojne svakog mitteleuropa grada. Pa gdje je Kralja Tomislava, Josipa Vancaša i cijeli taj kraj. Drugi svijet.
Doslovno sve sa ovih starih razglednica i dan-danas stoji izuzev tih nekoliko srušenih. Evo par then and now.

Ima toga još koliko hoćeš.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#18538 Re: Slike starog Sarajeva
gledaj hadze i passata prve serije
- Van Halen
#18539 Re: Slike starog Sarajeva
Slažem se s tobom,ali da je dočekati renoviranje pa da licimo na nesto.pritchard wrote: ↑20/08/2022 19:22Ja bih rekao da se SA itekako dobro očuvalo pored svega što je preživjelo. Srušena je ova na Trgu djece Sarajeva, one dvije gdje su Papagajka i Svjetlost, zagrađena Bogoslovija i Il kal grande... Mislim da su drugi gradovi regije doživjeli mnogo veće devastacije. Olomanku i Feroelektro ćemo nadam se kad-tad dobiti. Moguće je čak vratiti i pseudomaursku sjevernu fasadu Il Kal Grande ako bude sluha.
Nama treba O.B.N.O.V.A. Ljubljana je 800 godina bila pod austrijskom upravom pa nema nešto veći (ako je i veći) stari centar od SA ili eto da brojimo samo od industrijske revolucije. Sarajevo 40 godina. Samo što je tamo sve obnovljeno, zategnuto, nema klima da vise, jako malo nesređenih fasada, neuređenih površina, ljubljanski šlos je top turistička atrakcija, a naše Jajce koje je meni još ljepše od tog dvorca stoji u ruševinama. Mogućnosti bezbrojne, realizacija nedovoljna. Zamisli obnovljen MD, Obalu, MMB, Titovu, Zelenih beretki - pet cjelina punih reprezentativne arhitekture dostojne svakog mitteleuropa grada. Pa gdje je Kralja Tomislava, Josipa Vancaša i cijeli taj kraj. Drugi svijet.
Doslovno sve sa ovih starih razglednica i dan-danas stoji izuzev tih nekoliko srušenih. Evo par then and now.
- Van Halen
-
propojeilijas
#18541 Re: Slike starog Sarajeva
s ovom garniturom politicara nikad OBNOVE, za obnovit glavni grad treba nam jaka ekonomijaVan Halen wrote: ↑20/08/2022 20:51Slažem se s tobom,ali da je dočekati renoviranje pa da licimo na nesto.pritchard wrote: ↑20/08/2022 19:22
Ja bih rekao da se SA itekako dobro očuvalo pored svega što je preživjelo. Srušena je ova na Trgu djece Sarajeva, one dvije gdje su Papagajka i Svjetlost, zagrađena Bogoslovija i Il kal grande... Mislim da su drugi gradovi regije doživjeli mnogo veće devastacije. Olomanku i Feroelektro ćemo nadam se kad-tad dobiti. Moguće je čak vratiti i pseudomaursku sjevernu fasadu Il Kal Grande ako bude sluha.
- AustriaHungary1867
#18543 Re: Slike starog Sarajeva
Evo mene nakon nekoliko mjeseci. Pripremio sam jedan "JUMBO" folder slika Sarajeva od proslosti pa do danasnjih poslijeratnih godina. Nadam se da ce te uzivati.
https://www.dropbox.com/home/Digital%20 ... rajevo.rar
Velicina datoteke: 14.2 GB
Broj slika: 14,568
Broj foldera: 225
Datum pocetka rada: 6. juni 2021.
Prva faza pokupljanja: Juni - Novembar 2021.
Druga faza pokupljanja: Novembar - danas
https://www.dropbox.com/home/Digital%20 ... rajevo.rar
Velicina datoteke: 14.2 GB
Broj slika: 14,568
Broj foldera: 225
Datum pocetka rada: 6. juni 2021.
Prva faza pokupljanja: Juni - Novembar 2021.
Druga faza pokupljanja: Novembar - danas
- SmokingMan
- Van Halen
#18546 Re: Slike starog Sarajeva
Gdje je ovo
- bitanga_sa_otesa
- Van Halen
#18548 Re: Slike starog Sarajeva
Ono tamo Higijenski zavod,pa sta je onda ova kao baraka na samoj raskrsnici ispod današnjih taksista
- bitanga_sa_otesa