Ukrajina
- Čitalac
#106676 Re: Ukrajina
Okupacione vlasti pronašle su "genijalan" način da oporave posrnulu ekonomiju. Preduzeća čiji su vlasnici napustili okupirana područja, biće prvo nacionalizovana a onda prepuštena „sposobnim menadžerima i poslovnim ljudima“. Ova otimačina imovine već je obavljena u Zaporožju (čelnik tamošnje administracije tako je prigrabio tržni centar i nekoliko restorana u Melitopolju), a od naredne sedmice započeće i u Hersonu, najavio je danas Sergej Jelisejev iz lokalne uprave.
Inače, sutra će širom okupiranog područja „svečanim programima“ biti proslavljen 22. avgust - Dan zastave Ruske Federacije. U Hersonu će biti održan prigodan koncert.
Inače, sutra će širom okupiranog područja „svečanim programima“ biti proslavljen 22. avgust - Dan zastave Ruske Federacije. U Hersonu će biti održan prigodan koncert.
- madner
#106677 Re: Ukrajina
Inace kod Njkolajeva manja ofanziva Rusa. Kao da je neko lagao da su demoralisani i potuceni, odsjeceni i ocajani.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
- Gandalf
#106679 Re: Ukrajina
orkistan vodi ekipa bizarnih luđaka, mada nije im to uopšte strano kroz njihovu grozomornu istoriju - čini mi se da je jedini njihov vladar koji je bio iole racionalan Mikhail Gorbačov, prije i poslije njega sve psihijatrijski slučajevi - baš zbog toga ne smije im se popuštati ni milimetra, nastojati njihov vojni poraz učiniti što je moguće više ponižavajućimOsmi Socrates wrote: ↑21/08/2022 13:51 Vraćali su se sa iste manifestacije, ona je vozila ispred auta u kojem je on bio.
I, nažalost, njegova teatralnost je upravo taj idiotluk sa kojim svijet ima posla. Lik je teatralan svake sekunde svog života već duže vrijeme, i to se ne mjenja ni dok gleda kako mu dijete gori. Pogledajte šta piše i na kakav način.
I kod Putlera se vidi takva teatralnost. On je prije bio donekle racionalan poličar. Mrzi me opisivati šta to znači. Međutim, ima već duže vremena kako je Putin teatralni idiot koji vjeruje u svoju mesijansku ulogu.
To je opasno. Ali, ja kažem, burn them all to fuckin' hell. Danas mu ikako popustiš, sutra ćeš žaliti.
- madner
#106680 Re: Ukrajina
Pa zabrino bi se kada ne bi.
- madner
#106681 Re: Ukrajina
Ne dolazi se do pozicije u kojoj je Rusija bez nekih ispravnih odluka. Podcjenjivati protivnika je glupo.Gandalf wrote: ↑21/08/2022 14:58orkistan vodi ekipa bizarnih luđaka, mada nije im to uopšte strano kroz njihovu grozomornu istoriju - čini mi se da je jedini njihov vladar koji je bio iole racionalan Mikhail Gorbačov, prije i poslije njega sve psihijatrijski slučajevi - baš zbog toga ne smije im se popuštati ni milimetra, nastojati njihov vojni poraz učiniti što je moguće više ponižavajućimOsmi Socrates wrote: ↑21/08/2022 13:51 Vraćali su se sa iste manifestacije, ona je vozila ispred auta u kojem je on bio.
I, nažalost, njegova teatralnost je upravo taj idiotluk sa kojim svijet ima posla. Lik je teatralan svake sekunde svog života već duže vrijeme, i to se ne mjenja ni dok gleda kako mu dijete gori. Pogledajte šta piše i na kakav način.
I kod Putlera se vidi takva teatralnost. On je prije bio donekle racionalan poličar. Mrzi me opisivati šta to znači. Međutim, ima već duže vremena kako je Putin teatralni idiot koji vjeruje u svoju mesijansku ulogu.
To je opasno. Ali, ja kažem, burn them all to fuckin' hell. Danas mu ikako popustiš, sutra ćeš žaliti.
-
zilog
#106682 Re: Ukrajina
Trifunovic jeste cetnik, skolovani bezbjednjak (po narodski "udbas"), sa Vucicevom podrskom, koji dobro zna da ta svesrpska "Z" rusofilija, u sadasnjem trenutku i okruzenju, ne moze nista dobrog donijeti Srbiji. Da nije tako, sutao bi k'o zaliven o ruskom malignom uticaju na ovim prostorima i trenutnom i kroz istoriju...nota1969 wrote: ↑21/08/2022 14:08četnik 1/1SpoilerShowdoox wrote: ↑21/08/2022 11:39 Ne znam zašto hvalite ovog četnika, samo zato što priča protiv Rusije. Ovo su mu neka dijela i knjige :
"Globalna mreža islamskih fundamentalista-operativni model-model Bosna“, Dokumentacioni centar Vlade Republike Srpske i Biro vlade Republike Srpske za odnose s Međunarodnim krivičnim sudom za ratne zločine u Hagu
„Terorizam - Globalna mreža islamskih fundamentalista - II deo- operacioni model-model Bosna“, Dokumentacioni centar Vlade Republike Srpske
„Izveštaj o slučaju Srebrenica I deo“, Dokumentacioni centar Vlade Republike Srpske
„Terorizam i vehabizam“, Darko Trifunović, Goran Stojaković, Milinko Vračar, Beograd
Bosnian Official Links With Terrorism, Including 9/11, Become Increasingly Apparent as Clinton, Clark Attempt to Justify Support of Bosnian Militants“
Islamofob i opsjednut muslimanima kao teroristima.
Odjebite sa njim i sa Balkan infom...
a jeste protiv rusije
Njega i onog bradatog Obradovica, u Srbiji, mrze vise nego Canka. Kakav tragikomican paradox?
Ako sam dobro shvatio, sta je @Bloo htjela reci, ono sto Trifunovic prica, moze posluziti za c/p nekoliko instant argumenata, bez trosenja vremena na vlastito istrazivanje. Nista vise od toga...
-
Dimu1927
- Gandalf
#106684 Re: Ukrajina
@madner uopšte ih ne podcjenjujem, višedecenijska državna propaganda ih je učinila apsolutno neosjetljivim na druge narode i države i dovela ih u stanje totalne opijenosti vlastitom moći, sigurno da nije ta moć mala, međutim nije ni onolika kolikom je oni zamišljaju
agresivnom propagandom su sebi zamaglili vid prema vanjskom svijetu i ne vide da i drugi imaju i znanja i resursa i moći, na kraju ove balade ruski narod će platiti ogromnu cijenu uzrokovanu ludilom u obavještajno-vojno-političkom vrhu
agresivnom propagandom su sebi zamaglili vid prema vanjskom svijetu i ne vide da i drugi imaju i znanja i resursa i moći, na kraju ove balade ruski narod će platiti ogromnu cijenu uzrokovanu ludilom u obavještajno-vojno-političkom vrhu
- madner
#106685 Re: Ukrajina
Tesko je pratiti sve pravce ove velike ofanzive UA, pripremane mjesecima, mars milion ljudi oslobadjanje Khersona, slom ruske kicme.
- JoseMujica
#106686 Re: Ukrajina
ispravne???madner wrote: ↑21/08/2022 15:09Ne dolazi se do pozicije u kojoj je Rusija bez nekih ispravnih odluka. Podcjenjivati protivnika je glupo.Gandalf wrote: ↑21/08/2022 14:58
orkistan vodi ekipa bizarnih luđaka, mada nije im to uopšte strano kroz njihovu grozomornu istoriju - čini mi se da je jedini njihov vladar koji je bio iole racionalan Mikhail Gorbačov, prije i poslije njega sve psihijatrijski slučajevi - baš zbog toga ne smije im se popuštati ni milimetra, nastojati njihov vojni poraz učiniti što je moguće više ponižavajućim
bome više liče na očajne odluke...sam početak ovog ludila je zasnovan na lažima i imaginaciji...koliko su te odluke bile ispravne najbolje pokazuje stanje na terenu...šta je bio i cilj poteza i gdje danas stoje u odnosu na taj cilj?
Mordor danas i ne zna šta mu je cilj, već se valjaju u blatu sopstvenih laži i gluposti.
a da ih ne treba potcjenjivati, to je tačno, jer nema ništa opasnije od pjane budale kojoj se svi smiju. A Rusija je upravo tu.
- madner
#106687 Re: Ukrajina
Ma druze, Rusi da udju u Moskvu bi se ponasalji isto. Nasilje je dio Ruske kulture, bilo je nekad i zapadne.Gandalf wrote: ↑21/08/2022 15:17 @madner uopšte ih ne podcjenjujem, višedecenijska državna propaganda ih je učinila apsolutno neosjetljivim na druge narode i države i dovela ih u stanje totalne opijenosti vlastitom moći, sigurno da nije ta moć mala, međutim nije ni onolika kolikom je oni zamišljaju
Sto se Rusa tice oni su ubjedjenji da su ufatili zadnji voz da preduhitre masonsko jesuistku zavjeru. Jedina nada je totalni poraz, ako neki debil napravi neki Deyton, Rusi ce misliti da je to bila pobjeda.
-
Excel2
#106688 Re: Ukrajina
Tesko je pratiti i tvoje pisanje iskreno, jer nekad bih rekao da su minimalno 4 osobe iza profila.
- madner
#106689 Re: Ukrajina
Mislio sam na historiju. Tu je bilo zajebanih igraca, ali na kraju je Rusija ta koja je postala dominantna a ne recimo Svedska.JoseMujica wrote: ↑21/08/2022 15:20ispravne???
bome više liče na očajne odluke...sam početak ovog ludila je zasnovan na lažima i imaginaciji...koliko su te odluke bile ispravne najbolje pokazuje stanje na terenu...šta je bio i cilj poteza i gdje danas stoje u odnosu na taj cilj?
Mordor danas i ne zna šta mu je cilj, već se valjaju u blatu sopstvenih laži i gluposti.
a da ih ne treba potcjenjivati, to je tačno, jer nema ništa opasnije od pjane budale kojoj se svi smiju. A Rusija je upravo tu.
Znaju oni tacno sta je cilj, samo nisu sigurni da ga mogu ostvariti. Cilj je izaci na granice 1939.
- apsidejzi
#106690 Re: Ukrajina
To je posljedica slave i jedna od velikih "glavobolja" koje slava nosi sa sobom. Jedan od problema kojeg nisi ni svjestan da uopste postoji, dok ne dodjes u tu poziciju. Ti ne budes ti, nego si prisiljen da budes imitator sebe na nacin kako te javnost dozivljava. Mnogi se boje prikazati drugaciju sliku i zive u anksioznosti i proklinju dan kad su postali slavni. Pa vidi sta se desava sa finskom premijerkom. Cura ne smije na dernek otici i opustiti se jer te slike ne odgovaraju onome kako se javno predstavljala. No ona nema mesijanski kompleks kao Putin i zato moze razdvojiti javno od privatnog.Osmi Socrates wrote: ↑21/08/2022 13:51 I kod Putlera se vidi takva teatralnost. On je prije bio donekle racionalan poličar. Mrzi me opisivati šta to znači. Međutim, ima već duže vremena kako je Putin teatralni idiot koji vjeruje u svoju mesijansku ulogu.
-
Bossona
#106691 Re: Ukrajina
doox wrote: ↑21/08/2022 11:39Ne znam zašto hvalite ovog četnika, samo zato što priča protiv Rusije. Ovo su mu neka dijela i knjige :
"Globalna mreža islamskih fundamentalista-operativni model-model Bosna“, Dokumentacioni centar Vlade Republike Srpske i Biro vlade Republike Srpske za odnose s Međunarodnim krivičnim sudom za ratne zločine u Hagu
„Terorizam - Globalna mreža islamskih fundamentalista - II deo- operacioni model-model Bosna“, Dokumentacioni centar Vlade Republike Srpske
„Izveštaj o slučaju Srebrenica I deo“, Dokumentacioni centar Vlade Republike Srpske
„Terorizam i vehabizam“, Darko Trifunović, Goran Stojaković, Milinko Vračar, Beograd
Bosnian Official Links With Terrorism, Including 9/11, Become Increasingly Apparent as Clinton, Clark Attempt to Justify Support of Bosnian Militants“
Islamofob i opsjednut muslimanima kao teroristima.
Odjebite sa njim i sa Balkan infom...
Bio i ostao četnik, dokazani neprijatelj Bosne, lažov i manipulator koji je svjestan da su u NATO okruženju i da ih Rusi koriste za svoje interese na Balkanu protiv zapada.
- JoseMujica
#106692 Re: Ukrajina
mislim nije nemoguće, al da metor zvekne zapadnu hemisferumadner wrote: ↑21/08/2022 15:25Mislio sam na historiju. Tu je bilo zajebanih igraca, ali na kraju je Rusija ta koja je postala dominantna a ne recimo Svedska.JoseMujica wrote: ↑21/08/2022 15:20
ispravne???
Znaju oni tacno sta je cilj, samo nisu sigurni da ga mogu ostvariti. Cilj je izaci na granice 1939.
- madner
#106693 Re: Ukrajina
Dok je uncle Joe ziv, vece su sanse da ce Leopardi spartati po Krimu.
Ali da budemo jasni, ove EU jajare su to vec prihvatile.
- JoseMujica
#106694 Re: Ukrajina
ma kakvi ovi eu gmazovi...što više vrijeme odmiče jasno mi je što englezi izađoše iz tog ublehaškog i bezmudog sijela.
Mi ovdje u BiH vidimo koja je to skupina tovara, spremna radi interesa da izda svaki princip.
- vee-jay
#106695 Re: Ukrajina
Ja sam pogledao citav interviju i nisi u pravu.Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑21/08/2022 11:55Ne napada on Rusiju zbog njene agresije na druge zemlje nego sto nije pomogla da se napravi "srpski svet" iliti velika Srbija.
Iz istog razloga napada i srpske politicare i politiku.
-
lajkujMe
#106696 Re: Ukrajina
Dok Rusi vrse manju ofanzivu oko Nikolajeva
Istovremeno Ukrajinci vrse manje kontru kod Inhuletsa
Istovremeno Ukrajinci vrse manje kontru kod Inhuletsa
- karanana
#106697 Re: Ukrajina
Mi cekamo ukre u kersonu a rusi kucaju na vrata mikolajeva. Eto koje lazi mi slusamo. Dedo presjeko rorom srpsku zastavu na vracama, ljiljani se sada vijore, sasa preso u TO, srbi bjeze ka drini.....
Potpisuj zeleni ako imas tu opciju. A ne vjerujem da imas jer zasto bi rusi sad nesto potpisivali.
Potpisuj i onda natovari svega u avliju za moguce buduce situacije. A "nadji" u nekom skladistu i jednu bombicu koju su zaboravili odnijet 93.
Potpisuj zeleni ako imas tu opciju. A ne vjerujem da imas jer zasto bi rusi sad nesto potpisivali.
Potpisuj i onda natovari svega u avliju za moguce buduce situacije. A "nadji" u nekom skladistu i jednu bombicu koju su zaboravili odnijet 93.
- Bloo
- Globalna šefica
#106698 Re: Ukrajina
Mrze ga samo zatucani debili. Nije on "protiv rusije" iz ubjedenja/morala već čisto uz Vucicevo odobrenje da se prikaze da u Srbiji ima i "suprotnog" misljenja. Iole inteligentniji proruski nastrojeni naravno da kontaju sve ovo sto si napisao.zilog wrote: ↑21/08/2022 15:12 Trifunovic jeste cetnik, skolovani bezbjednjak (po narodski "udbas"), sa Vucicevom podrskom, koji dobro zna da ta svesrpska "Z" rusofilija, u sadasnjem trenutku i okruzenju, ne moze nista dobrog donijeti Srbiji. Da nije tako, sutao bi k'o zaliven o ruskom malignom uticaju na ovim prostorima i trenutnom i kroz istoriju...
Njega i onog bradatog Obradovica, u Srbiji, mrze vise nego Canka. Kakav tragikomican paradox?
Ako sam dobro shvatio, sta je @Bloo htjela reci, ono sto Trifunovic prica, moze posluziti za c/p nekoliko instant argumenata, bez trosenja vremena na vlastito istrazivanje. Nista vise od toga...
Tipove protiv Trifunovica i ne treba koristiti kao bilo kakav izvor.
-
Mrvice_ba
#106699 Re: Ukrajina
Ovdje je velika euforija, @lajkujMe je jedan od krivaca, mene je prvog nafuro bio.
Ispostavlja se da ce izgleda orci prije u Odesu nego ukrajinci u sjeverodonjeck, prije ce orke u lavov nego ukrajinci u debaljcevo.
Ispostavlja se da ce izgleda orci prije u Odesu nego ukrajinci u sjeverodonjeck, prije ce orke u lavov nego ukrajinci u debaljcevo.
- GandalfSivi
#106700 Re: Ukrajina
Interviju se moze postaviti pod “sve sto bi Vucic zelio reci, a ne smije” kategoriju…Bloo wrote: ↑21/08/2022 16:09Mrze ga samo zatucani debili. Nije on "protiv rusije" iz ubjedenja/morala već čisto uz Vucicevo odobrenje da se prikaze da u Srbiji ima i "suprotnog" misljenja. Iole inteligentniji proruski nastrojeni naravno da kontaju sve ovo sto si napisao.zilog wrote: ↑21/08/2022 15:12 Trifunovic jeste cetnik, skolovani bezbjednjak (po narodski "udbas"), sa Vucicevom podrskom, koji dobro zna da ta svesrpska "Z" rusofilija, u sadasnjem trenutku i okruzenju, ne moze nista dobrog donijeti Srbiji. Da nije tako, sutao bi k'o zaliven o ruskom malignom uticaju na ovim prostorima i trenutnom i kroz istoriju...
Tipove protiv Trifunovica i ne treba koristiti kao bilo kakav izvor.