Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
PhilJacksonIzvala

#5501 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by PhilJacksonIzvala »

otkud nekom ko mu hakuje profil njegova slika

napio se ko guzica ocito i popustile kocnice

ja bih mu momentalno dao raskid ugovora.
sencobih

#5502 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Možda je stara slika, ko zna
Anquilla

#5503 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Anquilla »

PhilJacksonIzvala wrote: 21/08/2022 11:13 otkud nekom ko mu hakuje profil njegova slika

Zašto raskid ugovora?
Kao da je jedini fudbaler koji pije ili puši.

Po meni je ovo disciplinski prekršaj, vjerovatno je pravilnikom nekim određeno kako se tretira i kažnjava.
Last edited by Anquilla on 21/08/2022 11:21, edited 1 time in total.
Logovan

#5504 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Možda je nekad ovu sliku postavljao na story. Neki rekoše da je ovo slika odmah poslije duple krune, a sad ko će ga znati.

Sumnjivo da je baš pred derbi, baš kad lošije igramo nego prva tri kola.
PhilJacksonIzvala

#5505 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Anquilla wrote: 21/08/2022 11:20
PhilJacksonIzvala wrote: 21/08/2022 11:13 otkud nekom ko mu hakuje profil njegova slika

Zašto raskid ugovora?

Po meni je ovo disciplinski prekršaj, vjerovatno je pravilnikom nekim određena kazna, finansijska, suspenzija i slično.
Ističe mu na kraju sezone svakako. Ništa ne pokazuje skoro dvije godine, igrač manje na terenu. Šutevi opasniji po avione nego po golmana. Evo vidimo i zašto, kakav život vodi, koliko se trudi.
PhilJacksonIzvala

#5506 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Logovan wrote: 21/08/2022 11:21 Možda je nekad ovu sliku postavljao na story. Neki rekoše da je ovo slika odmah poslije duple krune, a sad ko će ga znati.
Zasto bi onda deaktivirao profil?
Anquilla

#5507 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Anquilla »

PhilJacksonIzvala wrote: 21/08/2022 11:22
Anquilla wrote: 21/08/2022 11:20

Zašto raskid ugovora?

Po meni je ovo disciplinski prekršaj, vjerovatno je pravilnikom nekim određena kazna, finansijska, suspenzija i slično.
Ističe mu na kraju sezone svakako. Ništa ne pokazuje skoro dvije godine, igrač manje na terenu. Šutevi opasniji po avione nego po golmana. Evo vidimo i zašto, kakav život vodi, koliko se trudi.
Svaki raskid ugovora se plaća.
Ako trener procijeni da je loš, neka ga stavi na klupu ili pošalje na tribine.

Očito Dudić misli da je dovoljno dobar, pa nije predložio raskid kad je preuzeo Sarajevo.

Ovo je za kaznu kako je predviđeno internim aktima, taman posla da još Mirvić plati i raskine ugovor sa igračem za kojeg trener misli da mu treba.
Adobeg

#5508 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Adobeg »

Bila slika stara ili nova ovo nije profesionalac ako se bavi fudbalom,mi klub treba da raskrstimo sa ovakvim pojavama,po meni ja bi ga odstranio iz ekipe dok se ne rijesi slucaj kad god bio,iskreno koliko je u klubu bio nije ostavio znacajan trag.
PhilJacksonIzvala

#5509 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Anquilla wrote: 21/08/2022 11:37
PhilJacksonIzvala wrote: 21/08/2022 11:22

Očito Dudić misli da je dovoljno dobar, pa nije predložio raskid kad je preuzeo Sarajevo.

Ovo je za kaznu kako je predviđeno internim aktima, taman posla da još Mirvić plati i raskine ugovor sa igračem za kojeg trener misli da mu treba.
U tom istom ugovoru mora postojati klauzula da se i igrac mora ponasati kao profesionalni fudbaler, a ne kao pjandura i narkoman. Pa ako je on prekrsi, onda se raskida na njegovu stetu.
Anquilla

#5510 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Anquilla »

PhilJacksonIzvala wrote: 21/08/2022 11:42
Anquilla wrote: 21/08/2022 11:37

U tom istom ugovoru mora postojati klauzula da se i igrac mora ponasati kao profesionalni fudbaler, a ne kao pjandura i narkoman. Pa ako je on prekrsi, onda se raskida na njegovu stetu.
https://www.nfsbih.ba/nsbih_userfiles/f ... onalac.pdf

Ne može se jednostrano raskinuti u toku takmičarske sezone.

Dakle, jedina opcija je da mu Mirvić plati i da se dogovore.

Da li je vrijedno toga? Ja mislim da nije, ali nisu moje pare, pa je jedino ok da Ismir odluči u saradnji sa Feđom, bez da sluša riječ navijača.
Dogovor o raskidu, tribine, klupa, prvih 11... Kako god odluči, naše je da podržimo.
sencobih

#5511 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Kako smo mi spremni za sankcije automatski, nema veze šta i kako. A Mirvić kada je molio da se ne pale baklje , da se ne daje pet milja heftčno savezu za kazne, jer ima prečih mjesta za potrošiti pare, nikom ništa. Sad bi navijači zbog slike od ko zna kad tjerali igrača i pozivali se na pravila.
Logovan

#5512 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

PhilJacksonIzvala wrote: 21/08/2022 11:24
Logovan wrote: 21/08/2022 11:21 Možda je nekad ovu sliku postavljao na story. Neki rekoše da je ovo slika odmah poslije duple krune, a sad ko će ga znati.
Zasto bi onda deaktivirao profil?
Valjda da izbjegne pravdanja, javljanja? Mislim ne znam, pretpostavljam samo.
PhilJacksonIzvala

#5513 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Anquilla wrote: 21/08/2022 11:52
PhilJacksonIzvala wrote: 21/08/2022 11:42

https://www.nfsbih.ba/nsbih_userfiles/f ... onalac.pdf

Ne može se jednostrano raskinuti u toku takmičarske sezone.

Dakle, jedina opcija je da mu Mirvić plati i da se dogovore.

Da li je vrijedno toga? Ja mislim da nije, ali nisu moje pare, pa je jedino ok da Ismir odluči u saradnji sa Feđom, bez da sluša riječ navijača.
Dogovor o raskidu, tribine, klupa, prvih 11... Kako god odluči, naše je da podržimo.
Svejedno.

Obaveze igrača prema klubu:

3. savjesno i potpuno zalaganje za postizanje rezultata i uspjeha kluba;
8. ponašanje u privatnom i javnom životu na način koji ne šteti ugledu kluba i nogometu u cjelini;

Primanja iz stava 1. ovog člana mogu se povećavati ili smanjivati u zavisnosti od rezultata kluba i u
skladu sa Pravilnikom kluba.

Srezat mu platu na minimum. Pa ce sam otpasti.
Dinostula

#5514 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Da su Mersu nasli sa iglom heroina u veni kako spava u parku opet bi napisao "Jedan je babuka" a ovaj lik u dva mandata nije nikad nista uradio.Malog Ramica vise forsirati ili dovesti jos jednog stopera i neka igraju Djoka i CIrjak sredinu.Ovog levata klupirati do kraja ugovora i onda ga sutnuti.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5515 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Po mojim informacijama raskinut ugovor
Karikaturist

#5516 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Karikaturist »

Kapic je ogromno razocarenje. Nikakve koristi od njega nema, ali problem je sto i bez njega i sa njim imamo tanku sredinu..
kakaljin

#5517 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kakaljin »

sencobih wrote: 21/08/2022 11:58 Kako smo mi spremni za sankcije automatski, nema veze šta i kako. A Mirvić kada je molio da se ne pale baklje , da se ne daje pet milja heftčno savezu za kazne, jer ima prečih mjesta za potrošiti pare, nikom ništa. Sad bi navijači zbog slike od ko zna kad tjerali igrača i pozivali se na pravila.
Tacno tako,

A sta smo mi navijaci napravili stete voljenom klubu to nista, i onda ide prica palilo se i palice se.

Kada jednu sezonu navijaci ne naprave niti jednu kaznu i kada bude jos vise clanova kluba i sa godisnjim kartama, tek tada bi mozda mogli imati neka prava da zahtjevamo nesto . Do tada mi samo mozemo davati podrsku klubu da sto bolje igra i da postigne sto bolje rezultate
Adobeg

#5518 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Adobeg »

kakaljin wrote: 21/08/2022 13:24
sencobih wrote: 21/08/2022 11:58 Kako smo mi spremni za sankcije automatski, nema veze šta i kako. A Mirvić kada je molio da se ne pale baklje , da se ne daje pet milja heftčno savezu za kazne, jer ima prečih mjesta za potrošiti pare, nikom ništa. Sad bi navijači zbog slike od ko zna kad tjerali igrača i pozivali se na pravila.
Tacno tako,

A sta smo mi navijaci napravili stete voljenom klubu to nista, i onda ide prica palilo se i palice se.

Kada jednu sezonu navijaci ne naprave niti jednu kaznu i kada bude jos vise clanova kluba i sa godisnjim kartama, tek tada bi mozda mogli imati neka prava da zahtjevamo nesto . Do tada mi samo mozemo davati podrsku klubu da sto bolje igra i da postigne sto bolje rezultate
Navijaci takodjer su ogledalo kluba,ali ipak su igraci u vecem fokusu i oni moraju dok su tu da ne kaljaju obraz kluba ni sebe, ako je tacno da je raskinut ugovor pozdravljam ovu odluku ni jedan igrac nije iznad kluba ,te ovaj primjer mora biti nauk drugima kako da se ponasaju dok su u klubu.
Logovan

#5519 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Velkoski wrote: 21/08/2022 13:08 Po mojim informacijama raskinut ugovor
Haha divno, nadam se da nije istina
PhilJacksonIzvala

#5520 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Logovan wrote: 21/08/2022 14:00
Velkoski wrote: 21/08/2022 13:08 Po mojim informacijama raskinut ugovor
Haha divno, nadam se da nije istina
A sto bogati? Ja se nadam da jeste istina, i da se postavi presedan, kako ce se ponasati sa svima koji vode nesportski zivot.
Karikaturist

#5521 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Karikaturist »

Pa otpustili smo Benku i koga ono zbog nesportskog ispijanja pive, uvijek ce toga biti..Jucer Benko, danas Kapic, sutra neki drugi Sasivarevic..
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5522 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Raskid je navodno tražio on (a ne klub), možda još nije 100% i nešto dogovore, polahko :mrgreen:
Anquilla

#5523 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Anquilla »

Karikaturist wrote: 21/08/2022 14:13 Pa otpustili smo Benku i koga ono zbog nesportskog ispijanja pive, uvijek ce toga biti..Jucer Benko, danas Kapic, sutra neki drugi Sasivarevic..
Nikoga, nismo ni Benku.
Tada su novčano kažnjeni Benko, Pavlović i Dušan Hodžić.

Mislim da je piva svakako bila samo izgovor, kao što bi ovaj story bio izgovor sada.

Ako će se zbog pive u javnosti raskidati ugovori, mislim da će nam ostati malo igrača... Većina živi nesportski život, koliko je samo bilo slika iz neke kafane u Lukavici Puzigaće i ostalih u sezoni kad smo bili prvaci.

Ako je dogovoren raskid ugovora, žao bi mi bilo jer bi ostali bez igrača, a vala i Mirvićevih para :)

Nadam se da će se ipak dogovoriti da ostane, a da će on to sve klubu vratiti dobrim igrama u budućnosti.

I sve ovo pred derbi :-)
sencobih

#5524 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Mislim da on više nema ni volje da igra za nas, posebno nakon onog penala, a ni prije penala nije bio omiljen, sad nakon ovoga očekujem da mu se zviždi, i da ga se proziva, tako da ne vidim neku uspješnu dalji saradnju. Eventualno kad bi konama dao go ,oprostilo bi mu se 99.posto svih grijeha
_Reds_

#5525 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by _Reds_ »

Kakvi smo mi, dobar nam je klub.

Fulio frajer penal, fulio ih koliko hoćeš prije njega, u ekipi ima pola goji su gori, tj. gore odigrali zadnje tri utakmice, hajmo sve otjerati ??
Post Reply