Ne brini ti za Krim.preludezalude wrote: ↑20/08/2022 23:59Ma pravi si takticar. Javi svoje ideje Zelenskom, mozda stagod i zaradis.Honda Rajvosa wrote: ↑20/08/2022 22:28
Pa sta predlazes?da im se svi naguze i da im se sve da?da im i felacio se odradi?da de rusr ne ljuti i sl?hajde lagano na krstaricu i one srpske forume pa guslaj. Krim je ukrajinska teritorija, i kao takva je usla u sastav ukrajine prilikom raspada sssr, te je on dio ukrjaine koji je oduzet nasilnim putem. Fino porusiti krimski most pa nek plivaju
Nisam ja rekao ni da se neko naguzi ni da neko guzi. Samo sam rekao da Krim Rusi nece prepustiti ni po koju cijenu i ukrajinsko cackanje po tome bi moglo stvoriti veliku opasnost ne samo za njih. Imaju Ukrajinci gdje da cackaju i bore se. Neka vrate istocne teritorije ako mogu. Ako previse cackaju po Krimu, mislim da ce ruska odmazda biti strasna.
Ukrajina
- Point.
#106601 Re: Ukrajina
-
preludezalude
#106602 Re: Ukrajina
Ja bi volio da je to tako kako kazes ali nije. Putin ima snage da zajebe svijet a ne Ukrajinu. Sudbina ce mu biti kao i Hitleru. I Hitlera spominjemo kao megalomana i budalu koja je htjela sve pa na kraju nista. Ali dok se doslo do toga nista je nastao haos i uzas. O tome govorim...o haosu i uzasu.mishic wrote: ↑21/08/2022 00:51Mogu rusi žrtvovati šta god imaju i već žrtvuju jako puno toga i kada bi ih neko pitao ništa oni ne bi prepustili...preludezalude wrote: ↑20/08/2022 23:59 preludezalude wrote: ↑20/08/2022 22:03
Da li stvarno mislite da ce Rusi tek tako prepustiti Krim? Mogu sve zrtvovati ali Krim nece dati. Upotrijebit ce sva sredstva da ga zadrze i u tome lezi opasnost.
Ovako kako ih ukrajinski heroji lome još za koji mjesec oni neće biti u stanju ne zadržati koji kvadrat okupirane ukrajinske teritorije nego neće biti u stanju spriječiti ni ostale zemlje i narode kojima je ruski jaram dodijao. Na kraju će "ruski svet" biti sveden na mjeru pa će umjesto carske rusije ili SSSR-a nastati još nekoliko samostalnih država. Možda to i nije dobro jer će se te zemlje i narodi nastaviti međusobno sukobljavati oko teritorije, prirodnih bogatstava i drugih neraščišćenih računa i međusobnih odnosa, vezati se za neke druge sile i interese ali podređena pozicija koju imaju pod Putinovim režimom natjerat će ih na to.
Umišljena i prenapuhana moć režima je raskrinkana, Ukrajina je smogla snage i dobila pomoć da to uradi a sada će režim početi da se bavi sobom i posljedicama ove sulude politike tako da će prepustiti još mnogo, mnogo toga o čemu još niko i ne govori. Suludi snovi o kojekakvim svetovima i svi velikodržavni projekti definitivno postaju sahranjeni.
Slava Ukrajini!
Smrt fašizmu!
-
preludezalude
#106603 Re: Ukrajina
Mozes se ti smijati koliko hoces ali Putin je megaloman i moze poceti bombardovati sve gradove u Ukrajini kad pozeli. Mislis da je to smijesno onim ljudima u tim gradovima? Ako Putin osjeti da je Krim ugrozen, sta ako mu padne na pamet da baci nuklearku na Kijev? Da li bi to bilo smijesno?geralt wrote: ↑21/08/2022 01:15Sta, bombardovace ih?preludezalude wrote: ↑20/08/2022 23:59 Ako previse cackaju po Krimu, mislim da ce ruska odmazda biti strasna.![]()
Izvrsiti invaziju na njih?![]()
![]()
Poslati drugu armiju svijeta da ih zgazi?![]()
![]()
![]()
Ruskih odmazdi se vise niko ne boji, cak ih i Litvanija i Estonija nekaznjeno ponizavaju. Pokusali su udariti kitom od sto, ali se ispostavilo da imaju smoki.
-
Osmi Socrates
#106604 Re: Ukrajina
Jesi se ti nasikirao za svijet, duša draga.
Ne znam šta očekuješ. Ne priznaješ narodu pravo na postojanje, dobićeš odgovor, najjači koji može u tom trenutku.
Šta bi sad trebalo da se Ukrajinci sikiraju za mentalno stanje naciste iz Kremlja? Imaju Rusi sreće da ja ne odlučujem.
Nijedan metar Rusije ne bi bio pošteđen. A kamoli okupirani dijelovi Ukrajine. Bombardirao bih ja još neke zemlje, to be honest. Dosta je bilo diplomatije sa gluhima, slijepima, i idiotima.
Ne znam šta očekuješ. Ne priznaješ narodu pravo na postojanje, dobićeš odgovor, najjači koji može u tom trenutku.
Šta bi sad trebalo da se Ukrajinci sikiraju za mentalno stanje naciste iz Kremlja? Imaju Rusi sreće da ja ne odlučujem.
Nijedan metar Rusije ne bi bio pošteđen. A kamoli okupirani dijelovi Ukrajine. Bombardirao bih ja još neke zemlje, to be honest. Dosta je bilo diplomatije sa gluhima, slijepima, i idiotima.
-
zilog
#106605 Re: Ukrajina
Ni jedna sluzba (a za ovakvo ubistvo treba sluzba), ne moze biti toliko naivna, da ocekuje, da bilo cije ubistvo, moze navesti Putlera, da prekine ovaj rat. Najmanje Duginovo i Dugineve.Osmi Socrates wrote: ↑21/08/2022 01:27 Ista je bila kao njen otac. Dakle, nikakva prevelika greška ako je on bio meta, a ona poginula. Sumnjam da će on ikakvu korisnu lekciju izvući iz ovoga, ali barem će osjetiti da je cijena njegovog idiotizma znatno povećana. Uvukao si svoje dijete u ovo, isprao si joj mozak, e pa ovo je cjena.
Ne vjerujem da je Putin ovo odradio da bi povećao podršku za rat u ruskom narodu. To se ne radi tako. Ko ne podržava rat, neće ga početi podržavati zato što je Darya Dugin ubijena. Čak i da slažeš da su to uradili Ukrajinci, slabo bi to efekta imalo među narodom koji je neodlučan ili je protiv rata.
Ovo je ili lični obračun u najužim Putinovim krugovima ili su stvarno Ukrajinci počeli da ubijaju ideologe iza ovog rata do kojih je lakše doći. Ako je obračun među Putinovcima, moguće da neki osjećaju da bi ubistvo Dugina natjeralo Putina da prekine ovaj fašistički rat.
Druge dvije manje vjerovatnije mogućnosti su da je ubistvo odradio sam Putin jer mu zbog nečega Dugin smeta. Ili u ruskom narodu postoji neki pokret otpora režimu koji je počeo i ovako djelovati.
Nema ovo veze sa podrskom za rat, koliko sa optuzivanjem Ukrajine da pribjegava terorizmu. Upravo to Rusima treba na medjunarodnom, a ne domacem planu...
Cui bono?
- geralt
#106606 Re: Ukrajina
Da, ruske prijetnje su se ispostavile kao jako smijesne. Bombarduju im Belgorod usred Rusije mjesecima, i sta se desilo? Nista. Rakete su ispucali, ruska avijacija ne smije prismrditi u ukrajinski zracni prostor jer bi ostali bez nje.preludezalude wrote: ↑21/08/2022 01:45Mozes se ti smijati koliko hoces ali Putin je megaloman i moze poceti bombardovati sve gradove u Ukrajini kad pozeli. Mislis da je to smijesno onim ljudima u tim gradovima? Ako Putin osjeti da je Krim ugrozen, sta ako mu padne na pamet da baci nuklearku na Kijev? Da li bi to bilo smijesno?
Sto se tice nuklearki, Rusija nije jedina koja ih ima, a Putin nije jedini u lancu odlucivanja da se one bace. Da mu padne na pamet da baci nuklearku na Kijev, to bi mu bilo zadnje sto bi mu palo na pamet.
-
zilog
#106607 Re: Ukrajina
preludezalude wrote: ↑21/08/2022 01:45Mozes se ti smijati koliko hoces ali Putin je megaloman i moze poceti bombardovati sve gradove u Ukrajini kad pozeli. Mislis da je to smijesno onim ljudima u tim gradovima? Ako Putin osjeti da je Krim ugrozen, sta ako mu padne na pamet da baci nuklearku na Kijev? Da li bi to bilo smijesno?
Da, to bi bilo urnebesno smjesno. Niti bi mu je dali, niti je moze ponijeti, niti zna da je baci...
Slusaj vamo, tih prica kako ce Putler ovo, Putler ono, smo se siti naslusali, a ja sam tastaturu izlizao odgovarajuci da se moze napusiti q.rcine, jer i Ukrajinci imaju cime odgovoriti, ako zapad ne bi htio.
Poslije svake ruske prijetnje, da se ne smije Krim dirati, Ukrajinci ga trebaju jos vise rokati. Sve dok se fasiti ne nauce sta je teritorijalni integritet medjunarodno priznate drzave!
-
Osmi Socrates
#106608 Re: Ukrajina
zilog wrote: ↑21/08/2022 01:51Ni jedna sluzba (a za ovakvo ubistvo treba sluzba), ne moze biti toliko naivna, da ocekuje, da bilo cije ubistvo, moze navesti Putlera, da prekine ovaj rat. Najmanje Duginovo i Dugineve.Osmi Socrates wrote: ↑21/08/2022 01:27 Ista je bila kao njen otac. Dakle, nikakva prevelika greška ako je on bio meta, a ona poginula. Sumnjam da će on ikakvu korisnu lekciju izvući iz ovoga, ali barem će osjetiti da je cijena njegovog idiotizma znatno povećana. Uvukao si svoje dijete u ovo, isprao si joj mozak, e pa ovo je cjena.
Ne vjerujem da je Putin ovo odradio da bi povećao podršku za rat u ruskom narodu. To se ne radi tako. Ko ne podržava rat, neće ga početi podržavati zato što je Darya Dugin ubijena. Čak i da slažeš da su to uradili Ukrajinci, slabo bi to efekta imalo među narodom koji je neodlučan ili je protiv rata.
Ovo je ili lični obračun u najužim Putinovim krugovima ili su stvarno Ukrajinci počeli da ubijaju ideologe iza ovog rata do kojih je lakše doći. Ako je obračun među Putinovcima, moguće da neki osjećaju da bi ubistvo Dugina natjeralo Putina da prekine ovaj fašistički rat.
Druge dvije manje vjerovatnije mogućnosti su da je ubistvo odradio sam Putin jer mu zbog nečega Dugin smeta. Ili u ruskom narodu postoji neki pokret otpora režimu koji je počeo i ovako djelovati.
Nema ovo veze sa podrskom za rat, koliko sa optuzivanjem Ukrajine da pribjegava terorizmu. Upravo to Rusima treba na medjunarodnom, a ne domacem planu...
Cui bono?
Kakvom brate međunarodnom planu? Ubistvo jednog fašiste i ekstremiste ne mjenja ništa na međunarodnom planu. Neće ni prosječan Nijemac, ni njemački političar previše se nasikirati što su Ukrajinci ubili nekog Dugina. Ni Francuz, ni Holanđanin, itd. Fašista je ubijen (to jest trebao biti ubijen) a ne nedužni ruski civil.
Dakle, što se tiče međunarodnog plana ovo ubistvo je apsolutno nebitno. Niti će koji političar promjeniti mišljenje niti će javnost promjeniti mišljenje u bilo kojoj zemlji. Ko je uz Ukrajinu, ostaće uz Ukrajinu, ko je neodlučan ostaće neodlučan, ko je uz Putina, ostaće uz Putina. Nikakvu težinu ovo ubistvo nema na međunarodnom planu.
Ovo oko ličnih obračuna, naveo sam mogućnosti. Ne znamo mi šta se dešava u najužim Putinovim krugovima.
Last edited by Osmi Socrates on 21/08/2022 02:11, edited 1 time in total.
- geralt
#106609 Re: Ukrajina
Previse duboko analiziras stvari. Da smo mi ili Hrvati imali priliku ubiti Seselja u Beogradu '92, iskoristili bi je bez razmisljanja. Ako je profesionalno izvedeno, nema dokaza koji vode do njih, uvijek se mogu praviti ludi.zilog wrote: ↑21/08/2022 01:51Ni jedna sluzba (a za ovakvo ubistvo treba sluzba), ne moze biti toliko naivna, da ocekuje, da bilo cije ubistvo, moze navesti Putlera, da prekine ovaj rat. Najmanje Duginovo i Dugineve.Osmi Socrates wrote: ↑21/08/2022 01:27 Ista je bila kao njen otac. Dakle, nikakva prevelika greška ako je on bio meta, a ona poginula. Sumnjam da će on ikakvu korisnu lekciju izvući iz ovoga, ali barem će osjetiti da je cijena njegovog idiotizma znatno povećana. Uvukao si svoje dijete u ovo, isprao si joj mozak, e pa ovo je cjena.
Cui bono?
Rat je, a u ratu se neprijatelji ubijaju. Amerikanci su slali dronove na mnogo bezazlenije mete od Dugina.
- karanana
#106610 Re: Ukrajina
Na medjunarodnom planu, drzave bi ukrima cestitale ovu akciju. I da su putlera roknuli a ne ovog seselja/vulina. Tako da je ovo ubistvo misterija. Donekle dobra stvar je to da je babo prezivio jer postoji mogucnost da on zna ko je i da otvori javno frku. Ako smije.
- drug_profi
- drug_profi
#106612 Re: Ukrajina
A mozda je sve iz razloga nevezanih za politiku vec biznis. Ovakvi likovi ga uvijek imaju.
- jeza u ledja
#106613 Re: Ukrajina
Vidim zabavno je na krimskim plazama. 
- GandalfSivi
#106614 Re: Ukrajina
Ne za mnoge, neko za neke. Dok su neki da im ime ne spominjemo (zapravo, pisaj ga, challi placenik) drkicu bacali na ovo, neki su im govorili da nema potrebe pudlicu po brnjici opaliti…
-
Jordan1961
#106615 Re: Ukrajina
Pitaj njega. Ni prvi ni zadnji koje je taj psihopata poslao na onaj svijet (pogotovo od pocetka agresije na Ukrajinu).
-
Osmi Socrates
#106616 Re: Ukrajina
Jedno je sigurno. CIA zna ko je ovo odradio. Ne vjerujem da su oni direktno, ali moguće da su zaobilaznim putevima podržali ovo.
Oni se sa Putlerovim bolesnim mozgom igraju od početka, još od prije rata.
Oni se sa Putlerovim bolesnim mozgom igraju od početka, još od prije rata.
- geralt
#106617 Re: Ukrajina
Za SBU ovo ne bi bilo ni prvi ni zadnji put da bombom raznesu bitnog orka usred neprijateljske teritorije. Bio je nekad davno na temi video sa sigurnosne kamere iz 2018. kako u zrak leti Zaharcenko (predsjednik "DNR") zajedno sa kaficem u Donjecku u koji je usao.
- RunnerX
#106618 Re: Ukrajina
Dobar ovaj, ponjake im se u braću Ruse
- karanana
#106619 Re: Ukrajina
A sta ako je ovaj frajer cia-in covjek?
Kazu da se haman nikad nije ni sreo s putinom a kamoli da mu je neki savjetnik ili jaran ili nesto.
Kazu da se haman nikad nije ni sreo s putinom a kamoli da mu je neki savjetnik ili jaran ili nesto.
-
guruguru95
-
Osmi Socrates
#106621 Re: Ukrajina
To su kontradiktorne tvrdnje.
Ako je CIA čovjek, a nikad se nije sreo sa Putinom, čemu im onda služi?
Ako je zaista Putinov "duhovni savjetnik", zašto bi CIA vrbovala takvog čovjeka? Obično takvi savjetnici nemaju neke ekstra korisne informacije, nego samo laprdaju sa predsjednicima o "ruskom svetu" or whatever. Neće im predsjednici povjeravati strogo povjerljive tajne.
Najsmjelija tvrdnja bi bila da je CIA čovjek koji je bio zadužen da Putina naloži na ovaj smrdljivi rat, pa da onda Ameri imaju izgovor za whatever. I to je prekomplikovano da bi bila istina.
Na kraju, da je CIA čovjek, ne vjerujem da bi rođeno dijete miješao u sve to.
Ako je CIA čovjek, a nikad se nije sreo sa Putinom, čemu im onda služi?
Ako je zaista Putinov "duhovni savjetnik", zašto bi CIA vrbovala takvog čovjeka? Obično takvi savjetnici nemaju neke ekstra korisne informacije, nego samo laprdaju sa predsjednicima o "ruskom svetu" or whatever. Neće im predsjednici povjeravati strogo povjerljive tajne.
Najsmjelija tvrdnja bi bila da je CIA čovjek koji je bio zadužen da Putina naloži na ovaj smrdljivi rat, pa da onda Ameri imaju izgovor za whatever. I to je prekomplikovano da bi bila istina.
Na kraju, da je CIA čovjek, ne vjerujem da bi rođeno dijete miješao u sve to.
- apsidejzi
#106622 Re: Ukrajina
Ja ovo vise razumijem kao poruku dvojici jarana od ostatka FSBa. Osramotili ste nas u Ukrajini Gubimo. Nestanite sa politicke scene.
-
Zumbul2
#106623 Re: Ukrajina
Mislim da sa Putinom na čelu prije će biti III sv rat nego vratiti Krim, jer je to njegov lični poraz. On ga je anektirao. Eh nova vlast kad bi došla normalnija, tipa Navalnog, koja želi integrisati ponovo rusiju u normalne međunarodne tokove, prebaciti krivicu na Putina, onda bi se Krim mogao dati na neki najam 50 god ili 99 god, i to je neki realan put za povratak Krima..drug_profi wrote: ↑20/08/2022 22:49Polako se demilitarizuje. Polako se zaba kuha.preludezalude wrote: ↑20/08/2022 22:03 Da li stvarno mislite da ce Rusi tek tako prepustiti Krim? Mogu sve zrtvovati ali Krim nece dati. Upotrijebit ce sva sredstva da ga zadrze i u tome lezi opasnost.
Na kraju ih niko nece ni pitati. Nece biti u stanju da ga drze.
- 512MB
#106624 Re: Ukrajina
Sleepy Joe: "Dokaži da si za mirovne prrgovore"
Putin: "Hold my beer"
Dugin: "Boom"
Putin: "Hold my beer"
Dugin: "Boom"
- GandalfSivi
#106625 Re: Ukrajina
Mislim fakat, zasto je Staljin ubijao ljude bliske njemu?