Ja uvijek gledam na best buy u okviru predvidjenog budzeta, pa se na to odnosi moj odgovor.
@insaneinthebrain
Pa i jeste i nije, uvijek moze bolje
Ukratko Ryzen 9 5900X, 64GB DDR4 3600MHz, Asus ROG Strix 6900 XT LC TOP 16GB…
Moderator: Benq
Ja uvijek gledam na best buy u okviru predvidjenog budzeta, pa se na to odnosi moj odgovor.
Ovo ti je najjeftiniji gaming monitor trenutno na akciji sa 36 mjeseci garancije,IPS panelom,FreeSync Premium i 165Hz.Ima ih po jos nekim radnjama od 389km i vise.
Imas temu sa ljudima strucnijim ljudima za toAverus wrote: ↑18/08/2022 09:27 Momci, pošto mi glava (i još nešto) puca više od modela, OLED-ova, QLED-ova, Ambilight-ova i istraživanja, imate li vi prijedlog šta da ganjam?
Budžet oko 1000-1200KM (low tier), htio bih 4K, dobru sliku i da je android sistem (neću kojekakve safije, webose i ostalo)
55" ganjam
Sad, ovo pitam za prijedlog na osnovu iskustva, a ne na osnovu specifikacija - jer svi oni fino izgledaju na papiru, a onda se dešavaju ghosting, light bleed i ostala sranja
PS: Uglavnom za film, seriju, streamanje (netflix, hbomax itd). Ne bih puno igrao na njemu, možda čak samo Spider-Man-a
https://mobilnitelefoni.ba/product/xiao ... -hdr-memc/PhilJacksonIzvala wrote: ↑18/08/2022 09:37Imas temu sa ljudima strucnijim ljudima za toAverus wrote: ↑18/08/2022 09:27 Momci, pošto mi glava (i još nešto) puca više od modela, OLED-ova, QLED-ova, Ambilight-ova i istraživanja, imate li vi prijedlog šta da ganjam?
Budžet oko 1000-1200KM (low tier), htio bih 4K, dobru sliku i da je android sistem (neću kojekakve safije, webose i ostalo)
55" ganjam
Sad, ovo pitam za prijedlog na osnovu iskustva, a ne na osnovu specifikacija - jer svi oni fino izgledaju na papiru, a onda se dešavaju ghosting, light bleed i ostala sranja
PS: Uglavnom za film, seriju, streamanje (netflix, hbomax itd). Ne bih puno igrao na njemu, možda čak samo Spider-Man-a
Ja ti mogu preporuciti ovo, taman se uklapa u budzet, a generalno su best buy
https://mistore.ba/proizvod/mi-tv-p1-55/
itekako gleda. ja imam tizen, i ne mogu sebi halaliti sto nisam uzeo androidTabijat wrote: ↑18/08/2022 14:48 @Averuse QLED ti mogu preporučiti na osnovu vlastitog iskustva, Samsung QN60TA je kod mene i dobar je. Ali je Tizen.
Sistem se ne gleda uopšte jer možeš promijeniti (kupiš android box koji je bolji od sve i jednog ugrađenog) ali loš panel ne možeš.
Iz vlastitih grešaka: kupi VA panel a nipošto IPS.
Imam oboje i neuporedivo je.
Tizen je zasnovan na open source Linux radi brzo i na Samsung modelima iz 2017, odlicno je optimizovan i jednostavan za koristiti, kod mene je Samsung MU6712 iz 2017, VA panel, 5 godina rada dnevno barem 5-6 sati, jednom godisnje obicno bude update OS, sve bitne aplikacije rade i dodaju nove u store ima od Netflix, HBO, AMAZON, Disney, EON i gomila slicnih, Spotify, PLEX itd...najvaznije kod kupovine Samsunga da uzmes model sa smart remote a ne sa onim sto ima mali milion dugmica sto kupe i uvlace prasinu i masnocu od pite.Tabijat wrote: ↑18/08/2022 17:16 Meni također radi sve. A Android je (navodno) sporiji od Tizena. A imam i WebOS LGjev i na njemu također sve radi.
Ja imam sve streaminge i Plex.
Koliko ja znam, samo na Hisense televizorima, tj njegovom sistemu, nema aplikacije za HBO, ostalo sve radi normala.
Kvalitetan TV s androidom je Sony ali to ne možeš kupiti ništa da valja za te pare.
Po Rtings sajtu trenutno najbolji mid-range 2k monitor koji oni preporucuju u ovoj godini je LG 27GP850-B, oko 1150-1200KM , 27 incha...Plavo-bijeli wrote: ↑18/08/2022 22:40 Kontam nekad naredni mjesec napokon mijenjati moj Dell 23'' ultrasharp monitor, a htio sam baš da se fino ponovim i uzmem nešto baš kvalitetno za posla, filmova/serija a i za igara.
Prvobitno mislio 27'', ali onda kontam mozda i bolje 32''.
Jel G7 32'' 1440p samsung idalje best buy do 1200km ?? Ima li sta bolje? Uzeo bih na rate...
Vidim raja ga zna baš hvaliti, a isto tako baš i zaliti se na isti, puno nekakvih problema i firmwarea koji su pokusavali ispraviti isto...
Razmisljam mozda izadje jos sta u roku mjesec dana, ali sumnjam.
Kod nas je presmijesna cijena tog monitora s obzirom da je u DE 330-340€,a i za ovaj monitor ne mogu da shvatim bezobrazluk nasih veleprodaja.
Pocetkom godine trazio monitor, g7 je bio i meni opcija, ali iskreno nisam smio zbog zakrivljenosti.. Na kraju sam uzeo LG 32GP850-B, i vjerujem da se nisam zaebo. Monitor je odličan,ako nemas problem s IPS, preporuka definitivno.. jedini problem je kao sto kolega M416 kaze bezobrazno visoka cijena naspram vani.Plavo-bijeli wrote: ↑18/08/2022 22:40 Kontam nekad naredni mjesec napokon mijenjati moj Dell 23'' ultrasharp monitor, a htio sam baš da se fino ponovim i uzmem nešto baš kvalitetno za posla, filmova/serija a i za igara.
Prvobitno mislio 27'', ali onda kontam mozda i bolje 32''.
Jel G7 32'' 1440p samsung idalje best buy do 1200km ?? Ima li sta bolje? Uzeo bih na rate...
Vidim raja ga zna baš hvaliti, a isto tako baš i zaliti se na isti, puno nekakvih problema i firmwarea koji su pokusavali ispraviti isto...
Razmisljam mozda izadje jos sta u roku mjesec dana, ali sumnjam.
Dug je lanac svih koji se ugradjuju a i na kraju marza.M416 wrote: ↑19/08/2022 08:26Kod nas je presmijesna cijena tog monitora s obzirom da je u DE 330-340€,a i za ovaj monitor ne mogu da shvatim bezobrazluk nasih veleprodaja.
https://www.computeruniverse.net/de/p/9 ... el&agt=288
https://www.olx.ba/pretraga?trazilica=+ ... _po=cijena
@Plavo-bijeli
Samsung G7 je odlican monitor osim sto je zakrivljenost velika i to nekima predstavlja problem,a imas i ovaj model koji je predobar,ali isto bezobrazno visoka cijena kod nas u odnosu na cijene u EU gdje se krece oko 340-350€
https://www.rtings.com/monitor/reviews/lg/32gp850-b