Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Throttle wrote: ↑28/07/2022 22:37
Kad je tema Opel, iznenadjujuce malo ima korsi na cesti
Vise vidjam npr. pezoe 208, ne znam sta je razlog
Razlog: cijena. Opel je puno podigao cijene što zbog Peugeot politike koji im je sad vlasnik, što zbog svjetske krize. Mada su oni podigli cijene i izbili mnoge akcijske modele čim su pali pod Peugeot. A naša raja nije navikla (s pravom) da plaća 35.000 KM na osrednju Corsu, a do juče kupovao odlicnu Astru za te pare. Sad Astra sa 1.2 motorom 50.000 KM. Mislim slicna je cijenovna politika sad sa skoro svim brendovima (osim azijaca, kod njih cini mi se da su realne cijene), svi su na drogama sa cijenama, samo se Opelu to teze prašta. Svima je prodaja loša, Audi u Tuzli neka auta prodaje po 2 godine. Naravno ne spuštaju cijene skoro nista. Dakle auto prije 2 god i sad haman isto košta. Cirkus.
Kriza nema sta, Porsche na prvom mjestu 67mil, Interauto 13mil prihoda. Komplet industrijska grana preko 700mil u 2021.:
Razlog: cijena. Opel je puno podigao cijene što zbog Peugeot politike koji im je sad vlasnik, što zbog svjetske krize. Mada su oni podigli cijene i izbili mnoge akcijske modele čim su pali pod Peugeot. A naša raja nije navikla (s pravom) da plaća 35.000 KM na osrednju Corsu, a do juče kupovao odlicnu Astru za te pare. Sad Astra sa 1.2 motorom 50.000 KM. Mislim slicna je cijenovna politika sad sa skoro svim brendovima (osim azijaca, kod njih cini mi se da su realne cijene), svi su na drogama sa cijenama, samo se Opelu to teze prašta. Svima je prodaja loša, Audi u Tuzli neka auta prodaje po 2 godine. Naravno ne spuštaju cijene skoro nista. Dakle auto prije 2 god i sad haman isto košta. Cirkus.
Kriza nema sta, Porsche na prvom mjestu 67mil, Interauto 13mil prihoda. Komplet industrijska grana preko 700mil u 2021.:
Nek si se ti jedne rečenice uhvatio. Ja prolazim kraj tog salona svaki dan po 3x i znam da ista auta znam vidjat po 2 godine što prije nije bilo šanse za tako nešto. Takodje cijene nisu ni priblizno ovako divljale. Ne sjecam se kad sam čuo da je neko otisao i kupio novo auto.
Slab je to neki salon
Za prvih 7.mjeseci u BiH regitrovano 4691 NOVO putnicko vozilo.Prosle godine u istom periodu 4429.
Kod lakih dostavnih jeste mozda "kriza" ali razlozi su dublji. Ove godine 725 prosle 854.
Izvor je www.iddeea.gov.ba
tintilinic wrote: ↑18/08/2022 23:03
Kod Bubje masa bijelih Yarisa...vec drugi put u kratko vrijeme.
Ili su isti,samo preparkirani
Bunjo dobio posao od 300.000 KM: Porezna uprava FBiH nabavila 10 novih vozila
Nakon završenog otvorenog postupka, kompanija "Bunjo" d.o.o. Sarajevo izabrana je kao najpovoljniji ponuđač za nabavku 10 službenih putničkih automobila.
Koje je vaše mišljenje (ako ga imate) u vezi sa ovim vozilima brenda MG (sada u vlasništvu kineskog SAIC motor) koje je počeo prodavati sarajevski Grand Automotive?
Koliko sam upratio, u ponudi na lageru imaju mini crossover po imenu ZS na platformi međuosovinskog razmaka 2.585 mm i kompaktni crossover HS na platformi međuosovinskog razmaka 2.720 mm.
Površno prateći razvoj EV, SAIC i Geely su novi Huawei i Xiaomi, sa snažnom potporom Kine.
Dizajnerski još su podaleko od ukusa Evropljana, nešto kao Hyundai sa prelaza XX na XXI stoljeće.
Turski TOGG bi mogao biti interesantan u novoj eri auto industrije (bezlične i sterilne po meni).
Last edited by ElRe on 27/09/2022 12:46, edited 1 time in total.
Seawolf wrote: ↑27/09/2022 09:39
Koje je vaše mišljenje (ako ga imate) u vezi sa ovim vozilima brenda MG (sada u vlasništvu kineskog SAIC motor) koje je počeo prodavati sarajevski Grand Automotive?
Koliko sam upratio, u ponudi na lageru imaju mini crossover po imenu ZS na platformi međuosovinskog razmaka 2.585 mm i kompaktni crossover HS na platformi međuosovinskog razmaka 2.720 mm.
Onako subjektivno,....kineske kante.
Svaka čast na detaljno koncipiranom odgovoru.
A ja opet imam neki osjećaj da ove kineske kante sa "MG" znakom na sebi, imaju solidnu perspektivu na evropskim tržištima.