Čitam ovo gore, pa mi se piše.
Waters je karakter koji nikad ne priznaje svoje greške pred novinarima. Na albumima da, pogotovo na the Wall. Priznao je jedino da je grešku učinio kad je ostatak benda odveo na sud da bi im zabranio da nastupaju pod imenom Pink Floyd.
Ne bi me začudilo ni da sutra ode u Moskvu i odsvira koncert u organizaciji Putinove propagandne službe za napaćeni ruski narod.

To je takav karakter.
On svoju, rekao bih, nadobudnost dovodi uvijek do apsurdnih granica. On svima popuje. Dodaj tome dosta ekstremne ljevičarske poglede na život, imaš jednu čudnu mješavinu. Muzičar multimilioner sa takvim ljevičarskim pogledima je jedan poprilično neshvatljiv apsurd, čak i samom njemu. Počesto ispada licemjer u svojoj nadobudnosti.
Možda jedan primjer najbolje opisuje ovaj njegov apsurd. I licemjernost.
Kad su se svi članovi benda obogatili gotovo preko noći nakon DSOTM, Richard Wright je kupio neke nekretnine. Waters je smatrao sasvim normalnim da mu zbog toga redovito prigovara. Ali, bezobrazno prigovara, provocira, izaziva svađu. On je smatrao da oni ne trebaju da se ponašaju bahato i razbacuju novac.
Par godina nakon toga, Waters je ušao u brak sa britanskom aristokratkinjom Lady Carolyne Christie. I počeo i on da kupuje nekretnine. Kad ga je Wright podsjetio na prigovore njemu, Watersov izgovor je bio da on to sada radi zbog žene i djece.
Ne sjećam se ko je ove detalje iznio u javnost. Meni se čini Ezrin, kad je pričao kako je došlo do toga da Wright bude otpušten iz benda.
E takav je Roger Waters. Počesto i prilično licemjeran. Genijalac, nesumnjivo.