Premijer liga BiH - @manijak1
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Plunkett
#15351 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Mah, nek ide on lagano u toplije krajeve i nek nastavlja pricati kako je kup osvojio i palamuditi o “historijskom uspjehu u evropi bih fudbala”.
Ubleha, Sarajevo nije Klub koji igra na hooooruk i na hajmooo.
Ubleha, Sarajevo nije Klub koji igra na hooooruk i na hajmooo.
- mist
#15352 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Samo po platama,samo po dzepu i bice dobro 
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#15353 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Šteta da nemamo priliku vidjeti analitički Istok šta ima da kaže 
- Maharadza
#15354 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Dobro smo prošli pa Bodul levat dobi crveni, inače je mogla opet pući petarda. 
- karanana
#15355 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Govorio sam ja da smo trebali adija elezovica uzet iz konjica. Ko sto nama divovi uzese fedju i mi smo igmanu trebali uzet adija. Ne kazem da je neki madjionicar ali nije nista gori od brke a i nase je dijete
- Ricken
#15356 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Totalni fudbal, by Abdulah Ibraković.
-
splinter
#15357 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Hoće li Arteta ostati i narednu sezonu 
- karanana
#15358 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Ja vidis i ibrakovica su nam uzeli onomad pa ih je i on upropastio.
- kakotakonikako
#15359 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Smijesno, tuzno i zalosno sta je ovaj sudija uradio ekipi Igmana, 12 kartona i opet momci pobijede. Svaka im cast a sudija je li te stid imalo smece jedno 
- insaneinthebrain
- luckylaka
#15361 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Ovaj Fedja istom Xavi.Samo traze pojacanja a Fedja za ovu ligu ima vrhunsku ekipu.Nesto tu ne stima
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#15362 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Hadžiću ostani 
- luckylaka
#15363 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Sve kartone zasluzeno podijelio,onaj Blagojevic pojaca Igman kako izadjekakotakonikako wrote: ↑14/08/2022 19:44 Smijesno, tuzno i zalosno sta je ovaj sudija uradio ekipi Igmana, 12 kartona i opet momci pobijede. Svaka im cast a sudija je li te stid imalo smece jedno![]()
- Ricken
#15364 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Ne štima pristup. U ovoj liigi svaka ekipa mora odigrati 100% jako da bi napravila rezultat. Osim možda Zrinjskog. Feđa očigledno još upoznaje ekipu.
Last edited by Ricken on 14/08/2022 19:48, edited 1 time in total.
- karanana
#15365 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Nije ovo nikakva vrhunska ekipa sa ili bez fedje. Skupina svega i svacega. Bolji su ovi "otpadnici" tipa hebiba i bodula.
- Ricken
- luckylaka
#15367 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Jbga prosao je pripreme sa njima dibio pojacanja koja je trazio.Ispostavice se da on bas I nije neki strucnjak.U Velezu je ta euforija vladala igraci su ginuli na terenu ove ne moze motivisati nikako.Pa sam Suljic igra preko qrca
- luckylaka
- Ricken
#15369 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Ne možeš promjenit 10 igrača i očekivat ekipu odmah.
- kakotakonikako
#15370 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Nije bas, a za iste prekrsaje igracima Sarajeva - NISTA. Sram ga bilo.luckylaka wrote: ↑14/08/2022 19:47Sve kartone zasluzeno podijelio,onaj Blagojevic pojaca Igman kako izadjekakotakonikako wrote: ↑14/08/2022 19:44 Smijesno, tuzno i zalosno sta je ovaj sudija uradio ekipi Igmana, 12 kartona i opet momci pobijede. Svaka im cast a sudija je li te stid imalo smece jedno![]()
-
Anquilla
#15371 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Sarajevo itekako, po imenima, ima dobru ekipu.
Šta ne štima, zašto nisu ok kao tim, e za to je plaćen Feđa.
Dobio je svakog igrača kojeg je tražio, jest baksuzan sa štoperima, ali je sam obećao da će oformiti borben tim.
Taj tim nismo vidjeli ni prošlo ni ovo kolo, iako je i poslije onakve devastacije protiv TC dobio podršku i navijača.
Nije baš da on nema odgovornosti, ako pravi tri izmjene na poluvremenu - znači da si se u odabiru početne postave nešto zeznuo.
I ne radi se samo o ovoj utakmici.
U dva mjeseca od "Gledat ćemo neko drugo Sarajevo" do "Nisam ja kriv" je znak potcjenjivanja pritiska kojeg nosi pozicija trenera Sarajeva.
Ušao je u cijelu priči prilično arogantno, ali se nadam da će se presabrati i malo manje eksperimentisati na terenu sa formacijama.
Dobio je svakog igrača kojeg je tražio, jest baksuzan sa štoperima, ali je sam obećao da će oformiti borben tim.
Taj tim nismo vidjeli ni prošlo ni ovo kolo, iako je i poslije onakve devastacije protiv TC dobio podršku i navijača.
Nije baš da on nema odgovornosti, ako pravi tri izmjene na poluvremenu - znači da si se u odabiru početne postave nešto zeznuo.
U dva mjeseca od "Gledat ćemo neko drugo Sarajevo" do "Nisam ja kriv" je znak potcjenjivanja pritiska kojeg nosi pozicija trenera Sarajeva.
Ušao je u cijelu priči prilično arogantno, ali se nadam da će se presabrati i malo manje eksperimentisati na terenu sa formacijama.
- Ricken
#15372 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Ne znam šta ste očekivali, kako da nauči šta je pritisak Sarajeva ili Želje, kad nikad nije radio u takvim sredinama kao trener. Pehovi sa štoperima nisu za podcjenit, kako je to, po mome skromnom mišljenju najbitniji dio ekipe. Ali nisam Dudićev advokat, trenera je najlakše zamjenit. Činjenica je ipak da se radi o novoj ekipi, i da nema automatizma u igri.Anquilla wrote: ↑14/08/2022 20:02 Sarajevo itekako, po imenima, ima dobru ekipu.
-
palermo
#15373 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
jebo te, ovo je kao moj dejavu......Fedjine priče sa Veležom. Dobro se počne, atmosfera se usija i onda pad. Ono što je , tokom boravka u Veležu bilo primjetno je da Fedja slabo tempira formu (sve utakmice u turskoj sa ukrajinskim prvoligašima dobije, i onda u prvenstvu šipak) , da mu igra nema kontinuitet......dvije dobre, jedna loša, jedna dobra, dvije loše...i sve tako redom. I ono što je uvijek poručivao, nije do njega, nego do limitiranog igračkog kadra. U Veležu je ta izvlakuša uvijek palila, uvijek je bilo među navijačima Veleža priča, dovedite Fedji pojačanja pa će te vidjeti.....sad baš ta izvlakuša ne pali.
I samo jedna ,još napomena, svaka čast upravi Veleža što nije pristala na enormne zahtjeve kvaziigrača. Džafiću nuđeno 10 000 Km mjesečno, Sarajevo mu podupla ponudu, ma sviraj qrcu......halo, Džafiću 20 000 KM (možda nešto manje, da ne dijelimo sad slamku na dvoje).....ma jebo te takav igrač....
edit: i eksperimentisanje je Fedjin brand. Uvijek je volio eksperimentisati i ne vjerujem da može odstupiti od toga. U Veležu je uspio samo sa Ovčinom na beku, svi ostali ekperimenti su bogami plaćani gubitkom bodova.
I samo jedna ,još napomena, svaka čast upravi Veleža što nije pristala na enormne zahtjeve kvaziigrača. Džafiću nuđeno 10 000 Km mjesečno, Sarajevo mu podupla ponudu, ma sviraj qrcu......halo, Džafiću 20 000 KM (možda nešto manje, da ne dijelimo sad slamku na dvoje).....ma jebo te takav igrač....
edit: i eksperimentisanje je Fedjin brand. Uvijek je volio eksperimentisati i ne vjerujem da može odstupiti od toga. U Veležu je uspio samo sa Ovčinom na beku, svi ostali ekperimenti su bogami plaćani gubitkom bodova.
Last edited by palermo on 14/08/2022 20:20, edited 1 time in total.
-
Anquilla
#15374 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Ma ne kažem da je trebao znati kakav je pritisak, ali se ponašao kao da je došao u klub od kojeg je on veće ime.Ricken wrote: ↑14/08/2022 20:05Ne znam šta ste očekivali, kako da nauči šta je pritisak Sarajeva ili Želje, kad nikad nije radio u takvim sredinama kao trener. Pehovi sa štoperima nisu za podcjenit, kako je to, po mome skromnom mišljenju najbitniji dio ekipe. Ali nisam Dudićev advokat, trenera je najlakše zamjenit. Činjenica je ipak da se radi o novoj ekipi, i da nema automatizma u igri.Anquilla wrote: ↑14/08/2022 20:02 Sarajevo itekako, po imenima, ima dobru ekipu.
Pazi, lik je hladno izjavio da je Sarajevu potreban trener koji zna osvajati trofeje i igrati u Evropi
E zbog toga sada puca pod pritiskom, jer je precijenio sebe, a potcijenio očekivanja.
U sarajevskim klubovima nije dovoljan "hype" koji on pravi.
Malo je vjerovatno da se povrijede tri stopera istovremeno, ali to nije razlog da se dovedeš u poziciju da igrači pojma nemaju šta igraju.
Kao da im je na poluvremenu rekao da šutaju čim imaju loptu, da će nešto ući.
E na to je ličila ova utakmica u drugom poluvremenu, problem s dva tek oporavljena štopera nije razlog one "igre" koju smo gledali.
Prvo poluvrijeme je svakako za zaborav, ne znam šta je očekivao kad je sva tri napadača na klupi ostavio.
-
Piaty