Taze iz Makarske, sve isto osim cijena i sastava gostiju
Za recimo duplo bolji smjestaj nego prosle godine platio sam skoro 4x vise nego za taj od prosle godine, ali ok prosle godine je bila druga prica.
Cijene u marketima naravno vise nego kod nas, kafane i restorani u prosjeku kao skuplja mjesta u Sarajevu. Ali ok, za mene i dalje podnosiljvo u trenutnom formatu.
Vozni park gostiju poprilicno jak, sve prsti od najnovijih Mercedesa, Audija, BMW-ova, ali i Porschea, Maseratija, Alfi Stelvio, pa do nekoliko Ferrarija (360 Modena nase table izmedju ostalih), Bentelya i Rolls Royceva
Na gradskoj plazi skoro da i ne mozes cuti nas jezik, uglavnom hroktaju Svabe onaj svoj ogavni jezik ili Hr dijaspora na nekom jezickom miksu, a za njima odmah istocni Slaveni, Poljaci, Cesi, Slovaci, ne bih znao reci tacno. Par grupa ljudi iz Srbije, otkako ljetujem u Hr (od 1997.) ovo je najvise sto sam ikad vidio. Nasih ljudi pravo slabo, bh tablica u vecem broju ima samo pred Lidlom
Ostalo sve isto, more, plaza, alepski bor, zrikavci, par dobrih lokala, uzivo muzika na Kacicevom trgu svaku noc, za omladinu ima Makarana, ali 80% posjetilaca su muskadija
I nesto sto me posebno ljuti/rastuzuje, a sustinski ne bi trebalo, to je vazda bilo tako i vazda ce biti-vidio sam nemali broj pravo skupih auta na ukrajinskim tablicama. Dakle, dok neka bijeda ratuje protiv ruskog okupatora i bori se za neke Hersone i Sumije, neka druga privilegovana kasta uziva na obali Jadrana i zivo im se jebe

okaci baner Slava Ukrajini na sofersajbu najnovijeg Porsche Macana i na rucak u Bastu